alldaynews Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους και πάντα με υγεία.Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να κάνω στο σύστημα της υπογραφής μου crossfire την 280Χ που έχω με μια 7970.Η από την άλλη δεν αξίζει και καλύτερα να άω σε μια 290Χ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2015 από alldaynews
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μπορεις αλλα και οι δυο θα λειτουργουν στις συχνοτητες της πιο χαμηλης.Γνωμη μου παντως μεινε οπως εισαι και περιμενε νεα σειρα amd η παρε 290x/gtx 970. (βαση λογικης η 380x θα ειναι 10-15% πιο γρηγορη απο την 970 με κανα 400αρι)
alldaynews Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Εχω βρει αυτή http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4290#ovμεταχειρισμένη
Fulgore Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους και πάντα με υγεία.Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να κάνω στο σύστημα της υπογραφής μου crossfire την 280Χ που έχω με μια 7970.Η από την άλλη δεν αξίζει και καλύτερα να άω σε μια 290Χ Αν παιζεις σε 1080p αναλυση μεινε στην R9 280x θα ελεγα καθως δεν θα κερδισεις ουσιωδη διαφορες στα παιχνιδια.Αν θες οπως αναβαθμιση πηγαινε κατευειθειαν για μια R9 290 ή 290χ ή περιμενε για καινουργιες Amd. 2
Alex21121988 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν εχεις εμπειρια με mGPU συστηματα καλυτερα να προτιμας single gpu λυσεις δλδ μια και καλη καρτουλα για να νην τραβιεσαι με οτι game δεν υποστηριζει sli/cf ή το υποστηριζει μερικως κτλ. Για 1080p οπως σου ειπαν και απο πανω πηγαινε για 290/970 ή περιμενε new amd σειρα.
vagos456 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν εχεις εμπειρια με mGPU συστηματα καλυτερα να προτιμας single gpu λυσεις δλδ μια και καλη καρτουλα για να νην τραβιεσαι με οτι game δεν υποστηριζει sli/cf ή το υποστηριζει μερικως κτλ. Για 1080p οπως σου ειπαν και απο πανω πηγαινε για 290/970 ή περιμενε new amd σειρα. ΕΓΡΑΨΕΣ! Πες μου τι είπες.... Τι εμπειρία θέλει μια mgpu. Βάζεις την κάρτα πάνω και επιλέγεις στον πίνακα της amd crossfire. Όλα τα καινούργια παιχνίδια υποστηρίζουν crossfire και φυσικά και πάρα πολλά παλιά παιχνίδια. Αν δεν έχεις δεύτερη κάρτα πάνω,και TITAN να έχεις τα παιχνίδια κολλάνε! Η Δεύτερη κάρτα βοηθάει τρελά!
Fulgore Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 ΕΓΡΑΨΕΣ! Πες μου τι είπες.... Τι εμπειρία θέλει μια mgpu. Βάζεις την κάρτα πάνω και επιλέγεις στον πίνακα της amd crossfire. Όλα τα καινούργια παιχνίδια υποστηρίζουν crossfire και φυσικά και πάρα πολλά παλιά παιχνίδια. Αν δεν έχεις δεύτερη κάρτα πάνω,και TITAN να έχεις τα παιχνίδια κολλάνε! Η Δεύτερη κάρτα βοηθάει τρελά! what????
Sakiz105 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Stuttering,flickering,mirroring,fps drops τα πιο συνηθισμενα btw η titan δεν ειναι πιο αδυναμη στα games και απο την 290? just saying xD
Alex21121988 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 @vagos456 Eχεις δει αληθεια ή μαλλον εχεις μετρησει ποσα games ειτε δεν υποστηριζουν sli και μιλαω lauch day οne, oχι μετα απο δυο μηνες με 5,6 updates του ιδιου του game και new drivers + profile μετα απο μηνες επισης. Παρε titanfall. Kαποια games δεν το υποστηριζουν καν και ουτε προκειται. Wolfenstein και αλλα. Μπορω να σου κανω και λιστα, μονο απο games του 2014 που δεν ειχαν υποστηριξη ή την απεκτησαν μετα απο μηνες. Καποια αλλα games δεν εχουν καλο scaling το οποιο σε πολλες περιπτωσεις λογω του κωδικα, καλυτερα να το παιξεις σε single gpu παρα σε sli/cf. Stuttering/flickering/mirroring... Φαινομενα κτλ, γνωστα σε ολους. Tα εχεις ακουστα αυτα? Παρε παραδειγμα το Watch Dogs oσο κωλοπαιχνιδο και να ειναι. Επισης για να εχεις sli ή cf πρεπει να εχεις φροντισει να εχεις καλη cpu με καλη ψυξη ωστε να αντεξει πιθανο OC ωστε να μην τρως μπουκαλι. Psu καλο επισης. Ολα αυτα για τον μεσο χρηστη, που εσενα σου φαινονται δεδομενα, για αυτον λαβυρινθος ειναι και η πατατα απο μερους του, οσο αφορα καποιο part του build του, ειναι σιγουρη. Oταν καποιος ρωταει εδω λοιπον για το αν πρεπει να παει σε mgpu ή σε single, και δεν φαινεται να εχει παραπανω γνωση/εμπειρια απο εναν μεσο χρηστη H/Y, πως εγω και οι αλλοι να του προτεινουμε sli ή cf για 1080p? YΓ. Οσο αφορα το αν ''εγραψα'' που αναφερθηκες ειρωνικα εναντι στο σχολιο μου, θα σου απαντησω οτι γραφω κατοπιν καποιων γνωσεων στο αντικειμενο και τουλαχιστον 7 συστηματων που εχουν περασει απο τα χερακια μου με cf/sli μεχρι τωρα. Ειμαι πολυ προσεχτικος στο τι γραφω και πως το γραφω εδω. Δεν χωρα και ειρωνια το forum. 2
vagos456 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 what???? Επειδή λέγεται Titan σημαίνει δεν κολλάει πουθενά? Λάθος. 2 κάρτες μέτριες τον 350€ η κάθε μια, πάνε πολύ καλύτερα. @vagos456 Eχεις δει αληθεια ή μαλλον εχεις μετρησει ποσα games ειτε δεν υποστηριζουν sli και μιλαω lauch day οne, oχι μετα απο δυο μηνες με 5,6 updates του ιδιου του game και new drivers + profile μετα απο μηνες επισης. Παρε titanfall. Kαποια games δεν το υποστηριζουν καν και ουτε προκειται. Wolfenstein και αλλα. Μπορω να σου κανω και λιστα, μονο απο games του 2014 που δεν ειχαν υποστηριξη ή την απεκτησαν μετα απο μηνες. Καποια αλλα games δεν εχουν καλο scaling το οποιο σε πολλες περιπτωσεις λογω του κωδικα, καλυτερα να το παιξεις σε single gpu παρα σε sli/cf. Stuttering/flickering/mirroring... Φαινομενα κτλ, γνωστα σε ολους. Tα εχεις ακουστα αυτα? Παρε παραδειγμα το Watch Dogs oσο κωλοπαιχνιδο και να ειναι. Επισης για να εχεις sli ή cf πρεπει να εχεις φροντισει να εχεις καλη cpu με καλη ψυξη ωστε να αντεξει πιθανο OC ωστε να μην τρως μπουκαλι. Psu καλο επισης. Ολα αυτα για τον μεσο χρηστη, που εσενα σου φαινονται δεδομενα, για αυτον λαβυρινθος ειναι και η πατατα απο μερους του, οσο αφορα καποιο part του build του, ειναι σιγουρη. Oταν καποιος ρωταει εδω λοιπον για το αν πρεπει να παει σε mgpu ή σε single, και δεν φαινεται να εχει παραπανω γνωση/εμπειρια απο εναν μεσο χρηστη H/Y, πως εγω και οι αλλοι να του προτεινουμε sli ή cf για 1080p? YΓ. Οσο αφορα το αν ''εγραψα'' που αναφερθηκες ειρωνικα εναντι στο σχολιο μου, θα σου απαντησω οτι γραφω κατοπιν καποιων γνωσεων στο αντικειμενο και τουλαχιστον 7 συστηματων που εχουν περασει απο τα χερακια μου με cf/sli μεχρι τωρα. Ειμαι πολυ προσεχτικος στο τι γραφω και πως το γραφω εδω. Δεν χωρα και ειρωνια του forum. Πάντα μια δεύτερη κάρτα βοηθάει πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να περιμένει μια καινούργια. Εγώ συμβουλεύω το φίλο να ψάξει στο google και να πράξει αναλόγως. Δεν θα ασχοληθώ άλλο.
