Προς το περιεχόμενο

Τι να διαλεξω;


MT60RS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω δει ubuntu unity, πολυ βαρυ

mint cinnamon, μια χαρα

mint xfce, ωραιο και ελαφρυ και το εχω συνηθισει, super ευχαριστημενος (αν και τωρα τελευταια δεν ανοιγει το software manager και βαριεμαι να ψαξω πως να το κανω να δουλευει)

 

ολα 32bit

 

θα βαλω τωρα σε 64bit υπολογιστη, με 8g ram. Απλη χρηση internet-multimedia. Εχω συνηθισει firefox-midori-audacious-vlc.

 

Θελω να εχει και αυτο "software manager". Γενικα δεν ξερω τον χριστο μου (και δεν εχω διαθεση να μαθω). Οτι εχω χρειαστει, με λιγο ψαξιμο και copy-paste στο terminal. Να βαλω παλι mint xfce 32, που εχω ετοιμο και το dvd, και το ξερω και με ξερει, ή να βαλω mint xfce 64?

 

Υπαρχει περιπτωση το 64 να εχει τετοια bugs που δεν εχει το 32 και να πρεπει να ψαχνω-διαβαζω-ξαναψαχνω?

 

Το robolinux μου φαινεται καλο, γιατι εχει ετοιμο και το virtual machine (δεν με καιει και πολυ, εαν εχει πιο σηματικα αρνητικα για εναν αρχαριο). Θελω out of the box λειτουργια. Υπαρχει περιπτωση να με χαλασει καπως το γεγονος οτι δεν βασιζεται σε ubunty? Ετσι κι αλλιως δεν ξερω τιποτα, ωστε να χρειαστει να προσαρμοστω. Το μονο που ξερω ειναι κλικ-κλικ-κλικ.

 

Βαριεμαι να στηνω και τελικα να ξαναστηνω mint xfce 32

 

 

http://distrowatch.com/search.php?ostype=Linux&category=Beginners&origin=All&basedon=All&notbasedon=Ubuntu&desktop=Xfce&architecture=x86_64&status=Active

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε οποιοδήποτε νεο περιβάλλον θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο και αφού οπως λες δεν έχεις όρεξη για να μάθεις, βάλε αυτό που ξέρεις mint xfce 64bit. Προσωπικά τώρα δεν μαρέσει το xfce. Ψηφίζω ubuntu για περιπτώσεις σαν τη δική σου γιατί το unity είναι απλό περιβάλλον και παίζει καλά χωρίς να θέλει παραμετροποιήσεις. Εγώ χρησιμοποιώ kubuntu αλλά δε στο προτείνω γιατι το kde οπως έρχεται by default θεωρώ πως δεν είναι εύχρηστο. Βέβαια παραμετροποιείται περισσότερο από όλα τα άλλα οπότε αν αφιερώσεις ώρες/ημέρες το φέρνεις ακριβώς οπως σου αρέσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά μονο τo Ubuntu και τα παράγωγά του (*buntu, mint κλπ) έχουν απλό Software Center. Για να μην χρτειαστεί να μάθεις τίποτα αλλά και για να έχεις άμεση λύση σε ότι χρειαστείς, μην χρησιμοποιήσεις τίποτα που το έχουν μονο 5 άτομα στον κόσμο. Οπότε με 8 GB Ram θα πας σε Ubuntu 14.04 64bit και θα κάτσεις εκεί για 5 χρονάκια, δηλ όσο κρατάει η υποστήριξή του και έχεις πάντα υποστήριξη για την διανομή σου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά πάνε σε κάτι που το χρησιμοποιεί μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, όπως Mint ή *buntu... τώρα, ποια διανομή είναι θέμα προτίμησης γραφικού περιβάλλοντος και εργαλείων που το συνοδεύουν...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...