Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Εκεί που δουλεύει το pc μου σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να εκτελώ κάτι ιδιαίτερο από διεργασίες, ξαφνικά παγώνει η οθόνη και δεν δουλεύουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι (πρακτικά κολλάει όλο το μηχάνημα διότι ό,τι κι αν κάνω, πχ κατέβασμα ταινιών, δείχνει ότι έχουν κολλήσει κι αυτές). Και για να ξεκολλήσει αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της εκκίνησης από τον πύργο του pc. Μόλις το κάνω αυτό ξεμπλοκάρει , αλλά σε ανύποπτο χρόνο πάλι το ξανακάνει... Μπορεί να το κάνει αμέσως πάλι ή μετά από αρκετές ώρες, πάντως τουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα μου το κάνει.

Από διαγνωστικούς ελέγχους έχω κάνει:

- memtest (με το hirens) και βγήκε ΟΚ

- τσεκ τον ssd μου και τον σκληρό μου με τα προγράμματα (Data Lifeguard Diagnostic for Windows και SSDlife Free) και βγήκε ΟΚ

- σκανάρισμα με AVG, spybot, malwarebytes και λογισμικό της Microsoft για επικίνδυνα αρχεία και ήταν ΟΚ

- Η μητρική μου "φοράει" το τελευταίο BIOS

- Τεστ στην κάρτα γραφικών δεν έκανα (αν ήταν αυτό όμως δεν θα έβγαζε artifacts;)

- Τσέκαρα και τις θερμοκρασίες με το CPUID HWMonitor και τις βρήκα όλες ΟΚ με εξαίρεση την υποκατηγορία "CPUTIN" της μητρικής που έφθασε 90 βαθμοί Κελσίου με φόρτο εργασίας της CPU στo 25%. Σας το παραθέτω παρακάτω σε screenshot.

any ideas please....?

post-161006-0-13436600-1420202692_thumb.png

Δημοσ.

Επειδή η μητρική μου είναι το socket 1156, το οποίο δεν υπάρχει πλέον στην αγορά και ως εκ τούτου θ αναγκαστώ να πάρω και CPU (χωρίς να έχει πρόβλημα), δεν υπάρχει τρόπος επισκευής της mb?

Επειδή για ένα καλό πακέτο mobo - CPU θα μου φύγει τουλάχιστον μια 200άρα € δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το σώσουμε λες;

Για να πάρω νέο μηχάνημα ούτε λόγος, καθώς όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι καινούρια και αρκετά καλά σε επιδόσεις.

Υ.Γ.: Και με ποιό τρόπο μπορώ να βεβαιωθώ 100% αν είναι mobo ή CPU ή και τα δύο; Υπάρχει κάποιος διαγνωστικό εργαλείο ή κάτι άλλο τέλος πάντων; 

Δημοσ.

καλησπερα,

τρεξε το orthos http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/Orthos-Prime.shtml γιακανα διωρο να δεις τι κανει ο επεξαργαστης σου στεραρισμενος και δοκιμασε αλλο bios απο το τελευταιο

να δεις πως συμπεριφερεται.. εφοσον τα περιφερειακα ειναι ενταξει...αφου μπηκες σε αυτη τη διακασια και γνωριζεις μην βιαστεια να βγαλεις συμπερασμα και πληρωνεις τσαμπα..

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ φίλε μου! Θα το δοκιμάσω κι αυτό που μου πες να δω τί παίζει. Το screenshot το είδες εκεί που η μητρική πιάνει 90άρα βαθμούς... είναι φυσιολογικό αυτό;

Δημοσ.

δοκιμασε και το core temp  να δεις και απο κει θερμοκρασιες γιατι αν εχεις βαλει παστα σωστα και ψυκτρα περιεργο ειναι..

Δημοσ.

Το δοκίμασα, έχει φυσιολογικές θερμοκρασίες, αλλά στο πεδίο Tj. Max γράφει 105 κελσίου... τί αντιπροσωπεύει αυτό;

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Εκεί που δουλεύει το pc μου σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να εκτελώ κάτι ιδιαίτερο από διεργασίες, ξαφνικά παγώνει η οθόνη και δεν δουλεύουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι (πρακτικά κολλάει όλο το μηχάνημα διότι ό,τι κι αν κάνω, πχ κατέβασμα ταινιών, δείχνει ότι έχουν κολλήσει κι αυτές). Και για να ξεκολλήσει αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της εκκίνησης από τον πύργο του pc. Μόλις το κάνω αυτό ξεμπλοκάρει , αλλά σε ανύποπτο χρόνο πάλι το ξανακάνει... Μπορεί να το κάνει αμέσως πάλι ή μετά από αρκετές ώρες, πάντως τουλάχιστον μια φορά την ημέρα θα μου το κάνει.

Τα ίδια και εγω ,εδω και κανενα 10 ημερο.

Υποψιάζομαι οτι κάτι τρέχει με Adobe flash,μια και μου το χει κάνει και στο Banner Saga,ενω τις υπόλοιπες έπαιζε είτε tab απο το youtube,ειτε ο spotify.

Δημοσ.

alet, τσέκαρε από τη διαχείριση εργασιών να δεις αν τρέχει καμιά "ύποπτη" διεργασία και κάνε την "kill" να δεις απο 'κει και πέρα τη συμπεριφορά του συστήματος.

Δημοσ.

alet, τσέκαρε από τη διαχείριση εργασιών να δεις αν τρέχει καμιά "ύποπτη" διεργασία και κάνε την "kill" να δεις απο 'κει και πέρα τη συμπεριφορά του συστήματος.

Δεν υπάρχει κατι απο εκει και τα διαγνωστικά είναι οκ.

Στην αρχή θεώρησα οτι ενδεχομένως ειναι πρόβλημα απο τις μνήμες,αλλά το συστημα σε απαιτητικά games (πλην Banner Saga,που είναι flash) δεν μου έχει εμφανίσει κάτι.

Το μόνο κοινό στοιχείο ειναι αυτό που ανέφερα παραπάνω.

Δημοσ.

Το δοκίμασα, έχει φυσιολογικές θερμοκρασίες, αλλά στο πεδίο Tj. Max γράφει 105 κελσίου... τί αντιπροσωπεύει αυτό;

ειναι η μεγιστη θερμοκρασια που μπορουν αν εχουν οι πυρηνες του επεξεργαστη πριν κλεισει απο το κατασκευαστη οποτε μην σε σνησυχει αυτο...  :-)

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια εγω το παθαινα αυτο κάποιες φορές όταν το ειχα κανει over clock, κατα τα αλλα αν δεν το εχεις πειράξει καθόλου δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία του pc για 20-30 δευτερόλεπτα, εννοείτε χωρίς να ειναι στο ρεύμα για να τα γυρίσει στο bios στα default ότι και αν εχεις πειράξει ή κάποια εφαρμογή τα πειραξε ή μεσω του bios γύρισε το σε fail safe ή όπως αλλιώς στο λέει, ακόμα δυο πραγματάκια που τα ανέφεραν και παραπάνω κανε ένα scan για malware και για ιούς όπως επίσης κανε uninstall τους drivers για την κάρτα γραφικών και ασε το σύστημα να στους βρει μόνο του πάλι, ελπίζω να λυθεί άμεσα απο το να γυρίσεις το bios στις default ρυθμίσεις ή με μια απλή λύση γιατι κρίμα να ξοδεύεις λεφτά, καλή χρόνια χρόνια πολλα!

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια εγω το παθαινα αυτο κάποιες φορές όταν το ειχα κανει over clock, κατα τα αλλα αν δεν το εχεις πειράξει καθόλου δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία του pc για 20-30 δευτερόλεπτα, εννοείτε χωρίς να ειναι στο ρεύμα για να τα γυρίσει στο bios στα default ότι και αν εχεις πειράξει ή κάποια εφαρμογή τα πειραξε ή μεσω του bios γύρισε το σε fail safe ή όπως αλλιώς στο λέει, ακόμα δυο πραγματάκια που τα ανέφεραν και παραπάνω κανε ένα scan για malware και για ιούς όπως επίσης κανε uninstall τους drivers για την κάρτα γραφικών και ασε το σύστημα να στους βρει μόνο του πάλι, ελπίζω να λυθεί άμεσα απο το να γυρίσεις το bios στις default ρυθμίσεις ή με μια απλή λύση γιατι κρίμα να ξοδεύεις λεφτά, καλή χρόνια χρόνια πολλα!

Overclock αυτή την περίοδο δεν του 'χω κάνει και το bios είναι ήδη στις default ρυθμίσεις του. Ξέχασα να αναφέρω ότι μια φορά όταν τον ξεκίνησα μου 'χε χάσει την ημερομηνία και έδειχνε 2002 :-P αλλά του άλλαξα μπαταρία και δεν μου ξανάκανε το συγκεκριμένο πρόβλημα, παρά μόνο ότι παγώνει η οθόνη.

Κάτι τελευταίο: Στις θερμοκρασίες τις μητρικής με πρόγραμμα που το τσέκαρα έχει 3 πεδία (με διαφορετικές θερμοκρασίες) και ένα εξ αυτών γράφει "CPUTIN" με θερμοκρασία 90 βαθμοί... τί είναι αυτό; ξέρει κανείς;

Δημοσ.

CPUtin is a motherboard sensor από ότι βρήκα σε ένα forum δηλαδή είναι ο αισθητήρας της motherboard για την CPU.... ξέρεις να flashareis και να περνάς ξανά το bios ή κάποιο update του BIOS??? Είναι λίγο επικίνδυνο αλλά αν δεν θες να πας σε άλλο motherboard θα σου πρότεινα αυτή την λύση αν φταίει το mobo, Δες και αυτό-->Αν έχεις υδρόψυξη να κοιτάξεις αν έχεις συνδέσει σωστά τα pin μιας και η υδρόψυξη συνδέεται στο CPU fan επίσης τσέκαρε και αν ο ανεμιστήρας ο κανονικός αν έχεις ότι είναι εκεί συνδεδεμένος (μου έχει τύχει προσωπικά σε turbo x tower να έχουν συνδέσει την υδροψυξη σε system fan) και μου ανέβαζε θερμοκρασίες και εμένα καμιά 90+ τώρα είμαι σταθερά στους 30-40 με aircontition στους 26..  επίσης τσέκαρε και τον σκληρό όπως λέει το παιδί πιο πάνω! ένα καλό πρόγραμμα είναι το HD Sentinel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...