kdenaxas1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα παιδια και καλη χρονια. Θα ηθελα τα φωτα σας σε οποιον γνωριζει. Εχω μια alfa 159 σε αρκετα καλη κατασταση 25000χλμ ( με υγραεριο 4000χλμ ). Λογω του οτι δεν την χρησιμοποιω συχνα βγαζω ανα μεγαλα διαστηματα την μπαταρια εκτος (-) πολου. Τελευταια και ενω η μπαταρια κατα την διαδικασια επανατοποθετησης των πολων και προσπάθειας εκκινησης φανηκε οτι τα φτυνει. Βαζω άλλη και το αμαξι παιρνει μπρος. Ομως για πρωτη φορα μου βγαζει το καντραν σημα τιμονι με κλειδι ( immobilizer ? ). Κανω κανονικα το ταξιδι μου , αλλες φορες εμφανιζει το προαναφερθεν σημα αλλες οχι και παρατηρω πως οταν για καποιο λογο σβηνω το αμαξι ( πχ βενζιναδικο ) μετα δεν παιρνει μπρος. Πιστευετε πως λογω μακρας παραμονης εκτος της μπαταριας ξερυθμιστηκε το immobilizer?. Τα κλειδια για οποιον το σκεφτει ειναι σε αριστη κατασταση ουτε νερο πηραν ουτε αλλη ζημια. Τι πιστευετε να συμβαινει?. Ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agamoi-thytai Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Βάλε ένα διαγνωστικό πάνω να δεις τι δείχνει. Κάποιος γνωστός σου θα εχει κανένα Bluetooth. Αν ήσουν Πατρα θα σε εξυπηρετούσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdenaxas1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 τι εννοεις bluetooth ? Εννοεις να παω σε ηλεκτρολογο ? Αν αγορασω και βαλω καινουργια μπαταρια ισως σταματησει το προβλημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdriver Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 εννοεί βύσμα obd bluetooth με λογισμικό. συνηθως εάν δεν είσαι επαγγελματίας χρησιμοποιείς το multiecuscan και μαζι με ένα λαπτοπ και το βύσμα obd ii , ή vagcom είτε elm327 μπαίνεις και σαρώνεις το can-bus για καταγραφή βλαβών. τώρα , για το θέμα σου είναι σχεδόν βέβαιο πως η μπαταρία ευθύνεται για το όλο θέμα. μην βγάζεις την μπαταρία άσκοπα από το αυτοκίνητο γιατί βγάλε βάλε δε θέλει και πολύ ο εγκέφαλος ή αλλιώς ecu για να ξεχαρβαλωθεί. πολλοί άνθρωποι λανθασμένως πίστευαν πως βγάζοντας τον πολο προστατεύουν την μπαταρία αλλά ξεχνούν πως υπάρχουν άλλα τόσο ηλεκτρονικά πάνω στο αμάξι που δεν πρέπει να βγαίνουν και να μπαίνουν συνεχώς σε ρεύμα. για αρχή ρώτα σε κανένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο ( να προετοιμαστείς βέβαια γιατί παίζει πολλή παραπληροφόρηση και όλοι προσπαθούν να βγάλουν. εμένα να σκεφτείς μου είχαν σπάσει τον αφαλό από την κλειδαριά του οδηγού και συνοδηγού και η αντιπροσωπεία μου είπε πως δεν αλλάζουν οι αφαλοί αλλά όλες οι κλειδαριες + μπαγκαζιέρα+ προγραμματισμός και κόστος 750 ευρώ. τελικώς πήρα δύο αφαλούς μεταχειρισμένους και με το κλειδί το εφεδρικό το πήγα σε έναν κλειδαρά και μου έφτιαξε την κλειδαριά να ανοίγει με το κλειδί μου. κόστος και για τις δύο 40 ευρώ.) για αρχή έχεις πολύμετρο; εάν έχεις μέτρα την τάση της μπαταρίας. σβηστό το αυτοκίνητο , η μπαταρία πρέπει να δείχνει κοντά στα 13 volt φορτίο. συνήθως κάπου 12,95 με 12,98 volt. για να δείς εάν ο εναλλάκτης σου (δυναμό) λειτουργεί και φορτίζει σωστά την μπαταρία βάλε σε λειτουργία τον κινήτηρα και ξαναμέτρα την τάση. πρέπει να σου δείχνει πάνω από 14 volt για να δουλεύει σωστά. εάν βέβαια έχει αποπρογραμματιστεί το immobilizer τότε τον επαναπρογραμματισμό δεν τον γλυτώνεις. την κάρτα με τους κωδικούς του αυτοκινήτου την έχεις ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdenaxas1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ για την καλη σου διαθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δοκιμασες με το δευτερο κλειδι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdenaxas1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Εχω την εντυπωση οτι μου το κανει και με τα 2 κλειδια. Θα το δοκιμασω και θα σας πω. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nastown Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα, ψάχνοντας βρήκα τη συζήτησή σας και αναρωτιέμαι αν μπορείτε να με βοηθήσετε με το δικό μου πρόβλημα σε μία Alfa 159. Και τα δύο ηλεκτρονικά κλειδιά δεν τα "διαβάζει" η κλειδαριά μου με αποτέλεσμα από χθες να μη μπορώ να κινήσω το αυτοκίνητο. Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να το βάλω μπροστά μιας και το έχω παρκαρισμένο μακριά από το σπίτι μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdriver Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 αυτό και αν είναι βάσανο. το εφεδρικό κλειδί είναι και αυτό με κωδικό; είναι απλό κλειδάκι; θα δοκιμάσεις μόνο με το εφεδρικό εάν είναι απλό . κάνε δύο , το πολύ 3 προσπάθειες να βάλεις μπροστά. εάν δεν πάρει τότε δε μπορείς να κάνεις κάτι . υπάρχει και η παλιά μέθοδος η οποία όμως ψιλό-ξεσκίζει τον καταλύτη αλλά με μία φορά δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. με άλλους δύο τρεις και τον οδηγό μέσα δώστε αρκετό σπρώξιμο ακόμα καλλίτερα σε κατηφόρα και με το κλειδί σε θέση mar βάλε δεύτερη ταχύτητα . αυτή είναι η τελευταία λύση η οποία ούτε και αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψει.εάν σε καλύπτει η οδική ασφάλεια κάλεσε γερανό και ΄πήγαινε σε αντιπροσωπεία για επαναπρογραμματισμό. μέσα στο εγχειρίδιο το αυτοκινήτου σου υπάρχει μία πλαστική κάρτα με τους κωδικούς του immobilizer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nastown Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Σ'ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν ανοίγουν καθόλου τα ηλεκτρικά, είμαι τώρα στο συνεργείο και....το ψάχνουν, ούτε αυτοί έχουν ιδέα!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Σ'ευχαριστώ φίλε μου αλλά δεν ανοίγουν καθόλου τα ηλεκτρικά, είμαι τώρα στο συνεργείο και....το ψάχνουν, ούτε αυτοί έχουν ιδέα!!!! Υπαρχει περιπτωση να αλλαξες κατι αλλο πανω στο αμαξι στο μεσοδιάστημα αυτό; Ακομα και ασήμαντο... Εχω λόγο που στο ρωτάω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nastown Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Υπαρχει περιπτωση να αλλαξες κατι αλλο πανω στο αμαξι στο μεσοδιάστημα αυτό; Ακομα και ασήμαντο... Εχω λόγο που στο ρωτάω... Όχι, τίποτα, πριν από 4-5 μήνες μπαταρία. Φαντάσου στο συνεργείο ακόμα το ψάχνουν και δε μπορούν ούτε να το κουνήσουν αφού έχει κλειδώσει και το τιμόνι Παιδιά μόλις με πήραν και ήταν η κεντρική γείωση!!!! Καθάρισαν όλες τις γειώσεις και με χρέωσαν ..... 59€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ... Εχω δει τρελα προβληματα ανευ αιτίας σε 159 (αλλαζεις καμένο λεντακι στο καντραν και μπλοκαρει το Immobilizer) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nastown Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Χαχαχαχα, ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά, ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdenaxas1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Παιδια καλησπερα. Ειμαι ο 1ος που ανοιξα το topic αυτο με την alfa με το υγραεριο. Τα νεοτερα απο το μετωπο ειναι οτι και με τα 2 κλειδιά γινεται το ιδιο πραγμα. Αλλαξα μπαταρια- εβαλα καινουργια- τα ιδια. Σημερα παιρνει μπρος μια χαρα, μετα απο λιγο μου βγαζει ενδειξη τιμονι-κλειδι, οποτε καταλαβαινω πως αν τυχει και σταματησω την μηχανη δεν θα ξαναπαρει μπροστα, οπως και εγινε. Ετσι το παρατησα και πηρα του πατερα μου. Να σημειωσω πως το σημα συνηθως το βγαζει εν κινηση. Εχετε κατι να προτεινετε σε μαστορα-ηλεκτρινικο στο περιστερι. Αντιπροσωπεια λογω κοστους προς το παρον δεν σκεφτομαι.Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα