Προς το περιεχόμενο

Σχολιασμός Καιρού

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Είναι μέσα στη "λεκάνη" ο Διόνυσος? Δεν θα το έλεγα από την στιγμή που είναι στην πίσω πλευρά της Πεντέλης... :P

Εννοω κατοικημένες περιοχές, δήμους/κοινότητες, όχι κορυφές βουνών κι έτσι... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι αμε

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ: 

Αττική
-13.3°C: Πάρνηθα 18/2/2008

-10.4°C: Βοτανικός 16/2/1934

-10.1°C: Παλαιά Πεντέλη 14/2/2004

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ:

Ελλάδα
-28°C: Κάτω νευροκόπι

-27°C: Πτολεμαΐδα 27/1/1967

• Like 3

Είναι μέσα στη "λεκάνη" ο Διόνυσος? Δεν θα το έλεγα... :P

Στη δεύτερη πρόταση σου είπες ''όχι γενικά Αττική'' οπότε συμπέρανα οτι εννοάς όλο το Άττικα.Λεκανοπέδιο γενικά έχουμε διάφορες τιμές αλλά για μουφέ μου κάνουν κάποιες. 

-10.4°C: Βοτανικός 16/2/1934

ναι αυτό πχ καραμούφα.Την ίδια μέρα το Θησείο είχε 5 βαθμούς πιο πάνω.Μάλλον είχε πιάσει πάγο το θερμόμετρο κ το 1934 δεν ήταν κ πολύ χαι τεκ εποχή για εμπιστοσύνη στις μετρήσεις.

Γενικά πριν τη δεκαετία του 50 εμπιστευόμαστε μόνο το επαγγελματικό θερμόμετρο του σταθμού του Θησείου για Αθήνα.

-28°C: Κάτω νευροκόπι

-27°C: Πτολεμαΐδα 27/1/1967

Λάθος είναι αυτά κ οι ημερομηνίες 

-27.8 είναι το επίσημο ρεκόρ σε Πτολεμαίδα 27/1/1963

Για Πάρνηθα κ Πεντέλη έχουμε μετρήσεις μόνο για λίγα χρόνια αλλά βάζω μέσα στον περασμένο αιώνα ένα -20 χοντρικά για κορυφή Πάρνηθας.Έτσι χοντροκομμένα τώρα κ εμπειρικά το λέω.

• Super Moderators

Μάλλον είχε πιάσει πάγο το θερμόμετρο κ το 1934 δεν ήταν κ πολύ χαι τεκ εποχή για εμπιστοσύνη στις μετρήσεις.

Προσωπικά κοιτάω καθημερινά τον σταθμό στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και βλέπω παράξενα νούμερα σε σχέση με τις γειτονιές της Νέας και Παλιάς Πεντέλης (όχι κοντά στο 414 που είναι αρκετά κοντά στο βουνό) που είναι σε χαμηλότερα υψόμετρα από το θερμόμετρο του σταθμού (σχεδόν 500μ)...

Πχ τις προάλες το αμάξι έλεγε 4 βαθμούς (καθώς κι άλλα 2 θερμόμετρα) και ο σταθμός έλεγε την ίδια ώρα σχεδόν 7...

Ok να πέφτουν έξω τα θερμόμετρά μου 1-1.5 βαθμό, αλλά 3?

Προσωπικά κοιτάω καθημερινά τον σταθμό στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και βλέπω παράξενα νούμερα σε σχέση με τις γειτονιές της Νέας και Παλιάς Πεντέλης (όχι κοντά στο 414 που είναι αρκετά κοντά στο βουνό) που είναι σε χαμηλότερα υψόμετρα από το θερμόμετρο του σταθμού (σχεδόν 500μ)...

Πχ τις προάλες το αμάξι έλεγε 4 βαθμούς (καθώς κι άλλα 2 θερμόμετρα) και ο σταθμός έλεγε την ίδια ώρα σχεδόν 7...

Ok να πέφτουν έξω τα θερμόμετρά μου 1-1.5 βαθμό, αλλά 3?

Το αμάξι σου δίνει τις μούφα μετρήσεις.Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης έχει Α' Τάξης Μετεωρολογικό Σταθμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του WMO

Πάντως @@ χιονι προβλεπει το πανεπιστήμιο Αθηνών. Πολύ λιγο απ οτι φαίνεται Αττική (ΒΠ/Αθήνα κέντρο).

Θερμοκρασίες για χιόνι κ μάλιστα πολύ καλές θα έχει κ η Αθήνα.Μάλιστα με τέτοιες θερμοκρασίες το στρώνει με ολική χιονόστρωση άνετα κ δίπλα στη θάλασσα στα ΝΠ με μηδενικό υψόμετρο.Ο υετός θα είναι το θέμα για Αθήνα.

• Like 1

• Super Moderators

Το αμάξι σου δίνει τις μούφα μετρήσεις.Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης έχει Α' Τάξης Μετεωρολογικό Σταθμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του WMO

Άλλες φορές δείχνει ίδιες όμως. Ίσως να φταίει ότι πράγματι πάνω στο λόφο έχει διαφορετική από την γειτονιά μου?

Άλλες φορές δείχνει ίδιες όμως. Ίσως να φταίει ότι πράγματι πάνω στο λόφο έχει διαφορετική από την γειτονιά μου?

Όχι φταίει κυρίως οτι τα θερμόμετρα στα αμάξια είναι μούφικα.Θέλεις επαγγελματικό κλωβό για να μετρήσεις επιστημονικά κ σωστά τις θερμοκρασίες.Το θερμόμετρο του αμαξιού κατα προσέγγιση θα σου δώσει μέτρηση.

Διάβασα αρκετές προγνώσεις από σήμερα. Ο καθένας λέει τις αποκλίσεις του. Νομίζω η καλύτερη πρόγνωση θα είναι μια ημέρα πριν την επόμενη.

• Like 1

Εγώ μπορώ να τάξω χιόνι στην Αθήνα κ μάλιστα καλό με χιονοθύελλες κ χιονοστρώσεις 50ποντες δίπλα στο κύμα.

Θέλω πρώτα όμως να μου κάτσει ο swimmer  :devil:

• Like 3

Εγώ μπορώ να τάξω χιόνι στην Αθήνα κ μάλιστα καλό με χιονοθύελλες κ χιονοστρώσεις 50ποντες δίπλα στο κύμα.

Θέλω πρώτα όμως να μου κάτσει ο swimmer :devil:

Κάτι ήξερα που μπήκα να τσεκάρω το θέμα πριν κοιμηθώ.
  • Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...