Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν παλιό ενισχυτή Sony STR-DE875, ο οποίος τόσα χρόνια έπαιζε μια χαρά με μια παλιά τετράγωνη τηλεόραση SONY που είχα. 

Πριν λίγες μέρες αγόρασα την Samsung UE55H7000, το σύνδεσα με το απλό καλώδιο που είχε και δεν έβγαζε ήχο. Το δοκίμασα και με καλώδιο οπτικής ίνας αλλά πάλι τίποτα.

Σε κάτι καινούριες (2-3 χρόνων) 25άρες LG και Sony παίζει μια χαρά. Σε αυτές τις τηλεοράσεις όμως υπάρχουν υποδοχές και για παλιά καλώδια (όπως είχα στην παλιά μου Sony) και για καινούρια με οπτικές ίνες. Η Samsung που αγόρασα τώρα όμως, δέχεται μόνο καλώδια οπτικών ινών. 

Ξέρει κανείς γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα; Μήπως πρέπει να κάνω καμιά ρύθμιση από τον ενισχυτή ή την τηλεόραση; (στις άλλες δε χρειάστηκε, απλά έβαζα τα καλώδια και έπαιζε). Στο menu της τηλεόρασης, στις ρυθμίσεις ήχου, βάζω την επιλογή "Έξοδος ήχου" αλλά και πάλι τίποτα. 

Επίσης ο ενισχυτής αν και παλιός, περιέχει οπτικές ίνες.

Δημοσ.

αν κατάλαβα καλά θες να συνδέσεις την τηλεόραση με τον ενισχυτή;;;

Αν η τηλεόραση βγάζει οπτική ίνα θα τον συνδέσεις με αυτήν για να μπορείς να ακούς 5,1 στις ταινίες που θα βάζεις από usb.

τώρα όταν βάλεις την οπτική ινα στον ενισχυτή πρέπει να του κάνεις κάποια ρύθμιση για να ακούσεις ήχο, δεν ξέρω το μενου του δέκτη για να σου πω ακριβώς αλλά δεν είναι και δύσκολο να το βρεις.

Δημοσ.

Ναι. Αυτό κάνω αλλά δε βγάζει ήχο. Αναγκαστικά με οπτική ίνα το συνδέω γιατί η τηλεόραση έχει υποδοχή μόνο για αυτήν. (το καλώδιο μπαίνει κανονικά και στον ενισχυτή). 

Εδώ είναι το menu (από τη σελ. 65 στα ελληνικά) http://download.sony-europe.com/pub/manuals/consumer/STR-DE875_IM_GR.pdf
Άμα μπορείς να μου πεις τι ρύθμιση θέλει, γιατί μέχρι τώρα σε όσες τηλεοράσεις το έβαζα, δούλευε χωρίς κάποια ρύθμιση. (με το απλό καλώδιο).

Δημοσ.

Δοκίμασα με το καλώδιο οπτικής ίνας με μια άλλη 35άρα Samsung και δούλεψε κανονικά (μέχρι τώρα ο ενισχυτής δούλευε μόνο με το απλό καλώδιο). Άρα πίστεψα ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει η καινούρια TV μου. Μετά το ξαναδοκιμάζω στη δικιά μου και δούλεψε κανονικά! Περίεργα πράγματα αλλά πάλι καλά έφτιαξε.

Δημοσ.

ψάξε μέσα στο μενού της τηλεόρασης κάπου θα έχει την επιλογή να στείλεις τον ήχο στην οπτική ίνα. Μάλλον τον έχεις απενεργοποιημένο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...