nikraven Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Kαλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά να έχουμε. Παλληκάρια θα εκτιμούσα την βοήθεια σας και τις γνώμες σας για την αγορά ενός tablet με βάση τα εξής: 1)Το διαθέσιμο ποσό για το tablet είναι ταβάνι τα 300€ (λόγω επιδότησης η αγορά του tablet μπορεί να γίνει μόνο απο τα 2 καταστήματα που εμφανίζονται στα παρακάτω link) 2)Οι διαστάσεις να είναι απο 8'' έως 10'' ίντσες 3)Να φοράει λειτουργικό android 4)Να δέχεται playstore 5)Nα έχει αποσπώμενη εσωτερική μνήμη (κάρτα sd) 6)Σύνδεση wi-fi (δεν με απασχολεί να έχει 3g ή 4g αλλά αν έχει τέτοια δυνατότητα είναι καλοδεχούμενο) Xωρίς να έχω ειδικές γνώσεις πάνω στο άθλημα κατέληξα σε μερικά μοντέλα τα οποία είναι τα εξής: http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=68095&selectedCategoryId=1883 http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20296245&catName=Tablets_Prs&s=0 http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=69177&selectedCategoryId=1883 http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=69637&selectedCategoryId=1883 http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20298290&catName=WiFi-only-tablet&s=0 (με την διαφορά ότι το LG gpad δεν διαθέτει αποσπώμενη κάρτα μνήμης sd) Ποιό απο όλα τα πέντε παραπάνω μοντέλα εσείς θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη αγορά?? (καλοδεχούμενες και δεκτές και άλλες απόψεις για άλλα μοντέλα αλλά εαν είναι δυνατόν να είναι απο τα συγκεκριμένα καταστήματα.) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kargo130 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Το gpad παιρνει sd νομιζω. Πιο πολυ να σε απασχολει οτι ολα αυτα και τα πιο πολλα διαθεσιμα σε αυτα τα χρηματα σε αυτα τα καταστηματα εχουν 1GB Ram. Ενδεχεται να δεινοπαθησεις απο το lag......
dobro Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 οφ τοπικ ρε πανε καλα αυτοι στη κοσμοτε και τον γερμανο;τι τιμες ειναι αυτες;ειναι εκτος τοπου και χρονου! ον τοπικ λενοβο ....3G καποια στιγμη μπορει και να χρειαστει,ποτε δεν ξερεις.
nikraven Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Το gpad παιρνει sd νομιζω. Πιο πολυ να σε απασχολει οτι ολα αυτα και τα πιο πολλα διαθεσιμα σε αυτα τα χρηματα σε αυτα τα καταστηματα εχουν 1GB Ram. Ενδεχεται να δεινοπαθησεις απο το lag...... ίσως να έχεις δίκιο γιατί εδώ http://www.lg.com/gr/tablets/lg-V490-g-pad-8.0-lteλέει ότι παίρνει κάρτα sd και λογικά πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο. Οσον αφορά το 1gb ram το ξέρω ότι είναι οριακό και ενδέχεται να έχω lag αλλά οι επιλογές μου είναι περιορισμένες λόγω επιδότησης. οφ τοπικ ρε πανε καλα αυτοι στη κοσμοτε και τον γερμανο;τι τιμες ειναι αυτες;ειναι εκτος τοπου και χρονου! ον τοπικ λενοβο ....3G καποια στιγμη μπορει και να χρειαστει,ποτε δεν ξερεις. μόνο εκτός τόπου και χρόνου?? είναι φαρμακείο και οι δύο. Αν δεν είχα την επιδότηση σιγά μην αγόραζα απο αυτά τα καταστήματα. Οπότε εσύ μου προτείνεις το lenovo που έχει και το 3g. To lg gpad που έχει το 4g δεν είναι καλύτερο απο το lenovo??
Ailuros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 οφ τοπικ ρε πανε καλα αυτοι στη κοσμοτε και τον γερμανο;τι τιμες ειναι αυτες;ειναι εκτος τοπου και χρονου! Aυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ. Πως αλλιώς θα σου "φάνε" την υποτιθέμενη επιδότηση..... Επίσης με ενοχλεί αφάνταστα ότι στις προδιαγραφές κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει τον τύπο του SoC. Τετραπύρηνος στα 1.4 και ότι θέλει ας είναι....έλεος εν έτη 2015. 2
nikraven Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Aυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ. Πως αλλιώς θα σου "φάνε" την υποτιθέμενη επιδότηση..... Επίσης με ενοχλεί αφάνταστα ότι στις προδιαγραφές κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει τον τύπο του SoC. Τετραπύρηνος στα 1.4 και ότι θέλει ας είναι....έλεος εν έτη 2015. πίστεψε με και μένα με ενοχλεί που δεν αναφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά ποντάρουν στον κόσμο που δεν ξέρει απο αυτά και ξεφορτώνονται συσκευές. Οπότε και στην δική μου περίπτωση πρέπει να διαλέξω κάποιο μοντέλο για μην πάει αδικοχαμένη η επιδότηση.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Τα 'χουμε πει κι άλλες φορές σε topic που αφορούσαν την "επιταγή ψηφιακής αλληλεγγύης". Υπερκοστολόγηση και ξεστοκάρισμα σαβούρας γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι κερδισμένοι τέτοιων προγραμμάτων είναι τα μαγαζιά (τα οποία είναι τα... γνωστά, μην ψάχνετε σκρουτζομάγαζα), δηλαδή τέτοια προγράμματα αποτελούν το "δωράκι" του κράτους προς αυτά τα μαγαζιά.
doryforika2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 χαμενοι δε θα βγουνε και οι δικαιουχοι μη τρελαθουμε,οποιος δικαιουτε το προγραμμα θα μπορεσει να παρει ενα μηχανημα της αρεσκειας του -230 ευρω. απο το τιποτα μια χαρα ειναι τι θελουμε κανενα ipad air 2 δωρο?ενα μηχανημα να μπαινεις στο ιντερνετ
nikraven Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 καλημέρα παιδιά. τελικά με βλέπω να προσανατολίζομαι προς 2 tablet το samsung galaxy tab 3 8.0'' 3G και στο LG g pad 8.0 4G http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5456&idPhone2=6575 εσείς ποιό απο τα δύο θα επιλέγατε?? Και αν γνωρίζει κάποιος: Yπάρχουν custom roms για το lg g pad 8.0 4g??
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 χαμενοι δε θα βγουνε και οι δικαιουχοι μη τρελαθουμε,οποιος δικαιουτε το προγραμμα θα μπορεσει να παρει ενα μηχανημα της αρεσκειας του -230 ευρω. απο το τιποτα μια χαρα ειναι τι θελουμε κανενα ipad air 2 δωρο?ενα μηχανημα να μπαινεις στο ιντερνετ Θα χρειαστείς λίγη παραπάνω προσπάθεια να με πείσεις ότι τα εν λόγω online καταστήματα ΔΕΝ χρεώνουν με καπέλο για να γλυτώσουν τις υποτιθέμενες επιδοτήσεις. iPad Air2 http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20298659&s=0 659 ευρώπουλα, ενώ σε άλλα online καταστήματα για ακριβώς το ίδιο Air2 wifi + cellular silver η τιμή ξεκινάει από μόλις 532. Το αν και κατά πόσο βγαίνουν κερδισμένοι ή όχι είναι δικό του θέμα του καθένα, εγώ προσωπικά για χρόνια απέχω από οποιαδήποτε σχετικά προγράμματα γιατί τα θεωρώ κοροιδία. Δικαίωμά μου. καλημέρα παιδιά. τελικά με βλέπω να προσανατολίζομαι προς 2 tablet το samsung galaxy tab 3 8.0'' 3G και στο LG g pad 8.0 4G http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5456&idPhone2=6575 εσείς ποιό απο τα δύο θα επιλέγατε?? Και αν γνωρίζει κάποιος: Yπάρχουν custom roms για το lg g pad 8.0 4g?? Το LG θα σου πρότεινα λόγω Kitkat. Να ρωτήσω κάτι άλλο άσχετο; Το cellular είναι απαραίτητο; Αν όχι και υπάρχει διέξοδος με το wifi και μόνο σκέψου το, γιατί οι συγκεκριμένες συσκευές δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλες μπαταρίες και την πλειοψηφία της μπαταρίας σε αδράνεια την τρώει η "ετοιμότητα κυψέλης".
doryforika2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Θα χρειαστείς λίγη παραπάνω προσπάθεια να με πείσεις ότι τα εν λόγω online καταστήματα ΔΕΝ χρεώνουν με καπέλο για να γλυτώσουν τις υποτιθέμενες επιδοτήσεις. iPad Air2 http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20298659&s=0 659 ευρώπουλα, ενώ σε άλλα online καταστήματα για ακριβώς το ίδιο Air2 wifi + cellular silver η τιμή ξεκινάει από μόλις 532. Το αν και κατά πόσο βγαίνουν κερδισμένοι ή όχι είναι δικό του θέμα του καθένα, εγώ προσωπικά για χρόνια απέχω από οποιαδήποτε σχετικά προγράμματα γιατί τα θεωρώ κοροιδία. Δικαίωμά μου. Το LG θα σου πρότεινα λόγω Kitkat. Να ρωτήσω κάτι άλλο άσχετο; Το cellular είναι απαραίτητο; Αν όχι και υπάρχει διέξοδος με το wifi και μόνο σκέψου το, γιατί οι συγκεκριμένες συσκευές δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλες μπαταρίες και την πλειοψηφία της μπαταρίας σε αδράνεια την τρώει η "ετοιμότητα κυψέλης". αμα το δικαιουσουν θα ειχες αλλη αποψη.εγω θα το παρω το λαπτοπ και ακομα και 50 ευρω επιδοτηση να μου εδιναν καλο θα ηταν.δεν παει να πει οτι θα τους ψηφησω η οχι αλλα δεν με χαλανε κιολλας.και οσα μαγαζια δοσουν προσφορα και μπουν στο προγραμμα κερδος θα εχουν.και καλα κανει και γινεται και αυτο να δουλεψουν ολα τα μαγαζια.αλυσιδα ειναι,και εγω μαγαζι ειχα τοτε με τα λαπτοπ της α γυμνασιου.και δε με χαλασε ουτε εμενα 3000 ευρω κερδος ουτε τα πιτσιρικια που ειχαν netbook τσαμπα και δεν θα ειναι μονο public γερμανος κλπ.εκατονταδες μαγαζια ειναι.βλεπεις συγκρινεις και επιλεγεις
nikraven Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Το LG θα σου πρότεινα λόγω Kitkat. Να ρωτήσω κάτι άλλο άσχετο; Το cellular είναι απαραίτητο; Αν όχι και υπάρχει διέξοδος με το wifi και μόνο σκέψου το, γιατί οι συγκεκριμένες συσκευές δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλες μπαταρίες και την πλειοψηφία της μπαταρίας σε αδράνεια την τρώει η "ετοιμότητα κυψέλης". το lg υπάρχει και χωρίς το 4g κατά 60€ φθηνότερο. Το cellular δεν με απασχολεί αλλά το έβαλα για το σκοπό ότι εφόσον με καλύπτει η επιδότηση και δεν θα βάλω φράγκο παραπάνω είπα να πάρω το lg με το 4g. Οσον αφορά το samsung tab 3.0 απο την μιά μεριά είναι πιο παλιό μοντέλο (2013),φοράει jb 4.2.2 (αν δεν κάνω λάθος παίρνει και kitkat) και φοράει διπύρηνο cpu exynos (με άσχημες κριτικές απο όσο διάβασα) αλλά έχει 1,5gb ram και έχει υποστήριξη σε custom roms. Και απο την άλλη το lg είναι πιο πρόσφατο μοντέλο (2014) φοράει kitkat και έχει τετραπύρηνο cpu snapdragon με 1gb ram αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν custom roms. Kαι κλίνω και εγώ πιο πολύ στο lg.
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 αμα το δικαιουσουν θα ειχες αλλη αποψη.εγω θα το παρω το λαπτοπ και ακομα και 50 ευρω επιδοτηση να μου εδιναν καλο θα ηταν.δεν παει να πει οτι θα τους ψηφησω η οχι αλλα δεν με χαλανε κιολλας.και οσα μαγαζια δοσουν προσφορα και μπουν στο προγραμμα κερδος θα εχουν.και καλα κανει και γινεται και αυτο να δουλεψουν ολα τα μαγαζια.αλυσιδα ειναι,και εγω μαγαζι ειχα τοτε με τα λαπτοπ της α γυμνασιου.και δε με χαλασε ουτε εμενα 3000 ευρω κερδος ουτε τα πιτσιρικια που ειχαν netbook τσαμπα και δεν θα ειναι μονο public γερμανος κλπ.εκατονταδες μαγαζια ειναι.βλεπεις συγκρινεις και επιλεγεις ΄Εχω χρησιμοποιήσει πέρα από μια φορά επιδοτήσεις στο παρελθόν και πάλι δεν αλλάζω την άποψή μου. Διατηρώ το δικαίωμα της άποψής μου και θεωρώ ότι κάνω κατά ΠΟΛΥ εξυπνότερες αγορές έξω από τις απάτες των υποτιθέμενων επιδοτούμενων προγραμμάτων και όχι δεν θα κάτσω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί οι ενότητες αυτές έχουν σαν σκοπό να βοηθηθούν οι χρήστες σε αυτό που έχουν αποφασίσει και όχι να σπαταλάω τον χρόνο μου για παιδιάστικες αψιμαχίες. το lg υπάρχει και χωρίς το 4g κατά 60€ φθηνότερο. Το cellular δεν με απασχολεί αλλά το έβαλα για το σκοπό ότι εφόσον με καλύπτει η επιδότηση και δεν θα βάλω φράγκο παραπάνω είπα να πάρω το lg με το 4g. Οσον αφορά το samsung tab 3.0 απο την μιά μεριά είναι πιο παλιό μοντέλο (2013),φοράει jb 4.2.2 (αν δεν κάνω λάθος παίρνει και kitkat) και φοράει διπύρηνο cpu exynos (με άσχημες κριτικές απο όσο διάβασα) αλλά έχει 1,5gb ram και έχει υποστήριξη σε custom roms. Και απο την άλλη το lg είναι πιο πρόσφατο μοντέλο (2014) φοράει kitkat και έχει τετραπύρηνο cpu snapdragon με 1gb ram αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν custom roms. Kαι κλίνω και εγώ πιο πολύ στο lg. Δεν έχω πείρα με το συγκεκριμένο LG αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν custom roms αν και αν λειτουργεί σωστά το tablet τότε μόνο θα σου πρότεινα να τα αναζητήσεις. Προσωπικά αφού δεν χρειάζεσαι το cellular θα σου έλεγα να πάρεις ένα wifi only, γιατί με περίπου 4000 mAH μπαταρία ένα μεγάλο ποσοστό της αυτονομίας σου θα πηγαίνει (μάλλον άδικα) στην αναμονή κυψέλης 3/4G. Δεν ξέρω πόσο πραγματικό χρόνο ζωής (αδράνειας) έχει το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ένα καλό tablet θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μέρες διάρκεια χωρίς να του κάνεις κάτι. Το να σου τρώει το μισό το 4G αν δεν σου χρειάζεται είναι αμαρτία. Το Kitkat (Android 4.4) κάνει ελαφρώς καλύτερη διαχείριση μνήμης από προηγούμενες εκδόσεις Android για αυτό και στο προτείνω. Τελική απόφαση δική σου και αν χρειαστείς βοήθεια και μετά την αγορά και μπορώ να βοηθήσω στην διάθεσή έστω και μέσω PM.
