Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εε άντε όμως, απο τον Άρη έρχεται; 3 χρόνια τώρα έρχεται-ish η retina στα Airs. 

Ρετινα στα airs = fail για τα 13αρια MbPros. Γιατί να πάρει κανείς 13άρι MbPro retina αν υπάρχει η retina και στα airs?

και κάτι άλλο (aka one more thing): ακούω (διαβαζω) ακόμα πολύ κόσμο να μιλάει για τα windows vs osx σαν να έχουμε μείνει στο 2010 για να μην πω νωρίτερα. Τότε είχα και εγώ osx και τα έσπαγε. Ακόμα να σπάει, απλά τα σπάει όπως τότε, και εξηγούμαι: τα τελευταία updates στο osx που πραγματικά αξίζανε ήταν 2, το energy management και το collaboration με ios. κατά τα άλλα πιστεύω ότι η microsoft έχει κάνει άλματα συγκριτικά. Ναι, τα vista ηταν αποτυχία, την μισησαμε, πήγαμε σε linux, osx, whatever αρκει να μην ήταν windows, εκτοτε όμως έβαλε μυαλό.

Μου αρέσει να αλλάζω λειτουργικά. Εχω δοκιμάσει τα πάντα. Και συνειδητά καταλήγω (για την ώρα) σε windows. Δεν έχω iphone οπότε θεωρώ ότι είναι απλά το best value for money at present, δεδομένου ότι με βολεύει η οθόνη αφής γιατί τη συνήθισα και σε λαπτοπ που δεν υπάρχει την ψάχνω. Τα windows 8.1 ειναι ιδιαίτερα σταθερά (εκτός αν είστε πίτα σε πειρατικό software οπότε δεν έχω άποψη). Αυτός που θέλει πολλή δουλειά ακόμα είναι ο Internet explorer, ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικες.

Επίσης (πλέον), Η MICROSOFT ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Έστω και ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, έμαθε από τα λάθη της. αποφάσισε να βγάλει τα προγραμματά της για apple, android, mac, linux, whatever αλλά και να υποστηρίξει ενγενώς αλλες πλατφόρμες ακόμα και στα developer tools της (βλέπε visual studio). 

Έστω και προσωρινά (γιατί όπως είπα μου αρέσει να αλλάζω λειτουργικά) εγώ τη συγχώρεσα. Προτείνω στους απανταχού haters να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν μια δοκιμή, είναι καλή ώρα τώρα.

Όσο για τα fanboys, keep trolling, εχει κ αυτό την πλάκα του. :)

Εγω το ανεφερα σαν γεγονος οτι ερχεται, οπως γεγονος ειναι οτι θα θερισει το 12αρι ρετινα. Συμφωνω οτι το OS X παει απο το κακο στο χειροτερο, τα 10.10 ειναι γελοια, αλλα ο κοσμος μασαει οτι ειναι πολυ καλο λειτουργικο, ευκολο, κλπ. Για εμενα που εχω ρετινα 13 ειναι σαφως κατωτερο των 8.1, μην πω για τις εφαρμογες, αλλα στο hardware δεν παιζεται ακομα η apple. Θα ηθελα ενα retina 13 με native windows 8.1 επανω και δεν θα αλλαζα για χρονια.

Δημοσ.

Εγω το ανεφερα σαν γεγονος οτι ερχεται, οπως γεγονος ειναι οτι θα θερισει το 12αρι ρετινα. Συμφωνω οτι το OS X παει απο το κακο στο χειροτερο, τα 10.10 ειναι γελοια, αλλα ο κοσμος μασαει οτι ειναι πολυ καλο λειτουργικο, ευκολο, κλπ. Για εμενα που εχω ρετινα 13 ειναι σαφως κατωτερο των 8.1, μην πω για τις εφαρμογες, αλλα στο hardware δεν παιζεται ακομα η apple. Θα ηθελα ενα retina 13 με native windows 8.1 επανω και δεν θα αλλαζα για χρονια.

Τα windows 10 φαινονται πολλα υποσχολομενα, αλλα τα 8 ητανε ενα σιχαμα. Δεν μου παει η καρδια στο mac μου να τα ανοιξω, αμα ειχα τα 7 ισως να τα ανοιγα περισσοτερο.

Τα yosemite γιατι ακριβως ητανε γελοια; 

Ps. 100% native windows εχουνε τα μακ, δεν εχει καν λογικη αυτο που λες.

Δημοσ.
Dual boot γιατί;

Δεν σ' αρέσει καθόλου το OS X?

Φυσικά και μου αρέσει αλλα χρειάζονται και τα windows για κάποιες εργασίες.

Δημοσ.

Οσοι κοιτανε για ultrabooks με windows εχουν μπολικες επιλογες για να διαλεξουν τι θελουν.Οσοι ψαχνουν ultrabook με osx ή dual boot,θα πανε στο air.

Ενα ultrabook με 8-10ωρες αυτονομια ειναι μια χαρα για τους περισσοτερους και δεν θα θυσιαζα για 2ωρες περισσοτερο,το βαρος και την καλυτερη οθονη!

Οσοι θελουν ultrabooks με περισσοτερη αυτονομια κοιτανε και στα υβριδικα που εχουν μπαταρια στο tablet και εξτρα μπαταρια στο keyboard και εκει παμε για 14-16 ωρες,σε αυτονομια!

Δημοσ.

Ξυρίζει το ξυράφι της Samsung!

Προσωπικά, με τόσα λεφτά δεν θα το προτιμούσα...
Στο 1000€ θα ήταν καλύτερα...

Επίσης αν κάποιος έχει τα λεφτά (δηλαδή δεν το αγοράζει στερούμενος άλλα πράγματα..) τα 1000€ με τα 1500€ των Mac μπορεί να μην του είναι καν σημαντική διαφορά και να πάρει Mac.

Δημοσ.

"αλλα στο hardware δεν παιζεται ακομα η apple"

Εδώ δεν θα διαφωνήσω, είναι αρκετά μπροστά σε ποιότητα το hardware της, γιατί σημασία δεν έχουν μόνο οι επιδόσεις βλέπε 256GB RAM κ i7-40.000GHz με 13 πυρήνες και 162373 threads, αλλά ακόμα και η ποιότητα της οθόνης ή της μπαταρίας, ή των ηχείων για παράδειγμα.

Βέβαια, όσο όλα δουλευουν. Το macmini μου μου κάηκε στα χέρια, το macbook pro του κολλητου μου δεν δουλεύει πλέον γιατί η radeon που είχε είπε το ποίημα και δεν ανάβει ούτε με την embedded GPU πια. Φυσικά χαλασε 1 μήνα αφού έληξε η εγγύηση και η apple ζητάει 530€ για να την αλλάξει. Εν τω μεταξύ το ιντερνετ βουήζει από ελαττωματικά mbpros όσον αφορά τις dedicated GPUs αλλά η apple γαργάρα.

Ποιοτικά είναι μπροστά αλλά χαλάνε. Στατιστικά γύρω μου από φίλους και γνωστούς, όποιος δεν πλήρωσε applecare κλαίει. 100% το ποσοστό.

όχι ότι τα άλλα δεν χαλάνε. Αλλά στην τελική, με 80€ η acer π.χ. δινει 4 χρόνια όλα καλυμμένα, vs 350€ applecare (για 3 χρόνια). Όποιος μπορεί ας τα δώσει. όποιος δεν μπορεί, ας το ξανασκεφτεί για να μην κλαίει μετά.

Δημοσ.

βασικα για μενα το best seller ειναι ενα ultrabook 13-14ρι εστω πιο χοντρο κ νορμαλ σπεκς σε τιμη 500-600 ευρω , πουλανε λαπτοπς 15ρια 300ευρω που οι περισσοτεροι που τα παιρνουν γκρινιαζουν για το μεγεθος κ το βαρος κ οτι ζοριζονται να τα κουβαλησουν. Αντιστοιχα σε 12 και 11 ιντσες ειναι τραγικα μικρο για να δουλευεις με τις ωρες . 

Δημοσ.

Όταν βγήκε το MacBook Air, χωρίς θύρα ethernet και χωρίς optical drive, πέσαν να την φάνε την κακομοίρα την Apple. Και μαζί μ' αυτήν και όσους στήριξαν το μηχάνημα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κι είδαμε αντίστοιχες προτάσεις από ASUS, Samsung... χωρίς παράπονα φυσικά! :) (για τις ίδιες "ελλείψεις" - που προφανώς δεν είναι ελλείψεις)

On topic. Το μηχανάκι γαμάει και δέρνει. Δε βλέπω κάτι καλύτερο σε Windows. Λεπτό, πανάλαφρο, και γαμώ τις αναλύσεις (ιδίως αν μπορεί να παίξει με πολλά ppi, αντί να'χει τεράστια ανάλυση σε μικρή οθόνη), δυνατό και ταχύτατο - όλα με κάτω από 1000€. Να τ' αφήσω;;;

Προσωπικά Samsung δεν θ' αγόραζα γιατί δε την πάω μία. Αλλά άλλο αυτό. Το μηχάνημα σπέρνει. Ιδίως αν είναι και μεταλλικό, κι όχι απλά "μεταλλικό look".

Δημοσ.

Το λαπτοπάκι είναι καλό έστω και με την προς το παρόν ακριβή τιμή. Τώρα δεν είναι ανάγκη να το συγκρίνουμε με το air της apple, γιατί έχει άλλο λειτουργικό και γενικά άλλο  οικοσύστημα. Αλλά, αυτό που με αποτρέπει στο να το θεωρήσω καλή αγορά, είναι ο κατασκευαστής !!

Έχω δει τόσα πολλά παλαβά προβλήματα σε samsung λάπτοπ που δεν θέλω τους ξέρω.

Αυτο που γράφεται με τα win8.1, ότι ήταν χάλια και άλλα τέτοια, φαντάζομαι ότι κατά 80% το βασίζετε στην απουσία του star menu έτσι; ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...