zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Το χιονι που βλεπω για αυριο στη Θεσσαλονίκη θα πεσει? Τι λενε οι γνώστες? Μακάρι όχι!
normal40 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Γιατί ώρα μιλάμε χιόνι αύριο Θεσσαλονίκη;
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Οι προγνώσεις είναι για άπειρα Respects. Μπαίνω χθες Πρωι να δω τον καιρό στο κέντρο της Αθήνας και έλεγε καταιγίδα όλη μέρα. Φυσικά είχε λιακάδα ειδικά από Μεσημέρι και μετά. Μπαίνω σήμερα και λέει ψιλόβροχο και ο καιρός έξω είναι έτοιμος για να ρίξει καρέκλες και ήδη βρέχει πολύ. Οι Μετεωρολόγοι πως την κάνουν την πρόγνωση ακριβώς; Βγαίνουν με τον καφέ στο μπαλκόνι κοιτάνε τα σύννεφα και βγάζουν την πρόγνωση της ημέρας; Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς... 1. Αυτα που "μπαινεις να δεις" δεν ειναι προγνωσεις μετεωρολογων αλλα δεδομενα απο μοντελα προγνωσης που αναγιγνωσκονται αυτοματα και περνιουνται επισης αυτοματα στην εφαρμογη/σελιδα που "μπαινεις να δεις". 2. Στην Αττικη στο κεντρο εριξε καταιγιδα το πρωι και συντομη μπορα το απογευμα και ως αργα το βραδυ ενδεχομενως να ξαναριξει. 3. Οι μετεωρολογοι κανουν προγνωση. Σιγα μη σου υπογραψουν κιολας οτι ο καιρος θα ειναι ετσι. Το οτι καποιες φορες πεφτουν εξω δε σημαινει οτι φταινε αυτοι. Κανενας μετεωρολογος στον πλανητη δεν μπορει να ειναι 100% ακριβης 24 ωρες πριν, γιατι δεν του το επιτρεπουν τα επιστημονικα εργαλεια που διαθετει (και ειναι και πρακτικα αδυνατο να συμβει αυτο εως τη συντελεια του κοσμου). Παρολα αυτα, χαρη σε αυτα τα εργαλεια εχεις εδω και χρονια προγνωσεις αρκετες μερες πριν με πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας αποτι αποτυχιας. Κι αυτο βεβαιως ειναι κατι παρα πολυ σημαντικο συνολικα για την ανθρωποτητα, οσο κι αν ο καθε πανεπιστημονας Ελλην στην πρωτη ευκαιρια θα σπευσει να το απαξιωσει και αυτο αλλα και οσους ανθρωπους δουλευουν γυρω απο αυτο. 2
JohnTehGreek Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 1. Αυτα που "μπαινεις να δεις" δεν ειναι προγνωσεις μετεωρολογων αλλα δεδομενα απο μοντελα προγνωσης που αναγιγνωσκονται αυτοματα και περνιουνται επισης αυτοματα στην εφαρμογη/σελιδα που "μπαινεις να δεις". 2. Στην Αττικη στο κεντρο εριξε καταιγιδα το πρωι και συντομη μπορα το απογευμα και ως αργα το βραδυ ενδεχομενως να ξαναριξει. 3. Οι μετεωρολογοι κανουν προγνωση. Σιγα μη σου υπογραψουν κιολας οτι ο καιρος θα ειναι ετσι. Το οτι καποιες φορες πεφτουν εξω δε σημαινει οτι φταινε αυτοι. Κανενας μετεωρολογος στον πλανητη δεν μπορει να ειναι 100% ακριβης 24 ωρες πριν, γιατι δεν του το επιτρεπουν τα επιστημονικα εργαλεια που διαθετει (και ειναι και πρακτικα αδυνατο να συμβει αυτο εως τη συντελεια του κοσμου). Παρολα αυτα, χαρη σε αυτα τα εργαλεια εχεις εδω και χρονια προγνωσεις αρκετες μερες πριν με πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας αποτι αποτυχιας. Κι αυτο βεβαιως ειναι κατι παρα πολυ σημαντικο συνολικα για την ανθρωποτητα, οσο κι αν ο καθε πανεπιστημονας Ελλην στην πρωτη ευκαιρια θα σπευσει να το απαξιωσει και αυτο αλλα και οσους ανθρωπους δουλευουν γυρω απο αυτο. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή της Ελλάδας ζεις. Στην Αθήνα πάντως 9 στις 10 προγνώσεις πέφτουν έξω. 1
kirileman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω σε ποια περιοχή της Ελλάδας ζεις. Στην Αθήνα πάντως 9 στις 10 προγνώσεις πέφτουν έξω. Όταν λέμε Αθήνα;
liakjim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Κυψέλη έριξε πολύ βροχή, ποτάμι οι δρόμοι, πήδηξα για να περάσω τον δρόμο. Έριξε και λίγο χαλάζι. Δεν κράτησε πολύ.
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω σε ποια περιοχή της Ελλάδας ζεις. Στην Αθήνα πάντως 9 στις 10 προγνώσεις πέφτουν έξω. Για την ιστορια γερη μπορα και παλι, η τριτη στη διαρκεια της σημερινης ημερας. Εν τελει το κεντρο της Αθηνας εβαλε πανω απο 10mm νερο σημερα, αλλα ντάξει ας τα χωσουμε λιγο στους μετεωρολογους επειδη (δεν) πεσαν εξω οταν προβλεψαν καταιγιδες για την Αθηνα. Αν τα 10mm δεν σου λενε κατι, τοτε να συμπληρωσω οτι ηταν η πλεον βροχερη ημερα τις τελευταιες 50 μερες για το κεντρο(συμπεριλαμβανομενων των ημερων που χιονισε αν υπολογισουμε το χιονι σε mm). Το 9/10 που πεφτουν εξω, το λες εσυ φυσικα, ετσι; 1
JohnTehGreek Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Για την ιστορια γερη μπορα και παλι. Εν τελει το κεντρο της Αθηνας εβαλε πανω απο 10mm νερο σημερα, αλλα ντάξει ας τα χωσουμε λιγο στους μετεωρολογους επειδη (δεν) πεσαν εξω οταν προβλεψαν καταιγιδες για την Αθηνα. Το 9/10 που πεφτουν εξω, το λες εσυ φυσικα, ετσι; Στα λόγια μου έρχεσαι. Γερή μπόρα στο κέντρο ενώ οι Μετεωρολόγοι έλεγαν για αραιή συννεφιά και ψιλόβροχο το βράδυ (πιο έξω δεν θα μπορούσαν να έπεφταν και να το ήθελαν). Το 9/10 το λέω και εγώ και όλοι οι φίλοι μου που μένουν επίσης Αθήνα κέντρο. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Αυτο που δεν εννοεις να καταλαβεις, ειναι οτι το application/web page που κοιτας ειναι aggregated δεδομενα προγνωστικων μοντελων (εγκυρων ή μη) κι οχι προγνωσεις ανθρωπων (ητοι μετεωρολογων). Και μετεωρολογος να στο λεγε, οπως σου ειπα δεν μπορει να σου υπογραψει οτι ετσι θα γινει. Επισης, ειναι πρακτικα αδυνατο να σου πουν τι ωρα θα βρεξει εξω απο την πορτα σου, ενα 24ωρο πριν. Γενικα ειναι αδυνατο να σου κανουν περιοχικη προβλεψη σε τοσο μικρη εκταση οπως το κεντρο της Αθηνας για περιστασιακα φαινομενα σαν τις καταιγιδες. Η γενικη προβλεψη για σημερα ηταν βροχες και καταιγιδες οπερ και εγενετο μιας που ηταν η πλεον βροχερη μερα εδω και 1,5 μηνα και βαλε. Το 9/10 που λες εσυ και οι φιλοι σου δεν αποτελει επιχειρημα, γιατι κι εγω 9/10 βλεπω οτι πεφτουν μεσα (συμπεριλαμβανομενων των ημερων ηλιοφανειας μια που και η ηλιοφανεια προγνωση ειναι). Αλλα και τα φαινομενα να παρουμε, εγω σπανια εχω δει τους τελευταιους μηνες να χανουν κατι. Το μονο που χαναν ειναι οτι δεν λεγαν τι καιρο θα κανει στην περιοχη του καθενος ξεχωριστα. ΥΓ. Αν επιμενεις οτι ακουσες μετεωρολογο να λεει χθες το πρωι οτι σημερα στο κεντρο ολη μερα θα εριχνε καταιγιδες, με ενδιαφερει να μαθω το ονομα του. Still, η πιο βροχερη ημερα των τελευταιων 50 ημερων, αν αρκει αυτο. Λογικα θα ηθελες πλημυρες για να θεωρησεις οτι πεσαν μεσα (τα αποτυχημενα apps εννοω).
panos0100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Μακάρι όχι! συμφωνα με το μετεο που την προηγουμενη φορα ελεγε χιονι και επεσε εξω και τωρα λεει ανεμοι λεει χιονια εχει βγει και το κοκκινο σηματακι κυνδινου δεν νομιζω να κανει τιποτα συμφωνα και με τις εφαρμογες του κινητου που πεφτουν μεσα (foreca,the weather chanel) 1
TriLoBiTe Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Τι Κοζάνη τι Λωζάνη. Ελβετία γίναμε πάλι
liakjim Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1941376342752124&id=1377757209114043
iordanis77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Με το χιονια και τη παγωνια δυσκολευομαστε να παμε και για την αναγκη μας... Τι Κοζάνη τι Λωζάνη. Ελβετία γίναμε πάλι Και ο Ερντογαν της Λωζανης θελει να το κανει
Προτεινόμενες αναρτήσεις