Προς το περιεχόμενο

Mac Mini 2014 & ssd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα, ξανά-έψαξα και μάλλον δεν έψαξα σωστά!

Τελικά στα mac mini 2014 μπορούμε να βάλουμε 2ο σκληρό ( κανά ssd βρε παιδί μου...!)

Δημοσ.

Νομίζω πως το 2014 δεν έχει διαφορά με το late 2012 που έχω εγώ, οπότε λογικά μπορείς. Στο δικό μου έχω βάλει SSD μαζί με τον HDD που είχε και έχω φτιάξει Fusion drive.

Δες εδώ http://www.insomnia.gr/topic/524112-αγορά-macmini-data-doubler-kit-για-δημιουργία-fusion-drive/ και συγκεκριμένα το post 11.

Δημοσ.

αγορασα ενα μακ μινι του 14 και ειναι φιξ δεν μπορεις να αλλαξεις τιποτα απο την αρχη ειναι οτι παραγγειλεις δεν ανοιγει καν απο κατω ειναι σφραγγισμενο.

πρωτου σπευσουν οι καφροι να κραξουν να πω οτι ειναι 200 ευρω φθηνοτερα απο τα προηγουμενα μοντελα αλλα εξισου ποιοτικα

εγω το ηθελα γιατι σηκωνει αναλυση 4κ που εχει η οθονη μου

• Like 1
Δημοσ.

αγορασα ενα μακ μινι του 14 και ειναι φιξ δεν μπορεις να αλλαξεις τιποτα απο την αρχη ειναι οτι παραγγειλεις δεν ανοιγει καν απο κατω ειναι σφραγγισμενο.

πρωτου σπευσουν οι καφροι να κραξουν να πω οτι ειναι 200 ευρω φθηνοτερα απο τα προηγουμενα μοντελα αλλα εξισου ποιοτικα

εγω το ηθελα γιατι σηκωνει αναλυση 4κ που εχει η οθονη μου

Να το χαρείς !.

Έχω το 2012 είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Σημαντική η πληροφορία που δίνεις, ποιό μοντέλο πήρες ;.

Δημοσ.

το βασικο πηρα  στα 540 , το 2010 μοντελο που χα παρει τo απλο εκανε 700 

πολυ καλο μηχανημα το προηγουμενο που ειχα το ειχα ανοιχτο απο το 2010 μεχρι πριν ενα μηνα ζητημα αν το κλεισα 1 φορα. το πουλησα εδω μεσα στα 220 και θα μπορουσα και παραπανω, εχουν καλη μεταπωλητικη αξια

Δημοσ.

Update:
Εγώ ρώτησα το Link.png Site: Κυριούλη με  4.398 feedback (99.5% positive) Αν γίνεται και μου απάντησε.

Εγώ: Hi, this kit works for MAC MINI 2014 ? I am interested to install an ssd as a second drive thank you
Απάντηση: yes it will work buy with confidence. thank you

Τώρα τί φάση; Δεν τον έχω για να θέλει να ρισκάρει το 99.5% να σου πω την αλήθεια ! 
'Άβυσσος....

Δημοσ.

κοιτα εγω που το πηρα δεν δοκιμασα να το ανοιξω. το ειδα ομως απο κατω και δεν ειναι οπως το παλιο δεν ανοιγει ειναι σφραγγισμενο πρεπει ολα να ειναι on board 

Δημοσ.

Ανοίγει μεν...αλλά...στη θέση του sata connector που είχε το 2012 μοντέλο υπάρχει ένας pci-e connector για ssd για τα μοντέλα που έχουν fusion drive και δυστυχώς η RAM είναι κολλημένη στο logic board...οπότε με όση μνήμη το αγόρασες, με τόση μένεις....'Αουτς!

https://www.ifixit.com/Teardown/Mac+Mini+Late+2014+Teardown/30410

Δημοσ.

κοιτα εγω που το πηρα δεν δοκιμασα να το ανοιξω. το ειδα ομως απο κατω και δεν ειναι οπως το παλιο δεν ανοιγει ειναι σφραγγισμενο πρεπει ολα να ειναι on board 

Υποθέτω, ότι ο μηχανικός δίσκος μπορεί να αναβαθμιστεί. Όμως έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην επερχόμενη γενιά ούτε αυτό θα γίνεται πλέον, ότι πήρες, πήρες.

Αυτό εντάσσεται προφανώς στην πολιτική της Apple να μην "μπαίνει χέρι" στα μηχανήματα της σε hard & software. Υπενθυμίζω ότι με το Yosemite η Apple εισήγαγε την διάταξη ασφάλειας "Kext Signing" που δεν επιτρέπει πλέον σε third party utilities τροποποιήσεις στο σύστημα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο συνακόλουθος αποκλεισμός του Trim Enabler, ενός εξαιρετικά χρήσιμου αν όχι απαραίτητου utility σε non-Apple SSDs.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...