George818 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν διάβαζα τους Όρους Χρήσης για να λάβει κάποιος μέρος στον ΠΔΠ και βρέθηκα να ψάχνω απαντήσεις σε ερωτήσεις που μάλλον είναι γελοίες. Έστειλα ένα email για να μου απαντήσουν αλλά ακόμα περιμένω. Λοιπόν σύμφωνα με τα παρακάτω : Έλεγχος τιμών δεν απαιτείται. Οι τιμές των αρχείων ελέγχου είναι πάντα έγκυρες. Τα προγράμματά σας πρέπει να επιστρέφουν ως κωδικό εξόδου το μηδέν: Για προγραμματισμό σε C και C++ η συνάρτηση main() πρέπει πάντα να τερματίζει με τις εντολές "return(0);" ή "exit(0);". Οι προγραμματιστές σε Pascal πρέπει να χρησιμοποιούν την εντολή "halt" μόνο με κωδικό εξόδου το μηδέν (μόνο δηλαδή με την μορφή "halt;" Ή "halt(0);". Το πρόγραμμα αξιολόγησης θα εξετάσει την τιμή που επιστρέφει το πρόγραμμά σας. Εάν η τιμή αυτή δεν είναι μηδέν, τότε το πρόγραμμα δεν θα βαθμολογηθεί για το συγκεκριμένο test. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Όπως γράφουν έλεγχος τιμών δεν απαιτείται. Αλλά όπως είναι γνωστό στους προγραμματιστές, είναι σωστό να κάνω έναν έλεγχο τιμών τουλάχιστον στα παρακάτω: (input file, output file, dynamic array and malloc) Μιλάμε για C σε αυτό το παράδειγμα. Δηλαδή : Input error check: if(input == NULL) exit(66); //EXIT_NOINPUT 'cannot open input' Ouput error check: if(output == NULL) exit(74); //EXIT_IOERR 'input/output error' Malloc returning check: if (array==NULL) exit(1); //General application error Στο τέλος της main() θα πρέπει να επιστρέφεται τιμή 0! int main(void) { //code here return 0; } Εγώ τώρα έχω κολλήσει στο εξής. Τα error conditions checks να τα κρατήσω ή θα μου τα πάρουν σαν λάθος? Είδα και σε άλλους διαγωνιζόμενους και παλαιότερες λύσεις ότι κάποιοι χρησιμοποιούνε και κάποιοι όχι. Ποιο είναι το σωστότερο; Οι επιστρεφόμενες τιμές που έχω είναι σωστές ή όχι? (δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις επιστρεφόμενες τιμές λαθών αλλά ρωτά σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει)
Anubis13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) καλημερα, γενικα σε τετοιου ειδους διαγωνισμους δεν χρειαζονται τετοιοι ελεγχοι καποιοι το κανουν αλλα δεν εχει νοημα, το προγραμμα σου υποβαλλεται ως πηγαιος κωδικας και γινεται compile σε grading system http://hellenico.gr/contest και δοκιμασε εκει Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2015 από Anubis13
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό υπάρχει και χρηματικό έπαθλο ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό υπάρχει και χρηματικό έπαθλο ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Μόνο μαθητές, και οι καλύτεροι νομίζω πάνε στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής. http://pdp.gr/default.asp?pid=5&la=1
vacilis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Οχι, δεν χρειάζεται να κάνεις έλεγχο εγκυρότητας των τιμών των μεταβλητών ή των αρχείων εισόδου/εξόδου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα