Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι κρεμες χρησιμοποιείτε?

την μια φορα ειχα παρει την κρεμα που πουλουσαν στο ταττουατζιδικο και την αλλη την bepanthol την λιπαρη που εχει καποιες βιταμινες (bepanthol μοβ μου ειπαν οτι λεγεται αλλα μονο μοβ δεν ηταν το κουτι)

http://www.healthcorner.gr/pd/bepanthol-aloifi-gia-erethismeno-derma-100g-4805.htm?lang=el&path=931703690

Για την ακριβεια τωρα που ειδα το ποστ του κτικτι εχω την εντυπωση πως η κρεμα που πουλουσε το τατουατζιδικο ηταν panthenol σε δικο τους κουτι (rebrand στην ουσια)

• Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

τα παλια χρονια πριν καμαι 10ετια την ροζ μπεπανθολ..με κιτρινη λιπαρη υφη,τωρα τελευταια χρονια εγω χρησιμοποιω panthenol extra tattoo cream που την βρισκεις σε ασπρη συσκευασια η σε μαυρη συσκευασια της θυγατρικης εταιριας.το καλο με αυτη την κρεμα ειναι οτι αναπλαθει καλυτερα το δερμα..και την αποροφαει καλυτερα.τωρα για αντηιλικο επιλεγω κρεμα τουλαχιστον 50 και σε λαδι το γνωστο carotten tattoo

θα ριξω μια ματια σε αυτη. Που την βρισκεις? Παιζει και απο Skin 2 Skin  η οποια δεν λαδωνει και τα ρουχα αλλα παιζει 10ευρω η συσκευασια οποτε αν πας σε μεγαλο τατουαζ δεν συμφέρει.

Δημοσ.

Εγω χτυπησα χερι μεγαλο γυμναστηριο πηγα την επομενη μερα χωρις θεμα απλως εβαλα μακριμανικο και εκανα κανονικα ασκησεις δικεφαλα. Κανενα προβλημα. Δεν το πρωτεινω αλλα λεω την εμπειρια μου

Δημοσ.

εγώ μόνο για την bepanthol την ροζ ήξερα με βιταμίνη D. Χμμμ λέτε γι αυτό να επουλώθηκε τόσο αργά? 

Εμένα με την συγκεκριμένη έκανε 2 βδομάδες περίπου.

Δημοσ.

Εμένα με την συγκεκριμένη έκανε 2 βδομάδες περίπου.

Ε νταξει ειμαι σαπιος τοτε. Αν και το οτι δεν ξεφλουδισε ποτε μου ειπε οτι ειναι σημαδι οτι το προσεχα πολυ, so I dont know what to say

Δημοσ.

την μια φορα ειχα παρει την κρεμα που πουλουσαν στο ταττουατζιδικο και την αλλη την bepanthol την λιπαρη που εχει καποιες βιταμινες (bepanthol μοβ μου ειπαν οτι λεγεται αλλα μονο μοβ δεν ηταν το κουτι)

http://www.healthcorner.gr/pd/bepanthol-aloifi-gia-erethismeno-derma-100g-4805.htm?lang=el&path=931703690

Για την ακριβεια τωρα που ειδα το ποστ του κτικτι εχω την εντυπωση πως η κρεμα που πουλουσε το τατουατζιδικο ηταν panthenol σε δικο τους κουτι (rebrand στην ουσια)

αυτη η κρεμα βγαινει και σε μαυρο κουτι.ιδιες ουσιες,ιδια θεραπεια,ιδια εταιαρια αλλα για λογους μαρκετινγκ παιζουν σε διαφορετικες ετικετες.

Bepanthol ροζ με το μωράκι πάνω.

αυτη ηταν η παλια συσκευασια.αλλα οι διαφορα της ροζ/πρσινη με την μπλε συκευασια ειναι η λιπαρη με την "μη" λιπαρη υφη.

θα ριξω μια ματια σε αυτη. Που την βρισκεις? Παιζει και απο Skin 2 Skin  η οποια δεν λαδωνει και τα ρουχα αλλα παιζει 10ευρω η συσκευασια οποτε αν πας σε μεγαλο τατουαζ δεν συμφέρει.

γυρω στα 6 με 8 ευρο κοστιζει η κρεμα.εγω ποτε δεν παιρνω μια συσκευασια αλλα αρκετες.τωρα δεν συμφωνω με αυτο που ΄λες οτι δεν σε συμφερει...γιατι ανα εχει δωσει για ενα ταττοο και ειδικα μεγαλο οπως ειπες 500 ευρο,θα κολλησεις στα 20-30 ευρο που θα σου παει η περιποιηση και για κατι που θα το χεις πανω σου ολη την ζωη..κκαι θα θελεις να δειχνει ωραιο και σωστο.αλλωστε η περιποιηση του ταττοο δεν τελειωνει σε ενα μηνα,αντιθετως το περιποιησε ολο τον χρονο ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες.

Εγω χτυπησα χερι μεγαλο γυμναστηριο πηγα την επομενη μερα χωρις θεμα απλως εβαλα μακριμανικο και εκανα κανονικα ασκησεις δικεφαλα. Κανενα προβλημα. Δεν το πρωτεινω αλλα λεω την εμπειρια μου

γενικοτερα οταν κανεις ταττοο τις πρωτες μερες δεν πρεπει να κανεις αγαρμπες κινησεις...γιατι μπορεις να τραβηχτει το δερμα και να χαλασει λιγο το ταττο.αλλα και παλι θελει προσοχη γιατι η αλοιφη δεν κραταει αυτο το προστατευτικο φιλμ..λογω ιδρωτα και τριβης.

• Moderators
Δημοσ.

γυρω στα 6 με 8 ευρο κοστιζει η κρεμα.εγω ποτε δεν παιρνω μια συσκευασια αλλα αρκετες.τωρα δεν συμφωνω με αυτο που ΄λες οτι δεν σε συμφερει...γιατι ανα εχει δωσει για ενα ταττοο και ειδικα μεγαλο οπως ειπες 500 ευρο,θα κολλησεις στα 20-30 ευρο που θα σου παει η περιποιηση και για κατι που θα το χεις πανω σου ολη την ζωη..κκαι θα θελεις να δειχνει ωραιο και σωστο.αλλωστε η περιποιηση του ταττοο δεν τελειωνει σε ενα μηνα,αντιθετως το περιποιησε ολο τον χρονο ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες.

Η συγκεκριμενη που λεω διαφερει νομιζω μονο ως προς την λιπαροτητα και οτι δεν λερωνει τα ρουχα, σαν κρεμα δεν νομιζω οτι εχει διαφορα.

Τα 500€ θα ηταν καλα αν ηταν τα μονα που εχω δωσει :P

Η επουλωση επηρεάζεται απο πολλους παραγοντες οπως φυσικη κατασταση, υγεία, ποσο νερο πινεις (για να κραταει το δερμα ενυδατωμένο) κλπ.. 

Με βάση την εμπειρία μου:

• 3 πρωτες μερες πλυσιμο και κρεμα τουλαχιστον 3 φορες τη μερα και μονιμα καλυμμένο με μεμβράνη (αλλαγη σε καθε πλυσιμο). Αυτο σε μεγαλα τατουαζ σιγουρα σε μικρα δεν εχει τοσο σημασια.
  • Μετα τις 3 μερες μονο πλυσιμο και κρεμα
  • Πολυ νερο και γενικα καλη διατροφη
  • Θαλασσα τουλαχιστον 3 μερες αφου εχει ξεφλουδίσει (οσο πιο αργα τοσο καλυτερα)
  • Γυμναστικη εξαρταται το σημειο και την προπονηση. Εγω παω κανονικα γυμναστηριο την επομενη μερα αλλα ποτε δεν κανω ποδια. Εχω τατουαζ μονο στα ποδια οποτε οταν χτυπαω πχ στο μπουτι την αλλη μερα παω γμναστηριο και κανω ωμους το οποιο σημαινει οτι δεν χρησιμοποιω καθολου το ποδι μου. Να χτυπησεις μπρατσο και να κανεις βαρη την επομενη οχι δεν το συνιστώ εκτος αν κανεις μονο ποδια
  • Οι μερες επουλωσεις συνηθως κυμαίνονται μεταξυ 5-15, εξαρταται απο το σημειο, οργανισμο κλπ

Αυτα απο εμενα

• Like 1
Δημοσ.

Σ'αυτό το σημείο έχω, ψηλά στο κέντρο κάτω απ'τον σβέρκο που λες. Τα ίδια με σένα διάβαζα, ότι πονάει πολύ στην συγκεκριμένη περιοχή. Αλλά τελικά δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου [σε μια φάση το ένιωσα σαν τσιμπηματάκι] και ίσα ίσα που ήθελα κι άλλο! Ψυχραιμία λοιπόν :) α, και δώσε χρόνο να συζητήσεις αρκετά το σχέδιο που θες να κάνεις με τον tattoo artist. Γιατί μπορεί εσύ να τό'χεις στο μυαλό σου ότι θα είναι πχ μικρούλι αλλά τελικά να πρέπει να γίνει πιο μεγάλο για να μην χαθούν οι λεπτομέρειες.

χεχε σ ευχαριστώ αλλά δεν το θέλω μικρούλι ούτως ή άλλως! go big or go home  :P 

Δημοσ.

εγώ μόνο για την bepanthol την ροζ ήξερα με βιταμίνη D. Χμμμ λέτε γι αυτό να επουλώθηκε τόσο αργά? 

Κοιτα οι λιπαρες ειναι βασανο για τα ρουχα αλλα δεν το αφηνουν ποτε να στεγνωσει/ξεραθει εγω αναγκαστικα εβαζα και ζελατινα συνεχεια τα πρωινα επειδη πρεπει να φοραω πουκαμισο απλα καπου στο ενδιαμεσο την εβγαζα για λιγο εβαζα κρεμα και καινουργια ζελατινα( δεν ξερω αν επιρρεασε αυτο)

Δημοσ.

Κοιτα οι λιπαρες ειναι βασανο για τα ρουχα αλλα δεν το αφηνουν ποτε να στεγνωσει/ξεραθει εγω αναγκαστικα εβαζα και ζελατινα συνεχεια τα πρωινα επειδη πρεπει να φοραω πουκαμισο απλα καπου στο ενδιαμεσο την εβγαζα για λιγο εβαζα κρεμα και καινουργια ζελατινα( δεν ξερω αν επιρρεασε αυτο)

Εγω ζελατινα δεν ξαναβαλα μετα το τριωρο το αρχικο γιατι ετσι μου ειπε, και κρεμα δεν εβαζα τοση ωστε να αφησει σταμπα σε ρουχο, ισα ισα μια ελαφρια γυαλαδα στο δερμα μετα το πασαλειμα
Δημοσ.

Εγω ζελατινα δεν ξαναβαλα μετα το τριωρο το αρχικο γιατι ετσι μου ειπε, και κρεμα δεν εβαζα τοση ωστε να αφησει σταμπα σε ρουχο, ισα ισα μια ελαφρια γυαλαδα στο δερμα μετα το πασαλειμα

ναι το ξερω και σε εμενα το ιδιο ειπε να μην βαζω απλα εβαζα εναν τονο αλοιφη και ζελατινα ,δοκιμαστικα στην αρχη αλλα δεν ειδα να μου δημιουργει θεμα

• Moderators
Δημοσ.

Όπως είπα εμένα μου είχαν πει ότι αν βάλω ζελατίνα τις 3 πρώτες μέρες βοηθάει να επουλώσει πιο γρήγορα. Εννοείται ότι θέλει πλύσιμο και κρέμα τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα

Δημοσ.

Εμενα μου ειπαν οτι επειδη ειναι στην ουσια πληγη δεν κανει να το εχεις κλειστο.Απλα επειδη δεν μπορουσα να κυκλοφορω μουτζουρομενος η να καταστρεφω τα πουκαμισα μου οπως και δεν ηθελα να ρισκαρω να το εχω με λιγη κρεμα αναγκαστικα το πηγα ετσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...