Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Αρχικά να αναφέρω ότι έχω έναν desktop υπολογιστή 6 ετών και ένα laptop περίπου 1.5 έτους.
Εδώ και μισό χρόνο, επειδή το dekstop είναι αρκετά παλιό και κάνει θόρυβο, ενώ το νεότερο laptop έχει σχεδόν ισάξιες επιδόσεις, έχω αποσύρει εντελώς το desktop και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι το laptop, συνδέοντάς το με εξωτερική οθόνη και όλα τα περιφερειακά (ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία, εκτυπωτή κλπ), με usb hub όσα γίνεται.
Με τη λύση αυτή, το πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, προγράμματα, αρχεία σε δύο υπολογιστές (ειδικά με τα αρχεία μπορεί να γίνει μπλέξιμο), αλλά το βάλε βγάλε έχει γίνει λίγο κουραστικό. Σκέφτομαι ακόμα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο laptop αυτή η χρήση, καθώς η σύνδεση με εξωτερική οθόνη και η λειτουργία καμιά 15αριά ώρες τη μέρα όσο να 'ναι επιβαρύνουν το laptop, που κοντεύει να φτάσει και στο τέλος της εγγύησής του.
Έχει υιοθετήσει κανείς άλλος την παραπάνω λύση και έχουν προκύψει προβλήματα τελικά; Πιστεύετε ότι αξίζει να δώσω κάποια χρήματα για να πάρω καινούργιο desktop που θα έχει παράλληλα και καλύτερες επιδόσεις σε προγράμματα, παιχνίδια, μεγαλύτερη ασφάλεια κλπ ή να συνεχίσω με το laptop μέχρι να τα φτύσει;
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Οι υπολογιστες γι'αυτο ειναι, για να τους χρησιμοποιουμε.

Το οτι ειναι laptop, αυτο δεν το κανει αυτοματα και πιο επιρρεπες σε βλαβες.

Κανε χρηση αφοβα.

Να σου πω και κατι αλλο?

Καλυτερα να σου χαλασει μετα απο πολλη χρηση, μετα θα μπορεις ανετα να πεις οτι "τα εβγαλε τα λεφτα του", παρα να μην κανεις πολλη χρηση θεωροντας οτι ετσι μειωνεις τον χρονο ζωης του, και να περασουν τα χρονια, και στο τελος να εχεις ενα μηχανημα περασμενης τεχνολογιας που δεν το "χαρηκες" οσο ηταν νεο και που πλεον δεν μπορει να ικανοποιησει τις αναγκες σου.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! :-)

• Like 4
Δημοσ.

καλη χρονια με υγεια ευχομαι . συμφωνω με τον loic σε ολα και να προσθεσω τα αυτονοητα . επειδη ο μεγαλυτερος ''εχθρος'' των laptop ειναι οι σκονες και η βρωμα καθε εξαμηνο να το ανοιγεις και να το καθαριζεις . επισης μια καλυση λυση θα εναι να το λειτουργεις πανω σε μια βαση με ανεμιστηρα οπως http://www.e-shop.gr/aerocool-strike-x-x1-p-PER.808800(την εβαλα καθαρα ενδεικτικα για να δεις τι εννοω)

Δημοσ.

Έχει υιοθετήσει κανείς άλλος την παραπάνω λύση και έχουν προκύψει προβλήματα τελικά; Πιστεύετε ότι αξίζει να δώσω κάποια χρήματα για να πάρω καινούργιο desktop που θα έχει παράλληλα και καλύτερες επιδόσεις σε προγράμματα, παιχνίδια, μεγαλύτερη ασφάλεια κλπ ή να συνεχίσω με το laptop μέχρι να τα φτύσει;

Ευχαριστώ!

Τα περισσοτερα παιδια που εχουν 17αρια λαπτοπ, δε νομιζω να τα εχουν για το κρεβατι αλλα σαν desktop replacement τα χρησιμοποιουν κυριως. Το οτι θα τα ..φτυσει ειναι πολυ σχετικο. Μπορει να το χρησιμοποιεις 15ωρα και να μην παθει τιποτα , μπορει να το χρησιμοποιεις μιση ωρα την ημερα και να καει. Μηχανημα ειναι, ποτε δεν ξερεις αν θα σκασει και πότε.

Τι εταιριας λαπτοπ εχεις btw?

Δημοσ.

OK then, θα φυλάξω τότε τα λεφτά μου για μελλοντική αγορά.
Το laptop μου είναι dell και όταν το έχω στο σπίτι το έχω πάντα σε βάση με ανεμιστήρα που δουλεύει στο full (δηλαδή ακούγεται πιο πολύ η βάση από το ίδιο το laptop όταν δεν δουλεύω τίποτα).

Τα περισσοτερα παιδια που εχουν 17αρια λαπτοπ, δε νομιζω να τα εχουν για το κρεβατι αλλα σαν desktop replacement τα χρησιμοποιουν κυριως. Το οτι θα τα ..φτυσει ειναι πολυ σχετικο. Μπορει να το χρησιμοποιεις 15ωρα και να μην παθει τιποτα , μπορει να το χρησιμοποιεις μιση ωρα την ημερα και να καει. Μηχανημα ειναι, ποτε δεν ξερεις αν θα σκασει και πότε.

Ακριβώς, παλιότερα είχα έναν 17άρη HP που είχα χρυσοπληρώσει (>1000Ε) για να το έχω ως desktop replacement και για παιχνίδια και στον ένα χρόνο και κάτι (εκτός εγγύησης) τα 'φτυσε.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...