alldaynews Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Το θέμα είναι να δίνει ώθηση στα παιχνίδια και όχι στις μετρήσεις.Το τροφοδοτικό που έχω της υπογραφής μου το αντέχει το cf το θέμα είναι να είναι αποδοτικό σε 1080 και όχι ελαφρώς καλύτερο απ`οτι μια κάρτα
vagos456 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι ελαφρός καλύτερο,είναι πολύ καλύτερο! Έχω κάνει ποιο παλιά και quad sli με singles gpu,και μπορώ να εκφέρω άποψη. Στα παιχνίδια, από 2 μέχρι 3 κάρτες βλέπεις μεγάλες διαφορές.Με 4 κάρτα δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα από διαφορά.
seloner Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Παντως πολλες φορες τα καινουρια παιχνιδια εχουν θεμα με το sli/crossfire τον πρωτο καιρο(πχ το unity).
Fulgore Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Επειδή λέγεται Titan σημαίνει δεν κολλάει πουθενά? Λάθος. 2 κάρτες μέτριες τον 350€ η κάθε μια, πάνε πολύ καλύτερα. Πάντα μια δεύτερη κάρτα βοηθάει πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να περιμένει μια καινούργια. Εγώ συμβουλεύω το φίλο να ψάξει στο google και να πράξει αναλόγως. Δεν θα ασχοληθώ άλλο. Μαλλον καπου εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.Πρωτα απο ολα απο ποτε καρτα των 350ευρω θεωρειτε μετρια. Δευτερον που εχεις διαβασει οτι για 1080p μια μονη καρτα δεν τραβαει βλεπε R9 290x. 3o Sli 770 κανανε καποιοι οταν πρωτοβγηκε απο πλευρας χρηματων και τωρα τρωνε ακυρο σε μερικα παιχνιδια λογω Vram,και οταν λεω ακυρο εννοω να αποδιδουν λιγοτερο απο οσο πρεπει. 1
Alex21121988 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Kαπου τα εχει μπερδεψει ο φιλος οντως. Προφανως ειναι σεβαστη η αποψη του, δεν ειπε κανεις οτι το sli/cf δεν βοηθαει σε καποια games, αλλα αυτο δεν συμβαινει σε ολα. Αλλα να μην ημαστε υπερβολικοι και κυριως μην παραπληροφορουμε. Σε καποια οντως παιρνεις και 40% και παραπανω αποδοση ευκολα, σε αλλα ομως οχι. Σε πολλα games χρειαζονται μηνες για να στρωσει το πραγμα. Τοσα games βαλαμε και ειχαμε θεματα οσοι ημασταν με mgpu, τουλαχιστον στις πρωτες μερες οταν εβγαιναν. Πρεπει να εισαι και στο περιμενε για να βγαινουν και σωστα sli profiles κτλ, με συχνη ανανεωση και χρηση beta drivers. Για 1080p με χρηση ενος ή δυο monitor, μια 290 ή 970 ειναι περα απο αρκετες, και θα μαξαρεις για τουλαχιστον δυο χρονακια οτι βγει. Καποια στιγμη μοιραιο ειναι, ειτε να προσθεσεις αλλη μια gpu ειτε να πας κατα την γνωμη μου στην πιο safe επιλογη, δηλαδη στην μια και καλη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Πλεον τα games θα βγαινουν και πιο απαιτητικα και απο το να παρεις αλλη μια πχ μετα απο 3 χρονια, ναι μεν διπλασιαζεις τις επιδοσεις σου, αλλα σε εμποδιζουν αλλα πραγματα οπως vram limitation. Και εγω ημουν με τις 680 sli πριν το upgrade μου στην 970, και στο θεμα vram τσιμπησα μπαλες απο 3-4 games στο 2014 οπου δεν μπορουσα να μαξαρω λογω των 2Gb vram που ειχε η 680. Και εκει λοιπον δεν βοηθαει το sli/cf παντα. Και τα 4Gb vram της 290/970 σε δυο με τρια χρονακια, θα πανε για τσαι, ετσι που την πανε την ιστορια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα