Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδες,μολις παρελαβα τον sandisk ssd τον βαζω στο κουτι κανονικα ,μπαινω στο bios και αλλαζω το sata mode απο ide σε ahci μονο στον ssd στον μηχανικο το αφηνω σε  disable ,κανω save βγαινω κανει ρεσταρτ εκει που σχεδιαζεται η σημαια πεταει μπλε οθονη...τα windows 7 θα διαγραφτουνε απτον μηχανικο (στον μηχανικο εχω ξεχωριστο partition με αρχεια) και θα γινει fresh instal τον windows στον ssd  γιατι μου παταει μπλε οθονη ;  

update:εψαξα στο νετ και καταλαβα οτι τα windows θα  δουλευουνε μονο οταν γινει η  αλλαγη του σατα σε ahci και μετα απεθειας φορματ...υσχει στην περιπτωση μου;θα εχω προσβαση στα αρχεια που εχω στον μηχανικο απτον ssd σε ahci;

Επεξ/σία από alex00a
Δημοσ.

Πρώτον η αλλαγή που κάνεις για ahci σε ide ή το αντίστροφο αφορά ολους τους δίκους που έχεις στον υπολογιστή και οχι καποιο συγκεκριμένο , οσο για την αλλαγή και να λειτουργήσει το ahci οχι δεν χρειάζετια να κάνεις format δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista

Δημοσ.

Ο SSD δεν εχει λειτουργικο μεσα σωστα?Αρα το λειτουργικο που εχεις στον μηχανικο ειναι σε IDE,αλλαζεις εσυ το bios σε AHCI,παει να κανει boot στον μηχανικο(μιας και αν το καταλαβα σωστα ειναι ο μονος δισκος με λειτουργικο μεσα) και αφου ειναι σε ide το λειτουργικο,σου πεταει πολυ σωστα μπλε οθονη.Λοιπον,θα αποσυνδεσεις τελειως τον μηχανικο δισκo απο την μητρικη,μετα θα βαλεις κανονικα AHCI στο Bios και θα εγκαταστησεις τα windows στον ssd.Αν εχεις και αλλους μηχανικους δισκους,ασχετα αν εχουν λειτουργικο μεσα ή οχι,αποσυνδεσε τους κατα την διαρκεια του format,μονο ssd συνδεδεμενο.

Δημοσ.

Ο SSD δεν εχει λειτουργικο μεσα σωστα?Αρα το λειτουργικο που εχεις στον μηχανικο ειναι σε IDE,αλλαζεις εσυ το bios σε AHCI,παει να κανει boot στον μηχανικο(μιας και αν το καταλαβα σωστα ειναι ο μονος δισκος με λειτουργικο μεσα) και αφου ειναι σε ide το λειτουργικο,σου πεταει πολυ σωστα μπλε οθονη.Λοιπον,θα αποσυνδεσεις τελειως τον μηχανικο δισκo απο την μητρικη,μετα θα βαλεις κανονικα AHCI στο Bios και θα εγκαταστησεις τα windows στον ssd.Αν εχεις και αλλους μηχανικους δισκους,ασχετα αν εχουν λειτουργικο μεσα ή οχι,αποσυνδεσε τους κατα την διαρκεια του format,μονο ssd συνδεδεμενο.

σωστα,με το που γινει ομως το ινσταλλ των windows ston ssd με ahci mode μετα θα εχω προσβαση στο παρτισιον με τα αρχεια που εχω στον μηχανικο;

Δημοσ.

Ενοείται οτι θα έχεις πρόσβαση και στον αλλο δίσκο και στα αρχεία σου , οταν περάσεις τα windows στον ssd στο my computer θα βλέπεις και τον αλλο δίσκο

Δημοσ.

τελικα τι προτεινετε; να προχωρησω στην αποσυνδεση του μηχανικου ,na κανω την αλλαγη στο βιος και μετα περασμα των windows στον ssd ή να τροποιησω πρωτα το μητρωο των windows και μετα να κανω την αλλαγη απτο bios  και μετα περασμα των windows στον ssd; σορυ για το πρηξιμο αλλα αμα χασω τα αρχεια καηκα..

ομως θα πρεπει να ξανα-εγκαραστησεις τα προγραμματα που χρησιμοποιεις.

δεν υπαρχει θεμα τα ξαναπερναω

αλλα εφοσον τa windows toy μηχανικου δεν τα χρησιαζομαι πρωχοραω λογικα στην αλλαγη του bios και διαγραφω το παρτισιον των windows  απτον μηχανικο απτο windows setup  και εγκαταστω ta windows στον ssd ....σωστα;
Δημοσ.

Πρωτα σωσε ο,τι σημαντικα αρχεια εχεις, π.χ. εγγραφα, downloads, μουσικη, videos, torrents κλπ.

1. Ο SSD προοριζεται μονο για το λειτουργικο συστημα (Windows), της εφαρμογες που χρησιμοποιεις, και ισως να εγκαταστησεις και καποιο παιχνιδι.

2. Τα εγγραφα, downloads, μουσικη, videos, torrents κλπ. θα πρεπει να τα ορισεις στον μηχανικο

Διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις:

1. Πριν ενεργοποιησεις το AHCI στο BIOS, μπες στα Windows που εχει ο μηχανικος και σωσε τα σημαντικα σου αρχεια.

2. Μετα κανε restart μπες στο BIOS και ενεργοποιησε το AHCI, ενω παραλληλα ορισε (μεσα στο BIOS) τον SSD ως πρωτο δισκο στην boot λιστα

3. Φορτωσε το DVD των Windows και ξεκινα την εγκατασταση στον SSD (προσοχη εσυ θα επιλεξεις να κανεις νεα εγκατασταση)

4. Μετα την εγκατασταση, μπορεις μεσα απο Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management να σβησεις την (ή τις) partition(s) που εχει ο μηχανικος και να φτιαξεις μια νεα.

Προσοχη: Τον SSD μην τον πειραξεις (μην του αλλαξεις τα partitions που εφτιαξα τα Windows κατα την εγκατασταση)

5. Τελος κανεις και ενα quick format στον μηχανικο και εισαι ετοιμος.

6. Μετα βαλε τις εφαρμαγες που θελεις.

7. Παντοτε να αφηνεις τουλαχιστον 20GB ελευθερα στον SSD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...