Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το γυρναει ο Τοξο τωρα, ΙΣΩΣ με καμια εξαρση να το στρωσει κεντρο.. :P τσ τσ τσ που πηγαν τα μονο υπερβορεια? :P

Όταν τα σοβαρά μοντέλα το αλλάζουν ,το αλλάζω κ γω.Θύμησε μου ο Γκίκας,ο Κάμπολης κ η κουτσή Μαρία που μας πόσταρες τις προάλλες πόσα εκατοστά χιονόστρωση έβλεπαν για Άθενς;λολ

Τι εννοείς?

Οτι είμαι Τριμέγιστος με οτι καταπιάνομαι.

Δημοσ.

Γιατι και εγω δεν το αλλαζω; 3 ποστ εχω εδω που λεω οτι το χαλασε για Αθηνα και το εφτιαξε για Θεσσαλονικη και το αναποδο..

Το θεμα δεν ειναι να κανω απλη αναφορα των δεδομενων (που εκανα μεχρι τωρα) αλλα τις τελευταιες ωρες/μερες πριν την κακοκαιρια να προσπαθεις να προβλεψεις και την τοπικοτητα των φαινομενων. Αν ειχε κατσει το Αιγαιο Effect και ειχαμε συννεφα και υετο Παραμονη και ξημερωματα Πρωτοχρονιας με 0-1 βαθμους Κεντρο και Αργυρουπολη ε θα το εστρωνε λιγο. Περσυ 6 Φεβρουαριου ειχε 3 βαθμους και επιασε στα αμαξια..

Πραγματικα τωρα δειχνει χιονι ΟΧΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ για Κεντρο απο τη Δευτερα ακομα και κατω απο 150 μετρα με  -7.3c στα 850hpa (1364μ), -31.7c υποστηριξη στα 500hpa και 533.5 dam (παχος ατμ) ενω πριν 1 μερα δεν εδειχνε τιποτα μεχρι Τεταρτη! Βελτιωνεται συνεχως..

Αλλα δεν θελω να μεινω εκει και θεωρω οτι ο καιρος μας χρωσταει κατι καλο και με ολη αυτη τη δυναμικη αν στη περιοχη του Αιγαιου εχει κατω απο -7 στα 850, αρχιζει και κανει Aegean Lake Effect και αν κατσουν και οι ανεμοι, θα δουμε καλα πραγματα.

Μπορει να φαω το κεφαλι μου και να μου την λες για ενα χρονο ακομα, αλλα δεν με πειραζει, εγω ανοιξα αυτο το thread για να γραφω τις σκεψεις μου και σκεψεις αλλων. Αν ειναι να γραψω οτι πει η Σουζη και ο Ζιακοπουλος που μιλανε τελευταια στιγμη πιο "εκ του ασφαλους" και καλα κανουν, ok, μπορει να δει ο καθενας και τις προβλεψεις τους αλλου.

Για οποιον θελει να διαβασει σχετικα με το Aegean Effect και πως βοηθαει την χιονοπτωση στην Αττικη

http://invisible.pblogs.gr/2015/12/aegean-sea-effect-to-ellhniko-lake-effect-snow-_2.html

Δημοσ.

Για Αργολίδα μεριά έχετε καμιά info?

Τα βουνα της Πελοπονησου θα φανε καλα, και η Αργολιδα θα δει φαινομενα οχι ομως τιποτα φοβερο αλλα καλυτερα απο Αττικη. Γενικα οσο πιο κεντρικα εισαι, τοσο το καλυτερο.

Αυτα θα αλλαξουν ομως, θα βαλω χαρτες το βραδυ που φαινονται οι περιοχες και θα ξερουμε κατα 70% τι θα γινει τη Δευτερα και Τριτη.

• Like 1
Δημοσ.

Τα βουνα της Πελοπονησου θα φανε καλα, και η Αργολιδα θα δει φαινομενα οχι ομως τιποτα φοβερο αλλα καλυτερα απο Αττικη

Αυτα θα αλλαξουν ομως, θα βαλω χαρτες το βραδυ που φαινονται οι περιοχες και θα ξερουμε κατα 70% τι θα γινει τη Δευτερα και Τριτη.

Θενκς.

Δημοσ.

Γιατι και εγω δεν το αλλαζω; 3 ποστ εχω εδω που λεω οτι το χαλασε για Αθηνα και το εφτιαξε για Θεσσαλονικη και το αναποδο..

Το θεμα δεν ειναι να κανω απλη αναφορα των δεδομενων (που εκανα μεχρι τωρα) αλλα τις τελευταιες ωρες/μερες πριν την κακοκαιρια να προσπαθεις να προβλεψεις και την τοπικοτητα των φαινομενων. Αν ειχε κατσει το Αιγαιο Effect και ειχαμε συννεφα και υετο Παραμονη και ξημερωματα Πρωτοχρονιας με 0-1 βαθμους Κεντρο και Αργυρουπολη ε θα το εστρωνε λιγο. Περσυ 6 Φεβρουαριου ειχε 3 βαθμους και επιασε στα αμαξια..

Πραγματικα τωρα δειχνει χιονι ΟΧΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ για Κεντρο απο τη Δευτερα ακομα και κατω απο 150 μετρα με  -7.3c στα 850hpa (1364μ), -31.7c υποστηριξη στα 500hpa και 533.5 dam (παχος ατμ) ενω πριν 1 μερα δεν εδειχνε τιποτα μεχρι Τεταρτη! Βελτιωνεται συνεχως..

Αλλα δεν θελω να μεινω εκει και θεωρω οτι ο καιρος μας χρωσταει κατι καλο και με ολη αυτη τη δυναμικη αν στη περιοχη του Αιγαιου εχει κατω απο -7 στα 850, αρχιζει και κανει Aegean Lake Effect και αν κατσουν και οι ανεμοι, θα δουμε καλα πραγματα.

Μπορει να φαω το κεφαλι μου και να μου την λες για ενα χρονο ακομα, αλλα δεν με πειραζει, εγω ανοιξα αυτο το thread για να γραφω τις σκεψεις μου και σκεψεις αλλων. Αν ειναι να γραψω οτι πει η Σουζη και ο Ζιακοπουλος που μιλανε τελευταια στιγμη πιο "εκ του ασφαλους" και καλα κανουν, ok, μπορει να δει ο καθενας και τις προβλεψεις τους αλλου.

Για οποιον θελει να διαβασει σχετικα με το Aegean Effect και πως βοηθαει την χιονοπτωση στην Αττικη

http://invisible.pblogs.gr/2015/12/aegean-sea-effect-to-ellhniko-lake-effect-snow-_2.html

Πολύ SR διαβάζεις μαρή.Σε κόβω να μην κοιμάσαι κιόλας για να προλαβαίνεις την κάθε καραβλαχάρα εκει μέσα με την αρρώστια για την πρόγνωση.Νταξ δεν είναι κακό να χεις την πετριά της πρόγνωσης.Οκ αν την είχα κ γω μπορεί να ασχολιόμουν πιο πολύ με το τι λέει η κάθε κουλή προγνώστρια ή να με απασχολούσε να βγάζω πρόγνωση.Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο η στατιστική της κλιματολογίας κ τα ακραία καιρικά γεγονότα αλλά μη παθαίνεις κ nosebleed που η εμπειρία του τριμέγιστου Τόξου σε καπελώνει συστηματικά,μέσα στο παιχνίδι είναι αυτά μέχρι να γίνεις πιο έμπειρος .Πάντως εγώ περισσότερο θέλω να ενημερώνω όσο πιο αξιόπιστα μπορώ κ όσο η εμπειρία μου επιτρέπει αυτό κάνω.

Κ κάτω τα χέρια από την θεά Σούζη.Η τύπισσα κάνει ρόμπα όλους τους άνδρες συναδέλφους της συστηματικά στους χιονιάδες.

Δημοσ.

Θα είναι για αρκετές μέρες .5-6 τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει στις κανονικές κλιματικές τιμές στην Αθήνα πχ.

εγώ γιατί είδα χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι 10 Φλεβάρη; στο accuweather

Δημοσ.

Στο ειπα και παλι δεν με ενδιαφερει να κανω λαθος, δεν ειμαι μετεωρολόγος. Λεω 2 μερες για χιονι ακομα και κατω απο το Κεντρο της Αθηνας ενω οι προγνωσεις ΣΩΣΤΑ και ΠΡΕΠΕΙ να λεγανε οτι μονο βορεια προαστια θα χιονισει Δευτερα Τριτη και απο Τεταρτη ισως Κεντρο και κατω. Ετσι εδειχναν τα μοντελα.

Αυτη ειναι η δουλεια τους, δεν μπορουν να τρομοκρατουν τον κοσμο ουτε να λενε οτι να ναι και να βαζουν τον ρομαντισμο τους στις προγνωσεις.

Τωρα τα μοντελα αλλαξαν, δειχνει χιονοπτωση και στο Κεντρο ακομα και απο τη Δευτερα και εσυ αλλαξες την προβλεψη σου γιατι στηριζεσαι στα δεδομενα και τα δεδομενα λενε αυτο. Εγω ομως εμεινα σταθερος στη προγνωση μου γιατι πιστευα απο πριν οτι θα εχει δυναμικη αυτη η ψυχρη εισβολη και το ψιλολενε και τα δεδομενα αυτη τη φορα.

Θα πεσω εξω; Μπορει.. αλλα εχω περισσοτερες πιθανοτητες να πεσω μεσα σημερα, παρα εχθες

εγώ γιατί είδα χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι 10 Φλεβάρη; στο accuweather

Καλα και το accu λεει οτι να ναι καποιες φορες, τα εχει παιξει γενικοτερα το κλιμα και τα προγνωστικα μοντελα ομως..

Παντως συμφωνω μαζι σου γιατι ειδα εναν χαρτη που δειχνει την ταση του πολικου ψυχους για τον μηνα Φεβρουαριο και δειχνει πως κατεβαινει προς την Ευρωπη.. Οποτε θεωρω οτι ο Φεβρουαριος θα ειναι ψυχροτερος, και αν κατσει γιατι οχι να μην δωσει και ενα ιστορικο χιονια στην Ελλαδα αφου το εχει με τους Φεβρουαριους η Αθηνα

QkrodsS.png

Ο χαρτης που ελεγα

Δημοσ.

Εγω ομως εμεινα σταθερος στη προγνωση μου γιατι πιστευα απο πριν οτι θα εχει δυναμικη αυτη η ψυχρη εισβολη και το ψιλολενε και τα δεδομενα αυτη τη φορα.

Έλα,παραδέξου το κρα κάνεις για χιονάκι.Αυτό μιλάει.Ο ενθουσιασμός σου ως νέοπας να χιονοστρωθείς.Αλλα κ συ να πούμε Αργυρούπολη;Τι να κλάσουν τα νου που από χιόνια.

Μετακόμισε υπερβόρεια να στανιάρεις κάθε χειμώνα 

• Like 1
Δημοσ.

Για να ρωτησω εδω τους ειδικους :) Θα δουμε χιονακι σε ευβοια σε ημιορεινες περιοχες την επομενη εβδομαδα;

NAI. με κεφαλαία και τελεία. ;)

Έλα,παραδέξου το κρα κάνεις για χιονάκι.Αυτό μιλάει.Ο ενθουσιασμός σου ως νέοπας να χιονοστρωθείς.Αλλα κ συ να πούμε Αργυρούπολη;Τι να κλάσουν τα νου που από χιόνια.

Μετακόμισε υπερβόρεια να στανιάρεις κάθε χειμώνα 

Φυσικα και μου αρεσει το χιονι και θελω να πεσει και εδω. Και γιατι να μην πεσει αλλωστε.

Καθε μοντελο πες οτι εχει 20-40 σεναρια στα ensembles, αν υπαρχει καποια ταση που δειχνει καλα πραγματα, γιατι να μην ελπιζω σε κατι καλο για Κεντρο και Νοτια Προαστια και να το λεω κιολας; Γι αυτο ανοιξα το thread. Δεν γραφω καθε μερα, μονο αν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον.

Αν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον λοιπον λεω αντικειμενικα αυτα που δειχνουν τα μοντελα οπως εκανα 5-6 μερες τωρα, που ελεγα οτι μια το χαλαει για Αθηνα μια το φτιαχνει και για Θεσσαλονικη και αν υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να γινει κατι καλο, ε ναι τοτε θα κανω και καποια προβλεψη με δοσεις ελπιδας και ειδες οτι βελτιωθηκε για Αττικη απο προχθες.

Για πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο δειχνει το Meteo χιονοπτωση στα Νοτια Προαστια (οχι οτι σημαινει κατι αυτο απλα το επισημαινω) http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=87

qLu0Fyv.png

Για το Κέντρο της Αθήνας:

http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=12

PenVJ2i.png

Νεοτερα πιο αργα..

Δημοσ.

NAI. με κεφαλαία και τελεία. ;)

Φυσικα και μου αρεσει το χιονι και θελω να πεσει και εδω. Και γιατι να μην πεσει αλλωστε.

Καθε μοντελο πες οτι εχει 20-40 σεναρια στα ensembles, αν υπαρχει καποια ταση που δειχνει καλα πραγματα, γιατι να μην ελπιζω σε κατι καλο για Κεντρο και Νοτια Προαστια και να το λεω κιολας; Γι αυτο ανοιξα το thread. Δεν γραφω καθε μερα, μονο αν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον.

Αν υπαρχει καιρικο ενδιαφερον λοιπον λεω αντικειμενικα αυτα που δειχνουν τα μοντελα οπως εκανα 5-6 μερες τωρα, που ελεγα οτι μια το χαλαει για Αθηνα μια το φτιαχνει και για Θεσσαλονικη και αν υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να γινει κατι καλο, ε ναι τοτε θα κανω και καποια προβλεψη με δοσεις ελπιδας και ειδες οτι βελτιωθηκε για Αττικη απο προχθες.

Νεοτερα πιο αργα

Ευχαριστω για την προβλεψη :) ετσι λενε και οι ιστοσελιδες καιρων. Ηθελα απλως να επιβαιβεωθω για να με βρει ετοιμοπολεμο το χιονι ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μακαρι να δουμε κατι καλο.. Ειναι δυσκολα τα πραγματα ομως αλλα χιονι θα δουμε... Μικρολεπτομερειες θα φερουν και στρωσιμο..

Περισσοτερα στις 12.00 - 1.00 το βραδυ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...