Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι πρώτη φορά που γράφω στο forum. Έχω ένα laptop lenovo g50-45 80E3 και θέλω να το κάνω format. Βλέπω σε video το ίδιο μοντέλο  ότι εχει οπτικό δίσκο κανονικά. Το δικό μου έχει μεν αλλά δεν έχει ούτε κουμπί ούτε λαμπάκι όπως τα άλλα που βλέπω. Ερώτηση 1η: Υπάρχει περίπτωση να μην έχει οπτικό δίσκο ή να ανοίγει με κάποιο άλλο τρόπο αφού δεν έχει κουμπί

Ερώτηση 2η:Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τον κάνω format (δεν ξέρω πως μπαίνει στο BIOS)

Δημοσ.

Απο στικακι μπορεις να κανεις φορματ.

http://www.pcsteps.gr/603-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-windows-7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick/

http://www.pcsteps.gr/14678-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-boot-usb/

(προσωπικα χρησιμοποιω το rufus για να φτιαξω bootable το στικ).

Για να μπεις στο bios , ενω ειναι κλειστο το λαπτοπ, το ανοιγεις και καπου αριστερα θα σου πεταξει μηνυμα να πατησει escape ή f2 για να μπεις στο bios.

Αν δεν γινεται τιποτα, πολλα ideapad εχουν ενα ακυρο κουμπακι πανω αριστερα ή δεξια. οταν ειναι κλειστο το λαπτοπ, πατα το παρατεταμμενα για 3-4 δευτερα και θα σε βαλει στο bios.

Καλως ηρθες κ εσυ!

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω κάνει bootable ένα usb στο ίδιο ακριβώς laptop και για κάποιον λόγο όταν μπαίνω στο BIOS δεν βλέπει το στικάκι. Ξέρετε τι μπορει να φταίει?

Δημοσ.

Ερώτηση για το dvd, όταν είσαι στα windows και μπάινεις στο Αυτός ο Υπολογιστής, λογικά βλέπεις τον σκληρό σου δίσκο, εκεί απο κάτω θα έπρεπε να υπάρχει και εικονίδιο για τη συσκευη dvd, αν έχει πάτα δεξί κλικ πάνω του και εξαγωγή, αν δεν έχει τότε απλά δεν υπάρχει συσκευή εγκατεστημένη και απλά βλέπεις ένα καπάκι στο λαπτοπ σου.

Για φορμάτ απο usb δεν αρκεί να ετοιμάσεις το usb, πρέπει να κάνεις και το bios να κάνει πρώτη εκκίνηση απο usb.

Για να μπεις στο bios θα βρείς ένα μικρό κουμπάκι στο πλάι, λογικά κάτω απο την υποδοχή της φόρτισης.

Δημοσ.

Ερώτηση για το dvd, όταν είσαι στα windows και μπάινεις στο Αυτός ο Υπολογιστής, λογικά βλέπεις τον σκληρό σου δίσκο, εκεί απο κάτω θα έπρεπε να υπάρχει και εικονίδιο για τη συσκευη dvd, αν έχει πάτα δεξί κλικ πάνω του και εξαγωγή, αν δεν έχει τότε απλά δεν υπάρχει συσκευή εγκατεστημένη και απλά βλέπεις ένα καπάκι στο λαπτοπ σου.

Για φορμάτ απο usb δεν αρκεί να ετοιμάσεις το usb, πρέπει να κάνεις και το bios να κάνει πρώτη εκκίνηση απο usb.

Για να μπεις στο bios θα βρείς ένα μικρό κουμπάκι στο πλάι, λογικά κάτω απο την υποδοχή της φόρτισης.

Αυτό λέμε ρε μεγάλε. Μετά όταν μπαίνω στο bios δεν φαίνεται το στικάκι....

Δημοσ.

Αυτό λέμε ρε μεγάλε. Μετά όταν μπαίνω στο bios δεν φαίνεται το στικάκι....

secure boot: disabled.

παίξε και με την επιλογή ahci mode και θα φτιάξει.

Δημοσ.

secure boot: disabled.

παίξε και με την επιλογή ahci mode και θα φτιάξει.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κατά τη διαδικασία δημιουργίας bootable usb σε laptop lenovo G50-45.

Χρησιμοποιώντας καταρχήν το πρόγραμμα Windows USB/DVD Download Tool προκειμένου να κάνω το usb bootable, όταν τελειώνει η διαδικασία μου λέει ότι η αντιγραφή έγινε επιτυχώς αλλά δεν μπόρεσε να κάνει bootable το usb γιατί δεν μπορεί να τρέξει μια εφαρμογή που λέγεται bootsect.exe. Μετά όταν κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα στο δικό μου το laptop που ειναι και αυτό το G50-45 κάνει κανονικά την διαδικασία και γίνεται κανονικότατα το στικάκι bootable.

Λέω οκ θα χρησιμοποιήσω το rufus στον υπολογιστή που είναι για φορμάτ. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το rufus το στικάκι γίνεται bootable κανονικότατα αλλά μετά όταν μπαίνω στο boot menu δεν το βλέπει για κανένα λόγο το στικάκι που έγινε bootable και οι ρυθμίσεις boot setup ειναι σωστές με βάση και όλα όσα μου είπες.

Ξανακάνω την ίδια διαδικασία με άλλο στικάκι και ξανακατεβάζοντας τα windows αυθεντικά αλλά και πάλι τίποτα....

Η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει λίγο...

Δημοσ.

Αν δεν βγάζεις άκρη με αυτόν τον τρόπο, κάψε το .iso σε dvd και προχώρησε το κατά αυτόν τον τρόπο.

Έτσι ΄σιγουρα θα δουλέψει.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τον κάνω format (δεν ξέρω πως μπαίνει στο BIOS)

1. Κλείνεις τον υπολογιστή σου.

2. Πατάς το κουμπί Novo (no 2 στην εικόνα που ακολουθεί).

post-294072-0-08985300-1451714540_thumb.jpg

3. Στο menu που θα σου βγάλει, επιλέγεις την λειτουργία που θέλεις.

Καλησπέρα, είναι πρώτη φορά που γράφω στο forum. Έχω ένα laptop lenovo g50-45 80E3 και θέλω να το κάνω format. Βλέπω σε video το ίδιο μοντέλο  ότι εχει οπτικό δίσκο κανονικά.

Δεν χρειάζεται.

Κατέβασε το User Guide του υπολογιστή σου από το site της Lenovo, και διάβασε τις οδηγίες στο κεφάλαιο 3: Lenovo OneKey Recovery System

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είναι πρώτη φορά που γράφω στο forum. Έχω ένα laptop lenovo g50-45 80E3 και θέλω να το κάνω format. Βλέπω σε video το ίδιο μοντέλο  ότι εχει οπτικό δίσκο κανονικά. Το δικό μου έχει μεν αλλά δεν έχει ούτε κουμπί ούτε λαμπάκι όπως τα άλλα που βλέπω. Ερώτηση 1η: Υπάρχει περίπτωση να μην έχει οπτικό δίσκο ή να ανοίγει με κάποιο άλλο τρόπο αφού δεν έχει κουμπί

Ερώτηση 2η:Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τον κάνω format (δεν ξέρω πως μπαίνει στο BIOS)

Λοιπόν .Εχουμε και λέμε!

Το lenovo ήταν αγορασμένο με windows μαζί; Αν ναι έχει revocery partition στο σκληρό του και μην μπεις καν στη διαδικασία να κάνεις format με άλλο τρόπο . 

Τα lenovo G50  έχουν αριστέρα του λάπτοπ στο πλάι δίπλα στην έξοδο αέρα του ανεμιστήρα ένα μικρό στρογγυλό κουμπί . Κλέισε το λάπτοπ πάτα το και θα σου βγάζει μενου όπου επιλεγεις system restore (format) είτε να μπεις bios είτε να επιλέξεις first boot device . 

Edit: με προλαβε ο από πάνω !!!   :P

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κατά τη διαδικασία δημιουργίας bootable usb σε laptop lenovo G50-45.

Χρησιμοποιώντας καταρχήν το πρόγραμμα Windows USB/DVD Download Tool προκειμένου να κάνω το usb bootable, όταν τελειώνει η διαδικασία μου λέει ότι η αντιγραφή έγινε επιτυχώς αλλά δεν μπόρεσε να κάνει bootable το usb γιατί δεν μπορεί να τρέξει μια εφαρμογή που λέγεται bootsect.exe. Μετά όταν κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα στο δικό μου το laptop που ειναι και αυτό το G50-45 κάνει κανονικά την διαδικασία και γίνεται κανονικότατα το στικάκι bootable.

Λέω οκ θα χρησιμοποιήσω το rufus στον υπολογιστή που είναι για φορμάτ. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το rufus το στικάκι γίνεται bootable κανονικότατα αλλά μετά όταν μπαίνω στο boot menu δεν το βλέπει για κανένα λόγο το στικάκι που έγινε bootable και οι ρυθμίσεις boot setup ειναι σωστές με βάση και όλα όσα μου είπες.

Ξανακάνω την ίδια διαδικασία με άλλο στικάκι και ξανακατεβάζοντας τα windows αυθεντικά αλλά και πάλι τίποτα....

Η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει λίγο...

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/the-instructions-for-getting-bootsectexe-dont-work/83f8a30d-a04f-e011-8dfc-68b599b31bf5?db=5

Αν και αυτό δεν δουλέψει ακολουθα αυτόν τον οδηγό κατά γράμμα !!

http://www.pcsteps.gr/14678-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-boot-usb/#Taurho941chiomicronupsilonmuepsilon_tauomicron_Rufus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...