nikraven Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) ΄Εχω χρησιμοποιήσει πέρα από μια φορά επιδοτήσεις στο παρελθόν και πάλι δεν αλλάζω την άποψή μου. Διατηρώ το δικαίωμα της άποψής μου και θεωρώ ότι κάνω κατά ΠΟΛΥ εξυπνότερες αγορές έξω από τις απάτες των υποτιθέμενων επιδοτούμενων προγραμμάτων και όχι δεν θα κάτσω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί οι ενότητες αυτές έχουν σαν σκοπό να βοηθηθούν οι χρήστες σε αυτό που έχουν αποφασίσει και όχι να σπαταλάω τον χρόνο μου για παιδιάστικες αψιμαχίες. Δεν έχω πείρα με το συγκεκριμένο LG αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν custom roms αν και αν λειτουργεί σωστά το tablet τότε μόνο θα σου πρότεινα να τα αναζητήσεις. Προσωπικά αφού δεν χρειάζεσαι το cellular θα σου έλεγα να πάρεις ένα wifi only, γιατί με περίπου 4000 mAH μπαταρία ένα μεγάλο ποσοστό της αυτονομίας σου θα πηγαίνει (μάλλον άδικα) στην αναμονή κυψέλης 3/4G. Δεν ξέρω πόσο πραγματικό χρόνο ζωής (αδράνειας) έχει το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ένα καλό tablet θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μέρες διάρκεια χωρίς να του κάνεις κάτι. Το να σου τρώει το μισό το 4G αν δεν σου χρειάζεται είναι αμαρτία. Το Kitkat (Android 4.4) κάνει ελαφρώς καλύτερη διαχείριση μνήμης από προηγούμενες εκδόσεις Android για αυτό και στο προτείνω. Τελική απόφαση δική σου και αν χρειαστείς βοήθεια και μετά την αγορά και μπορώ να βοηθήσω στην διάθεσή έστω και μέσω PM. με κάλυψες απόλυτα. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για την βοήθεια. Να είσαι καλά. ................................. νεότερα: ανακάλυψα ακόμα ένα μοντέλο πριν λίγο στα συγκεκριμένα καταστήματα (για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει) το lg g pad 8.3 (άνευ cellular) που σε σύγκριση με το 8.0 δεν έχει καμμία επαφή http://www.gsmarena.com/lg_g_pad_8_3-5673.php αυτό φοράει τετραπύρηνη cpu 1,7GHZ KRAIT έχει 2gb ram φοράει μεν jelly bean αλλά αναβαθμιζεται σε kitkat και έπεται να πάει και σε lolipop. Οπότε αλλαγή πλεύσεως σε αυτό σκέφτομαι. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2015 από nikraven
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 με κάλυψες απόλυτα. σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για την βοήθεια. Να είσαι καλά. ................................. νεότερα: ανακάλυψα ακόμα ένα μοντέλο πριν λίγο στα συγκεκριμένα καταστήματα (για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει) το lg g pad 8.3 (άνευ cellular) που σε σύγκριση με το 8.0 δεν έχει καμμία επαφή http://www.gsmarena.com/lg_g_pad_8_3-5673.php αυτό φοράει τετραπύρηνη cpu 1,7GHZ KRAIT έχει 2gb ram φοράει μεν jelly bean αλλά αναβαθμιζεται σε kitkat και έπεται να πάει και σε lolipop. Οπότε αλλαγή πλεύσεως σε αυτό σκέφτομαι. Τώρα μάλιστα στο υπογράφω άνετα (τρόπος του λέγειν....) σχεδόν όλες οι προδιαγραφές είναι καλύτερες από όλα τα προηγούμενα tablets που ανέφερες (ανάλυση οθόνης, επεξεργαστής, μνήμη, μονάδα γραφικών κλπ. κλπ.).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα