Προς το περιεχόμενο

3d rendering σε Mac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Μια γνωστη μου,αρχιτεκτονας, μου ανεφερε οτι στα διαφορα προγραμματα που χρησιμοποιει για rendering, χρειαζεται υπερβολικα πολυς χρονος για να ολοκληρωθει η διαδικασια.

Χαρακτηριστικα μου ειπε οτι μερικες φορες μπορει να παρει απο μερες μεχρι κι εβδομαδες!

Παει πολυς καιρος που εχω να ασχοληθω με rendering αλλα μολις το ακουσα μου φανηκε εξωφρενικο.

Εχει ενα Macbook Pro με intel i7, 4gb ram,κλπ και τα προγραμματα που χρησιμοποιει ειναι τα sketchup, autocad, rhino,vray κλπ

Μπορει το rendering για αρχιτεκτονικη να χρειαζεται οντως τοσο χρονο ή μηπως κανει κατι τελειως λαθος;

Ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.

Για βίντεο ή για μια απλή εικόνα? αν είναι εικόνα είναι πάρα πολύ!

Γενικά να τσεκάρει λιγάκι τις ρυθμίσεις της. Δεν ξέρω τα προγράμματα, δεν έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα. Να το ψάξει γενικά.

Δημοσ.

Με 4gb Δεν πάει πουθενά! 32gb για καλό rendering 

Μπα δεν είναι μόνο η ram! ναι πιάνει μεγάλο μέρος της αλλά δυστυχώς δεν είναι ΜΟΝΟ αυτή. Και εγώ με 3GB είμαι και έχω ικανοποιητικό render. Άλλο στάδιο θα μου πεις!

Πάντως πες της να δει τις ρυθμίσεις της ή ακόμα καλύτερα να δει πως πάει σε ένα άλλο μηχάνημα!

Δημοσ.

παιδιά σε αυτά τα προγράμματα απ' ότι ξέρω παίζει ρόλο και η κάρτα γραφικών εκτός των άλλων. Αν έχει καμμιά ονμπόρντ ή καμμια gt620 καληνύχτα.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει τουλάχιστον να βάλει επιπλέον μνήμη. Minimum 16GB

Επίσης ποιο osx έχει;

Δημοσ.

Η μνήμη επηρεάζει μόνο την ώρα που κάνεις το σχέδιο αφού κρατάει τα μοντέλα που επεξεργάζεσαι πάνω στο render δεν κάνει τίποτα, εκεί καθαρά μόνο ο επεξεργαστής κάνει δουλειά ,λίγα είναι τα προγράμματα που δουλεύουν και την vga μαζί και ακόμα και σε αυτά τα προγράμματα δεν γίνονται όλες οι λειτουργίες μέσα από την vga αλλά μόνο λίγες.

Το βασικό που πρέπει να κοιτάξει είναι μπας και ανεβάζει θερμοκρασίες,αν συμβαίνει κάτι τέτοιο φρενάρει ο επεξεργαστής για να μην καεί.

Επίσης βγάζει macbook pro εδώ και χρόνια,αν είναι παλιό μοντέλο έχει μεν i7 αλλά είναι i7 με 2 πυρήνες και htt.

Από εκεί και πέρα όσο μεγαλύτερο project και σε όσο μεγαλύτερη ανάλυση θες να βγει τόσο ποιο πολύ χρόνο παίρνει,μπορεί να μην είναι δηλαδή παράλογος ο χρόνος αν είναι αδύναμος επεξεργαστής και τεράστιο το σχέδιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κάνει Rendering σε Laptop?

CPU και RAM και VGA χρειάζονται (η VGA εάν πχ. χρησιμοποιείται το CUDA ή το OpenCL).

Κυρίως CPU και RAM.

Ο κανόνας είναι "όσο πιο πολύ, τοσο πιο καλά".

Επειδή όμως τα πάντα είναι σχετικά, εξαρτώνται οι χρόνοι από την πολυπλοκότητα της 3D σκηνής, τα υλικά, αν είναι "optimized" τα models, κλπ.

Ένα καρέ για παράδειγμα μπορεί να πάρει 4-6 ώρες ή και πολύ περισσότερο (ακόμη και μέρες), ανάλογα με το τι γίνεται rendering.

Συνήθως σπάει η σκηνή σε Layers και ενώνονται σε Post Processing με Compositing..., αλλά ας μην το πολυπλοκεύσουμε...

Εάν μιλάμε για 3D Animaion Rendering….εκεί μπορεί να χρειάζονται ακόμη και εβδομάδες ή μήνες (ανάλογα)...

(για αυτό ΔΕΝ κάνουμε Rendering βαριά πράγματα σε Laptop...!!!)

Εάν η σκηνή είναι "βαριά" και δεν υπάρχουν Local Render Farms (δίκτυο με πολλά computers για το Rendering), τότε υπάρχουν Cloud Render Farms επί πληρωμής για γρήγορα Renderings....

Το 3D δεν είναι απλή υπόθεση, και η ερώτηση είναι πολύ γενική....

Δείξε μας Wireframe της σκηνής και τελικό Rendering (και πες μας σε τι Renderer θα γίνει το Rendering και σε τί μηχάνημα)  για να καταλάβουμε αν οι χρόνοι είναι φυσιολογικοί - έστω να μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση πρόχειρη...

Επεξ/σία από vag3d

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...