DJJordan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας και καλή χρονιά, προ ολίγου το ups μου μετά από μικρή πτώση τάσης της δεη, έσβησε 2-3 φορές εντελώς, μαζί με ολα τα μηχανήματα που τροφοδοτεί, δεν δουλεύουν ούτε κουμπά, ούτε λαμπάκια άμα δε βγάλω (και ξαναβάλω) τροφοδοσία και μπαταρίες από το ups, οι μπαταρίες είναι γεμάτες και self test κάνει κανονικά, τι να κάνω; να αφήσω το pc απάνω στο ups ή στο έλεος της δεη; πως μπορώ να βρω το πρόβλημα;
Roger Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 To ups απο μονο του,χωρις φορτιο επανω του δουλευει κανονικα? Ασ'το μονο του με την παροχη της δεη και μετα τραβα το καλωδιο ρευματος να δεις τι θα κανει. Οτι οι μπαταριες ειναι καλες πως το ξερεις?ειναι καινουργιες?
DJJordan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Καταρχήν να εξηγήσω ο,τι έχω κάνει μετατροπή, στην κανονική είσοδο μταταριών έχω βάλει έναν ηλεκτρολογικό ασφαλειοδιακόπτη 10Α, και εκεί που συνδέεται το battery pack έχω 2 μπαταρίες αυτοκινήτου συνδεδεμένες σε σειρά, 24Volt δηλαδή, έχω ρυθμίσει και την τάση φόρτισης με σειριακό καλώδιο βάσει οδηγιών που βρήκα, το δουλεύω χρόνια έτσι και αλλάζω σχετικά τακτικά τις μπαταρίες αυτό που διαπίστωσα είναι οτι έπευτε η ασφάλεια όταν το ups βρισκόταν υπο φορτίο 30% και πάνω, έβαλα μία μεγαλύτερη ασφάλεια (20Α) μαζί με ένα αμπερόμετρο (στο ίδιο κύκλωμα) και είδα ο,τι τερματίζει στα 20+ amper και ανάβει το κόκκινο λαμπάκι (αντικατάστασης μπαταριών) αλλά δέν έσβησε αυτή τη φορά άλλαξα ακροδέκτες και το καλώδιο μεταξύ των μταταριών που είχε μικρή διάμετρο, έβαλα πάνω στο ups ένα 1200Watt μπιστολάκι στην πρώτη σκάλα να δουλεύει (85% load) και έκανα ένα self test, ανέβασε πάλι amper αλλά τροφοδοτούσε κανονικά από τις μπαταρίες χωρίς πρόβλημα
Roger Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Εσυ το εχεις εξελιξει,ή ισως το εχεις κανει λιγο πιο επικινδυνο.Εχεις κανει μετατροπη,εχεις βαλει ασφαλεια,και εχεις αλλαξει και διατομη καλωδιων,ολα αυτα στην τυχη? Το κυκλωμα του ειναι σχεδιασμενο να σου δινει 600w περιπου και εσυ του τραβας 1200w και εχει ακομα κι αλλο να σου δωσει,δεν θα γινει ζημια καποια στιγμη? Σαν λυση,δοκιμασε το με τις εργοστασιακες μπαταριες να δεις την συμπεριφορα του. Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να σε βοηθησει στο προβλημα σου την στιγμη που εχεις κανει τετοια πατεντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα