DioNiSis_000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Ερώτηση: Αυτό το sticky_even/sticky_odd γιατί το έχουν? ουτε εγω εχω καταλαβει. βασικα δεν καταλαβαίνω τι εννοεί βάζοντας source ip 0.0.0.0/0.0.0.1 απλα αφου δουλεύει ετσι, το εχω αφήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ερώτηση: Αυτό το sticky_even/sticky_odd γιατί το έχουν? Ρώτησα τον developer του mwan3. Εδώ είναι η απάντησή του (χωρίς να λέω ότι την κατάλαβα): https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=304473#p304473 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 poulinos Έβαλα στο desktop static IP 192.168.1.5 και δημιουργεί πρόβλημα: Στο ρουτερ το dhcp δίνει IPs από 192.168.1.100 μέχρι 192.168.1.110. Άρα conflict δεν υπάρχει. Μπορώ να συνδέομαι στο ρουτερ, αλλά δε μου δίνει ιντερνετ. Αμα κανω reboot το pc πάλι μια χαρά. Αμα όμως κάνω reboot το ρουτερ, εκει πάλι μου τα χαλάει. EDIT: Νομίζω βρήκα τι φταίει. Έβαλα "DNS Servers: 192.168.1.1" και έστρωσε. γενικα υπαρχει παντα ευκολος τροπος για να δεις τι φταιει. κανεις Ping το ρουτερ.αν απανταει ξερεις οτι βλεπεις το ρουτερ οποτε η Ip ειναι σωστη. μετα κανεις ping Μια εξωτερικη Ip πχ ping 8.8.8.8 και βλεπεις αν απανταει.αν απανταει εχεις ιντερνετ σιγουρα. και τελευταιο Ping www.insomnia.gr που εδω θα κανει χρηση και του dns για να μεταφρασει το domain σε Ip.αν εδω παρει error τοτε φταιει ο Dns>λογικα αυτο θα σου κανε εσενα.στην εικονα σου δεν εχει τιποτα για dns βαλε στο ρουτερ να δινει καποιους γενικους dns πχ 8.8.8.8 και 8.8.4.4 αφου οι παροχοι σου ειναι διαφορετικοι και εχουν διαφορετικους Dns Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 βαλε στο ρουτερ να δινει καποιους γενικους dns πχ 8.8.8.8 και 8.8.4.4 αφου οι παροχοι σου ειναι διαφορετικοι και εχουν διαφορετικους Dns Ναι, κάτι τέτοιο έκανα. Το προηγούμενο πρόβλημα που είχα είναι διαφορετικό. Έπρεπε στη σύνδεσή του pc να βάλω DNS server 192.168.1.1 (δηλαδή το router). Δεν ξέρω γιατί το θέλει, αφού έχω για dns το 8.8.8.8 μέσα στο router. Είπα να μην το ψάξω περισσότερο, αλλά αν ξέρεις, πες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι για καποιο λογο το pc να μην παιρνει τον dns server απο τον dhcp του router.Μηπως καποιο λαθος στον dhcp?και για αυτο ηθελε καρφωτα τον dns?δες με Ipconfig τι ειχε παρει πριν το βαλεις στο Pc. στο Pc Λογικα ειτε τον 8.8.8.8 ειτε το 192.168.1.1 θα πρεπει να παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το προηγούμενο πρόβλημα που είχα είναι διαφορετικό. Έπρεπε στη σύνδεσή του pc να βάλω DNS server 192.168.1.1 (δηλαδή το router). Δεν ξέρω γιατί το θέλει, αφού έχω για dns το 8.8.8.8 μέσα στο router. Είπα να μην το ψάξω περισσότερο, αλλά αν ξέρεις, πες μου. Το Gateway χρειάζεται γιατί μέσω αυτού έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνήθως είναι ο router. Tο DNS χρειάζεται ώστε πληκτρολογώντας το όνομα μια ιστοσελίδας, να γίνεται μετάφραση του ονόματος σε διεύθυνση ΙΡ που βάσει αυτής γίνεται η επικοινωνία. Αν αντί να γράψεις google.gr πληκτρολογήσεις 74.125.224.72, θα πας στην ιστοσελίδα του, ακόμη και αν δεν έχεις ορίσει DNS στην κάρτα δικτύου του υπολογιστής σου. Όμως είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τις διευθύνσεις ΙΡ, οπότε χρειάζεται ο DNS server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το Gateway χρειάζεται γιατί μέσω αυτού έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνήθως είναι ο router. Tο DNS χρειάζεται ώστε πληκτρολογώντας το όνομα μια ιστοσελίδας, να γίνεται μετάφραση του ονόματος σε διεύθυνση ΙΡ που βάσει αυτής γίνεται η επικοινωνία. Αν αντί να γράψεις google.gr πληκτρολογήσεις 74.125.224.72, θα πας στην ιστοσελίδα του, ακόμη και αν δεν έχεις ορίσει DNS στην κάρτα δικτύου του υπολογιστής σου. Όμως είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τις διευθύνσεις ΙΡ, οπότε χρειάζεται ο DNS server. Ναι, αυτά τα ξέρω. Εγώ είχα βάλει το 8.8.8.8 (πχ) για DNS server μέσα στο router. Γιατί έπρεπε να βάλω και ΑΛΛΟ dns server στο pc Mου στο net connection Mε IP 192.168.1.1? To 8.8.8.8 δεν ήταν αρκετό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, αυτά τα ξέρω. Εγώ είχα βάλει το 8.8.8.8 (πχ) για DNS server μέσα στο router. Γιατί έπρεπε να βάλω και ΑΛΛΟ dns server στο pc Mου στο net connection Mε IP 192.168.1.1? To 8.8.8.8 δεν ήταν αρκετό? κανονικα ναι ειναι αρκετο.αλλα αν για καποιο λογο ειτε λογω Pc ειτε λογω λαθος σεταρισματος στοn dhcp του ρουτερ ,το ρουτερ δεν δινει τον dns τοτε λογικο ειναι που δεν παιζει.για αυτο και σου ειπα οτι για δοκιμη βγαλε τον Dns για να γυρισεις στην προηγουμενη κατασταση και δες αν ο router σου δινει σωστα τα dns.ipconfig /all αν ειναι pc.αν εχεις δωσει καρφωτα Ip στο Pc μηπως τοτε δεν εχεις βαλει καθολου dns και εχεις αφησει τα πεδια κενα?δεν θα σε αφησει να βαλεις καρφωτες Ip και αυτοματα dns. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Η κάρτα δικτύου του υπολογιστή, αρχικά το μόνο που γνωρίζει είναι η διεύθυνση MAC, δηλαδή η ταυτότητά της. Για να επικοινωνήσει ο υπολογιστής στο εσωτερικό ή εξωτερικό δίκτυο, χρειάζεται (πέραν των άλλων) να γνωρίζει ποιος server θα κάνει αντιστοίχηση τα ονόματα των ιστοσελίδων (που πληκτρολογούμε στον Browser) σε διευθύνσεις ΙΡ. Αν δεν ορισθεί DNS, το λειτουργικό σου δεν γνωρίζει που θέλεις να απευθυνθείς και δεν φεύγει καμία πληροφορία από τον υπολογιστή σου. Μην ξεχνάς ότι εμείς πληκτρολογούμε όνομα (π.χ. insomnia.gr) αλλά η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ΙΡ διευθύνσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε την αντιστοίχηση στο αρχείο host, αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικό και εύκολο να το κάνουμε για κάθε συσκευή του δικτύου μας που θέλει να επικοινωνήσει οπουδήποτε, με χιλιάδες εγγραφές με ονόματα και διευθύνσεις. Αντίστοιχη είναι η διεύθυνση που έχει ο router. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται επικοινωνία και δεν θα βγαίναμε προς τα έξω. Εξαρχής χρησιμοποιεί ως DNS server, αυτόν του παρόχου, αλλά μπορούμε να του ορίσουμε οποιονδήποτε άλλον, όπως κάνουμε και στον υπολογιστή μας. Η πληροφορία του DNS στον router, στέλνεται στον υπολογιστή μας αν ζητήσουμε να την πάρουμε αυτόματα, διαφορετικά υπερτερεί η ρύθμιση της κάρτας δικτύου του υπολογιστή. Αν σε αυτήν δεν υπάρχει τίποτα, δεν γίνεται επικοινωνία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ρώτησα τον developer του mwan3. Εδώ είναι η απάντησή του (χωρίς να λέω ότι την κατάλαβα): https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=304473#p304473 αφου το διαβασα καταλαβα τι κανει. αυτο που κανει ειναι το εξης: επειδή σε πολλα https sites, οπως πχ web banking, δεν δεχονται διαφορετικες ip ανα session, οπως το προβλημα που ειχες εσυ με το φορουμ που σε πεταγε εξω καθε που άλλαζε η ip σου λογω balancing, εφτιαξε αυτα τα 2 rules, τα sites αυτα συνηθως χρησημοποιουν το port 443, στον πρώτο, οι συσκευές του lan με ip που τελειωνει σε 0,2,4,6,8 θα βγαινουν απο την wan με failover τη wan2 στον δευτερο, οι συσκευές του lan με ip που τελειωνει σε 1,3,5,7,9 θα βγαινουν απο την wan2 με failover τη wan. ειναι σαν ενας πρόχειρος τροπος απο τα pc του lan να μοιράζει μεταξυ των wan, την κίνηση προς sites που δεν λειτουργουν με balancing policy. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Η πληροφορία του DNS στον router, στέλνεται στον υπολογιστή μας αν ζητήσουμε να την πάρουμε αυτόματα, διαφορετικά υπερτερεί η ρύθμιση της κάρτας δικτύου του υπολογιστή. Αν σε αυτήν δεν υπάρχει τίποτα, δεν γίνεται επικοινωνία. Νομίζω αυτό συνέβη. Δεν την πήρε αυτόματα. Τι έπρεπε να βάλω όμως και που? Έχω ubuntu 14.04 , όχι windows. Θα δω ένα ένα όλα τα πεδία. στον πρώτο, οι συσκευές του lan με ip που τελειωνει σε 0,2,4,6,8 θα βγαινουν απο την wan με failover τη wan2 στον δευτερο, οι συσκευές του lan με ip που τελειωνει σε 1,3,5,7,9 θα βγαινουν απο την wan2 με failover τη wan. Τι εννοείς "συσκευές του lan"? Μήπως εννοείς τα websites που σερφάρουμε? Και χωρίζει τα IP τους σε μονά/ζυγά για να υπάρχει ισοροπία? Οπότε το κάθε website θα βγαίνει μόνο από μία wan? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DioNiSis_000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοείς "συσκευές του lan"? Μήπως εννοείς τα websites που σερφάρουμε? Και χωρίζει τα IP τους σε μονά/ζυγά για να υπάρχει ισοροπία? Οπότε το κάθε website θα βγαίνει μόνο από μία wan? συσκευές του lan εννοώ οτι συσκευες εχεις συνδεσει στο ρουτερ σου pc, laptop, smartphone κλπ. αυτες χωριζει σε μονά/ζυγά με βαση την lan ip τους, για να υπάρχει ισορροπία. το rule οπως βλεπεις κανει το διαχωρισμο στη "Source address". μετα δεν το κανει σε καθε website, μονο σε αυτα που ακούνε στο port 443. θα το εκανε σε ολα αν ειχε προστεθει και το 80 στο Destination port που ειναι συνήθως το default. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 συσκευές του lan εννοώ οτι συσκευες εχεις συνδεσει στο ρουτερ σου pc, laptop, smartphone κλπ. αυτες χωριζει σε μονά/ζυγά με βαση την lan ip τους, για να υπάρχει ισορροπία. got it! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Νομίζω αυτό συνέβη. Δεν την πήρε αυτόματα. Τι έπρεπε να βάλω όμως και που? Έχω ubuntu 14.04 , όχι windows. Θα δω ένα ένα όλα τα πεδία. Δεν την πήρε αυτόματα διότι δεν χρησιμοποίησες τις αυτόματες ρυθμίσεις, αλλά έκανες χειροκίνητες, όπως δείχνεις και στην εικόνα, οπότε περίμενε να τις ορίσεις εσύ. Χρησιμοποιώ Linux Mint που έχει ακριβώς τον ίδιο Network Manager. Αν είχες επιλέξει "Automatic (DHCP)", αντί του "Manual", θα έπαιρνε αυτόματα όλες τις διευθύνσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 jkoukos Ναι, αλλά θέλω να δοκιμάσω με static IP το 192.168.1.5. Υπάρχει τρόπος σε αυτό να παίρνει αυτόματα το DNS server από το router? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα