Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΗΧΕΙΑ, ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ DESIGN.

Παντρεψε την τσαγιερα με το ηχειο και ιδου το αποτελεσμα. Τωρα να γελασω ή να κλαψω?

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει νόημα η κατεύθυνση του ήχου; Αφού ο ακροατής πάλι από το ίδιο θα σημείο θα τα ακούει, γιατί αν πάει π.χ. πίσω από τα ηχεία θα ακούγεται η στερεοφωνία αντεστραμμένη.

Δημοσ.

να τη λέω σε κάποιον που αυθαίρετα χωρίς πραγματικά επιχειρήματα ή αποδείξεις (μόνο υποδείξεις), βγάζει αχρείαστο ενα προϊον για το οποίο έχουν εργαστεί δεκάδες μηχανικοί, tester κτλ μου φαίνετε απόλυτα λογικό.

Το "έτσι" είναι απο τη πλευρά αυτού που μας λέει να τον πιστέψουμε χωρίς αποδείξεις ;)

Υ.Γ. και αυτό με τη καραμελίτσα του τρολλαρίσματος απλά δεν στέκει, δε χρείαζεται να τρολλάρει κάποιος για να είναι άκυρος.

Τι αλλο πρεπει να σου πει δηλαδη;

Το οτι ο ηχος μεταδιδεται σε ολες τις κατευθυνσεις δεν το λογιζεις καν σαν επιχειρημα ας πουμε;

Το οτι η Samsung και η καθε εταιρια βγαινει και λεει καποια πραγματα για ενα προιον της δε σημαινει οτι εμεις πρεπει να τα λαβουμε υποψη τοις μετρητοις αυτα τα λεγομενα.

Σε κανενα σημειο του δελτιου τυπου δεν διαβασα τι διαφορα εχουν απο ενα κανονικο ηχειο, ή εστω ενα επιχειρημα που να μας εξηγει καποια πραγματα.

Καλη και χρυση η Samsung, τα μισα μου προιοντα ειναι δικα της αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα γινουμε και προβατα.

• Like 2
Δημοσ.

Αμα περιμενουμε sony και samsung να μας δωσουν ηχο σωθηκαμε....

Θα βαλω φωτια το 7.1 denon - wharfedale να γινουν σταχτη και μπουρμπερη..

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή η ιδέα είναι πολύ παλιά και έχοντας δει και ακούσει κάποιες υλοποιήσεις στο παρελθόν (λόγω εργασίας) έχω απλά να πω ότι η μετάδοση του ήχου προς όλες τις κατευθύνσεις (δεν μιλάω για surround) έχει πολύπλοκα αποτελέσματα. Σκεφθείτε για παράδειγμα ότι θα φτάνουν στα αυτιά σας ήχοι που θα έρχονται από ανάκλαση στους πίσω και πλάγιους τοίχους με χρονική διαφορά που μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη συχνοτήτων λόγω διαφοράς φάσης και άλλα διάφορα. Τέτοιου είδους λύσεις θέλουν προσεκτική τοποθέτηση και χώρους που οι περισσότεροι δεν διαθέτουμε.

Συμφωνώ απολύτως με μια άποψη παραπάνω ότι δύο ηχεία καλής σχεδίασης (δεν εννοώ όμορφα) και σωστά τοποθετημένα μπορούν να δώσουν άψογη στερεοφωνική εικόνα. Μιλάω από προσωπική πείρα.

Και κάτι τελευταίο (είπαμε προσωπική άποψη) καλό ήχο από σχιστομάτη δεν έχω ακούσει ακόμα και δεν είμαι κολλημένος με Αγγλικό ή Αμερικάνικο ήχο κλπ.

Και μια που άρχισε η γκρίνια (και θα φάω μπόλικη γι' αυτά που γράφω) να πω και κάτι για το surround. Σε κάθε dvd ή Blue Ray δίσκο υπάρχουν γραμμένα 5 κανάλια ήχου (Left, Center, Right, Surround Left, Surround Right) συν ένα κανάλι μπάσου (Sub) γι' αυτό και το λέμε 5.1.

Όλα τα υπόλοιπα 7.1, 9.1, 200.1 κλπ είναι απλά μαρκετίστηκες ιστορίες των εταιρειών για να πουλάνε. Τα έξτρα κανάλια βγαίνουν από επεξεργασία των βασικών 5.1 καναλιών κοινώς δεν έκατσε να τα επεξεργαστεί ο μηχανικός ήχου της ταινίας.

Έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε σπίτια και να βλέπω 5.1 αγορασμένα συστήματα με τα ηχεία τοποθετημένα όπου να 'ναι ακόμη και όλα μαζί γύρω από την τηλεόραση. Που να πάρουν και 9.1 σύστημα τι έχει να γίνει.

Αμα περιμενουμε sony και samsung να μας δωσουν ηχο σωθηκαμε....

Θα βαλω φωτια το 7.1 denon - wharfedale να γινουν σταχτη και μπουρμπερη..

Δικός μου :-D :-D

• Like 2
Δημοσ.

Και μια που άρχισε η γκρίνια (και θα φάω μπόλικη γι' αυτά που γράφω) να πω και κάτι για το surround. Σε κάθε dvd ή Blue Ray δίσκο υπάρχουν γραμμένα 5 κανάλια ήχου (Left, Center, Right, Surround Left, Surround Right) συν ένα κανάλι μπάσου (Sub) γι' αυτό και το λέμε 5.1.

Όλα τα υπόλοιπα 7.1, 9.1, 200.1 κλπ είναι απλά μαρκετίστηκες ιστορίες των εταιρειών για να πουλάνε. Τα έξτρα κανάλια βγαίνουν από επεξεργασία των βασικών 5.1 καναλιών κοινώς δεν έκατσε να τα επεξεργαστεί ο μηχανικός ήχου της ταινίας.

Έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε σπίτια και να βλέπω 5.1 αγορασμένα συστήματα με τα ηχεία τοποθετημένα όπου να 'ναι ακόμη και όλα μαζί γύρω από την τηλεόραση. Που να πάρουν και 9.1 σύστημα τι έχει να γίνει.

Εχω την εντυπωση και διορθωσε με αν κανω λαθος οτι πλεον γινονται εγγραφες κανονικοτατα και σε 7.1 εξαρχης...

Σε 7 καναλια δηλαδη με τα 2 πισω surround να χωριζονται σε 4, 2 πισω και 2 πλαινα..

Ισως οχι σε ολες τις ταινιες αλλα γινεται.

Και νομιζω πως αν δεν εχει αρχισει ακομα (στα ενισχυτικα) θα αρχισει πολυ συντομα να υποστηριζονται καναλια για την οροφη...

Κατα τα αλλα συμφωνουμε απολυτα (και για τους σχιστοματηδες).. Σωστες αποστασεις απ τον τοιχο, απο σενα, σωστη φορα, να μην υπαρχει εμποδιο μπροστα τους, σωστα ηχοαπορροφητικα μεσα στο δωματιο..

Και μετα παιζεις με τις εντασεις και τις προτιμησεις σου..

Εγω παντως ειμαι κατα στο αυτοματο calibration..

Συνηθως ενα τηλεφωνο στην εταιρεια των ηχειων μονο καλο σου κανει στο στησιμο του ηχειου.

Το τελειο δε θα το πετυχεις ποτε. Ασε που απο ενα σημειο και μετα δυσκολα καταλαβαινεις διαφορες..

EDIT: Να πουμε βεβαια και κατι σημαντικο οσον αφορα για τις ελληνικες εταιρειες ηχειων (rois acoustics, crystal audio κ.α.) οτι ειναι εξαιρετικες και αξιζει να επενδυσεις σε αυτες και πως δεν εχουν πολλα να ζηλεψουν απο αντιστοιχες του εξωτερικου...

Ειδικα να μιλαμε για home cinema. Αν μιλησουμε για μουσικη ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο..

Δημοσ.

Πολύ χρήσιμα σε συνεδριακό χώρο, με το ηχείο τοποθετημένο στη μέση πάνω στο τραπέζι. Σε κάθε άλλη περίπτωση πατάτα, καθότι ΔΕΝ θέλουμε ο ήχος να διαδίδεται έτσι. Όταν πας σε μια συναυλία, κάθεσαι μπροστά στους μουσικούς, δε τρέχεις σε κύκλο γύρω τους! Και φυσικά, και οι ταινίες έχουν σχεδιαστεί για ήχο "προς τα εσένα".

Αλλά τι να λέμε, κλασική Samsung. Φτιάχνουμε τα πάντα, ανεξαρτήτως αν έχουν νόημα ύπαρξης ή όχι.

Αναμένεται και μήνυση απ'την Kenwood γι αντιγραφή του σχεδίου του βραστήρα τους! :P

Δημοσ.

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι τις εταιρειες που εχουν παραδοση 10ετιες τωρα πανω στον ηχο δεν περιμενω να τις φτασουν τοσο ευκολα οι samsung, sony κλπ..

Η μονη περιπτωση να γινει αυτο ειναι να το παρουν πιο ζεστα και να εξαγορασουν καμμια (πιο μικρη με παραδοση)...

Κατα τα αλλα ναι αν δεν εχεις την τεχνογνωσια για ηχο και φτιαχνεις απο ψυγεια μεχρι μπαταριες (δηλαδη δεν εχεις και την προσηλωση που πρεπει) καλυτερα μην μπαινεις σε νερα που ειναι βαθια..

Δημοσ.

"ο ηχος ακουγεται σε ολες τις κατευθυνσεις " οτι ναναι ο καθενας πεταει τη παπ@$%^ του .. ναι ειναι κυμα αλλα φυσικα εχει συγκεκριμενη κατευθυνση και εξαπλωση αναλογα με τη τοποθετηση του ηχειου .. τες πα ωραια φαινονται αν δεν ειναι και ακριβα ενδιαφερον 

Δημοσ.

Μόνο το μπάσο ειναι "παντοκατευθυντικό". Όσο πιο υψηλές οι συχνότητες τόσο αυξάνεται η "κατευθυντικότητά" τους, με αποτέλεσμα τα πριμα να ακούγονται μόνο σε συγκεκριμένη θέση.

Αμφιλεγόμενο το προιόν, καθώς ακόμα κι αν καταφέρνει να ακούγονται οι υψηλές συχνότητες περιμετρικά, δε θα καταφέρει ποτέ να μεταφέρει την ίδια στερεοφωνική εικόνα που ακούει ο θεατής στην τυπική κεντρική θέση με τα κλασσικά ηχεία...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...