Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Λοιπόν, έχω το Sony Xperia Tipo από τον Αύγουστο του ΄13, με πλήρη λειτουργία από αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή 14 μήνες φουλ συν 3 μήνες partime χρήση. Εδώ και λίγο καιρό βγάζει προβλήματα:
1. Κυριότερο, τελειώνει πολύ γρήγορα η μπαταρία, ούτε 20 ώρες, πριν 3-4 μέρες συγκεκριμένα το φόρτισα το βράδυ 100% με αποσύνδεση στις 21:00 το επόμενο πρωί στις 9:00 με ελάχιστη χρήση 37% μπαταρία.
2, Τακτικά μπλοκάρει, ή κολλάει για λίγη ώρα ή ενώ π.χ. είμαι στις επαφές και ψάχνω κάποια κάνει κάτι αναγούλες και επανέρχεται στην αρχική οθόνη.
3, Μου δείχνει μνήμη με λίγο χώρο ενώ δεν έχω πολλά στη μνήμη τηλεφώνου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κατεβάσω εφαρμογή ή να ενημερώσω κάποια. Υπάρχει τρόπος ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ διαγραφής εφαρμογών της Google που δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ; Για εξοικονόμηση χώρου.
4, Αν τυχόν χαλάσει η συσκευή με τόσα προβλήματα, υπάρχει τρόπος να πάρω τις επαφές τηλεφώνου ή κάποιος τρόπος να της αποθηκεύσω πριν κάπου;

Δημοσ.

Κάνεις backup ότι δεν θέλεις να χάσεις, επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, ρουτ, βγάλσιμο των εφαρμογών που δεν θέλεις, πέρασμα του backup σου και είσαι έτοιμος.

Μην με ρωτήσεις μόνο πως θα τα κάνεις όλα αυτά.  :P

Υπάρχουν εξειδικευμένα φόρουμ που λένε τι πρέπει να κάνεις για το κάθε μοντέλο ωστε να γίνει ρουτ. 

Ρωτάς εκει. ;)

Δημοσ.

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Επισης

Λοιπόν, έχω το Sony Xperia Tipo από τον Αύγουστο του ΄13, με πλήρη λειτουργία από αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή 14 μήνες φουλ συν 3 μήνες partime χρήση. Εδώ και λίγο καιρό βγάζει προβλήματα:

1. Κυριότερο, τελειώνει πολύ γρήγορα η μπαταρία, ούτε 20 ώρες, πριν 3-4 μέρες συγκεκριμένα το φόρτισα το βράδυ 100% με αποσύνδεση στις 21:00 το επόμενο πρωί στις 9:00 με ελάχιστη χρήση 37% μπαταρία.

Το κινητό έχει περάσει για ενα διάστημα απο τα χέρια μου σαν δευτερο κινητό. Καταρχήν ειναι χαμηλών επιδόσεων και προδιαγραφων. Κάνει τη δουλειά του άνετα αλλά δεν ειναι για πολλά πολλα. Η μπαταρία μου διαρκουσε 2 ημέρες με φυσιολογική χρήση ΑΛΛΑ εκλεινα πάντα wifi/data όταν δεν τα χρησιμοποιούσα. Το βραδυνο σου πρόβλημα δεν ειναι φυσιολογικό, οπότε πρέπει πρώτα να δεις τι ειναι αυτό που σκίζει τη μπαταρία (ρυθμίσεις -> Μπαταρια -> χρηση και βλεπεις τα ενεργοβόρα προγραμματα) και κατά περιπτωση τα αφαιρεις ή τα κλείνεις. Αν είσαι σε περιοχή με κακό σήμα 3g, τοτε οταν δεν χρησιμοποιείς data (ή και καθόλου) σκέψου σοβαρά να απενεργοποιήσεις το 3g και να δουλευεις μονο 2g επικοινωνίας. Τέλος κάνε ενα calibration της μπαταρίας, δηλαδή δυο φορές άδειασε την ολοκληρωτικά και γεμισε την στο 100%. Οταν γεμίσει στο 100% βγάζεις το φορτιστή. 

Ενα ακομα σχολιο για του φορτιστές. Χρησιμοποιησε το δικό του φορτιστή (εχει σημασία) και επισης μην αφήνεις το φορτιστη συνδεμένο αν εχει γεμισει το κινητό. Αν πχ πιάσεις το 100% δεν πειράζει να το βγάλεις μετά απο 1 ώρα (όταν το δεις) αλλά αν το αφήσεις αλλες 4-5 ώρες χαλάς τη μπαταρία. 

Επισης μάθε να ΚΛΕΙΝΕΙΣ τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς ή αν σου ειναι δυσκολο (ή δεν ξέρεις) κάνε μια επανεκκίνηση αν μερικές ώρες. 

2, Τακτικά μπλοκάρει, ή κολλάει για λίγη ώρα ή ενώ π.χ. είμαι στις επαφές και ψάχνω κάποια κάνει κάτι αναγούλες και επανέρχεται στην αρχική οθόνη.

Αυτό το ειχα παρατηρήσει και είναι θέμα launcher δηλαδή το γραφικό περιβάλλον του tipo, που ειναι βαρύς για το κινητό. Βάλε το launcher pro και τέτοια κολλήματα δεν θα δεις ξανα. Εννοείται οτι αν ανοιγεις βαριά προγράμματα θα βλέπεις κολλήματα γιατί ειναι αλλο θεμα.

3, Μου δείχνει μνήμη με λίγο χώρο ενώ δεν έχω πολλά στη μνήμη τηλεφώνου με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κατεβάσω εφαρμογή ή να ενημερώσω κάποια. Υπάρχει τρόπος ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ διαγραφής εφαρμογών της Google που δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ; Για εξοικονόμηση χώρου.

Έχει μικρό αποθηκευτικό χώρο οπότε πρέπει να εισαι πολύ επιλεκτικός στο τι θα εγκαθιστάς και οτιδηποτε δε χρειάζεσαι στον εσωτερικο χωρο, το βάζεις στην κάρτα μνήμης (π.χ. φωτογραφίες, μουσική, κλπ). Οτι εφαρμογές δεν θες απεγκατεστησε τις. Οριστικη διαγραφή κάποιων εφαρμογών γίνεται μόνο με root και το πρόγραμμα root app delete αλλά από οσο θυμάμαι οι διαφημιστηκές εφαρμογές που ερχονται μαζί με το κινητό δεν πιάνουν πολύ χωρο. Επιπλεον θελει πολύ προσοχη στο τι σβήνεις.

4, Αν τυχόν χαλάσει η συσκευή με τόσα προβλήματα, υπάρχει τρόπος να πάρω τις επαφές τηλεφώνου ή κάποιος τρόπος να της αποθηκεύσω πριν κάπου;

Αν χαλάσει τελειως δεν υπάρχει τρόπος, αλλά μπορείς ανετα να κάνεις απο πριν backup. Μεσα απο το μενου των επαφων υπαρχει η δυνατοτητα να κάνεις export τις επαφες σε διαφορα format. Τις βάζεις στην κάρτα μνήμης οποτε μπορείς ανα πάσα στιγμή να τις πάρεις. Επισης υπάρχουν εφαρμογές που κανουν ακομα περισσότερα καλουδια. 

Εγω θα σου προτεινα το εξής. Αν το κινητό το εχεις φορτώσει με πραγματα, παρε backup επαφες, φωτογραφίες, βιντεο και οτι αλλο θες, κανε επαναφορά εργοστασιακών (να καθαρίσει), περνα τις ακρως απαραιτητες εφαρμογες, βαλε το launcher pro και θα βελτιωθει αρκετα το κινητο. 

Δημοσ.

Και όλο το παραπάνω πολύ σωστό ποστ είναι ο λόγος που στις κατηγορίες τιμής 120 ευρώ, τα wp ως τον τελευταίο χρόνο δεν είχαν αντίπαλο.

Τώρα με τα φτηνά τετραπύρηνα android με το 1 GB ραμ κάτι πάει να γίνει για να ανατραπεί το κλίμα.

Φίλε papresa, 1,5 χρόνο έχει υπερέβη τις δυνατότητες του κινητού σου για την σημερινή πραγματικότητα. Όταν λέω αυτό εννοώ ότι οι εφαρμογές δεν έμειναν στάσιμες. Ακόμη και το FB με κάθε αναβάθμιση του γίνεται και πιο βαρύ,όπως και όλες οι εφαρμογές άλλωστε. Δηλαδ΄αυτό που ήταν αρκετό ως πέρσι ή καλό ως πρόπερσι, τώρα είναι ελλιπές. Ειδικά σε κατηγορίες όπως το tipo που και στην εποχή τους ακόμη ήταν για τα απολύτως απαραίτητα.

Σκέψου αναβάθμιση σε κάτι καλύτερο και κυρίως σύγχρονο. Προτείνω moto g ή Lg L90.

Δημοσ.

S.O.S Κατά λάθος έχασα τις επαφές μου, λόγω των προβλημάτων που σας ανέφερα χθες για να μην χαλάσει το κινητό και χάσω τις επαφές, τις πέρασε όλες στην κάρτα sim από το τηλέφωνο και έσβησα από το τηλέφωνο για εξοικονόμηση χώρου. Έμειναν καμιά 20αριά στο τηλέφωνο, θέλοντας να τις περάσω στην sim, πάτησα δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας στην sim, αποθήκευσε αυτες και μου διέγραψε όλες τις άλλες, υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν κάπου; S.O.S

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...