Προς το περιεχόμενο

tg589vn v3

drpit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγαπητοι φιλοι εχω αλλαγη firmware 10.5.2.f και αντιμετοπιζω πρόβλημα sharing δεν εχω 192.168.1.253

αν εσυ διαβαζεις αυτο που λες και βγαζεις νοημα εξηγησε το μας και εμας.εγω μαλλον καταλαβα ενα οτι αλλαξες firmware και δεν παιζει το sharing στο 192.168.1.253 αν καταλαβα καλα.οταν αναφερουμε ενα προβλημα το γραφουμε αναλυτικα.τι ειχαμε πως επαιζε τι καναμε και δεν παιζει.και τι δοκιμασαμε.με μια προταση δεν θα σου απαντησει απλα κανεις.

Δημοσ.

δικιο εχεις ενημερωθηκα και αναφερω, μετα την αλλαγη από 10.4.β.β σε 10 .5.2.f εχω το πρόβλημα sharing όπως σωστα καταλαβες η πλακα είναι ότι δεν ξερω και την αλλαγη την εκανε.....φιλος. το θεμα είναι ότι εχω δυο user.ini το ένα παιζει μονο ipv6 ενώ το άλλο μονο sharing  ο φιλος προτεινε να ανεβοκατεβάζω το user αλλα είναι σπασιμο προσπαθησα μηπως βγαλω ακρη παντρεύοντας τα αλλα εμπλεξα. το ρουτερ είναι tg589vn v3 παροχος Forthnet vdsl δεν εχω κατι άλλο ευχαριστω

Δημοσ.

θα ειναι πολυ δυσκολο να ενωσεις τα 2 ini.θα πρεπει να σβηστουν και εντολες οχι απλα να μπουν.

η μια λυση θα ηταν να ξαναπερασεις το παλιο firmware.

β.το ipv6 και το sharing γιατι δεν τα σεταρετε μεσα απο το interface και πατε να το κανετε απο user.ini?δεν το εχω δοκιμασει manually αλλα υπαρχει μενου μεσα απο το web interface τουλαχιστον στο δικο μου 784 technicolor που εχω.Ipv6 μου το ειχε ψιλοενεργοποιημενο απο πριν απλα δεν εχω αλλαξει το Username της forthnet με αυτο που θελει για να δω αν θα παιξει με ipv6.ειναι στα προσεχη σχεδια.αλλα λογικα απο το Home network θα μπορεις να ξαναφτιαξεις το sharing.το ipv6 δεν ξερω ποσο χρησιμο θα ειναι γενικοτερα.αλλα να τα παντρεψεις δυσκολο εως πολυ δυσκολο με το cli του thomson/technicolor.

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση

το θεμα είναι ότι δεν υπαρχει το παλιο φιρμ 10.4.β.β λοιπον επειτα από ξεσκόνισμα αρκετο εβρεθη η ακρη.

firm B377Cb10.5.2.F αλλαγες στα env.ini /  eth.ini/  ip.ini / rt6advd.ini / dhcs.ini / expr.ini /  cwmp.ini / config state=enabled

παιρνει ρυθμισεις της γραμμης ανοιγει to content sharing και παιρνει και ipv6 χωρις να ανοιγει το ftp://xxxxxx κανοντας μετα

το config state=disabled και με ένα ρεσταρτ του ρουτερ εχω τα παντα κανονικα.εαν θελει καπποιος φιλος το user.ini για

πειραγμα είναι εδώ [email protected] 

Δημοσ.

το ξερω είμαι μελλος οσο για το web interface.δεν το εκανε ειτε το ένα ειχα η το άλλο μετα την αλλαγη του firmware στο 589vn v3 στο αρχικο στησιμο μετα το upgrade ειχα αμεσως content sharing χωρις ipv6 και χωρις δυνατοτητα να ενεργοποιησω ουτε μεσω telnet

(telnet ok) οποτε πηρα ένα user.ini από το tg788vn v2 και αρχισα το φτιαξιμο .Ευχαριστω για της απαντησεις το ρουτερακι παντως

κλειδωνει παραπανω με γενικο φιρμ/ παρα με της Forthnet

Eιχα κατι χρονια νασχοληθω και τωρα χρειαζεται φρεσκάρισμα βλέπεις πιασαμε 55 νασε παντα καλα και προθυμος!!!!!

Δημοσ.

το ξερω είμαι μελλος οσο για το web interface.δεν το εκανε ειτε το ένα ειχα η το άλλο μετα την αλλαγη του firmware στο 589vn v3 στο αρχικο στησιμο μετα το upgrade ειχα αμεσως content sharing χωρις ipv6 και χωρις δυνατοτητα να ενεργοποιησω ουτε μεσω telnet

(telnet ok) οποτε πηρα ένα user.ini από το tg788vn v2 και αρχισα το φτιαξιμο .Ευχαριστω για της απαντησεις το ρουτερακι παντως

κλειδωνει παραπανω με γενικο φιρμ/ παρα με της Forthnet

Eιχα κατι χρονια νασχοληθω και τωρα χρειαζεται φρεσκάρισμα βλέπεις πιασαμε 55 νασε παντα καλα και προθυμος!!!!!

αν την παλευεις με το cli του thomson,technicolor οκ μπορεις να κανεις τα παντα.γενικως ωραια ρουτερ αλλα θα ηταν καλο να γινοντουσαν περισσοτερα απο το web interface.τωρα ipv6 θα το δοκιμασω στο δικο μου με το firmware που εχει για να δω αν παιρνει Ipv6.δειχνει σαν οτι μπορει να παρει αφου εχουν τσεκαριστει ολα  αλλα οπως ειπα δεν εχω αλλαξει το username ακομα.το content sharing δεν το εχω δοκιμασει.στο παλιο thomson 784 ή 787 δεν θυμαμαι σε ποιο απο τα δυο ειχα δοκιμασει, ειχα βαλει usb stick και εβλεπε μονο fat32 η βλακεια.δεν ξερω αν πλεον βλεπει ntfs.δεν ασχοληθηκα να το δω δικτυακα, αλλα μεσα απο το Web interface του ρουτερ που εχω τωρα(technicolor 784 v2 v3 δεν θυμαμαι) μου δινει πολλες δυνατοτητες.

και εγω συνηθως αλλαζω το firmware στο ρουτερ με καποιο Generic(τωρα εχω demo premium generic)και δεν βρισκω πιο καινουριο (παρα μονο πιο παλιο) αλλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να βρεις για ολα τα technicolor/thomson generic firmware.πχ για το 788vn v2 που ψαχνω δεν μπορω να βρω στο modem help.δεν ξερω αν εχεις δει firmware πουθενα αλλου σε καποιο αλλο site.

επισης οσο ξερω αρκετες εντολες αλλαζουν απο το 7.x.x.x firmware στο 8.χ.χ.χ,τωρα σε καποια βλεπεις 10.χ.χ.χ που δεν ξερω αν και εκει αλλαζουν oi εντολες.το μονο καλο ειναι οτι στο cli εκτος απο το να γραφεις την εντολη μπορεις να γραψεις menu και να βγουν οι εντολες σαν ετοιμες και μετα απλα παιζεις με βελακια tab και enter.

τωρα για αυτο που λες οτι με generic συγχρονιζεις πιο πανω απο το custom της forthnet δεν νομιζω οτι διαφερει τοσο αν ειναι της Forthnet ή αν ειναι Generic αλλα πανω σε ποια version πατησε το firmware για να γινει custom.

αν δηλαδη εσυ πχ εχεις το version λεμε τωρα 8.2.6.5 αλλα της forthnet πατησε πανω στην version 8.2.1.1 τοτε το Generic θα παιζει θεωρητικα καλυτερα.

Δημοσ.

εχεις δικιο για το CLI ευτυχως τα νεα φιρμ 8χχχ 10χχχ εχουν πολλες εντολες και πιο σωστο μενου.στο 788vn v2 όχι δεν εχω βρη κατι καινουργιο σε φιρμ αλλα βλεπει ntfs οσο για τα σετσρισματα με wizard δεν κανουν δουλεια πλεον δεν εχουν τα καταληλα tpl

Τωρα για το φιλο (ανηψακι) που με ταλαιπωρησε όπως εχεις αναφερει πολλες φορες αμα δεν ξερεις μην πειράζεις και κυριως

ένα σωσιμο του αρχικου σε ότι πας να πειραξεις.παντως εχει πολλα ρουτερ όπως τα netgear-asus-fritz-cisco......που εάν το φιρμ είναι γενικο εχουν απειρες δυνατότητες από Web interface .καλη συνεχεια και παντα δυνατα

Δημοσ.

απ' ότι κατάλαβα (δεν ήταν και εύκολο...) έγινε αναβάθμιση του firmware αλλά το user.ini ήταν αλλαγμένο και έτσι ξαναάνοιξες το cwmp για να πάρει το default user.ini.

το ρουτερ το έχεις σε γραμμή forthnet?

μήπως γνωρίζει κανείς αν το ρουτερ είναι σε άλλη γραμμή (εκτός forthnet), υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον acs και να πάρει την αναβάθμιση?

πως στέλνει το καινούριο firmware ο acs, μέσω ftp?

μήπως πρέπει να δει user/pass της forthnet στο ppp για να συνδεθεί με το ρουτερ?

Δημοσ.

εχεις δικιο για το CLI ευτυχως τα νεα φιρμ 8χχχ 10χχχ εχουν πολλες εντολες και πιο σωστο μενου.στο 788vn v2 όχι δεν εχω βρη κατι καινουργιο σε φιρμ αλλα βλεπει ntfs οσο για τα σετσρισματα με wizard δεν κανουν δουλεια πλεον δεν εχουν τα καταληλα tpl

Τωρα για το φιλο (ανηψακι) που με ταλαιπωρησε όπως εχεις αναφερει πολλες φορες αμα δεν ξερεις μην πειράζεις και κυριως

ένα σωσιμο του αρχικου σε ότι πας να πειραξεις.παντως εχει πολλα ρουτερ όπως τα netgear-asus-fritz-cisco......που εάν το φιρμ είναι γενικο εχουν απειρες δυνατότητες από Web interface .καλη συνεχεια και παντα δυνατα

αν βλεπει ntfs μια χαρα.γιατι το 784 ή το 787 δεν εβλεπαν.το thomson θυμιζει cisco.τα παντα πρεπει να γινουν απο cli.αν και το cisco ειχε περισσοτερα πραγματα στο web interface με το sdm απο οτι το thomson.μονο το crws ηταν φτωχο στα cisco.Πραγματι στο technicolor 784 που εχω συγκριτικα με το thomson 784  βλεπεις παραπανω πραγματα  στο cli μαλλον λογω 10.χ.χ.χ firmware.Απο web interface μικρες διαφορες.O wizard ποτε δεν εκανε κατι σοβαρο.Τα απολυτως βασικα εχει. Μονο στα speedtouch ετρεχα wizard.Στα thomson/technicolor ποτε μα ποτε εκτος αν ηθελα να τα βαλω σε bridge.Technicolor σε bridge δεν ετυχε ακομα να βαλω μονο thomson.απο την μια οτι παιζει δεν το πειραζουμε απο την αλλη αμα δεν παιξεις δεν μαθαινεις.καλο ειναι να κραταμε το αρχικο config που ειναι κατι ευκολο οπως και δεν ξερω αν σε αφηνει να κατεβασεις και το υπαρχον firmware σε περιπτωση που θες να κανεις Roll back(σε περιπτωση που δεν υπαρχει σε καποιο site οπως το modem help) .Απο το cli βλεπω και Upgrade και software download αλλα δεν τα εχω δοκιμασει να δω αν μπορεις να κατεβασεις firmware ή απλα ειναι για να ανεβασεις firmware.Config σιγουρα σε αφηνει να το κανεις και restore και backup που ετσι και αλλιως γινεται μεσα απο το Web interface.Nαι τα περισσοτερα ρουτερ εχουν παρα πολλες επιλογες απο το web interface.Mεχρι και τα draytek.Tα thomson δυστυχως τα απολυτως βασικα απο web και τα παντα απο cli μετα.

