doctorized Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Έκανα μια μ@λ@κί@ και αλλιώθηκαν τα δεδομένα SPD σε μία μνήμη DDR3 με αποτέλεσμα να μην ανοίγει ο υπολογιστής όταν τη βάζω πάνω. Δοκίμασα να ορίσω χειροκίνητα τα διάφορα ρολόγια στο BIOS αλλά δεν άνοιξε και πάλι ο υπολογιστής. Τα δεδομένα τα έχω, έχω και ένα δωρεάν πρόγραμμα για να τα ξαναγράψω, το θέμα είναι υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξει ο υπολογιστής με τη μνήμη αυτή πάνω; Αν ανοίξει τότε ξέρω τι να κάνω για να την ξαναφτιάξω. Εχω την MSI 970A-G46 και την MSI NF750-G55 και σε όποια υποδοχή και αν μπει η μνήμη ο υπολογιστής δεν ανοίγει, δεν δίνει καν σήμα στην οθόνη. Εννοείται ότι στις δοκιμές βάζω άλλες φυσιολογικές μνήμες στις υπόλοιπες υποδοχές.
SPANK Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Απλά κάνε ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής
nikos903 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Έγραψες απάνω στα timings της ίδιας της μνήμης; Γιατί να το πειράξεις το SPD.... Τέλος πάντων, βάζεις μπρος τον υπολογιστή και κουμπώνεις την μνήμη μετά απάνω (θα την δει το πρόγραμμα άμα δεν έχει γίνει κούτσουρο τελείως το dim), απλά θέλει πάρα πολύ προσοχή να μπει τελείως ίσια μην σου κάνει βραχυκύκλωμα και να μην βάλεις πολύ δύναμη και λυγίσει το pcb της μητρικής και ακουμπήσει πίσω στο κουτί. Άμα φοβάσαι μην κάνεις ζημιά αστο μα φθηνές είναι οι ddr3....
fortenick Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Έγραψες απάνω στα timings της ίδιας της μνήμης; Γιατί να το πειράξεις το SPD.... Τέλος πάντων, βάζεις μπρος τον υπολογιστή και κουμπώνεις την μνήμη μετά απάνω Καλημέρα.ΜΗΝ διανοηθείς να κάνεις κάτι τέτοιο.Εκτός του ότι κινδυνεύεις,θα κάψεις και τη μητρική.
nikos903 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Τρεις είναι οι λύσεις, είτε παίρνει SPD programmer (ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων), η πιο σωστή λύση αλλά θα τα ακουμπήσει... Μετά μπορεί να τις βάλει απάνω στην μητρική απευθείας όπως δουλεύει και άμα την δει το πρόγραμμα την φλασάρει. (όχι τόσο σωστή λύση γιατί μπορεί να κάψει τίποτα άμα δεν προσέχει / έχει σταθερό χέρι / βάλει σωστά τις μνήμες). Και τέλος μπορεί να την πετάξει.........
LLLEFTERIS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Lifetime δεν εχουν; γιατι δεν την στελνει για αντικατασταση ως χαλασμενη; θα πεσει εξω η εταιρια; 1
doctorized Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2015 Απλά κάνε ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα χωρίς να με βοηθήσει. Έγραψες απάνω στα timings της ίδιας της μνήμης; Γιατί να το πειράξεις το SPD.... Τέλος πάντων, βάζεις μπρος τον υπολογιστή και κουμπώνεις την μνήμη μετά απάνω (θα την δει το πρόγραμμα άμα δεν έχει γίνει κούτσουρο τελείως το dim), απλά θέλει πάρα πολύ προσοχή να μπει τελείως ίσια μην σου κάνει βραχυκύκλωμα και να μην βάλεις πολύ δύναμη και λυγίσει το pcb της μητρικής και ακουμπήσει πίσω στο κουτί. Άμα φοβάσαι μην κάνεις ζημιά αστο μα φθηνές είναι οι ddr3.... Ναι, ένα πρόγραμμα μου πήδηξε όχι μόνο τα timings αλλά σχεδόν και τα 256 bytes του SPD. Είχα 2 μνήμες. Στην πρώτη το SPD γ@μήθηκε λίγο, ο υπολογιστής άνοιξε μαζί της γκρινιάζοντας, την δούλεψε στα 800ΜΗΖ αντί 1333, και επανέφερα όλα τα πειραγμένα bytes από ένα αντίγραφο που είχα. Η δεύτερη μνήμη όμως βιάστηκε περισσότερο με αποτέλεσμα να μην ανοίγει ο υπολογιστής καν, προφανώς έχει πειραχτεί το τρίτο byte που δηλώνει το είδος της μνήμης και δεν μπορεί να τη δει σαν DDR3. Lifetime δεν εχουν; γιατι δεν την στελνει για αντικατασταση ως χαλασμενη; θα πεσει εξω η εταιρια; Η συγκεκριμένη μνήμη αγοράστηκε πριν 15 μέρες οπότε θα την πάω αύριο πίσω. Κούμπωμα ενώ ο υπολογιστής δουλεύει δεν κάνω. Πολλά έχουν δει τα μάτια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα