Προς το περιεχόμενο

Dell XPS M1330 2008

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

'Εχω ένα Dell XPS M1330 του 2008, του οποίου η μητρική είχε καεί πριν 2-3 χρόνια. Αφού το είχα ξεχασμένο, αποφάσισα να του δώσω ξανά ζωή κι έτσι αγόρασα από ebay μια νέα μητρική. 

Την τοποθετώ, αλλά παρατηρώ πως το  χάλκινο fan heatsink που έχω, δεν εφαρμόζει σωστά. Με λίγο ψάξιμο ανακάλυψα ότι η νέα μητρική έχει graphics chip της NVIDIA ενώ η παλιά μου είχε Intel, με αποτέλεσμα το παλιό heatsink να μην φτάνει ως το chip της NVIDIA.

Προσπάθησα να ανοίξω τον υπολογιστή, ανοίγει για 10-15 δευτερόλεπτα κι έπειτα κλείνει μόνος του. Να υποθέσω πως είναι λόγω υπερθέρμανσης έτσι;

Γνωρίζετε που μπορώ να βρώ έναν τέτοιο αγωγό εδώ στην Αθήνα ώστε να μην περιμένω πάλι τόσο καιρό από το ebay? Παίζει να είναι κάτι άλλο εκτός από υπερθέρμανση;

Δημοσ.

1. ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ: Ανταλλακτικά παραγγέλνουμε ΜΟΝΟ με το Part Number και όχι με τον τύπο του υπολογιστή.

2. Ο υπολογιστής κλείνει λόγω υπερθέρμανσης.

3. Δεν νομίζω ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι μόνο το ανεμιστηράκι, αλλά και το Heat Sink.

4. Δεν πιστεύω ότι θα τα βρεις στην Ελλάδα.

Δημοσ.

1. ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ: Ανταλλακτικά παραγγέλνουμε ΜΟΝΟ με το Part Number και όχι με τον τύπο του υπολογιστή.

2. Ο υπολογιστής κλείνει λόγω υπερθέρμανσης.

3. Δεν νομίζω ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι μόνο το ανεμιστηράκι, αλλά και το Heat Sink.

4. Δεν πιστεύω ότι θα τα βρεις στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το παράγγειλα ήδη και είναι καθ' οδόν.

Δημοσ.

Ήρθε σήμερα το Cooling Fan & Heatsink, κουμπώνει μια χαρά αλλά μου έκανε πάλι τα ίδια... Παρατήρησα ότι ο ανεμιστήρας δεν γυρνά, ούτε ο παλιός, ούτε ο νέος, μάλλον δεν παίρνει ρεύμα. Καμιά ιδέα?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πιθανότατα δεν παίρνει ρεύμα ο ανεμιστήρας. Ξέρει κανείς αν μπορώ να τον τροφοδοτήσω εξωτερικά; Ή από κάποια usb θύρα;

Δημοσ.

Μπορείς να το τροφοδοτήσεις από μια USB πόρτα (είναι οι δύο ακριανοί ακροδέκτες).

Οι USB δίνουν 5 Volt, όση είναι και η τροφοδοσία των ανεμιστήρων στα laptops.

Αν ψάξεις και βρεις το σχέδιο της motherboard, θα βρεις και άλλα σημεία που θα μπορέσεις να πάρεις 5 Volt.

Αλλά έτσι ο ανεμιστήρας θα σου δουλεύει συνέχεια.

Είσαι σίγουρος όμως ότι είναι πρόβλημα τροφοδοσίας?

Έχεις μετρήσει με πολύμετρο ότι δεν δίνει ρεύμα στο βισματάκι τροφοδοσίας του ανεμιστήρα?

Εναλλακτικά, έχεις δώσει από εξωτερικό τροφοδοτικό 5 Volt DC στον ανεμιστήρα και δούλεψε?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχεις μετρήσει με πολύμετρο ότι δεν δίνει ρεύμα στο βισματάκι τροφοδοσίας του ανεμιστήρα?

Εναλλακτικά, έχεις δώσει από εξωτερικό τροφοδοτικό 5 Volt DC στον ανεμιστήρα και δούλεψε?

Πώς θα του δώσω 5Volt? Help me λίγο. Πολύμετρο δεν έχω.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά έχεις πλέον στην κατοχή σου δύο ίδια ανεμιστηράκια σωστά;;;Λοιπόν για να τσεκάρεις αν είναι θέμα τροφοδοσίας εύκολα μπορείς να πάρεις ένα usb καλώδιο να το γυμνώσεις και παράλληλα να γυμνώσεις και τα καλώδια του ανεμιστήρα.Μετά θα τα ενώσεις μαζί και θα βάλεις το usb στην υποδοχή,αν λειτουργούν τότε το θέμα σου είναι στο βύσμα τροφοδοσίας του ανεμιστήρα πάνω στη μητρική.

Απλά κόψε τα καλώδια περίπου στο σημείο αυτό για να μπορείς να τα ξανα ενώσεις μετά.Το αποτέλεσμα θα πρέπει να θυμίζει πολύ χονδρικά κάτι σαν αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...