Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλη χρονια!

Αγόρασα καινουριες μνήμες ram corsair vengeance ddr3 2x2 Gb στα 1600 MHZ και μετα την εγκατασταση τους ο υπολογιστης ακουγεται να δουλευει κανονικα ομως η οθονη γραφει αυτοματα power saving mode και δεν ανοιγει κανονικα τα windows.

Αρχικα εκανα καποια τεστ νομιζοντας πως φταιει η καρτα γραφικων, ελεγξα ολα τα καλωδια, δοκιμασα να συνδεσω την οθονη στην on board καρτα γραφικων ομως το προβλημα δεν λυθηκε.  

Βαζοντας παλι τις παλιες μου ram ο υπολογιστης δουλευει κανονικά. (μετα απο καποιες προσπαθειες, μετα την αλλαγη δεν δουλευε ουτε με τις παλιες, επειτα δουλευε με τη μια παλια και το ενα slot κενο και τελικα τωρα δουλευει κανονικα).

η μητρική ειναι asus M4A78LT-M LE και ο επεξεργαστης AMD Phenom II X 4 955, 3.2 Ghz.

Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

απο οτι βλεπω στο site της asus οι μνημες για να τρεξουν στα 1600 πρεπει να γινει overclock . εχεις κανει? επισης δοκιμασες να γυρισεις ολες τις ρυθμισεις του bios στα default?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

απο οτι βλεπω στο site της asus οι μνημες για να τρεξουν στα 1600 πρεπει να γινει overclock . εχεις κανει? επισης δοκιμασες να γυρισεις ολες τις ρυθμισεις του bios στα default?

εχω γυρισει ολες τις ρυθμισεις του bios στα default αλλα δεν εχω κανει overclock και για να πω την αληθεια δεν ξερω και πως γινεται.λογικα με μια αναζητηση θα βρω τη διαδικασια ετσι; το overclock πρεπει να γινει στη μητρικη ή στη ram;

μεμτεστ

επειδη δεν ειμαι και τοσο σχετικη, οταν λες memtest;

Επεξ/σία από domit
Δημοσ.

πρεπει με καποιο τροπο να φυσηξεις τα slots της μητρικης.εκει που κουμπωνουν οι μνημες.παρε ενα σπρει πεπιεσμενου αερα και φυσα εκει μεσα.ποτε δεν ξερεις....επισης,ξανακουμπωσε καλα το 24πινο καλωδιο του τροφοδοτικου που παει στην μητρικη.

Δημοσ.

πρεπει με καποιο τροπο να φυσηξεις τα slots της μητρικης.εκει που κουμπωνουν οι μνημες.παρε ενα σπρει πεπιεσμενου αερα και φυσα εκει μεσα.ποτε δεν ξερεις....επισης,ξανακουμπωσε καλα το 24πινο καλωδιο του τροφοδοτικου που παει στην μητρικη.

σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν νομιζω πως ειναι κατι απο τα δυο γιατι αυτη τη στιγμη δουλευει κανονικα με τις παλιες μου μνημες...

Δημοσ.

Εχοντας τις παλιες μνημες εγκατεστημενες μπήκα στο bios και εβαλα στο memory clock mode την επιλογη manual και στο memclock value 800mhz(δηλ. 1600?) αφου εκανε κατι περιεργα κι οταν τελικα εκανε boot εκλεισα τον υπολογιστη. αλλαξα τις ram και δοκιμασα να τον ανοιξω αλλα παλι τα ιδια ...ακουγεται να δουλευει κανονικα και η οθονη τιποτα μονο βγαζει power saving mode.

ξαναεβαλα τις παλιες μνημες και ξαναγυρισα τις ρυθμισεις στο default..

καμια αλλη βοηθεια? πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο στο bios?

Δημοσ.

problem solved! 

εκανα update στο bios και τις διαβασε τελικα!

βεβαια τρεχουν στα 1333mhz ενω κανονικα θα επρεπε στα 1600.

δεν ξερω αν αξιζει να κανω κατι γι αυτο ή θα μπλεξω περισσοτερο;

Δημοσ.

θα πρότεινα εφόσον δουλεύει να το αφήσεις ως έχει, ας τρέχουν και σε μικρότερες ταχύτητες... χαλλαρά

Δημοσ.

θα πρότεινα εφόσον δουλεύει να το αφήσεις ως έχει, ας τρέχουν και σε μικρότερες ταχύτητες... χαλλαρά

Τελεια σε ευχαριστω πολυ!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...