phanispal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρώτον, ότι από ένα σημείο και μετά είναι θέμα συνήθειας εγώ είμαι από τους πρώτους που το λέω, τις προάλλες το έλεγα κι εδώ και υπήρξαν διαφωνίες. Δεύτερον, προφανώς και αν κάποιος απλά στέκεται σε τέτοιες θερμοκρασίες δε θ' αντέξει για πολύ, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, σπάνιες, αλλά υπάρχουν. Για τον καύσωνα εγώ προσωπικά κλάιν δε λέω, έχω πει ότι από τους 25°C και πάνω αρχίζω και ζορίζομαι. Καταλαβαίνω τι θες να πεις όμως, και εννοείται ότι με βρίσκεις σύμφωνο. Προχθές έβλεπα ένα ρεπορτάζ όπου ξένοι τουρίστες έλεγαν πόσο γαμάτος ήταν ο καιρός, ούτε κρύο ούτε ζέστη, αρχές Δεκέμβρη. Και κάποιοι από εμάς σίγουρα θα το είχαν δαγκώσει. Ότι είναι θέμα συνήθειας λοιπόν, εγώ το αναγνωρίζω, άλλοι διαφωνούν. Αυτό που είπα εγώ βλέποντας το θέμα κάπως πιο σφαιρικά, από τη στιγμή που άνθρωποι ζουν σε ένα θερμοκρασιακό εύρος από -50°C έως 50°C, το θεωρώ υπερβολή να αναρωτιέται κάποιος πώς την παλεύουν κάποιοι στους -4°C. Νταξ δε λέμε ότι είναι το ιδανικό, αλλά μην κάνουμε κι έτσι, σιγά το πράγμα. Neny, προφανώς και δεν περιμένω να "απολογηθεί" κάποιος για κάτι τέτοιο, όπως δεν πρόκειται να "απολογηθώ" κι εγώ που δεν την παλεύω στους 30°C. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι μπορεί να σου φαίνεται υπερβολική η δήλωσή μου. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kargo130 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δεν ξερω εγω ακουγα τους ντοπιους που συνομιλουσαν και παραπονιοταν οτι κανει υπερβολικο κρυο. Βασικα δεν ειναι μονο το κρυο αλλα και ο παγωμενος βοριας που σε κοκαλωνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, kargo130 είπε Δεν ξερω εγω ακουγα τους ντοπιους που συνομιλουσαν και παραπονιοταν οτι κανει υπερβολικο κρυο. Βασικα δεν ειναι μονο το κρυο αλλα και ο παγωμενος βοριας που σε κοκαλωνει. Αν εισαι Αθηνα το μεγαλυτερο πρόβλημα είναι η υγρασία, που εδω και 3 μηνες δε λεει να κατεβει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 41 minutes ago, phanispal said: Neny, προφανώς και δεν περιμένω να "απολογηθεί" κάποιος για κάτι τέτοιο, όπως δεν πρόκειται να "απολογηθώ" κι εγώ που δεν την παλεύω στους 30°C. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι μπορεί να σου φαίνεται υπερβολική η δήλωσή μου. απλά είμαι δηλωμένη κρυουλιάρα και σαύρα, μ'έχεις καταλάβει χαχαχ! Μερικοί άνθρωποι έχουμε χαμηλή ανεκτικότητα στο κρύο, παγώνουμε εύκολα. Φαντάσου εγώ έχω παγωμένα χέρια-πόδια-κώλο [κυριολεκτικά κρυόκωλη λοιπόν XD] τους 9 απ'τους 12 μήνες του χρόνου. [και 3πλή κάλτσα να βάλω, και 2πλά γάντια να φορέσω πάλι παγωμένα τα άκρα, οπότε γι'αυτό γκρινιάζω λίιιιγο παραπάνω για τον κρύο καιρό και ενθουσιάζομαι με την ζέστη κ τον καύσωνα.] Εσένα σε φαντάζομαι να κυκλοφορείς με κοντομάνικο στους 10 βαθμούς!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 http://www.cnn.gr/news/perivallon/story/114982/ta-zoa-sto-kazakstan-pagonoyn-apo-to-kryo-stoys-57-kelsioy-to-thermometro-vid?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook Τι να πουν και τα καημένα τα ζώα στο Καζακστάν, όρθια παγώνουν-πεθαίνουν... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, *nenya* είπε απλά είμαι δηλωμένη κρυουλιάρα και σαύρα, μ'έχεις καταλάβει χαχαχ! Μερικοί άνθρωποι έχουμε χαμηλή ανεκτικότητα στο κρύο, παγώνουμε εύκολα. Φαντάσου εγώ έχω παγωμένα χέρια-πόδια-κώλο [κυριολεκτικά κρυόκωλη λοιπόν XD] τους 9 απ'τους 12 μήνες του χρόνου. [και 3πλή κάλτσα να βάλω, και 2πλά γάντια να φορέσω πάλι παγωμένα τα άκρα, οπότε γι'αυτό γκρινιάζω λίιιιγο παραπάνω για τον κρύο καιρό και ενθουσιάζομαι με την ζέστη κ τον καύσωνα.] Εσένα σε φαντάζομαι να κυκλοφορείς με κοντομάνικο στους 10 βαθμούς!! Κρύα χέρια έχω κι εγώ, χωρίς να αισθάνομαι ότι κρυώνω, anyway :Ρ Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι, και θεωρώ ότι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον καιρό είναι στο μυαλό. Εδώ υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι και ο πόνος είναι στο μυαλό (λογικό μεταξύ μας). Αν και ένας απόλυτος αριθμός, όπως οι 10°C που αναφέρεις δε λέει πολλά από μόνος του, αφού παίζουν ρόλο και ποσοστά υγρασίας, άνεμος κ.ά., ναι, χονδρικά γύρω στους 10°C στην καθημερινότητα είμαι με κοντομάνικο. Για Αθήνα μιλάμε τώρα, όταν ήμουν Καρπενήσι φορούσα κοντομάνικο και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά δεν έχει καμία σχέση το κρύο (η αίσθηση ψύχους) εκεί, με εδώ. Δε σου λέω ότι θα καθόμουν 12ωρο σκοπέτο σα security με t-shirt, αλλά καθημερινά πράγματα (δουλειά, ψώνια, περίπατο, άθληση) γίνονται με όσο πιο ελαφρύ ρουχισμό γίνεται. Τέλος πάντων, εξακολουθώ να είμαι της πεποίθησης ότι θερμοκρασίες της τάξεως των -4°C δεν είναι ούτε καν άξιες αναφοράς. Δηλαδή πρέπει να είσαι Καταριανός για να σου φαίνεται υπερβολικά χαμηλή αυτή η θερμοκρασία. Πρόσεξε, δε λέω ότι μου φαίνεται παράλογο κάποιος να κρυώνει στους -4°C. 6 ώρες πριν, ThReSh είπε http://www.cnn.gr/news/perivallon/story/114982/ta-zoa-sto-kazakstan-pagonoyn-apo-to-kryo-stoys-57-kelsioy-to-thermometro-vid?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook Τι να πουν και τα καημένα τα ζώα στο Καζακστάν, όρθια παγώνουν-πεθαίνουν... Ντάξει ρε, δεν πάγωσαν την ώρα που γυρόφερναν, παγιδεύτηκαν. Και σε αρκετά υψηλότερη θερμοκρασία να ήταν, αν ήταν παγιδευμένα ψιλολογικό θα μου φαινόταν να ψοφούσαν. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σαν "σήμερα" πριν 14 χρόνια, μερικούς μήνες πριν ανοίξει το topic Το τριήμερο 12-14/02/2004 μια πολύ ισχυρή κακοκαιρία επηρέασε όλη τη χώρα με πολυ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 13/02/2004 σημειώθηκε ολικός παγετός στην Αθήνα. Δηλαδή όλη την ημέρα το θερμόμετρο παρέμεινε κάτω από 0 οC Κελσίου. Αν και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, για την Αθήνα είναι κάτι πολύ σπάνιο. Πιο συγκεκριμένα μόνο εκείνη την ημέρα τα τελευταία 50 χρόνια στην Αθήνα είχαμε ολικό παγετό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Θησείο που λειτουργεί αδιαλείπτως 120 χρόνια, ολικό παγετό είχαμε μόνο άλλες τρείς ημέρες τον προηγούμενο αιώνα: το 1911, το 1929 και το 1968. Ορισμένες από τις ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις 13/2/2004 ήταν -10 οC Πεντέλη, -8 οC Αργος, -7 οC Καστέλι Ηρακλείου, -5 οC Θησείο, -5 οC Πειραιάς. Σε πολλές πόλεις (κυρίως στην Κρήτη) υπήρξαν οι πιο χαμηλές ελάχιστες που έχουν καταγραφεί για 60 χρόνια. Meteo.gr Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadows Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 φετος το μονο κακο ειναι οτι δεν εριξε πολυ βροχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Αν φυγουν τα συννεφα παμε για 25αρια χαχαααα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Reinhard Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μεθαυριο παει για χιονια η συμπρωτευουσα;; εδω ποτε; μια ασπρη μερα δεν ειδαμε φετος ενα αεναο φθινοπωρο ητανε http://www.northmeteo.gr/prognosis/prognosi-deyteras-26-2-deite-pou-tha-xionisei-xartis/ http://ziakopoulos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_30.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 http://www.newsbomb.gr/kairos/story/880811/kairos-to-tromaktiko-fainomeno-tis-mayrilas-toy-kalokairioy-poy-tha-trelanei-oloys-toys-ellines#ath http://www.lehighcenter.com/depression-2/summertime-blues-about-warm-weather-seasonal-affective-disorder-sad/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 «summertime blues» ή αλλιώς «μαυρίλα του καλοκαιριού» wait wut? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christopher0016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 διαφωνω με αυτα που λεει το newsbomb οσο ανεβαινει η θερμοκρασια , τοσο περισσοτερο βγαινουμε παμε παραλια διακοπες κτλπ αρα το καλοκαιρι ανεκαθεν εχουμε καλυτερη διαθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 πολυ ζεστη βλεπω και τη βδομαδα που ερχεται. οσον αφορα την ερευνα, η αληθεια ειναι οτι η ζεστη ειναι εκνευριστικη, αλλα δε ξερω κατα ποσο επηρεαζει καποιον που ζει στην ελλαδα και εχει συνηθισει τα 35αρια επι 3 μηνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Και για πειτε, τα χαλια τα βγαζουμε ή not yet; Γιατι ειδικα σημερα βλεπω ολοι οι γειτονες να εχουν απλωσει χαλια στα μπαλκονια και ο ηχος της ηλεκτρικης σκουπας κελαηδαει απ'το πρωι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις