Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nintendo καλα το πηγε περυσι, και το 2015 θα βγαλει πραμα απο οτι φαινεται στο wii u finally. Καλη χρονια να εχουμε κιολας.

Aλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο, θυμηθηκε οτι εχει κονσολα στην αγορα εν ετη 2014 και προς το τελος της χρονιας, ενω το wii u σκονιζεται στα δωματια πολλων απο το 2012.

Το 3DS ειναι αλλη υποθεση και πηγαινει super και δεν σταματαει να πουλαει γιατι πολυ απλα εχει πολυ πραμα απο πισω του απο games.

Θα το εψηνα το Wii u μονο αν ασχολιοταν και με 3d party τιτλους. Δεν μπορω αλλο super mario, super mario cart/super smash bros,pokemon.. Τα εχω ξερασει αυτα τα games εδω και χρονια. Δεν λεω πως δεν ειναι καλα..

Αλλα μια αλλαγη πολιτικης της Nintendo, να την νιωσουν και καλυτερα οι ms/Sony, δεν θα κανει και κακο.

Τι να κανουμε ετσι ειναι η Nintendo και καλα κανει. Απευθυνεται πιο πολυ σε συγκεκεριμενο αριθμο gamers που ειναι πιστοι σε αυτη και αγοραζουν ακομα και σακι με αμμο μεσα, αρκει να γραφει nintendo απο εξω :P.

Ετσι ειναι δυστυχως για μενα. Μπορει να εχω μεγαλωσει με παιχνιδιας της απο μικρο παιδι, την πηγαινω με τα χιλια, αλλα πλεον με εχει κουρασει.

Θελω κατι καινουριο απο Nintendo. Να κρατησει τα exclusive της για οσους τα θελουν, αλλα να μπει και το multiplatform στοιχειο μεσα και να δωσει επιτελους ευκαιρια σε devs να ασχοληθουν και μαζι της.

• Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό λέω, μεταξύ άλλων, Αλεξ. Μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, έρχονται άλλες γενιές, αλλάζουν κι αυτές, εξελίσσεται το μέσο, εξελισσόμαστε κι εμείς. Δεν είναι κακό αυτό. Η Nintendo έχει ένα συγκεκριμένο στόχο και κοινό, δε σημαίνει ότι είναι κακό αυτό, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και κακό να προσπαθούν άλλοι να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Οπως δε σημαίνει και ότι όποιος ξεπέρασε τη φάση της Nintendo δεν είναι "σοβαρός" gamer ή ότι είναι hater. 

Αυτή η μανία να θέτουμε κανόνες για το ποιος είναι "true" και ποιος όχι είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που υπάρχει, όχι μόνο στο gaming. Είναι χρήσιμο mentality για όταν είσαι έφηβος και προσπαθείς να σχηματίσεις την ταυτότητά σου, αλλά από ένα σημείο και μετά καταντά στην καλύτερη γραφικό, στη χειρότερη προβληματικό σε πάρα πολλά επίπεδα. Είναι η νοοτροπία του us versus them που σαπίζει την κοινωνία σε μεγάλο βαθμό. 

Τώρα, για το αν θέλουμε όντως να αλλάξει η Nintendo δεν ξέρω. Γιατί; Δεν είναι καλή για το κοινό της; Πρέπει να τους ικανοποιεί όλους; Εχω τις αμφιβολίες μου, να σου πω την αλήθεια. Μόνο η αγορά μπορεί να τους αναγκάσει να κάνουν κάτι διαφορετικό. Οσο το niche τους είναι βιώσιμο δε βλέπω κανένα πρόβλημα (πέρα από ίσως το γεγονός ότι κάποιοι θα θέλαμε να παίξουμε 1-2 αποκλειστικά του Wii U, αλλά δεν το παίρνουμε επειδή δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε ολόκληρη κονσόλα για μια χούφτα - στην καλύτερη - παιχνίδια, αλλά ε, είναι σαν να λέμε "θα ήθελα να πάρω ένα boxset 10 ταινιών ενός σκηνοθέτη, αλλά μου αρέσουν μόνο 2 από αυτές, θα έπρεπε να φτιάχνει διαφορετικές ταινίες" :P )

• Like 3
Δημοσ.

Δυστυχως ετσι ειναι Vole με την Nintendo. Συμφωνω απολυτα, ειδικα με το τελευταιο. Ο αριθμος των games ασχετα με το ποσο ποιοτικα ειναι, ε δεν ειναι και οτι καλυτερο για το Wii U. Απο το 2012 ρε γαμωτο καθεται. Δεν γινεται να περιμενεις 2-4 games ολο τον χρονο. 

Δεν κανει αποσβεση στα χρηματα που εχεις δωσει στη κονσολα, οπως και να το δει καποιος. Τωρα καποιος θα πεταχτει και θα πει, προτιμας ποιοτικα 2-3 games της Nintendo ή πολλα μετρια της Sony? Ε δεν θα εχει και αδικο ουτε αυτος με αυτη την αποψη.

Καπου στην μεση πρεπει να βρεθει λυση.

