Προς το περιεχόμενο

Σχολιασμός Καιρού

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως να πω εγώ για Θεσσαλονίκη που παρακολουθούσα τα μοντέλα απο παραμονή πρωτοχρονιάς που πρωτοφάνηκε το κύμα εισβολής. Αλλά θα μιλήσω για την Θεσσαλονίκη.

Έδειχναν οτι απο Παρασκευή ξημερώματα έρχεται το κύμα αυτό. Τις θερμοκρασίες μέχρι τώρα τις πιάνει, ακόμα και αυτές που πρωτοφαινόντουσαν νωρίς. Δηλαδή 5 μέρες πριν. Μερικά μοντέλα έδειχναν ακόμα περισσότερο κρύο οκ. 2 βαθμούς παρακάτω.

Έδειχναν όμως θάψιμο, σοβαρό θάψιμο χιονιού, στον λευκό πύργο ακόμα. Και συμφωνούσαν πάρα πολύ τα 2 μεγάλα μοντέλα, και το bolam του meteo, το skiron δεν έτρεχε τόσο μακριά ακόμα. Αλλά όλοι οι μετεωρολόφοι που είχα δει απλά το είπαν, και είχαν πει (ο Σάκης ειδικά το θυμάμαι καθαρά) οτι υετό θα δούμε απο Τετάρτη πρωί και μετά (2 μέρες πριν). Και όντως απο Τρίτη τα μοντέλα έκοψαν σε 2 στάδια εξ ολοκλήρου τον υετό. Και βγήκε.

Ο Καλλιάνος είχε δηλώσει στο φμπ αυτό που έδειχναν τα μοντέλα, δεν είπε ψέμματα. Και είπα θα το δούμε πως θα πάει. Αυτό που έδειχναν τα μοντέλα, μιλάω τώρα για καθαρά νούμερα, όπως βγαίνουν raw απο μοντέλα, έδειχναν σκληρά πράγματα. Δεν θεωρώ οτι κανείς μετεωρολόγος έπεσε έξω. Και η Σούζη στην τηλεόραση, Δευτέρα νομίζω ήταν είχε πει έρχονται χιόνια βόρειο Ελλάδα, δεν είπε αυτό που έδειχναν τα μοντέλα.

Άρα, εφόσον τα μοντέλα έδειχναν τέτοιο πράγμα, καλά κάνουν και είπαν οτι αυτή τη στιγμή φαίνεται έτσι, αλλά ξεκαθαράσισαν οτι δεν κλειδώνει τίποτα τόσες μέρες πριν.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεαι να πούμε πόσο αξιόπιστα είανι τα μοντέλα, ούτε να πιάσουμε χαζές συζητήσεις οτι παλιά ήταν πιο ακριβή, ούτε οτι δεν υπάρχει επιστήμη μετεωρολογίας γιατί όλα ακούγονται αυτές τις μέρες. Ούτε είναι οι Έλληνες μετεωρολόγοι τραγικοί. Αν ξέρεις να τους ακούς μια χαρά είναι.

Τις ψυχρές εισβολές τα μοντέλα τις πιάνουν 4-5 μέρες πριν πολύ συχνά, και τον υετό 2 μέρες πριν. Όχι οτι στις άλλες χώρες τον πιάνουν οι μετεωρολόγοι 2πλάσιο χρόνο πριν.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε σεις, εδω έχουμε τον 1ο συμφορουμιτη αγνοούμενο απο την κακοκαιρία και εσείς κάνετε πλακα;

Ο swimmer21 εχει να φανεί από χθες τα μεσάνυχτα.

Εντοπισθεί σε φαγάδικο να τρώει μπεργκερς .. ολα καλα.

• Like 1

• Moderators

Τώρα μάλιστα. Έχει -0.5 και τέρμα αέρα. Αλλά άσπρα συννεφάκια και αρκετό μέρος του ουρανού χωρίς συννεφάκια. Έτσι δουλειά δε γίνεται...

-6.8 έδειξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα.Η χαμηλότερη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από το 2005

Απο το 2005 που λειτουργεί ο σταθμός νομίζω. ίσως πηγαίνει μέχρι 2002 ή το κοίταξες και μέχρι τότε;

Απο το 2005 που λειτουργεί ο σταθμός νομίζω. ίσως πηγαίνει μέχρι 2002 ή το κοίταξες και μέχρι τότε;

Για την λειτουργία του σταθμού αναφερόμουν.Ίσως είναι όντως ρεκόρ που πάει πιο πίσω ναι

• Like 1

Ουπς παιδιά λάθος λόγω του ότι είμαι νουμπάς με το τάμπλετ πάτησα φωτό του 2016  :P Τώρα που έμαθα το κόλπο θα επισυνάψω μία που έβγαλα από το μεσημέρι και ύστερα.Πάτησα λάθος εικονίδιο ήταν δίπλα δίπλα.

Ουπς παιδιά λάθος λόγω του ότι είμαι νουμπάς με το τάμπλετ πάτησα φωτό του 2016  :P Τώρα που έμαθα το κόλπο θα επισυνάψω μία που έβγαλα από το μεσημέρι και ύστερα.Πάτησα λάθος εικονίδιο ήταν δίπλα δίπλα.

Η φάση θα ήταν να έβαζες καλοκαιρινή.  :-D

• Like 2

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις σας πήραμε το χιόνι εδώ στη Θεσσαλία.Χιόνισε μέχρι και το κέντρο της Λάρισας ενώ εδώ στο χωριό 20 km έξω από το κέντρο της πόλης στο χώμα έχει 8 πόντους και στα τσιμέντα δρόμους 4 πόντους και μάλιστα χωρίς να το λιώνει καθόλου.Ενδεικτικό του κρύου είναι ότι ενώ καίνε τα καλοριφέρ στο σπίτι φουλ δεν ξεπαγώνουν οι βρύσες και δεν στάζουν ούτε τα λούκια στο τμήμα εκείνο όπου η οροφή είναι πλάκα και όχι κεραμίδια!

Σιγά το χιόνι ρε παίκτη.

Χαλάρωσε λίγο.

Αυτές δεν είναι σοβαρές χιονοπτώσεις.

Αυτό που με τρομάζει είναι ότι βλέπω πάλι -18 στο Weather Timeline (τρομερή εφαρμογή android).

Σκανδιναβια προχθες,, Η προγνωση τους βγηκε λιγο λαθος, ειχε και -22.

1yf4l6G.png

Κατα τα αλλα, αντε και του χρονου με προβλεψεις απο τα Lidl, με πανικους για "θερμοκρασιες που δεν εχω ξαναδει στα 11 χρονια μετεορολογιας (Καλλιανος)" και ο swimmer κλασικα ignore τα fail του λες και δεν εγινε τιποτα.

Να δω ποτε θα μαθουνε να μασανε παρα να μιλανε...

Salekhard. Λογικά, δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα με το φυσικό αέριο, όπως στη Σαλονίκη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...