Προς το περιεχόμενο

Samsung UE48H6400 Plex Media Server Buffering Issues

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά και καλή χρονιά.

Προσπαθώντας να παίξω HD ταινίες ασύρματα στην τηλεόραση από το PC μου, αντιμετωπίζω πρόβλημα με συνεχόμενα κολλήματα.

Διαβάζοντας και κάποια ξένα φόρουμ, δοκίμασα να ''παίξω'' λίγο με το initial, pending και total buffer, χωρίς να έχω ακόμη λύσει το πρόβλημα.

Το ρουτερ που χρησιμοποιώ είναι ένα TP-Link TD-W8968, στο οποίο δεν έχω αλλάξει ακόμη τις αρχικές ρυθμίσεις του.

Έχει συναντήσει κάποιος από εσάς παρόμοιο πρόβλημα και αν ναι, πως το λύσατε?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. και στο PC και στην τηλεόραση, έχει γίνει clear install του Plex καθώς και ενημέρωσή του.

Δημοσ.

Εμένα το plex κολλάει και σαν application εντελώς. Δεν το χρησιμοποιώ καθόλου.

Ένας τρόπος για να παίξεις ταινίες είναι να φτιάξεις κοινό homegroup με τον υπολογιστή σου και στον share folder να βάζεις τις ταινίες που θέλεις να δεις (βέβαια έχει θέματα με του υπότιτλους ΑΝ δεν τους έχει ενσωματώσει δεν παίζουν, επίσης όλα τα αρχεία πρέπει να τους βάζεις κατάληξη .avi κι ας μην είναι για να περάσουν)

Πολλά application είναι λαγκάρουν συνεχώς και χωρίς λόγο δυστυχώς.

Δημοσ.

Λογικά θα φτάει το bandwidth του ασύρματου.

Και ο υπολογιστής ασύρματα συνδέεται με το router;

Για τι bitrate μιλάμε στις ταινίες;

Δημοσ.

Λογικά θα φτάει το bandwidth του ασύρματου.

Και ο υπολογιστής ασύρματα συνδέεται με το router;

Για τι bitrate μιλάμε στις ταινίες;

Ναι, το PC συνδέεται ασύρματα.

Το bitrate των ταινιών, που φαίνεται?

(στις ιδιότητες δεν δείχνει κάτι)

Δημοσ.

Ναι, το PC συνδέεται ασύρματα.

Το bitrate των ταινιών, που φαίνεται?

(στις ιδιότητες δεν δείχνει κάτι)

Δοκίμασε μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής να δεις.

Λογικά θα έχεις wireless g. Αν αυτό συμβαίνει τότε μάλλον δεν φτάνει το bandwidth του ασύρματού σου. Δοκίμασε να συνδέσεις το pc ή/και την τηλεόραση ενσύρματα για να δεις αν λυθεί το πρόβλημα.

Το ρούτερ σου έχει υποστήριξη για n wifi, αλλά μπορεί να μην έχει το pc ή η τηλεόρασή σου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δηλαδή εγω που συνδέω με ethernet την τηλεόραση και έχω θέματα με τον plex (κολλήματα φούλ το ίδιο το application) σημαίνει οτι έχει πρόβλημα η τηλεόραση;

Και το skype και το radio τρώει κολλήματα που και που.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δηλαδή εγω που συνδέω με ethernet την τηλεόραση και έχω θέματα με τον plex (κολλήματα φούλ το ίδιο το application) σημαίνει οτι έχει πρόβλημα η τηλεόραση;

Και το skype και το radio τρώει κολλήματα που και που.

Θεωρητικά πάντα με ενσύρματη σύνδεση, εσύ δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.

Τι ρυθμίσεις Buffer έχεις στον player του Plex?

Δημοσ.

Μα δεν έχω θέμα στο buffer. Κολλάνε/πάνε τα ζώα μου αργά κάποια application. Δεν εννοώ την ώρα που παίζω την ταινία αλλα γενικά όταν είμαι και περιφέρομαι στις ρυθμίσεις του app. 

Η samsung έχει τσάμπα να έρθει να την δει τεχνικός; Ξέρουμε;

Δημοσ.

Δοκιμάστε να περάσετε και τα νεα firmware update μεσα απο το μενου η με usb αν δεν εχει ανεβεί κάποιο. http://www.samsung.com/gr/support/model/UE48H6400AWXXH (κατω χαμηλά εκει που λεει υλικό - λογισμικό).

Δοκιμαστε και αλλες εφαρμογες συμβατες με το DLNA. Πχ serviio, mezzmo, ALLMediaServer, Wild Media Server (UPnP, DLNA, HTTP) κτλ.  Ακομα και ο media player των windows παίζει άριστα και στα 1080p.

Τέλος μην συγκρίνετε το smart των tv με τα tablet - smart phone που εχετε. Υστερούν σε επεξεργαστική ισχύ. Παραυατα η πλατφόρμα αυτή είναι από τις πιο γρήγορες. Φανταστείτε σε άλλες tv θέματα.

Καλό ειναι να κάνετε και κάνα restart την tv μετα απο πολύ χρήση.

Δημοσ.

Ρε εντάξει ο πατέρας μου την πήρε πιο πολυ για να μπορεί να μιλάει με την αδελφή μου που είναι στην ξενιτιά (σκάσαμε και 90ρι για την κάμερα) και το skype μπορεί την μία να είναι κομπλεδούρα και την άλλη να πατάς ένα κουμπί και να ανταποκρίνεται μετα απο κανα λεπτό λες και έπαθε εγκεφαλικό το σύστημα.

Ελπίζω το firmware update να κάνει την δουλειά. Thnx φίλε...

Εγω μόνο με windows media player παίζω μέχρι τώρα (χωρίς κανένα απολύτως θέμα μέχρι στιγμής). Αλλα θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια εφαρμογή που να μου δίνει δυνατότητα για υπότιτλους. Στο media player για τους παίξω αναγκαστικα΄τους ενσωματώνω με το mkvToolnix.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν πήγα σήμερα (δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με το θέμα όλον αυτόν τον καιρό) να κάνω το firmware update για να συνειδητοποιήσω οτι είναι στην τελική έκδοση ήδη. Που σημαίνει οτι δεν φταίει αυτό.

Προσπάθησα πάλι να τρέξω τον plex και τρώει τρελά κολλήματα, ΓΙΑΤΙ ρε γαμώτο; Μάλλον έχω προβληματική τηλεόραση, δεν μπορώ να διανοηθώ οτι σε όλες γίνεται αυτό γιατι αλλιώς δεν θα πλάσαραν σαν υπηρεσία αλλα σαν ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ.

Φίλε @graphist83 το θέμα μου όπως καταλαβαίνει δεν είναι ο plex. (αν και θα ήθελα έναν media player ου να μου δίνει την δυνατότητα να βρώ subs απο το nternet). Το θέμα μου είναι ΑΝ έχει πρόβλημα η TV ή αν είναι έτσι σε όλες. Δεν έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω κάποια άλλη.

Επίσης κάτι άλλο, ξέρει κανείς αν μπορεί να έρθει τεχνικός στο σπίτι μου και να την δεί τσάμπα; Θα ρωτήσω και την samsung με ένα mail.

Πάντως αν είναι όντως έτσι, θα τους κάνω καταγγελία και θα ζητήσω αποζημίωση για παραπλανητική διαφήμιση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν να ξεκαθαρίσω το θέμα για να μην κάνω δυσφήμιση χωρίς λόγο στην Samsung. Με το που τους πήρα τηλ. είχαν όλη την διάθεση να βοηθήσουν.

Μου έκλεισαν αμέσως ραντεβού για απομακρυσμένη διαχείριση (δεν λύθηκε το θέμα) και μετα ήρθε τεχνικός σπίτι μετα απο 2-3 μέρες και έκανε τα ίδια πάλι πράγματα απο κοντά και η τηλεόραση πηγαίνει βολίδα.

Είχε ρυθμιστεί για Ιταλία (και αυτό ο απλός χρήστης δεν μπορεί να το πειράξει), γιαυτό είχα όλα αυτά τα κολλήματα. Μόλις άλλαξε για Ελλάδα και έγινα 2 επαναφορές του συστήματος όλα έγινα όπως θα έπρεπε. 

Μιλάμε τέτοιες aftersale υπηρεσίες δεν έχω ξαναδεί. Έχω εντυπωσιαστεί. 9/10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...