s2117 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Χαιρετώ την παρέα, έχω έναν εξωτερικό lacie, που πρόσφατα είδα ότι είχε 20% υγεία, οπότε πήρα ένα μερικο backup (δεν είχα χώρο τότε να τα πάρω όλα).. Σήμερα δεν τον αναγνωρίζει καν το μηχάνημα, τον έβγαλα από τη θήκη του και πάω να τον συνδέσω με sata... 1. Αν το συνδέσω με κλειστό μηχάνημα τότε το μηχάνημα κολλάει στη bios screen και δε bootάρει... 2. Αν απλά βάλω το ρεύμα με κλειστό μηχάνημα και συνδέσω το sata αφού έχει μπει στα windows, είναι σα να μην υπάρχει ο δίσκος... Φαντάζομαι θα τα έχει φτύσει, αλλά επειδή είχα κάτι σειρές που έβλεπε η μαμά μου εκεί, αν μπορέσω να τις ανακτήσω πριν τον πετάξω και πάρω άλλον, θα βοηθήσει πολύ... Καμιά ιδέα??
Xristaras12 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 μπά,δεν έχεις ελπίδα εφόσον μένει στο bios και ούτε μετά αναγνωρίζεται δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
s2117 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει να τις ξαναβρώ δηλαδήΣ τις σειρές της μανούλας ε?
orion1986 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 ισως καπως μπορεις να το σωσεις (χλωμο βεβαια) . κατεβασε ενα bootable hard disk regenerator απο αλλο υπολογιστη , καψτο σε ενα cd και bootαρε απο κει . με αυτο το προγραμμα ισως απομονωθουν οι κατεστραμενοι τομεις του δισκου σου και μπορεσεις να παρεις τα αρχεια σου
s2117 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Thanks, θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω!Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;
orion1986 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 τι συγκεκριμενο? αυτο το προγραμμα λεω http://www.dposoft.net/hdd.html κατεβασε απο torrent site το hirens boot cd . καψτο σε ενα δισκακι (iso ειναι) και κανε boot απο το δισκακι αυτο . στα hard disk tools περιλαμβανεται το παραπανω προγραμμα 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν αναγνωριζεται ο δισκος κανενα software δεν μπορει να δουλεψει... 1
AlienTechGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Αφού δεν αναγνωρίζεται ο δίσκος και κολλάει στο BIOS δεν νομίζω να βοηθήσει κανένα software...οπότε η καλύτερη λύση είναι αυτή:http://www.insomnia.gr/topic/353340-χάλασε-ο-δίσκος-βάφτε-τον-μπλε-και-χαριστε-τον/
nikos903 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Ποιος είναι ο δίσκος; Όχι το κουτί, ο δίσκος. Όταν τον συνδέεις στο ρεύμα βάλε το αυτί σου απάνω στον δίσκο και πες μας τι ηχους ακούς (ή αμα μπορείς ακούμπα το κινητό και χτύπα μια ηχογράφηση). Βγάλε την πλακέτα αμα μπορείς και καθάρισε την με οινόπνευμα εκεί που κάνει επαφή το μοτέρ και ο κονέκτορας των κεφαλών. 1
s2117 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! Ο δίσκος είναι barracuda 7200.11 500gbytes, s/n: 9QM0MR3B ST3500820AS P/N: 9BX134-505 Firmware: SD25 Date Code 08282 Site code: KRATSG WWN: 5000c50009b06dbc Όταν το βάζω στο ρεύμα κάνει μερικές φορές το θόρυβο ότι πάει να ξεκινήσει, χτυπάει και σταματάει τελικά μετά από 30 δευτερόλεπτα και δεν κά΄νει τίποτα. Έκανα μια ηχογράφηση και την ανέβασα dropbox. εδώ: https://dl.dropboxusercontent.com/u/14647307/hdd.3gp edit: δε μπορώ να βγάλω την πλακέτα γιατί είναι με κάτι πολύ μικρές βιδίτσες αστεράκια που δε βγαίνουν με τίποτα
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 7200.11 Είτε η κεφαλή χτύπησε (μπορεί, το πιο πιθανό κιόλας), είτε το μοτέρ μας άφησε (καλά ακούγεται όμως) είτε έχει κανένα bsy error ή 0 LBA, τα κλασικά των 7200.11 Άμα είσαι Αθήνα ένας εδώ στο φόρουμ τους κοιτάζει για αυτό το πρόβλημα (bsy error + 0 LBA), κάπου σε αυτό το thread στις τελευταίες σελίδες θα δεις το όνομά του (grgz πρέπει αν είναι, δεν παίρνει χρήματα απο οσο ξέρω αλλά αυτά μαζί του με pm). 1
s2117 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 ΟΚ ευχαριστώ πάρα πολύ!! Θα το δω, αλλά δεν είχα σημαντικά δεδομένα μέσα οπότε μάλλον λιγότερο χρόνο θα μου πάρει να τα ξαναβρω (συλλογές σειρές κλπ) παρά να κάτσω να ασχοληθώ τόσο να τα κάνω recover... Να σαι καλά!
nikos903 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 E ναι, άμα δεν είναι σημαντικά τα δεδομένα άστον, δεν αξίζει το τρέξιμο.... Τα σημαντικά αρχεία σου καλό είναι να τα έχεις σε 2 δίσκους (διαφορετικούς), έτσι άμα μείνει ο ένας να τα έχεις στον άλλον... Τώρα δεν έπαθες ζημιά, στο μέλλον όμως ποτέ δεν ξέρεις Οι δίσκοι την μία δουλεύουν και την άλλη όχι.... Καλή συνέχεια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα