fotis menidi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.θελω να βαλω το draytek vigor το οποιο εχω ηδη και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο την σταθεροτητα του αλλα οχι απο το wifi επειδη ειναι wireless g και δεν εχει μεγαλα εμβελεια.το εχει βαλει κανεις το draytek με καποιο αλλο μαζι σαν bridge mode?σκεφτομαι για το netis wf 2780 το οποιο εχει καλη τιμη και specs.υπαρχει καποιος να μπορεί να το αναλαβει γιατι εγω δεν ξερω πώς να το κανω?
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 θα πρεπει να γυρισεις το draytek σε bridge mode αρκει να μπορεις να το κανεις( μην εχει κανα custom firmware Της altec και δεν σε αφηνει).αν και αμα μπεις σαν admin που αυτο ειναι ευκολο λογικα θα μπορεις.αλλα καλο ειναι να το εχεις με το τελευταιο official firmware και οχι με καποιο custom για πιο καλα.μετα το netiswf2780 θα πρεπει να το βαλεις να κανει κληση pppoe πανω στο draytek που το draytek θα εχει συνδεθει στην Wan/internet του Netis2780.απο εκει και περα προσωπικη αποψη: ειτε θα πηγαινα σε κανα draytek 2760n για να τα εχω ολα σε ενα και να ειναι vdsl για μελλοντικη χρηση(απλα δεν ειναι ac αλλα n) ή μια πιο φτηνη λυση θα ηταν το tp link 9980 που ειναι vdsl και αυτο και dual band .αν δεν θες vdsl υπαρχουν τα tp link 8970,8980. αλλη λυση αν εχεις κανα παλιο ρουτερ ειναι να αφησεις το Draytek οπως ειναι, να του κλεισεις το wifi και να βαλεις το παλιο ρουτερ πανω στο draytek για να παιζει σαν access point.οδηγιες σου δινουμε και εμεις για αυτο.επισης μπορεις αμα θες να μην κλεισεις το Wifi του draytek και να τραβηξεις καποια μετρα καλωδιο ethernet μεχρι το αλλο ρουτερ και να εχεις 2 wireless δικτυα ωστε να καλυπτεις καλυτερα τον χωρο.ιδιο ssid ιδιο password απλα διαφορετικο καναλι.αν δεν μπορεις να ριξεις ethernet υπαρχουν και τα powerlines μετα.τα netis τωρα δεν τα ξερω δεν εχω αποψη.υπαρχουν και αλλες εταιρειες tp link,netgear αν θες να παρεις router οπως και draytek. αλλα αν δεν ξερεις να κανεις αυτο που λες καλυτερα θα ηταν να παρεις μια συσκευη all in one.υπαρχουν και συσκευες που ειναι ac και adsl μαζι απλα αν σκοπευεις να πας μελλοντικα σε vdsl τοτε θα παει χαμενο οποτε εκει θα ηταν καλυτερα να παρεις ειτε ξεχωριστο ρουτερ οπως λες ή κατι να ειναι και vdsl μαζι.οτι θα πας σε ac δεν σημαινει οτι θα εχεις περισσοτερη εμβελεια.απο το 2700 ναι ολα(τα νεα σοβαρα ρουτερ) θα εχουν καλυτερη εμβελεια πλεον οπως και ενα πιο νεο adsl router ισως εχει και καλυτερο συγχρονισμο λογω πιο νεου chipset.δηλαδη αν δεν σε νοιαζει η ταχυτητα στο wifi το n ειναι μια χαρα.το ac θελει και αντιστοιχες wifi cards.(Οπως και το N απλα τα περισσοτερα κινητα ειναι ηδη n). Kαπου νομιζω ειχε παρει το ματι μου και vdsl με ac http://www.broadbandbuyer.co.uk/products/19269-asus-dsl-ac68u/ αλλα η τιμη ποναει λιγο . το vigor 2700 ναι δεν φημιζοταν για την εμβελεια του αλλα ειναι οκ και ρουτερ πολλων χρονων.
fotis menidi Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που ειπες φιλε μου σκεφτομαι να αφησω το draytek(ειναι σταθερο στην γραμμη χωρις αποσυνδεσεις) σαν καθαρα modem χωρις wifi και να βαλω το netis η κατι παρόμοιο σε bridge mode για να εχω dual band και gigabit ethernet.το μονο μειον ειναι οτι εχω το firmware της altec στο draytek και θελω να βαλω το official για να μπορω να πειραξω το snr κτλ.διαβασα και την λυση που προτεινουν πολυ για το tp link αλλα δεν ξερω πως θα παιζει στην δικια μου γραμμη
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 το adsl router θα παει σε bridge mode οχι το router.το router θα παιξει σαν pppoe και θα μπουν τα Username/password εκειμεσα. το firmware της altec αν δεν εχεις το draytek με το 81 νουμερο στην mac address μπορεις να το αλλαξεις. εδω και το θεμα. http://www.insomnia.gr/topic/413712-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-vigor-2700vg-adsl2-2-modem/page-32 Θα παιξει αρκετα καλυτερα με το νεο firmware και ισως συγχρονισει παραπανω.Γιατι με το firmware της altec επειδη ειναι αρκετο παλιο δεν ξερω αν χανεις σε συγχρονισμο σε σχεση με πιο νεο firmware ή σε σχεση με καποιο αλλο ρουτερ.Πρεπει να κανεις δοκιμη την γραμμη σου με κανα δανεικο ρουτερ για να δεις ποσο συγχρονιζει.Γιατι αν ειναι να χανεις αρκετα σε sync ειτε με το νεο firmware ειτε με το παλιο καλυτερα βρες με 10 ευρω κανα thomson 585 v8 που ειναι πολυ σταθερο και κατα 90% θα συγχρονισει καλυτερα απο το draytek. Αν εχει κανας φιλος σου μπορεις να το δοκιμασεις για να δεις.Ειτε thomson 585 v8 ειτε v7 ειτε κανα technicolor 5130 ,5136 .Γενικα thomson ή technicolor θα παιξουν και καλα σε συγχρονισμο αλλα ειναι και πολυ σταθερα(ισως απο τα πιο σταθερα). Το snr οσο ξερω δεν μπορεις να το πειραξεις στο draytek ακομα και με το τελευταιο Firmware.Θες κανα zte(μακρυα) ή κανα netgear. Επισης μου εχουν πει οτι αλλαζει το snr και σε thomson 585 v7 αλλα με το παλιο firmware 7.x.x.x. το οποιο ειναι αρκετα παλιο μεν αλλα μπορεις να το βρεις εδω.(δεν ξερω τι bugs μπορει να εχει) http://www.modem-help.co.uk/ Αν δεν εχεις καμια χαλια γραμμη και το tp link θα παιξει μια χαρα.Δεν ξερω αν μπορεις να πειραξεις snr.Καποιοι λενε ναι αλλα δεν το εχω δοκιμασει.Τωρα σε σκετο router αναλογα τα λεφτα κρινεις εσυ τι θα αγορασεις.Εχει απο ακριβα draytek μεχρι φτηνα tp link ή ενδιαμεση τιμη netgear,asus. Αλλιως το tp link 9980 ειναι μια καλη λυση για ολα σε ενα(ειναι και vdsl).Aν παιζει σταθερα το draytek πιστευω οτι και με το tp link δεν θα εχεις θεμα σαν σταθεροτητα γραμμης.Για adsl modem υπαρχει και το draytek 120 αλλα δεν ξερω αν θα συγχρονισει καλυτερα απο το 2700vg.Ειναι πιο καινουριο βεβαια. Υπαρχει και το 130 που ειναι vdsl αλλα πολλα λεφτα για σκετο modem(120 ευρω).
helicoid Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε συγγενικό σπίτι με adsl που λόγω διαμόρφωσης και σημείου τοποθέτησης του router δεν έφτανε wifi σήμα στο σαλόνι με τίποτα (ανεξαρτήτου μοντέλου/μάρκας router). Οπότε τσίμπησα 2 vigors με 30 ευρώ, τα φλάσαρα για να φύγει το fw της altec, και έβαλα το ένα στην μια άκρη του σπιτιού ως κανονικό router (με wifi ανοιχτό), και το άλλο στην μέση περίπου ως wifi repeater. Αρχικά, το setup μου φάνηκε δύσκολο και μπέρδεμα, μου πήρε κάμποσες ώρες trial and error. Στο τέλος δούλευε μεν, αλλά επειδή στο repeater mode η ταχύτητα πέφτει στο μισό, τα αποτελέσματα δεν ήταν και τίποτα τρομερό. Μετά απο μισό χρόνο έβαλαν vdsl και powerlines με wifi. Οπότε κι εγω θα σου έλεγα να κλείσεις εντελώς το wifi του draytek και να ρίξεις πάνω κάποιο άλλο ως access point. Αλλά και πάλι, αν ο χώρος σου είναι περίεργος ίσως να κοιτούσες και σε τίποτα powerlines όπως είπε και ο poulinos.
