Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,

Εχω ενα HTPC που μεχρι προσφατα ειχε μια Low Profile καρτουλα με HDMI και ολα καλα οσον αφορα τον ηχο του συστηματος. Πλεον η καρτουλα εφυγε και η μητρικη μου ειναι η Gigabyte H61M-S2PV Rev 2.2. Το συστημα φοραει εναν Pentium 3ης γενιας με την HD2500 για intergrated γραφικα. 

Δεν θα πρεπε μεσω ενος DVItoHDMI adapter, πχ: 

14-999-007-05.jpg

Να περνουσε ο ηχος και να ακουγοταν απ' την τηλεοραση? 

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά , 

από όσο ξέρω το dvi δίνει μόνο εικόνα , δεν έχει δυνατότητα "μεταφοράς" ήχου και

η μόνη δουλειά του αντάπτορα είναι η μετατροπή του σήματος εικόνας , οπότε θα 

χρειαστείς να μεταφέρεις τον ήχο με καρφί (δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατόν με τη τηλεόρασή σου )

ή μέσω κάρτας ήχου (s/pdif) όπως έχω το δικό μου (htpc) με μια pci Esi maya 44 σε 5.1 home cinema βέβαια 

Δημοσ.

από όσο ξέρω το dvi δίνει μόνο εικόνα , δεν έχει δυνατότητα "μεταφοράς" ήχου και

χρειαστείς να μεταφέρεις τον ήχο με καρφί (δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατόν με τη τηλεόρασή σου )

ή μέσω κάρτας ήχου (s/pdif) όπως έχω το δικό μου (htpc) με μια pci Esi maya 44 σε 5.1 home cinema βέβαια 

Νομιζα πως γινοταν γιατι καποτε ειχα μια 4870 Asus Dark Knight που ειχε στα παρελκομενα της εναν dvi to hdmi adapter με audio passthrough  :unsure: Κριμα.. Thanks θα το κοιταξω

Δημοσ.

Οχι λαθος πολλα DVI περνανε και ηχο. Για παραδειγμα εχω μια μινι μοναδα Shuttle που ναι μεν εχει και hdmi πανω αλλα επειδη εχω ξεμεινει απο καλωδιο hdmi και εχω ενα καλωδιο dvi to hdmi με αυτο το εχω συνδεσει με την τηλεοραση και εχω κανονικα ηχο.

Υπαρχουν και πολλες καρτες γραφικων που δεν εχουν hdmi αλλα απο το dvi βγαζουν ηχο η αυτονομα η μεσω του spdif της μητρικης.

@Σαϊνομπι για να εχεις ηχο θα πρεπει να εχεις κανει εγκατασταση τους drivers του ηχου και της καρτας γραφικων και οταν πατησεις δεξι κλικ στο εικονιδιο του ηχου κατω δεξια και "συσκευες αναπαραγωγης"  εκτος απο το "ηχεια" πρεπει να εχει και κατι αλλο.

Προσεξε μονο επειδη ειδα την μητρικη σου στο site της Gigabyte εχει δυο διαφορετικους drivers για την καρτα γραφικων αναλογως τι επεξεργαστη εχεις.

e619ca2f_gtx260withspdif.jpeg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...