Δικη μου αποψη ειναι οτι το Wii U δεν μπορει να καλυψει εναν gamer απολυτα (ακομα και τωρα) που δεν εχει και pc για να μπορει να παιζει και αλλους τιτλους. 

Αν θελει να παιζει games συνεχεια, θα χρειαστει και ο ιδιος να παει σε αγορα ειτε του ps4/xbone. Τωρα παλι αν θελει να παιζει τα 

Μario cart/supersmash(που τα σπανε αλλα ποσο ποια να τα παιξεις) εκει παω πασο και τον αφηνω εκει που ειναι.

Εγω ειμαι με καλο pc και το ps4 και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με αυτα που εχω παιξει και με αυτα που θα παιξω που ειναι προ των πυλων. 

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω και χαρακτηριστω hater ή οτι αλλο απο μερικους καχυποπτους εδω. Αποψη μου ειναι αυτα που γραφω. Δεν ξερω αν ειμαι ''σοβαρος'' gamer κτλ, αλλα παιζω αρκετα χρονια, και θα συνεχισω να παιζω, και θα μαθω και στα παιδια μου να παιζουν στο μελλον. Εκει επιβαλλεται να γινει introduction στην Nintendo.

• Like 1
Δημοσ.

Alex αν εχεις μεγαλωσει οπως πχ εγω μονο με κονσολες μεχρι και Ps3 και 360,πιστεψε με οτι ποναει αν δεν τις εχεις ολες για τα exclusives τους.Ισως οχι τοσο για το Xbox360 που δεν ειχε πολλα αλλα σιγουρα αν δεν εχεις Wii U και Ps4.Η κατασταση του Wii U αυτη ειναι και οι περισσοτεροι που το εχουν παρεις δεν το εχουν για Standalone κονσολα αλλα μαζι με Ps4 ή Pc. Εγω πχ για το Wii U εχω να παιξω και ολα τα παιχνιδια που εχασα απο το Wii που δεν πηρα γιατι ειχα Ps3/xbox360 και παλι καλα που μπορεις να τα παιξεις στο Wii U αυτα εν αντιθεση με τις αλλες κονσολες που αν δεν εχεις παιξει παιχνιδια στο Ps3 οπως το Ni No Kuni ή αγοραζεις ολη την κονσολα ή παρακαλας να βγει σε Remaster εκδοση.Γιαυτο και εκανα και την μεταβαση για πρωτη φορα σε Gaming pc γιατι ηξερα απο την ιστορια ποτε οι 2 μεγαλες κονσολες θα αρχιζουν να βγαζουν τους σοβαρους τιτλους και γιαυτο δεν ετρεξα να το αγορασω το Ps4.Για τωρα προτεραιοτητα μου ειναι ενα Wii U να παρω και αρκετα χρονια αργοτερα ισως ενα Ps4 ή XboxOne.Και Ps4 ή XboxOne να ειχα παρει επειδη εχω Pc παλι θα καθοτανε και θα μαζευε σκονη(γιατι δεν ειμαι απο τους τυπους που το παιρνουν για το Pro).Ετσι πανω κατω σκεφτονται οι αλλοι στο εξωτερικο,δηλαδη τουλαχιστον 2 κονσολες μαζι πχ Ps4+wii U,Ps4+XboxOne,Pc+ps4,Pc+Wii U κλπ ,βεβαια εκει εχουν και αλλες πολιτικες σε μαγαζια κλπ δεν ειναι σαν και μας που παρακαλαμε να βγει μια προσφορα σε καποιο καταστημα(βλεπεις ειναι τυχαιο που υπαρχουν ελαχιστα Used παιχνιδια για Wii U? )

• Like 1
Δημοσ.

εγω για να μην μπω πολυ βαθια στο θεμα να πω οτι συμφωνω με fulgore και εχω στην κατοχη μου ps4+WiiU+Pc high end και τελος...απλα τα περισσοτερα multiplatform ,περαν fps-strategy κλπ. αν δεν εχω το controller μου δεν το φχαριστιεμαι...ετσι εμαθα..Το βασικο θεμα ειναι οτι το gaming σαν κατηγορια και σαν ειδος (οπως θελετε πειτε το) , δεν θα πεθανει...ποτε...να ναι καλα τα tablet-smartphone(με μπολικη ειρωνεια το λεω-αν και ειναι αληθεια) που το gaming εγινε mainstream

Δημοσ.

Η βιομηχανία του gaming πάει γαμι*ντας και ανοδικά.

Οπότε κραχ μαχ δεν υπάρχουν και θέλει υποκειμενικές παρωπίδες για να το πεί κάποιος αυτό.

Κραχ ποιοτικού gaming επίσης δε μπορεί να πει κανείς οτι υπάρχει/θα υπάρξει. Ακόμα και παιχνίδια τύπου unity με τα όσα προβλήματα τους, είναι παιχνιδάρες όταν περάσουν την alpha αγοραστική φάση και σπάσουν μπόλικα @@. Δε συγκρίνεται δηλαδή με παλίοτερους τίτλους της σειράς απο όλες τις απόψεις.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω σήμερα είναι το "ψάξιμο" είτε για να βρείς τα top of the top μέσα απο τις χιλιάδες πατάτες του steam, είτε για να ξέρεις πότε κάποιος τίτλος θα είναι πραγματικά Playable για να μπείς στον κόπο να τον παίξεις. Κάποτε είχαμε 5-10 games και έπρεπε να κρίνουμε/επιλέξουμε. Σήμερα έχουμε μερικές εκατοντάδες games και πρέπει να βγάλουμε άκρη.

Ο μόνος που έχει να φοβάται κάτι είναι κονσόλες τύπου ps4/xbone που πλέον είναι υποδεέστερες απο ένα μετριότατο gaming pc με πολλαπλάσιες τιμές παιχνιδιών και χωρίς να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό/παραπάνω. Αργά η γρήγορα, αν δεν αποκτήσουν χαρακτήρα, όλοι θα καταλάβουν την αξία ενος hdmi, του steam και ενός wireless controller.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ξε*********** με τα HD remasters μια χαρά θα είμαστε. Έχουν τις δυνατότητες για εξαιρετικά πράγματα, άλλο του ότι βρισκόμαστε σε εποχή κρίσης.

• Like 1
Δημοσ.

Αφήνω εδώ αυτά τα δύο βίντεο ως τροφή για σκέψη, επειδή θεωρώ πως είναι, κατά έναν τρόπο, αρκετά σχετικά με την παρούσα συζητήση.

• Like 1
Δημοσ.

Για το δευτερο Video δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο(τι περιεργο και ο συγκεκριμενος που αγορασε Wii U....) για το πρωτο μου ψιλο φανηκε οτι να ναι.

Δημοσ.

Το πρώτο βίντεο είναι κυρίως για το point μου προηγουμένως, ότι υπάρχει τόση γκάμα και τόσα μικρά στούντιο που καταφέρνουν να πετύχουν, που μόνο σημάδια κραχ δεν είναι αυτά. Το αν σου αρέσουν είναι δευτερεύον, επειδή ακριβώς δε φτιάχνονται με λίστες και έρευνες αγοράς για να αρέσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ούτε και για να χτυπήσουν ήδη υπάρχοντα niches. Πλησιάζουμε σιγά σιγά στη φάση όπου κάποιος που θέλει να εκφραστεί θα μπορεί με λίγη δουλειά και προσπάθεια να φτιάξει ένα παιχνίδι, όπως θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο ή να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους ή να γράψει ένα τραγούδι. 

Κάνει επίσης support το ότι το gaming δεν είναι μόνο τα ΑΑΑ παιχνίδια. Αυτά είναι απλώς που έχουν τα εκατομμύρια του marketing μεγαλοεταιρειών. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να βρει ένα σωρό καλά παιχνίδια.

Δημοσ.

Το πρώτο βίντεο είναι κυρίως για το point μου προηγουμένως, ότι υπάρχει τόση γκάμα και τόσα μικρά στούντιο που καταφέρνουν να πετύχουν, που μόνο σημάδια κραχ δεν είναι αυτά. Το αν σου αρέσουν είναι δευτερεύον, επειδή ακριβώς δε φτιάχνονται με λίστες και έρευνες αγοράς για να αρέσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ούτε και για να χτυπήσουν ήδη υπάρχοντα niches. Πλησιάζουμε σιγά σιγά στη φάση όπου κάποιος που θέλει να εκφραστεί θα μπορεί με λίγη δουλειά και προσπάθεια να φτιάξει ένα παιχνίδι, όπως θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο ή να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους ή να γράψει ένα τραγούδι. 

Κάνει επίσης support το ότι το gaming δεν είναι μόνο τα ΑΑΑ παιχνίδια. Αυτά είναι απλώς που έχουν τα εκατομμύρια του marketing μεγαλοεταιρειών. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να βρει ένα σωρό καλά παιχνίδια.

Λογικο ειναι καθως κοστιζουν και αρκετα φθηνα βλεπε πχ Super Meat Boy,Bindings Of Isaac,Spelunky,Bastion,Transistor κλπ.Ακομα και το Child Of Light ειναι παραδειγμα του τι μπορει να κανει ενα μεγαλο Studio αν εχει ορεξη.Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα στις κονσολες ηταν το Journey και η αποδοχη που ειχε.

• Like 2
Δημοσ.

Mε το Journey περασα τοσο καλα, παρολο που το game ηταν πολυ μικρο σε διαρκεια.

Η μουσικη του, ο τροπος που σε παρεσυρε και σου δημιουργουσε συναισθηματα με τροπο που δεν μπορω να περιγραψω, τα visuals του, το περιβαλλον και η αλληλεπιδραση του με τον χαρακτηρα, το οτι εβρισκες στην ουσια εναν αγνωστο που ηταν παικτης και αν ηθελε σε βοηθουσε να βρεις ολα τα μυστικα του game μεχρι και την τελευταιο level του game.  Ολα αυτα με gameplay τοσο απλο και ευκολο χωρις πολλα φρου φρου και αρωματα.

Μακαρι να δουμε ενα αναλογο παιχνιδι στο μελλον για το ps4. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...