Τωρα δεν ξερω αν το ανηψακι σου πηγε απο generic σε custom ή το αναποδο ή απο custom se custom ή απο Generic σε generic. Αν και αμα πηγε σε generic θα πρεπε και απο web interface να παιξουν τα Ipv6 και τα content sharing απλα θα θελαν καποιο σεταρισμα.

Τo custom ναι θα μπορουσε ενδεχομενως πχ να ειχε καποια πραγματα ψιλοπαραμετροποιημενα πχ ipv6 για να παιζει με τον παροχο που εχει.Τωρα τι αλλαγες ειχαν γινει αναμεσα σε αυτα τα 2 firmware(παλιο και νεο) και σου κανε αυτα τα θεματα δεν ξερω.Και η αφασια ειναι οτι ειναι και τα δυο 10.χ.χ.χ για να πω οτι εγιναν τρελλες αλλαγες.Εκτος αν εγινε τιποτα απο τα πιο πανω με τα custom και τα generic οποτε και ισως δικαιολογημενες οι αλλαγες.Θελει αρκετο ψαξιμο δυστυχως.

Και το να ενωσεις 2 user.ini ειναι και δυσκολο.Ισως πιο ευκολο ειναι να γινουν αλλαγες απο το web interface που λογικα και το content sharing αλλα και το ipv6 πρεπει να μπορουν να σεταριστουν.anyway.

απ' ότι κατάλαβα (δεν ήταν και εύκολο...) έγινε αναβάθμιση του firmware αλλά το user.ini ήταν αλλαγμένο και έτσι ξαναάνοιξες το cwmp για να πάρει το default user.ini.

το ρουτερ το έχεις σε γραμμή forthnet?

μήπως γνωρίζει κανείς αν το ρουτερ είναι σε άλλη γραμμή (εκτός forthnet), υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον acs και να πάρει την αναβάθμιση?

πως στέλνει το καινούριο firmware ο acs, μέσω ftp?

μήπως πρέπει να δει user/pass της forthnet στο ppp για να συνδεθεί με το ρουτερ?

το firmware εγινε Update ειτε manually απο τον χρηστη ειτε αυτοματα απο τον παροχο.τωρα αν βαλεις ενα ρουτερ με acs σε αλλο παροχο εκτος απο forthnet οχι δεν θα παρει ποτε την αναβαθμιση.οι λογοι ειναι.α.ειναι ανοιχτο το telnet απο wan και απο ip's της forthnet αρα ο αλλος παροχος δεν εχει προσβαση απο wan.στον acs του καθε παροχου μπαινει το ρουτερ με αλλο Username / password απο της αλλης εταιρειας και επισης και τα στοιχεια για telnet απο wan ειναι διαφορετικα.τωρα με καποιον tftp τα ανεβαζει λογικα .αν μπεις απο cli εχει upgrade το Thomson και εχει επιλογες για http/ftp/tftp/https. επισης βλεπω και software download.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το firmware εγινε Update ειτε manually απο τον χρηστη ειτε αυτοματα απο τον παροχο.τωρα αν βαλεις ενα ρουτερ με acs σε αλλο παροχο εκτος απο forthnet οχι δεν θα παρει ποτε την αναβαθμιση.οι λογοι ειναι.α.ειναι ανοιχτο το telnet απο wan και απο ip's της forthnet αρα ο αλλος παροχος δεν εχει προσβαση απο wan.στον acs του καθε παροχου μπαινει το ρουτερ με αλλο Username / password απο της αλλης εταιρειας και επισης και τα στοιχεια για telnet απο wan ειναι διαφορετικα.τωρα με καποιον tftp τα ανεβαζει λογικα .αν μπεις απο cli εχει upgrade το Thomson και εχει επιλογες για http/ftp/tftp/https. επισης βλεπω και software download.

manually δεν μπορεί να έγινε γιατί η forthnet πλέον δίνει τα update μόνο από cwmp.

τώρα τα άλλα δεν τα πολύ κατάλαβα...

έχω το ρουτερ της forthnet σε άλλο πάροχο. Το user.ini είναι κανονικά όπως το δίνει η forthnet (άρα όλα είναι προσβάσιμα στην forthnet + user/pass στο ppp τα default του acs).

Οπότε το μόνο που περιμένω είναι να επικοινωνήσει με τον acs. Αν δεν επικοινωνεί, το μόνο στο οποίο νομίζω ότι μπορεί να κολλάει είναι ότι επειδή το ρουτερ είναι σε άλλο πάροχο δεν παίρνει ip της forthnet....

Επομένως ο acs επικοινωνεί μόνο με ρουτερ που έχουν ips της forthnet??

Ή μήπως επικοινωνεί μόνο με το ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet (διότι για να στέλνει ο acs τα user/pass σημαίνει ότι γνωρίζει από ποιο dslam-κάρτα-πόρτα έρχεται το request)?

*Επανέρχομαι: το 10.5.2.f είναι το firmware που κυκλοφορεί στο modemhelp οπότε σίγουρα το έβαλε manually.

Όντως δεν μπορεί να πάρει αναβάθμιση ενώ είναι σε άλλο πάροχο.

Επεξ/σία από costaskalas
Δημοσ.

Θέλω κάποιον να με βοηθήσει να σεταρω το ρουτερ και το dvr μου της forthnet technicolor.θα του δώσω δυνατοτητα σύνδεσης απομακρυσμένης και λεφτα εφόσον τα καταφέρει. Έχω απελπιστει αν δεν το κάνω αλλαζω εταιρια

Δημοσ.

manually δεν μπορεί να έγινε γιατί η forthnet πλέον δίνει τα update μόνο από cwmp.

τώρα τα άλλα δεν τα πολύ κατάλαβα...

έχω το ρουτερ της forthnet σε άλλο πάροχο. Το user.ini είναι κανονικά όπως το δίνει η forthnet (άρα όλα είναι προσβάσιμα στην forthnet + user/pass στο ppp τα default του acs).

Οπότε το μόνο που περιμένω είναι να επικοινωνήσει με τον acs. Αν δεν επικοινωνεί, το μόνο στο οποίο νομίζω ότι μπορεί να κολλάει είναι ότι επειδή το ρουτερ είναι σε άλλο πάροχο δεν παίρνει ip της forthnet....

Επομένως ο acs επικοινωνεί μόνο με ρουτερ που έχουν ips της forthnet??

Ή μήπως επικοινωνεί μόνο με το ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet (διότι για να στέλνει ο acs τα user/pass σημαίνει ότι γνωρίζει από ποιο dslam-κάρτα-πόρτα έρχεται το request)?

*Επανέρχομαι: το 10.5.2.f είναι το firmware που κυκλοφορεί στο modemhelp οπότε σίγουρα το έβαλε manually.

Όντως δεν μπορεί να πάρει αναβάθμιση ενώ είναι σε άλλο πάροχο.

Εξαρτατε το ρουτερ.

Σε καποια γινεται manually απο μακρυα σε καποια αλλα μπορει να το κανει ο χρηστης περα απο το να το κανει η forthnet ενω σε καποια αλλα γινοταν μονο απο μακρυα αυτοματα και δεν εδιναν δυνατοτητα στον χρηστη να το κανει.Δεν του εδιναν το firmware>αν το εβρισκε ναι θα μπορουσε ενδεχομενως να το κανει με μια δυο παρακαμψεις να το πω ετσι.πχ στα voip router δεν θα δωσει η forthnet το firmware στον χρηστη.

σε ενα απλο ρουτερ πχ technicolor 5130 οσο ξερω γινετε και απο μακρυα αλλα γινεται και απο τον χρηστη που το βρισκει στο site.

Σε gennet γινεται manually remotely.Σε καποια technicolor νομιζω γινοταν αυτοματα οταν τα κουμπωνες πανω περα απο manyally απο μακρυα.Εξαρτατε τον εξοπλισμο.Εξαρτατε το firmware .Αν εχεις το ρουτερ της forthnet σε αλλο παροχο οχι δεν γινεται να γινει το Update αυτοματα απο τον αλλον παροχο.Πρεπει να εχει πανω custom firmware του παροχου που εισαι τωρα για να γινει.Εσυ εχεις το user.ini της forthnet αλλα αν εισαι πχ στην Hol δεν θα περασουν τα username/password της forthnet οποτε δεν θα παρεις προσωρινη ip και δεν θα σε δει ο acs της forthnet οποτε δεν θα γινει ποτε το Update.

Δεν ειναι οτι το ρουτερ συνδεεται στο ιντερνετ και μετα επικοινωνει με τον acs σαν Ip οποτε οτι Ip και να επαιρνες θα γινοταν επικοινωνια με τον acs εφοσον ειχες ιντερνετ.Πρεπει να συνδεθει με τα στοιχεια του acs για να γινουν τα υπολοιπα και οχι απλα να βρει ιντερνετ.θα μπορουσε να ειχε γινει αυτο αλλα δεν εχει γινει.

Ο acs θα επικοινωνησει οταν συνδεθει το ρουτερ σου με τα acs στοιχεια.αν μπει με τα κανονικα στοιχεια θα παρει κανονικη Ip οποτε ο acs δεν θα προσπαθησει να σου περασει στοιχεια.Μετα ο acs λογικα βλεπει απο ποιο οριο /καρτα/dslam/αστικο κεντρο παιρνεις και σου ριχνει τα στοιχεια.

Αν ηταν μονο για αναβαθμιση firmware ναι θα μπορουσε απλα να εψαχνε ιντερνετ αλλα οσο ξερω ακομα και στην αναβαθμιση σε οσα γινονται αυτοματα επρεπε να μπει με acs.Αν και στα περισσοτερα οπως ειπα γινεται manually ειτε χρηστη ειτε παροχο.

Εφοσον το firmware ειναι οπως λες generic ναι δεν μπορει να το δει ο παροχος ακομα και αν ησουν στην forthnet.Αν παρεις πχ εσυ το 5130 και ειτε του αλλαξεις το firmware ειτε πειραξεις το Ini ωστε να κοπει ο acs ή να κοπει το remote τοτε ναι δεν θα παιξει ποτε o acs ουτε ο παροχος θα μπορει να μπει πχ για firmware update.

Θέλω κάποιον να με βοηθήσει να σεταρω το ρουτερ και το dvr μου της forthnet technicolor.θα του δώσω δυνατοτητα σύνδεσης απομακρυσμένης και λεφτα εφόσον τα καταφέρει. Έχω απελπιστει αν δεν το κάνω αλλαζω εταιρια

εχεις κολλησει με την εταιρεια οτι φταιει.α.δοκιμασες να αλλαξεις Lan ip στο technicolor οπως σου ειχαμε πει?τα port forward τα εχεις φτιαξει?αν εχεις κολλησει τοσο με την αλλαγη lan ip τοτε κατεβασε το user.ini μεσα απο το ρουτερ και στειλτο μου να σου κανω την αλλαγη στην lan ip απο 192.168.1.254 σε 192.168.1.1 και να στο στειλω να το ανεβασεις παλι.

Δημοσ.

εξηγησε τι εχεις κανει πιο ρουτερ είναι και μηπως ετρεξες κανα wizard και δεν βλεπει σερβερ τις Forthnet? μακαρι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και θα χρωστας την φιλια σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...