discoboyminimal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 ενταξει.. τα usb ηταν πιο μακρια σε μεγεθος.. χρειαστηκε φατσετα για να κοψω λιγο τα ανοιγματα του usb πανω στο πλαστικο , του λαπτοπ. αφου καθησαν ολα καλα, εβαλα βιδες πληκτρολογια κλπ, ανοιξα το λαπτοπ. ανοιξε! καλο αυτο! αλλα δεν βλεπει καμια usb θυρα..δεν δινει καν ρευμα.. λετε να μην κολησαν καλα τα ποδαρακια?? αφου τοση ωρα τα κολουσα...και τα κολησα..και τα ξανακολησα..και ξανα...να πιασουν καλα...τι εγινε??
Roger Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Τοση ωρα τα κολουσες?δεν ειναι βυσμα το οποιο πρεπει να ξεχασεις το κολλητηρι επανω,εχει πλαστικα χωρισματα και καταστρεφονται απο την θερμοκρασια. Ξανα ανοιξε το και δες μηπως δεν εχουν γινει καλα οι κολλησεις. Παρε κατεστραμμενα boards να κανεις εξασκηση.Δεν αγοραζουμε εργαλειο για να το χρησιμοποιησουμε σε board φιλης. Tα παλια με τα καινουργια βυσματα ειχανε την ιδια διαταξη,τα μετρησες?
discoboyminimal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) δεν τα κολουσα οση ωρα εκανα να postαρο. εννοω οτι τα κολησα καλα με το κολητηρι μετα. ολη κυλισαν ομορφα. εχω ξαναχρησιμοποιησει αρκετες φορες κολητηρι και εχω κανει αρκετες επισκευες..απλα σε διοδους , πυκνωτες και αλλα τετοια ευκολα πραγματα. το προβλημα που ειχα ηταν το πως θα ξεκολλησω τα usb port απο την μητρικη. το οποιο και ελυσα.. ευκολη διαδικασια , μικρα και σταθερα βηματα με το πιστολι θερμου αερα.. τα usb βγηκαν στο πι και φι. αυτο που με προβληματησε τωρα , στο τελος , ειναι οτι δεν δουλευουν τα usb. θα ξαν ανοιξω το laptop αυριο να τα ξαναριξω μια μιατια που θα ναι μερα.. λετπομερια. τα usb port του laptop ειναι μικροτερα σε βαθος απο τα κανονικα.(για εξοικονομηση χωρου) το λαπτοπ ειχε http://www.ebay.com/itm/Replacement-USB-Socket-Jack-Port-to-fix-Toshiba-Satellite-L450-L450D-C660-C660D-/400332857254 και εγω αγορασα http://www.ebay.com/itm/NEW-USB-TYPE-A-FEMALE-REPLACEMENT-PORT-PLUG-for-LAPTOP-PC-/110904257654?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item19d268ac76 (το καταλαβα αργα) που ειναι λιγο μεγαλυτερα ... απλα ανοιξα λιγο παραπανω τις τριπες στο πλαστικο..καθησε μια χαρα.. και τα στηριγματα που ειχαν τα εργοστασιακα ηταν διαφορετικα με αυτα που παρειγγειλα, αλλα με μια πεντσουλα τα στραβωσα λιγο και καθησαν τελεια πριν τα κολησω.. κατι μου λεει , οτι πηρα λαθος usb..και στην ουσια κολησαν ακριβως τα αντιθετα pin απ οτι επρεπε..μονη λυση τωρα να κανω ενα ανταπτωρακι (Crossed Usb) και να δω αν δουλευουν τουλαχιστον ετσι.. παλι καλα η φιλη μου ειναι βολικη..και το μονο που την νοιαζει ειναι να ξαναλειτουργισουν τα port.. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2015 από discoboyminimal
Roger Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Γι αυτο σε ρωτησα αν μερτησες τα usb ports και την διαταξη του βυσματος. Kαι μια δευτερη επισημανση,αν ειχαν διαλυθει τα βυσματα τοσο πολυ ,μηπως ακουμπουσαν τα λαμακια εσωτερικα μεταξυ τους και εχει καψει κατι στο board. Με βραχυκυκλωμενα λαμακια usb ,μπορει να μην αναβει καν το λαπτοπ καποιες φορες. Μετρα με πολυμετρο,σου ερχονται κανονικα 5v? Απο τις φωτογραφιες τελικα,φαινεται αναποδα η διαταξη του βυσματος.
discoboyminimal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 τελικα φιλε μου..ολα εγιναν καλα..και η κολληση και η αποκολληση.. με το πολυμετρο επερνα σχεδον τα 5v. ολα φαινοταν φυσιολογικα, αφου εκαναν μετρηση και σε ενα αλλο laptop. τωρα το μονο λαθος ειναι οτι παρειγγειλα λαθος usb port. σαν συνεπεια , να εχω κολλησει αντιστροφα τα pin 1-4 και 2-3. ετσι λοιπον , για να μην ξανακανω ολη την διαδικασια, περιμενοντας μερες για τα νεα usb port, ξεκολληματα , κολληματα... εκανα μια απλη usb προεκταση (αρσενικο σε θυληκο) twisted. δηλαδη εκοψα το καλωδιο..και εβαλα το pin 1 στο 4 και τον pin 2 στο 3. ολα δουλευουν αψογα τωρα φιλη ευχαριστημενη! ευχαριστω ολα τα παιδια για τις συμβουλες και για τον χρονο τους! 2
Roger Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μπραβο για την επιμονη σου και υπομονη σου. Και μπραβο και για την πατεντα για να διορθωσεις ενα λαθος. Αρκει να μην ξεχαστει και βαλει συσκευη πανω στο λαπτοπ.
discoboyminimal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστω φιλε! Της το εξηγησα Ελπιζω να νην υπαρξουν αλλα θύματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα