dejavuRoke Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα,Ανοιξα την nvidia gforce 8800gts για καθαρισμο και εχω 2 αποριες.1)Πως λεγεται το λευκο μονωτικο υλικο γιατι μαυρισε (βλεπε εικονα πρασινο)2)χρειαζεται να παρω και να βαλω αλλο μονωτικο η δεν ειναι απαραιτητο? (βλεπε εικονα κοκκινο) Ευχαριστω
Demon Lord Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι μονωτικό υλικό φίλε μου... λέγεται θερμοαγώγιμη πάστα και χρησιμεύει ώστε να "τραβάει" όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα και να τη στέλνει στην ψύκτρα.. και ναι πρέπει να βάλεις άλλο αφού θες να καθαρίσεις και να κάνεις σωστή δουλειά. μπορείς να αγοράσεις μια Site: τέτοια , είναι αρκετά καλή. Αλλά πριν περάσεις την καινούρια πρέπει να καθαρίσεις τέλεια τις επιφάνειες με την παλιά και μετά να βάλεις την καινούρια... ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!!! η ποσότητα πρέπει να είναι από πολύ μικρή έως απειροελάχιστη... αν δεν ξέρεις δώσε το σε κάποιον που ξέρει ή δες τουτόριαλς στο ίντερνετ... έχω κάψει έτσι την πρώτη μου 4850 όταν ακόμα μάθαινα... έτρεξε πάστα σε σημεία που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και να καεί
dejavuRoke Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι μονωτικό υλικό φίλε μου... λέγεται θερμοαγώγιμη πάστα και χρησιμεύει ώστε να "τραβάει" όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα και να τη στέλνει στην ψύκτρα.. και ναι πρέπει να βάλεις άλλο αφού θες να καθαρίσεις και να κάνεις σωστή δουλειά. μπορείς να αγοράσεις μια Site: τέτοια , είναι αρκετά καλή. Αλλά πριν περάσεις την καινούρια πρέπει να καθαρίσεις τέλεια τις επιφάνειες με την παλιά και μετά να βάλεις την καινούρια... ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!!! η ποσότητα πρέπει να είναι από πολύ μικρή έως απειροελάχιστη... αν δεν ξέρεις δώσε το σε κάποιον που ξέρει ή δες τουτόριαλς στο ίντερνετ... έχω κάψει έτσι την πρώτη μου 4850 όταν ακόμα μάθαινα... έτρεξε πάστα σε σημεία που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και να καεί και το λευκο υλικο τι ειναι? βλεπε εικονα πρασινο
Demon Lord Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 και το λευκο υλικο τι ειναι? βλεπε εικονα πρασινο αν δεν είναι ελαστικό, κάτι σαν τσίχλα, είναι το ίδιο... αλλιώς είναι thermal pad. την ίδια δουλειά κάνει μόνο που είναι από άλλο υλικό λογικά ένα Site: τέτοιο θα σου κάνει... βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με το μέγεθος αλλά λογικά αν είναι πιο μεγάλο αυτό που θα πάρεις μπορεί να το κόψεις και να το φέρεις στα μέτρα σου... 1
Demon Lord Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως ό,τι και να βάλεις μια χαρά θα είσαι... είτε βάλεις Pads εκεί που έχει πάστα είτε το αντίθετο είτε βάλεις μόνο το ένα υλικό παντού, τη δουλειά που πρέπει θα την κάνει... τώρα ποιο από τα δύο είναι πιο αποδοτικό δεν το ξέρω Δεν κάνει τίποτα φίλε... πάντως δες τουτόριαλς για να μην κλαις και εσύ καμιά gpu όπως εγώ στην αρχή
The_Judas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Η διαφορά είναι πως το thermal pad έχει πιο μεγάλο πάχος από την θερμοαγώγιμη. Υπάρχει περίπτωση να βάλει πάστα και να μην κάνει επαφή με το chipset. Στην συγκεκριμμένη κάρτα της φώτο, παρόλο που είναι θολή φαίνεται να έχει μεγάλου πάχους thermal pads. Σε τελική ανάλυση τα thermal pads δεν χρειάζονται απαραίτητα αλλαγή. Δεν είναι όπως η θερμοαγώγιμη πάστα που γίνεται σκόνη...
Demon Lord Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω πως ο Judas σε κάλυψε στα σημεία που δεν ήξερα να σου πω
Tenshi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Η εικόνα είναι αρκετά θολή,άλλα εκτιμώ οτι όλα τα pads χρήζουν αλλαγής. Δέν είναι ιδιαίτερα ακριβά και το πάχος "παίζει" απο 0,5mm έως 1,5mm.Συνήθως στις μνήμες βάζουν 0,5mm και στα vrm 1mm. H thermal paste σίγουρα θέλει λίγο παραπάνω προσοχή.Δέν φτάνει μόνο να μήν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη,άλλα να μήν υπάρχει και πιθανότητα δημιουργίας κυκλώματος (κάτι που συμβαίνει πχ με την Arctic Silver 5).Δέν είναι η ποσότητα που θα στείλει την κάρτα στον άλλο κόσμο.Απλά δείτε τι ποσότητα και μέθοδο προτείνει η EKWB με την παρεχόμενη thermal paste.Ο πυρήνας πνιγμένος στην κυριολεξία.Λύσεις τύπου Arctic Cooling MX-4 είναι ταμάμ,ακόμα και για πρωτάρηδες. Επίσης μπορεί να γίνει χρήση των pads μαζί με thermal paste για ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες,δέν νομίζω όμως οτι αξίζει τον κόπο.Θα κάνεις το pcb χάλια για 1~2 βαθμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα