Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Έχει αλλά τι να το κάνεις; Κόβει πολύ αέρα και δροσιά.

Εδώ κόβουν οι σίτες, τι συζητάμε.

Ενταξει, το καλοκαιρι δε περιμενουμε να παρουμε δροσια απ το παραθυρο, ανοιγουμε το ερκοντίσιον. Αερας για μπει πρεπει να γινεται ρευμα με καποιο αντικρυστο παραθυρο.

Αν εχεις ανοιχτα χωρις σιτα τοτε θα μπαινουν εντομα. Μολις με τσιμπησε ο πρωτος τιγρης... 3 σημαδια στην ιδια γαμπα :wacko:

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι συνεχώς με ένα μικρό ανεμιστηράκι στο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ανεμιστηράκι δεν παλεύεται, τον μεγάλο ανεμιστήρα τον έχουμε ακόμα στο κουτί του και βαριόμουνα να τον συναρμολογήσω, εχτές καθάρισα το κλιματιστικό, μου βγήκε η πίστη και έτρεχαν οι ιδρώτες ποτάμι όσο ήμουν στην σκάλα. Μεταξύ ισογείου και τελευταίου ορόφου υπάρχει σημαντική διαφορά στην θερμοκρασία.

Δημοσ.

Έχουν ξεχειλώσει την ένοια καύσωνας και τρομοκρατείται ο κόσμος. Ναι, κάνει ζέστη,  αλλά δεν είναι άξιο είδησης.

Wikipedia: «Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καύσωνας υπάρχει όταν η μέγιστη θερμοκρασία αγγίζει ή ξεπερνάει τους 39°C, η ελάχιστη είναι πάνω από 26°C, το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό, οι άνεμοι ασθενείς και οι υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν για τουλάχιστον 3 μέρες σε ευρεία γεωγραφική έκταση.»

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεχειλωμένη απ' την ΕΜΥ είναι.

Δε μπορεί οτιδήποτε λιγότερο (37-38°C) να μην το θεωρούν καύσωνα, απλά επειδή είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή τη χώρα.

Απλά είναι όλα σχετικά, αυτό που έχω πει κι εγώ πιο πάνω. Άλλες χώρες με 37°C θα κήρυτταν συναγερμό. Εμείς είμαστε «έλα μωρέ, σιγά πώς κάνεις έτσι». Και αντίστοιχα άλλες χώρες με 39°C αισθάνονται ανακούφιση.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε μπορεί οτιδήποτε λιγότερο (37-38°C) να μην το θεωρούν καύσωνα, απλά επειδή είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή τη χώρα.

Απλά είναι όλα σχετικά, αυτό που έχω πει κι εγώ πιο πάνω. Άλλες χώρες με 37°C θα κήρυτταν συναγερμό. Εμείς είμαστε «έλα μωρέ, σιγά πώς κάνεις έτσι». Και αντίστοιχα άλλες χώρες με 39°C αισθάνονται ανακούφιση.

Αυτό είναι το κλίμα της Ελλάδας, να έχει ζέστη το καλοκαίρι (το μισώ btw) και για αυτό είναι  ψηλά ο πήχυς για τον καύσωνα. Και ούτε μπορείς να ονομάζεις τις μισές μέρες καύσωνα, γιατί χάνει την σημασία του. Ο πραγματικός κάυσωνας πρέπει να σημαίνει επικίνδυνες συνθήκες, για να έχει άλλη αντιμετώπιση από τους πολίτες και κινητοποίηση από το κράτος. 

Μπορεί κάποιος να μη μπορεί ούτε τη θερμοκρασία 30 βαθμών, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.  Μπορείς το αποκαλείς όπως θες, πες το ανυπόφορη ζέστη, πες το ιδρώνω καθιστός, πες το δεν μπορώ να πάρω ανάσα, αλλά όχι καύσωνα και όχι είδηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις ‎7‎/‎6‎/‎2018 στις 8:19 ΜΜ, phanispal είπε

Για έξω έλεγα, αλλά και μέσα που είδα πριν λίγο (με τη λειτουργία Follow Me του κλιματιστικού), είχα ~29°C.

29ο εχεις μεσα με ερκοντισιον αναμμενο? Και αισθανεσαι ανετα? Εγω αν εχω μεσα 29 θα το αναψω να δροσιστω:)

Το Follow Me ποτέ δε καταλαβα τι ακριβως κανει.

Στις ‎7‎/‎6‎/‎2018 στις 9:15 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Είμαι συνεχώς με ένα μικρό ανεμιστηράκι στο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ανεμιστηράκι δεν παλεύεται, τον μεγάλο ανεμιστήρα τον έχουμε ακόμα στο κουτί του

Προσεχε μη πλευριτωθείς. Ο ανεμιστηρας φυσαει απ ευθειας πανω σου?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

29ο εχεις μεσα με ερκοντισιον αναμμενο? Και αισθανεσαι ανετα? Εγω αν εχω μεσα 29 θα το αναψω να δροσιστω

Μόλις το είχα ανάψει, μετά από λίγο έπεσε στους 28°C.

1 ώρα πριν, rus είπε

Το Follow Me ποτέ δε καταλαβα τι ακριβως κανει.

Λογικά το remote έχει αισθητήρα και όταν το πατήσεις, σου εμφανίζει τη θερμοκρασία που διαβάσει εκεί που είσαι. Δεν έχω τσεκάρει πόσο ακριβές είναι, αλλά έχω τσεκάρει ότι λειτουργεί (πηγαίνοντας π.χ. στην κουζίνα που επειδή μαγειρεύω στο φούρνο και έχω κλειστή την πόρτα έχει αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λογικά το remote έχει αισθητήρα και όταν το πατήσεις, σου εμφανίζει τη θερμοκρασία που διαβάσει εκεί που είσαι. Δεν έχω τσεκάρει πόσο ακριβές είναι, αλλά έχω τσεκάρει ότι λειτουργεί (πηγαίνοντας π.χ. στην κουζίνα που επειδή μαγειρεύω στο φούρνο και έχω κλειστή την πόρτα έχει αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι).

Παλι δε το πιασα. Δηλαδη η χρησιμοτητα του ειναι οτι σου δειχνει τη θερμοκρασια του χωρου? Μα αυτό μπορεις να το δεις και με ένα θερμομετρο τοιχου.

Δημοσ.

To κλιμα της Ελλάδας δεν έχει 2 διαδοχικούς νοτιάδες με αντιστοιχα βαρομετρικά Ιταλία, μέσα στον Ιούνιο λες και είναι Μαρτης. Χθές νοτιάς και σήμερα, και επομενοι νοτιάδες απο τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και μετά που φαινονται να εχουν και λιγο μεγαλύτερη διαρκεια 72 ωρων. Ελπίζω ότι από το θερινό ηλιοστάσιο και μετα (21/6) θα αποκατασταθεί πιο φυσιολογική καιρική κυκλοφορία, γιατι ειδικά σε περιοχές όπως βορεια Κρήτη, Ροδο αλλα και βορειοδυτική Πελοπόννησο, το να σου κάτσει ενα 28 βαθμοί στα 850 μαζί με ενα φαινόμενο foehn καταβατικου νοτιοδυτικου ανέμου θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία πανω απο τους 43-44 βαθμούς για πλάκα. Ενδεικτικο οτι στην Κρήτη παλι με καταβατες-foehn αρχες απρίλη ειχαμε 35 βαθμους στο Ηράκλειο με 21 στα 850hp.

Δημοσ.

Οι εφαρμογές καιρού πάντως λένε η καθεμία τα δικά της. 

Πχ το Yahoo λέει αύριο βράδυ καλός καιρός το meteoblue καταιγίδα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/06/2018 at 09:51, phanispal said:

Κι αλλες χωρες κυρηττουν συναγερμους και κλεινουν σχολεια και δημοσιες υπηρεσιες αν ριξει 2 ποντους χιονι. Πού το περιεργο; Σου εχει πει καποιος οτι το ανθρωπινο ειδος ειναι παντος καιρου;

Προφανως και ο καθε ανθρωπος προσαρμοζεται στο κλιμα της χωρας του (οπως επισης οι υποδομες, τα σπιτια, οι υπηρεσιες κλπ), προφανως λοιπον αλλο πραγμα οι 35 στην Ελλαδα κι αλλο οι 35 στην Νορβηγια. Οπως επισης αλλο οι -20 στην Γκανα κι αλλο στη Νορβηγια. Οσο επισης αλλες χωρες εχουν 45 το μισο χρονο και συνεχιζουν κανονικα τη ζωη τους, οταν κατοικοι καποιων αλλων χωρων βαφτιζουν καυσωνα τους 35 το μεσημερι με ελαχιστες τους 20...

Αυτες τις ημερες απο οποια πλευρα και να το πιασεις ειναι ο ορισμος της ζεστης και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με καυσωνα, ουτε καν μινι καυσωνα. Ουτε οι μεγιστες , ουτε οι ελαχιστες, ουτε η διαρκεια, ουτε οι ανεμοι. Εσεις βεβαια μπορει να ζεσταινεστε και με τους 33, αρα βαφτιστε τα καυσωνα ολα να ξεμπερδευετε. Τα clickbait τρομολαγνικα sites να δεις χαρα...

http://ellinikahoaxes.gr/2018/06/08/o-kaysonas-poy-den-irthe/

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, adi32 είπε

Οι εφαρμογές καιρού πάντως λένε η καθεμία τα δικά της. 

Πχ το Yahoo λέει αύριο βράδυ καλός καιρός το meteoblue καταιγίδα 

Ξερεις καποια εφαρμογη πoυ να σου λεει το καιρο real time στην επιφανεια εργασιας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...