Προς το περιεχόμενο

Αγορά Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, αυτες τις μερες αποφασισα να παω να αγορασω ενα ρουτερ. Εχω το γνωστο thomson tg585 v7 και οι ταχυτητες ειναι στην φωτογραφια. Ηθελα να ρωτησω πρωτα απο ολα αν αξιζει να δωσω τα λεφτα μου ειτε 50 ειτε 70-80 ευρω και τι θα κερδισω. Δηλαδη ακουσα απο καποιους φιλους οτι κερδισαν upload speed απο 0.7 σε 1.1 βαζοντας ρουτερ στα 5ghz με wifi stick. Ειδα καποια ρουτερ , οπως το tp-link 8980 που ειναι dual band και το 9980 που ειναι και για vdsl ιδιο με το αλλο. (Δεν εχω vdsl γιατι ακομα δεν υποστηριζεται εδω ακομη).  Τι προτεινεται να κανω, αν αξιζει να τα δωσω τα λεφτα και επισης χρησιμοποιω το upload μου και μια τετοια διαφορα θα ηταν καλη πιστευω.

post-258864-0-62875000-1419994119_thumb.png

Επεξ/σία από Makarov
Δημοσ.

εσυ εχεις ηδη upload 1mbit αν δεις στην φωτογραφια σου οποτε δεν θα κερδισεις κατι απο πλευρας upload.
απο πλευρα συγχρονισμου μπορει να ειναι το ιδιο μπορει καλυτερα μπορει και χειροτερα.το v7 εχει νορμαλ συγχρονισμο.
οπως με βαση το 40 attenuation εισαι σε φυσιολογικα πλαισια ταχυτητας.
οποτε ας τα παρουμε ενα ενα.
αν παρεις ενα αλλο ρουτερ πχ tp link 8970 θα εχεις οκ ενα ωραιο ρουτερ το οποιο ναι θα εχει καλυτερο
wireless χωρις να σημαινει οτι σε ταχυτητα προς το ιντερνετ θα κερδισεις κατι.οπως σου ειπα μπορει
να συγχρονισεις καλυτερα μπορει και οχι.αν θες καλυτερο wireless το οποιο ειναι ασχετο με την ταχυτητα οκ μπορεις να το παρεις.
η μετα μπορεις να παρεις το 8980 που ειναι και dual band ή να πας στο 9980 που ειναι και vdsl
ωστε μελλοντικα αν πας σε vdsl να εισαι ετοιμος.παιζει και το draytek 2760 που ειναι adsl/vdsl αλλα ειναι 150 ευρω περιπου.αλλα ναι ειναι κορυφη.μπορει να εχει
λιγοτερα χαρακτηριστικα απο το tp link αλλα σαν εταιρεια αξιοπιστια ,hardware κτλ ειναι πολλες οι διαφορες.
τωρα για το thomson εχει το καλο οτι ειναι πολυ σταθερο για την γραμμη που εχεις, που δεν ειναι σαν γραμμη οτι καλυτερο.Επισης δεν μπορω να σου πω οτι πχ δεν θα βαλεις καποιο αλλο ρουτερ και δεν θα σου κανει disconnects.Καλο ειναι να του περασεις και το τελευταιο firmware. ή του περνας το 8.2.7.7 απο το site της forthnet.  http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954
η του περνας το 8.2.6.5 που ειναι generic απο εδω.
http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v7/Firmware/r8-2-6/Generic/
to update το κανεις με καλωδιο και με κλειστα τα firewall.αν δεν στο περασει μπες σε safe mode.μην ανησυχεις δεν γινεται να το brickareis οτι λαθος και να κανεις.μετα τρεχεις τον wizard και το περνας το firmware απο εκει.wizard ειτε παρεις της forthnet ειτε παρεις απο το modem help ειτε παρεις απο το cd δεν εχεις θεμα αρκει να κανει για το λειτουργικο σου.
http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v7/Wizards/Upgrade/
αν δεν κανει θα σου βγαλει μυνημα οποτε no worries.

για παραπανω upload ή πας σε vdsl ή πας σε annex m που μην περιμενεις με την γραμμη σου να πας και παρα πολυ ψηλα.δεν νομιζω να περασεις τα 1,3 mbit.δοκιμαστικα θα μπορουσαν να στο βαλουν για να δεις ποσο θα πιασεις απλα ειναι και 8 ευρω παραπανω το μηνα.στην ουσια πληρωνεις static και σου δινουν annex m το οποιο ειναι μεχρι 2 mbit upload στους παροχους.κανονικα ειναι μεχρι 3-3,5.

οτι θα βαλεις ρουτερ με dual band και θα βαλεις το pc να παιζει στα 5 ghz δεν αλλαζει τιποτα σε θεματα ταχυτητας.επισης ειναι stick οχι steak Που ειναι η μπριζολα :).το n και το ac το πρωτοκολλο θα σου δωσουν καλυτερη ταχυτητα οσο αφορα το εσωτερικο σου δικτυο και οχι με τον παροχο.επισης αν ηταν θελα wireless τοτε με καλωδιο θα πρεπε να μην ειχες το προβλημα.αλλα και το 802.11g μια χαρα ειναι για την ταχυτητα του ιντερνετ που εχεις

Δημοσ.

Το update το εχω κανει, κοιτα δεν ξερω τι λεει η φωτο που ανεβασα για 1 upload και 9.3 download αλλα σε κανονικες ταχυτητες εχω 800kb/s upload και 1mb/s download. Αρα λες οτι δεν θα δω διαφορα λογικα σε ταχυτητες αν αλλαξω ρουτερ, δηλαδη να περιμενω vdsl οταν θα εχω στην περιοχη παροχη και αμα χρειαστει να ξοδεψω τοτε. Και να σε ρωτησω υπαρχει αλλος τροπος να "boostarw" το upload speed μου?

Δημοσ.

Το update το εχω κανει, κοιτα δεν ξερω τι λεει η φωτο που ανεβασα για 1 upload και 9.3 download αλλα σε κανονικες ταχυτητες εχω 800kb/s upload και 1mb/s download. Αρα λες οτι δεν θα δω διαφορα λογικα σε ταχυτητες αν αλλαξω ρουτερ, δηλαδη να περιμενω vdsl οταν θα εχω στην περιοχη παροχη και αμα χρειαστει να ξοδεψω τοτε. Και να σε ρωτησω υπαρχει αλλος τροπος να "boostarw" το upload speed μου?

ελπιζω να μην κανεις speedtest και να βλεπεις το Upload.και εγω συγχρονιζα με forthnet στο 1 mbit ειμαι με technicolor 784 και ανεβαζα στα 100 -105 kilobytes/sec που ειναι και το max για 1 mbit upload. 

to 128 που βγαινει 1024/8 ειναι τελειως θεωρητικο χωρις headers μεσα κτλ.στην πραξη 100-105 kilobytes θα εχεις.

λεω συγχρονιζα και οχι συγχρονιζω διοτι τωρα παιζω με annex m.οποτε και ρουτερ να αλλαξεις παλι στα ιδια θα συγχρονισεις δηλαδη 1021 up.οχι περα απο annex m δεν υπαρχει κατι αλλο.και με annex m με την γραμμη σου δεν το κοβω για 2 mbit οποτε δεν ξερω αν θες ναδωσεις 8 ευρω παραπανω για λιγο παραπανω upload.αλλιως περιμενεις vdsl να πας ειτε σε 2,5 ειτε σε 5 mbit upload.αν θες να παρεις απο τωρα καποιο vdsl ρουτερ για να το εχεις και για μελλοντικα τοτε οκ.το μονο σωστο ρουτερ σε vdsl που εχω δει να δινουν ειναι το Technicolor οσοι το δινουν.οι περισσοτεροι παροχοι δινουν μετα zte οποτε ενα tp link ή ενα Draytek πιστευω οτι θα ηταν πολυ καλυτερα.απλα το Draytek ανεβαινει πολυ σε κοστος.εκτος αν το καθυστερησεις μεχρι τοτε γιατι αν ειναι ναμπει vdsl σε κανα δυο χρονια σιγουρα θα εχουν πεσει λιγο οι τιμες και θα εχουν βγει και πιο νεα μοντελα στα ιδια λεφτα.

Δημοσ.

Τελεια, οποτε καλυτερα δεν περνω τωρα ουτε για vdsl αφου λογικα μετα απο καιρο θα πεσουν και λιγο οι τιμες και θα αξιζει πιο πολυ και περιμενω στο μελλον το vdsl για πραγματικη αυξηση των ταχυτητων. 
Σ'ευχαριστω πολυ αμα θυμηθω τιποτα αλλο κτλπ θα κανω reply.

Δημοσ.

Τελεια, οποτε καλυτερα δεν περνω τωρα ουτε για vdsl αφου λογικα μετα απο καιρο θα πεσουν και λιγο οι τιμες και θα αξιζει πιο πολυ και περιμενω στο μελλον το vdsl για πραγματικη αυξηση των ταχυτητων. 

Σ'ευχαριστω πολυ αμα θυμηθω τιποτα αλλο κτλπ θα κανω reply.

αν σε καλυπτει αυτο που εχεις για ολα τα υπολοιπα ναι το κρατας.αν δεν σε καλυπτει και θες για καποιον αλλον λογο να παρεις κατι πιο καλο τοτε παρε κατι για vdsl για να εισαι ενταξει και μελλοντικα.μην παρεις πχ τωρα κατι για adsl και μετα πχ απο ενα χρονο πληρωσεις και vdsl.αν θες τωρα να παρεις κατι φτηνο και μετα να παρεις αλλο και αυτο παιζει.αλλα αμα το μονο προβλημα σου ειναι οι ταχυτητες στο up οχι με αλλο ρουτερ δεν θα πας παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...