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε συγγενικό σπίτι με adsl που λόγω διαμόρφωσης και σημείου τοποθέτησης του router δεν έφτανε wifi σήμα στο σαλόνι με τίποτα (ανεξαρτήτου μοντέλου/μάρκας router). Οπότε τσίμπησα 2 vigors με 30 ευρώ, τα φλάσαρα για να φύγει το fw της altec, και έβαλα το ένα στην μια άκρη του σπιτιού ως κανονικό router (με wifi ανοιχτό), και το άλλο στην μέση περίπου ως wifi repeater. Αρχικά, το setup μου φάνηκε δύσκολο και μπέρδεμα, μου πήρε κάμποσες ώρες trial and error. Στο τέλος δούλευε μεν, αλλά επειδή στο repeater mode η ταχύτητα πέφτει στο μισό, τα αποτελέσματα δεν ήταν και τίποτα τρομερό. Μετά απο μισό χρόνο έβαλαν vdsl και powerlines με wifi. Οπότε κι εγω θα σου έλεγα να κλείσεις εντελώς το wifi του draytek και να ρίξεις πάνω κάποιο άλλο ως access point. Αλλά και πάλι, αν ο χώρος σου είναι περίεργος ίσως να κοιτούσες και σε τίποτα powerlines όπως είπε και ο poulinos. λογικα τα ειχες με wds μεταξυ τους ε?επαιζες με wep ή σηκωναν και wpa?τα thomson πχ δεν σηκωνουν wpa σε wds και πλεον στα νεα μοντελα που εγιναν technicolor δεν υπαρχει καν το wds.και οπως ειδα στο http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2049&Itemid=293&lang=en ναι με wds και wep παιζει μαλλον μονο.Ακομα και σε καλα Repeater n300 παλι εχω δει να χανεις ταχυτητα στο μισο.20 mbit adsl στο adsl router ειχα 2 mbyte ενω στο repeater που ηταν και σε οπτικη επαφη ειχα 1mbyte δυστυχως.οποτε εκει αν σε νοιαζει η ταχυτητα πας σε powerline με wifi ή βαζεις powerline και access point ή σκετο access point. Αν κλεισει το draytek σαν Wifi και βαλει access point ακριβως διπλα ακομα και να ειναι με μεγαλυτερες κεραιες δεν σημαινει οτι θα καλυψει ολο τον χωρο παλι οποτε ισως να μην γλυτωσει να παιξει με powerline,repeater,access points.Aν τωρα μπορει να ριξει Utp απο το adsl router μεχρι το αλλο(access point) ακομα καλυτερα γιατι και δεν θα χασει ταχυτητα και θα καλυψει μεγαλυτερο κομματι χωρου αφου θα εχει 2 wifi δικτυα.(και του draytek και του access point).Το ιδιο και με τα powerlines(ειτε εχει wifi ειτε βαλει access point).Μπορει να εχει 2 δικτυα.Επισης αν πισω απο τον τοιχο αντι για ραζιμ υπαρχει Utp σαν τηλεφωνικο εκει μπορει να χρησιμοποιησει τα 2 εξτρα ζευγαρια απο τα 3 που περισσευουν για να περασει ethernet 100αρι. Αν τωρα βαλει router πισω απο το draytek και το κανει bridge εκει θελει μια μικρη πατεντα αν θελει να παιζει και το wifi του draytek.θα πρεπει να ενωσει και lan to lan το draytek με το router περα απο lan to wan για να γυρισει το ιντερνετ πισω και να δινει και διαμεσω wifi του draytek.
helicoid Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Ναι, με wds τα είχα. Όρκο δεν παίρνω γιατί πάει κάνας χρόνος απο τότε, αλλά εχω την εντύπωση οτι έπαιρναν και wpa. Μπορεί να λέω και βλακείες όμως, Έριξα τέτοια καντήλια όταν τα σετάριζα που μόλις τα κατάφερα μετά από δυο επισκέψεις και πολλές ώρες προσπάθειας ξέχασα τα πάντα. Όλα καταλήγουν στο τι θες να κάνεις και στο πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. Πχ η λύση των 2 vigors κοστίζει 30 ευρώ. Ένα καλό ρουτεράκι με κάποιο access point θα πηγαίνει υποθέτω γύρω στα 80. Και με powerlines πας 100 και πάνω. Αλλά στις δυο τελευταίες λύσεις μπορείς να έχεις και N και wpa2, κτλ. Απλά η μαλακία με τα wifi είναι οτι αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις με σιγουριά αν θα σε καλύπτει κάτι (σε εμβέλεια, σε ταχύτητα, κτλ). Οπότε είναι εύκολο να πας πχ για την φτηνή λυση, να μην σε καλύπτει, μετά να δοκιμάσεις κάτι πιο ακριβό, να μην σε καλύπτει ούτε αυτό, και μετα πας σε τρίτη λύση και καταλήγεις μετά να λες "α έπρεπε να τα σκάσω από την αρχή".
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 η draytek εχει οδηγιες για wep μονο.σε thomson παντως μονο wep.ναι ειναι λιγο ιστορια αμα δεν το εχεις ξανακανει διοτι το wds αντιθετα με το repeater mode πρεπει να γινει και απο τις 2 πλευρες.αν σου φανηκε δυσκολο στο draytek φαντασου σε thomson που καποια οκ το ειχαν απο web interface αλλα σε ενα αλλο μοντελο ηταν απο cli.μεχρι να βρω οτι δεν παιζει με wpa αστα ναπανε.επισης ηθελε ιδια μοντελα ιδιο firmware αλλα και παλι δεν επαιζε παντα.πολλες φορες ειχες τρελο packet loss:P ναι οπως ειπες ολα με βαση τα λεφτα.ενα καλο adsl router θα βγει 50-80 αν παει και για vdsl.μετα ενα Repeater που να παιζει και access point κανα 30 αρι περιπου.αν θες και powerlines και παρεις και κανα καλο Powerline(devolo) ναι θα φυγεις συνολικα πανω απο 140 ευρω.βεβαια οκ μπορει καποιος να παει και σε tp link powerlines που ειναι πιο φτηνα.απλα ναι τα powerlines και τα access point θα ειναι Full speed αν τον νοιαζει το Full speed.τα repeater οσο να νε μειωμενη ταχυτητα οπως και διαφορα ψιλοπροβληματακια καμια φορα ειδικα αμα το σημα δεν ειναι καλο.ναι θελει προσοχη.τωρα πχ ο φιλος μας να παρει ενα repeater με το zte που εχει αρκετα θεματα στο wireless περα απο χαμηλη ταχυτητα μπορει να εχει και προβληματα.μπορει ομως πχ ενα νεο adsl router να τον καλυπτει οποτε να μην χρειαστει repeater.γιατι αν παρει repeater και μετα με νεο ρουτερ ειναι οκ με το σημα θα παει χαμενο το repeater.επισης αν μπορει να ριξει καλωδιοτο zte μπορει να γινει access point οσο και οπως παιζει.αν βρει κανα δανεικο ρουτερ θα ηταν μια καλη λυση για δοκιμες.η αν το zte φτανει οριακα εκει που θελει τοτε το πιο πιθανο ειναι οτι ενα adsl router πιο καλο θα τον καλυψει αφου το zte δεν φημιζεται για το wifi.και αυτο που λες γινεται πολλες φορες.πανε πχ και παιρνουν κατι Repeater tenda ,turbox,και δεν ξερω τι αλλες αγνωστες μαρκες και μετα αφου δεν παιζεισκανε και αλλα λεφτα και πιο πολλα για να παρουν κατι καλυτερο.απλα ενα vdsl router ειναι και μελλοντικη αγορα γιατι οι περισσοτεροι παροχοι δινουν χαλια adsl router με εξαιρεση θα ελεγα το technicolor 589,788 που δινει στην παρουσα φαση η forthnet.Εκει ναι αξιζει να το κρατησει κανεις.Μακαρι να δωσουν και οι αλλοι παροχοι κανα τετοιο αντι για speedport και zte.
helicoid Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Κι επίσης τα powerlines δεν είναι πανάκεια. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα κάτσουν καλά με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και όλες τις άλλες συσκευές του σπιτιού με σιγουριά. Θυμάμαι σε ένα φιλικό σπίτι χάνανε το net (απο powerlines, δεν θυμάμαι μάρκα) κάθε μέρα από το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Τους είπα να τσεκάρουν air conditions κτλ, και τελικά ξέρεις τι ήταν? Τα σποτάκια πάνω απο τον πάγκο της κουζίνας. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
fotis menidi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καταληξα στο tp link w9980 για το εύκολο σεταρισμα για να μην μπλεκω σε bridge mode,repeater κτλ που δεν το κατεχω το αθλημα κιολας σε λιγες μερες θα το τσιμπησω και θα πω τι διαφορες βλεπω.μια ερωτηση ακομα.στο tp link μπορω να βαλω τους dns servers που χρησιμοποιώ περισσοτερο να της αποθηκεύσω στο μοντεμ για να εχω λιγοτερο latency καλυτερο ping κτλ κτλ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα