Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπράβο στη Sammy.

Ομορφιά, ποιότητα, και design που δε μας έχει συνηθίσει!!

Και τσουχτερή τιμή. Που μας έχει συνηθίσει.

Γαμάτα φαίνονται τα ηχεία πάντως μ αρέσουν.

Δημοσ.

Να υποθέσω οτι στο μαθημα της φυσικής ήσουν πατος άπατος.....καθηγητής φυσικής εαν διαβάσει το θεώρημα σου ,εαν εχει μαλλια την έκατσε.....εαν όχι τοτε την γλυτώνει .προφανώς με την θεωρια σου ίσωςπρεπει τα υποβρύχια να αναθεώρησουν την τοποθέτηση σόναρ στην πλώρη τους γιατί ο ήχος διαχέεται το ίδιο παντού.......καλά κρασιά και καλη χρόνια .

Τελείως άστοχο. Το κύμα από το σόναρ του υποβρυχίου μπορεί να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα μέχρι να ανακλαστεί. Το ηχητικό κύμα σ' ένα δωμάτιο βρίσκει αμέσως εμπόδιο, πόσο να 'ναι ο κοντινότερος τοίχος; Υπάρχουν πολύ περισσότερες ανακλάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται ακαριαία, οπότε ναι, κάπως εξισορροπείται ο ήχος και ακούγεται προς κάθε κατεύθυνση.

Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως ετσι...για πηγεναι και ακου ενα ηχειο απο μπροστα του και απο πισω του... το ιδιο πραγμα ακους???

Το ιδιο ακριβως, το μονο που αλλαζει ειναι η ενταση, καθως το ηχητικο κυμα μπροστα απο την πηγη ειναι μεγαλυτερο σε σχεση με πισω.

Και οσο μεγαλωνει το ηχειο και ανεβαινει η ενταση, τοσο πιο ασημαντη γινεται και η διαφορα αυτη. Επισης ρολο παιζει και το μεγεθος του χωρου.

Σε καθε περιπτωση, δυο κλασικα ηχεια σωστα τοποθετημενα μπορουν να γεμισουν καλυτερα οποιονδηποτε χωρο, και να παιξουν πιο σωστα.

Νομιζω πως τα εν λογω ηχεια θα χρησιμευσουν καλυτερα ως οπισθια σε ενα home theater οπως κ τα διπολικα...
Δημοσ.

Τα διπολικα ηχεια κατευθυνουν τους ηχους στο φασμα της ακουστικης σου κ οχι στο πισω τοιχο... καλη χρονια..

Δημοσ.

Να υποθέσω οτι στο μαθημα της φυσικής ήσουν πατος άπατος.....καθηγητής φυσικής εαν διαβάσει το θεώρημα σου ,εαν εχει μαλλια την έκατσε.....εαν όχι τοτε την γλυτώνει .προφανώς με την θεωρια σου ίσωςπρεπει τα υποβρύχια να αναθεώρησουν την τοποθέτηση σόναρ στην πλώρη τους γιατί ο ήχος διαχέεται το ίδιο παντού.......καλά κρασιά και καλη χρόνια .

Ενα καρο φλυαριες χωρις ουσια.

Ειπα "το μονο που αλλαζει ειναι η ενταση", "το ηχητικο κυμα μπροστα απο την πηγη ειναι μεγαλυτερο σε σχεση με πισω", τι δεν καταλαβες?

Στην ατμοσφαιρα ο ηχος διαχεεται προς ολες τις κατευθυνσεις, απλη φυσικη. Οταν μιλαμε για δωματιο υπαρχουν ΚΑΙ οι αντανακλασεις.

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια!

Δημοσ.

Τα διπολικα ηχεια κατευθυνουν τους ηχους στο φασμα της ακουστικης σου κ οχι στο πισω τοιχο... καλη χρονια..

Ναι ενταξει προφανως καποιες κατευθυνσεις του ηχου ειναι αχρηστες αλλα οταν ενα ηχειο αποδιδει προς καθεκατευθυνση το ιδιο σημαινει οτι αν το τοποθετησεις πισω απο.εναν καναπε στην θεση που πρεπει δεν θα φοβασαι μη στο στρεψει κανεναςμεσα στην ημερα και μετα χρειαζεσαι παλι ρυθμιση θεσης. Πρακτικα βοηθαει σε ερασιτεχνικα οικιακα.home theater σε σαλονι...! Προσωπικα θα τα αγοραζα μονο αν ηταν φθηνοτερα απο τα klipsh rs 41 II και φυσικα αν μπορουν να οδηγηθουν απο τον ενισχυτη μου...

Δημοσ.

Εγω δε θατα αγοραζα καν γτ υστερουν σε ποιοτητα ηχου ετσι κ αλλιως..

Να βγαλω δηλαδη τα wharfedale 10.1 για να βαλω αυτα;

Lol.

Δημοσ.

Παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά! κάνω μια έρευνα για το μάθημα Ανάλυση και Έρευνα Αγοράς(απο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ) με θέμα τα αυτοκίνητα, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν πέρνει πάνω από 3 λεπτά. Όποιος μπορεί θα βοηθήσει πραγματικά εάν το συμπληρώσει!Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους βοηθήσουν.

το λινκ-->

https://docs.google.com/forms/d/1zTdqGD ... Q/viewform

Χρόνια πολλά και πάλι!

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση και διορθωσε με αν κανω λαθος οτι πλεον γινονται εγγραφες κανονικοτατα και σε 7.1 εξαρχης...

Σε 7 καναλια δηλαδη με τα 2 πισω surround να χωριζονται σε 4, 2 πισω και 2 πλαινα..

Ισως οχι σε ολες τις ταινιες αλλα γινεται.

Και νομιζω πως αν δεν εχει αρχισει ακομα (στα ενισχυτικα) θα αρχισει πολυ συντομα να υποστηριζονται καναλια για την οροφη...

Κατα τα αλλα συμφωνουμε απολυτα (και για τους σχιστοματηδες).. Σωστες αποστασεις απ τον τοιχο, απο σενα, σωστη φορα, να μην υπαρχει εμποδιο μπροστα τους, σωστα ηχοαπορροφητικα μεσα στο δωματιο..

Και μετα παιζεις με τις εντασεις και τις προτιμησεις σου..

Εγω παντως ειμαι κατα στο αυτοματο calibration..

Συνηθως ενα τηλεφωνο στην εταιρεια των ηχειων μονο καλο σου κανει στο στησιμο του ηχειου.

Το τελειο δε θα το πετυχεις ποτε. Ασε που απο ενα σημειο και μετα δυσκολα καταλαβαινεις διαφορες..

EDIT: Να πουμε βεβαια και κατι σημαντικο οσον αφορα για τις ελληνικες εταιρειες ηχειων (rois acoustics, crystal audio κ.α.) οτι ειναι εξαιρετικες και αξιζει να επενδυσεις σε αυτες και πως δεν εχουν πολλα να ζηλεψουν απο αντιστοιχες του εξωτερικου...

Ειδικα να μιλαμε για home cinema. Αν μιλησουμε για μουσικη ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο..

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου για την επτακάναλη εγγραφή γιατί τελευταία δεν το έχω ψάξει. Μίλησα για την πλειονότητα των ταινιών που βρίσκει κάποιος. Πάντως όλο αυτό με τα δεκάδες ηχεία το βρίσκω λίγο υπερβολή. Σε μια καλή κινηματογραφική αίθουσα για παράδειγμα τα 5+1 κανάλια παίζουν υπέροχα. Το θέμα είναι πως θα υλοποιήσεις την εγκατάσταση ώστε να μείνει και η σύζυγος ευχαριστημένη, το γνωστό WAF (Wife Acceptance Factor) :-D

• Like 1
Δημοσ.

Αμφιλεγομενη η χρηστικοτητα των ηχειων αυτων αλλα ενα πραγμα ειναι σιγουρο: τι ομορφη κοπελα 

Εσύ είσαι δικός μου, το έχεις πιάσει το νόημα.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου για την επτακάναλη εγγραφή γιατί τελευταία δεν το έχω ψάξει. Μίλησα για την πλειονότητα των ταινιών που βρίσκει κάποιος. Πάντως όλο αυτό με τα δεκάδες ηχεία το βρίσκω λίγο υπερβολή. Σε μια καλή κινηματογραφική αίθουσα για παράδειγμα τα 5+1 κανάλια παίζουν υπέροχα. Το θέμα είναι πως θα υλοποιήσεις την εγκατάσταση ώστε να μείνει και η σύζυγος ευχαριστημένη, το γνωστό WAF (Wife Acceptance Factor) :-D

WAF ε? Χαχαχαχα..

Μεγαλη κουβεντα και συζητηση..

Αλλα ταυτοχρονα και τοσο αληθινη!!

Δημοσ.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΗΧΕΙΑ, ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ DESIGN.

Παντρεψε την τσαγιερα με το ηχειο και ιδου το αποτελεσμα. Τωρα να γελασω ή να κλαψω?

Γραφεις με caps οτι πρωτα τα ακουμε και δεν κοιταμε το design, και στη συνεχεια χωρις να τα εχεις ακουσει τα κραζεις λογω design. Ευγε Ελληνα, θα προκοψεις

Εγω δε θατα αγοραζα καν γτ υστερουν σε ποιοτητα ηχου ετσι κ αλλιως..

Να βγαλω δηλαδη τα wharfedale 10.1 για να βαλω αυτα;

Lol.

Ε ναι, γιατι για σενα βγηκανε μονο. Παει, απατα θα πανε αφου δεν σε χρειαζονται εσενα. Μου φαινεται πιο πολυ να μας κανεις διαφημιση τα ηχεια σου μπηκες παρα τιποτα αλλο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...