tonylaz Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα κ καλως σας βρήκα Ειμαι μουσικος κ δουλευω με ενα macbook pro, mid10 με mavericks.. Εχει παρουσιαστεί το εξής πρόβλημα, πιθανως μαλλον μετα απο την αγορα μιας καρτας ήχου focusrite scarlett 2i2. Απο την μέρα που την συνδεσα πρωτη φορα,στα sound outputs δεν εχω την επιλογή για τα internal speakers, αρα ως αποτέλεσμα δεν έχω ήχο απο το μακ. Οταν ξεσυνδεω την καρτα, το ηχειακι πανω δεξια ειναι γκρι, κ οταν παταω τα volume up k down μου βγαζει την ενταση με ενα "απαγορευτικο" -Οταν παίζω μουσική απο οπουδηποτε (youtube ktl) αναβει ενα κοκκινο λαμπακι στην τρυπα των ακουστικών -Αν συνδεσω ακουστικά έχω κανονικα ήχο στα ακουστικα Εχω δοκιμάσει ολες τις πιθανές λυσεις που δινουν στα forums στο google, μια μόνο δουλεψε για λιγο (να βαλω κ να βγαλω τα ακουστικα με ανοιχτα τα settings) μεχρι που ξανασύνδεσα την focusrite κ παλι τα ιδια.. Τι προτείνετε??? χρειαζομαι τα internal speakers γιατι δεν εχω παντα πανω την focusrite...
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Ακόμα και αν ξεσυνδέσεις την κάρτα η επιλογή internal speakers απουσιάζει ? - κουφό. Έψαξες καλά μήπως μεταφέρει την επιλογή αυτή σε κανένα δικό της συνοδευτικό πρόγραμμα η εξωτερική κάρτα ? Αν σε τελική ανάλυση την καταργεί,δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από το να το δηλώσεις σαν bugs στην κατασκευάστρια μήπως βγάλουν κανένα update. Μέχρι τότε ίσως να φτιάξεις έναν άλλον user και να συνδέεις την κάρτα μόνο σε αυτόν ?
Chris M Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Άνοιξε την εφαρμογή Terminal και δώσε μια μια τις παρακάτω εντολές: sudo kextunload /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext sudo kextload /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Αν δουλεύουν τα ακουστικά του όπως λέει δεν θα είναι load το kext ?
Chris M Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Η πρώτη εντολή είναι unload και η δεύτερη load.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Ναι το ξερω,απλα μια σκέψη εκανα... αν έκανε unload to kext η καρτα τότε δεν θα δούλευαν ουτε τα ακουστικά αρα κάτι αλλάζει στα pref..
tonylaz Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Moviemaker δεν εχει συνοδευτικό πρόγραμμα...απλα εξαφανιζεται η επιλογη..θα το στείλω στην εταιρια να δω τι θα μου πουν..να δωσω τις εντολες στο terminal η δεν εχει νοημα?
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχεις κάτι να χάσεις στην ουσία επαναφορτώνεις το kext κακό δεν κάνεις,δοκίμασε το αφού είχε την ιδέα το παλικάρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα