Προς το περιεχόμενο

Meizu MX4 Review

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εχει τρεχαματα με τετοια τηλεφωνα καποιος σε αυτη την τιμη οταν υπαρχουν ηδη δυνατα και δοκιμασμενα τηλεφωνα στην Ελληνικη αγορα σε αυτα τα χρηματα που ακουνε στο ονομα Lg G2(φθηνοτερο κιολας) G3,Nexus 5 ή ακομα και το Lumia 930 και αυτο με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και φθηνοτερο απο το παραπανω Meizu απο την  γνωστη προσφορα της Wind.

Και επισης δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε το παραπανω που διαβασα '''Ενδεικτικό είναι ότι μπορούμε να αγοράσουμε δύο τέτοια smartphone στην τιμή ενός iPhone 6 ή ενός Galaxy S5, και να μας περισσέψουν και ρέστα''' ειδικα μιας και υπαρχουν και αλλες φθηνοτερες συσκευες στα χρηματα αυτα(350ευρω)και το S5 δεν κανει 700ευρω ...

Σε γενικες γραμμες παντως ωραιο το review.

Είσαι άπαιχτος... συγκρινεις περσινά ξινά σταφύλια και κινητά υποδιαιστερα... και το Lumia  που είναι σε προσφορά εποχική με ένα κινητό που απλά δεν το ξέρεις.... αλλα το θαβεις....

με γεια το LG G3 και άσε τα "κορόιδα" να παίρνουν καλύτερα κινητά από Κίνα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φτηνοτερο βγαινει το Oneplus, που εχει και σοβαρο software πανω και πιο τουμπανα specs.

Συσκευη με 1 (ολογραφως: ένα) capacitive button που φοραει android ειναι λίγη. Ή θα βαλεις 3 capacitive ή software buttons.

Eβαλαν και το power button πανω.

Πολυ αδιαφορο.

Είχα την τύχη να του ρίξω μια γρήγορη ματιά και είναι η πρώτη Android συσκευή με Mediatek SoC που έχει τόσο ώριμο και καλοδουλεμένο λογισμικό σε σχέση με πολλές άλλες συσκευές εκεί έξω. Αν ξεφορτωθούν τα μικρο-ποναλάκια στο Lollipop η Google και ακολουθήσει η Mediatek με ανάλογο update θα φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα απόκρισης λογισμικού.

Προσωπικά συγγνώμη αλλά με πιάνουν νευρικά γέλια όταν βλέπω Antutu scores σε tablet/smartphone review. Αν το SoC δεν είχε ένα μικρό προβληματάκι στον ελεγκτή μνήμης θα έβγαζε παραπάνω borgo sphinxter Antutu πόντους. Στο geekbench3.0 παρουσιάζεται αξιοπρεπέστατα αλλά μην φανταστείτε ότι χτυπάει ποτέ σε πραγματικό χρόνο συχνότητες πάνω από τα 1.7GHz, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι καινούργιο στις συσκευές αυτές.

Για το MX4 προσωπικά μου πέφτει ακριβό. To Ζοpo ZP999 2/16GB το βρίσκω στα 237 ευρώ και με 3/32GB στα 283 ευρώ και έχει και sapphire glass LTPS της Sharp.

Οτι πιο δυνατο σε Android με 2Gb ram???

Eμένα σε Kitkat 9.7"/2048*1536 γιατί δεν ξεμένει εύκολα από μνήμη; Τι ακριβώς κάνετε στις συσκευές σας που θέλουν τόνους μνήμη;

fulgore αυτό το κινητό είναι το γρήγοροτερο στα antutu test οι επιδόσεις του είναι μακράν καλύτερες από αλλά flagship κινητά που κάνουν την διπλάσια τιμή

Eμένα σε Kitkat 9.7"/2048*1536 γιατί δεν ξεμένει εύκολα από μνήμη; Τι ακριβώς κάνετε στις συσκευές σας που θέλουν τόνους μνήμη;

γιατι λογικα τρεχουν ενα καρο εφαρμογες στο παρασκήνιο ( οπως παντα fb, και ενα καρο αλλα τετοια ) απ το play stοre με αποτελεσμα οχι να γεμίζουν μονο την μνημη αλλα να δουλεύει ποιο πολυ ο επεξεργαστής και η μπαταρια να ξελιγώνετε για πλακα. 

γιατι λογικα τρεχουν ενα καρο εφαρμογες στο παρασκήνιο ( οπως παντα fb, και ενα καρο αλλα τετοια ) απ το play stοre με αποτελεσμα οχι να γεμίζουν μονο την μνημη αλλα να δουλεύει ποιο πολυ ο επεξεργαστής και η μπαταρια να ξελιγώνετε για πλακα. 

