Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θέλω να οργανώσω λίγο τα αρχεία μου. Μουσική, ταινίες, φωτογραφίες, downloads, κλπ. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα είναι χύμα, σε πολλά μηχανήματα, στικάκια, εξωτερικούς σκληρούς, με εξαίρεση τα σημαντικά τα οποία βρίσκονται στο Dropbox.

Θέλω ένα NAS πάνω στο οποίο να συνδέονται τα μηχανήματα της υπογραφής μου, ακόμα ένα με Linux, και γιατί όχι και οποιοδήποτε smartphone. Η βιβλιοθήκη του iTunes στον iMac, θα μπει πάνω στο NAS, βεβαίως. Το laptop θα "βλέπει" την ίδια μουσική, αν και θα την αναπαράγει με άλλο πρόγραμμα. Τις ταινίες, θα τις βλέπουν φυσικά όλα τα μηχανήματα, συν το WD TV που είναι συνδεδεμένο στην τηλεόρασή μου. Όλα θα είναι σε RAID1 για περισσότερη ασφάλεια. Καταλαβαίνετε τι θέλω να στήσω.

Σκέφτηκα να πάρω το WD MyCloud EX2 με 2×1TB HHDs. Μου αρέσει που μπορεί να μπει και στη βιβλιοθήκη, χωρίς να χρειάζεται να το κρύψω για να μη το βλέπω.

Έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο, να μου πει εμπειρίες, προβλήματα, κλπ; Ή κάποια άλλη πρόταση (για hardware) με λιγότερα χρήματα (αντίστοιχη όμως);

Δημοσ.

Ποσο κανει αυτο? ειναι αυτο εδω?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1101192-REG/wd_my_cloud_ex2_hard.html

Εγω παντως εχω παρει αυτο, οταν το εβγαλε σε προσφορα στα 50 ευρω.

http://www.e-shop.gr/natec-nas-0442-my-ditto-2-bay-sata-network-storage-enclosure-p-PER.572159

Αυτη τη στιγμη το χρησιμοποιω για το wdtv που εχω στην τηλεοραση. Δεν εχω παραπονο. 

Δημοσ.

Ναι, αυτό είναι. Είναι όντως ακριβούτσικο. Μαζί με τους δίσκους ακουμπάει 300άρα.

Το αποκάτω είναι κακάσχημο. :P

Δημοσ.

Δεν έχω εμπειρία από NAS, οικιακά ή μη, αλλά τις προάλλες ζαχάρωνα αρκετά το DNS-320 της DLink, που βγαίνει αρκετά πιο φθηνό από αυτό της WD που παράθεσες.

Τελικά αποφάσισα να πάω σε DIY λύση... :P  (αγορά AM1 mobo+CPU - κουτί, τροφοδοτικό και RAM έχω)

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια έχω ένα zyxel nsa-310 με το οποίο μπορώ να πώ ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος!

πιο πρίν είχα ένα Xtreamer E-trayz με 2 bay αλλά ήταν λίγο αργό σε ταχύτητα!

Δημοσ.

Το Zyxel δε παίρνει δύο δίσκους. Απαραίτητο να έχει δύο δίσκους, καθώς θέλω RAID1.

Το D-Link από την άλλη, είναι phased-out, σύμφωνα με τη σελίδα τους.

Δημοσ.

μπορει απο εμφανιση να μη σου λεει πολλα (υποκειμενικο), αλλα σαν λειτουργιες εχει αρκετες.

Δημοσ.

Το D-Link από την άλλη, είναι phased-out, σύμφωνα με τη σελίδα τους.

Η έκδοση L δεν είναι. Και βγαίνει σε 2 χρώματα: μαύρο ή λευκό... :)

Δημοσ.

Εγω εχω παρει ενα Zyxel NSA325 v2 και του εχω βαλει μεσα δυο WD Red 3TB ακριβως για τη δουλεια που περιγραφεις.

Ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε οικονομικο NAS, αλλιως δινεις αρκετα παραπανω για ενα Synology.

Τη δουλεια του την κανει αριστα παντως, τοσο για downloads (με το pyLoad), οσο και για streaming με τον Plex Media Server που του εβαλα (παρ'ολο που δεν υποστηριζεται επισημα). Ειδα οτι υποστηριζει και iTunes, αν κι εγω το εχω κλειστο.

Εννοειται οτι θα το συνδεσεις σε router με gigabit ethernet για να εχεις σοβαρες ταχυτητες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσα χρήματα & drives σας ενδιαφέρουν, αλλά όσοι έχετε καμία ΑΜ3/ΑΜ3+ μητρική στην άκρη, μπορείτε να της πετάξετε ECC και να βάλετε FreeNAS βαρβάτο με ZFS και τέτοια...

Δημοσ.

Έχει κανείς ιδεά γενικότερα με τα καινούργια της Seagate αν υπάρχει αξιοπιστία? Με ενδιαφέρει η απλή χρήση, κυρίως για live backup (RAID1 λειτουργία).

Βρήκα το 2 Bay Seagate STBN200 Business Storage NAS και σκεφτόμουν αν θα ηταν μια καλή επιλογή βάζοντας 2 SSD 

Link.png Site: http://www.scan.co.uk/products/2-bay-seagate-stbn200-business-storage-nas-enclosure-diskless-sata-3-25-35-raid-01510-gigabit-lan-us

(δεν εχω ξανασχοληθεί με NAS στήσιμο)

Δημοσ.

<p>Το Zyxel δε παίρνει δύο δίσκους. Απαραίτητο να έχει δύο δίσκους, καθώς θέλω RAID1.</p> <p> </p> <p>Το D-Link από την άλλη, είναι phased-out, σύμφωνα με τη σελίδα τους.</p>

Δοκίμασε το zyxel 325 v 2 . Εχει χώρο για 2 δίσκους

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

άλλη λύση , ένας HP microserver με xpesynology επάνω και τέσσερις WDred 3Τεράτων , και καθάρισες .Πολύ καλύτερη λύση από ετοιματζίδικα τύπου sinology ή qnas  (εκτός αν πας στα ακριβά μοντέλλα τους , οπότε θα σου πάει το ........πουλί για αιδόνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...