Δεν τρέχουν ένας σκασμός εφαρμογές στο παρασκήνιο, εκτός αν ο εκάστοτε κάτοχος βαριέται να απενεργοποιήσει οτιδήποτε bloatware έχει εγκαταστήσει ο κατασκευαστής. Ας προσπαθήσει να με πείσει κάποιος ότι η Samsung απέχει από το τελευταίο σαν απλό παράδειγμα. Πέραν τούτου είναι κινητό και όχι desktop. Αν θέλει κάποιος να κάνει αλόγιστη χρήση θα πρέπει να το θεωρήσει και σαν δεδομένο ότι μόνιμα θα ψάχνει για πρίζα και από αυτό δεν εξαιρείται ούτε iPhone, GalaxyS ούτε της Παναγίας τα μάτια, και όχι με αυτή τη λογική δεν θα τον σώσουν ούτε τα 3 γίγα μνήμης μόνο μπαταρία rucksack :P

Είχα την τύχη να του ρίξω μια γρήγορη ματιά και είναι η πρώτη Android συσκευή με Mediatek SoC που έχει τόσο ώριμο και καλοδουλεμένο λογισμικό σε σχέση με πολλές άλλες συσκευές εκεί έξω. Αν ξεφορτωθούν τα μικρο-ποναλάκια στο Lollipop η Google και ακολουθήσει η Mediatek με ανάλογο update θα φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα απόκρισης λογισμικού.

Προσωπικά συγγνώμη αλλά με πιάνουν νευρικά γέλια όταν βλέπω Antutu scores σε tablet/smartphone review. Αν το SoC δεν είχε ένα μικρό προβληματάκι στον ελεγκτή μνήμης θα έβγαζε παραπάνω borgo sphinxter Antutu πόντους. Στο geekbench3.0 παρουσιάζεται αξιοπρεπέστατα αλλά μην φανταστείτε ότι χτυπάει ποτέ σε πραγματικό χρόνο συχνότητες πάνω από τα 1.7GHz, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι καινούργιο στις συσκευές αυτές.

Για το MX4 προσωπικά μου πέφτει ακριβό. To Ζοpo ZP999 2/16GB το βρίσκω στα 237 ευρώ και με 3/32GB στα 283 ευρώ και έχει και sapphire glass LTPS της Sharp.

Φιλέ αν πας για zopo ψαχτώ καλά, εγώ ήμουν με το 998, οπoυ ποτέ δεν λειτούργησε σωστά το gps γιατί είχαν την ιδία κεραία με το wifi, και από ταχύτητα δεν μπορώ να πω ότι έχε διάφορα με το τετραπυρινο G4 που είχα πριν. Τώρα με το MX4, η ταχύτητα σκοτώνει σε όλους τους τομής, κάμερα απίστευτη και σαν μέγεθος με βολεύει απίστευτα η 5,35’ από της 5,5 και με ποιο χοντρές γωνίες του 998.

Είσαι άπαιχτος... συγκρινεις περσινά ξινά σταφύλια και κινητά υποδιαιστερα... και το Lumia  που είναι σε προσφορά εποχική με ένα κινητό που απλά δεν το ξέρεις.... αλλα το θαβεις....

με γεια το LG G3 και άσε τα "κορόιδα" να παίρνουν καλύτερα κινητά από Κίνα....

Αναφερω τι υπαρχει στην αγορα τωρα.Αν εσυ κρινεις οτι αξιζει τον κοπο να δωσεις 350ευρω για να το παρεις Online οκ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τοσο μπροστα σε Specs και τιμη λες και δεν υπαρχει τιποτα αλλο.Οσο για το Lumia που λες προφανως και πρεπει να το αναφερω γιατι μας ενδιαφερει το τωρα και τυχαινει αυτη την στιγμη να εχει την τιμη που εχει δεν νομιζω οτι ειναι περιεργο που το αναφερω.Υπαρχουν ξερεις και αλλα κινητα εκτως του περιβοητου Android στην αγορα.

Φιλέ αν πας για zopo ψαχτώ καλά, εγώ ήμουν με το 998, οπoυ ποτέ δεν λειτούργησε σωστά το gps γιατί είχαν την ιδία κεραία με το wifi, και από ταχύτητα δεν μπορώ να πω ότι έχε διάφορα με το τετραπυρινο G4 που είχα πριν. Τώρα με το MX4, η ταχύτητα σκοτώνει σε όλους τους τομής, κάμερα απίστευτη και σαν μέγεθος με βολεύει απίστευτα η 5,35’ από της 5,5 και με ποιο χοντρές γωνίες του 998.

΄Εχω το Zopo C2 ακόμη και το αρκετά αδύναμο σήμα wifi μπορεί να είναι ενοχλητικό αλλά δεν έχω μείνει μέχρι στιγμής από σύνδεση σε wifi. Το πρόβλημα ήταν σε βάση hw (MT6589) και το έφτιαξε η Mediatek έκτοτε στο MT6589T . Και στο MX4 ο κατασκευαστής του SoC είναι η Mediatek (MT6595), οπότε είναι μάλλον άδικο να κατηγορείς τον κατασκευαστή για τις αμαρτίες άλλων.

Υπαρχουν ξερεις και αλλα κινητα εκτως του περιβοητου Android στην αγορα.

Σαφώς. Πλην όμως εγώ σαν καταναλωτής δεν θέλω να νιώσω την συνηθισμένη μοναξιά όσων αφορά οποιοδήποτε application store.

Το πήρα λίγο μετά που βγήκε (μετά τα πρώτα hands-on δλδ. :-D ) και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος γιατί το value for money είναι super.

α) Γουστάρεις να το χρησιμοποιείς, είναι πολύ ωραίο το όλο σύνολο (εμφάνιση + κατασκευή + εμπειρία χρήσης).

β) Γουστάρεις να το δείχνεις

γ) Πάει σφαίρα.

δ) Η οθόνη μου αρέσει πολύ (η απόδοση των χρωμμάτων, η "δυνατή" φωτεινότητα που είναι μια χαρά στον ήλιο και το μικρό bezel)

ε) Φαντάζομαι είναι πιο πολύ θέμα γούστου, αλλά το Flyme 4 έχει βρεί ένα balance που πολύ μου αρέσει.

Πράγματι μια στο τόσο πετάει κανένα κόλλημα. Από την άλλη, έχει συχνά ota updates οπότε μια χαρά.

Το μάυρο να πάρετε.  :-)

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

΄Εχω το Zopo C2 ακόμη και το αρκετά αδύναμο σήμα wifi μπορεί να είναι ενοχλητικό αλλά δεν έχω μείνει μέχρι στιγμής από σύνδεση σε wifi. Το πρόβλημα ήταν σε βάση hw (MT6589) και το έφτιαξε η Mediatek έκτοτε στο MT6589T . Και στο MX4 ο κατασκευαστής του SoC είναι η Mediatek (MT6595), οπότε είναι μάλλον άδικο να κατηγορείς τον κατασκευαστή για τις αμαρτίες άλλων.

Σαφώς. Πλην όμως εγώ σαν καταναλωτής δεν θέλω να νιώσω την συνηθισμένη μοναξιά όσων αφορά οποιοδήποτε application store.

Αν παρακολουθείς το forum στο myphone θα είχες διαβάσεις ότι στο 998 οι κινέζοι για το gps και το wifi είχαν την ιδία κεραία, παγκόσμια πατέντα !!!

Οπότε δεν είναι πρόβλημα 100% των mtk. 

• Like 1

fulgore αυτό το κινητό είναι το γρήγοροτερο στα antutu test οι επιδόσεις του είναι μακράν καλύτερες από αλλά flagship κινητά που κάνουν την διπλάσια τιμή

από επιδόσεις είναι τόσο γρήγορο που δεν παίζεται

"Σε ελάχιστες περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια που ασχολούμασταν με το κινητό, αυτό σταμάτησε εντελώς να ανταποκρίνεται στις εντολές μας, οδηγώντας μας σε αναγκαστική επανεκκίνηση του smartphone. Σε άλλες πάλι σπάνιες περιπτώσεις, η απόκριση του μενού μετά από εντολή μας είναι ξεκάθαρα αργή."

και στο τέλος...

Δεν μας άρεσε

• μικρά κολλήματα

Αν αυτά είναι τα μικρά κολλήματα, τα μεγάλα πώς είναι;

Το ΜΕΓΑΛΟ μειον ειναι το software σε αυτα τα κινητα.

Μπορει να βγαλει κινητο με 25 πυρηνες και 16gb ram αλλα αν δεν εχεις αναλογο software να το ντυσεις παλι θα εχει κολληματα ..

Απλα πραγματα ..

Γι αυτο η apple ειναι ετη μπροστα  .. 

Αν παρακολουθείς το forum στο myphone θα είχες διαβάσεις ότι στο 998 οι κινέζοι για το gps και το wifi είχαν την ιδία κεραία, παγκόσμια πατέντα !!!

Οπότε δεν είναι πρόβλημα 100% των mtk. 

΄Ηταν ευθύνη της Mediatek. Στο ΜΤ6589Τ που ακολούθησε οι λειτουργίες αυτές ενσωματώθηκαν στο SoC.

Το ΜΕΓΑΛΟ μειον ειναι το software σε αυτα τα κινητα.

Μπορει να βγαλει κινητο με 25 πυρηνες και 16gb ram αλλα αν δεν εχεις αναλογο software να το ντυσεις παλι θα εχει κολληματα ..

Απλα πραγματα ..

Γι αυτο η apple ειναι ετη μπροστα  .. 

Το λογισμικό συνεχώς βελτιώνεται και στα κινέζικα smartphones.

Σαφώς και έχει μεγαλύτερη σταθερότητα το λογισμικό σε ένα iPhone (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εκεί δεν υπάρχουν ποτέ προβλήματα) και τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου άποψη δεν δικαιολογεί την τόσο μεγάλη διαφορά τιμής.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...