madsc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Αν δεν μετρήσει ποτέ τάσεις δικτύου Δ.Ε.Η., ναι. Και να μην μετρήσει τάση δικτύου, πάλι αίσχος είναι το συγκεκριμένο. Ακόμα δεν έχω βρει πως να μετρήσω ρεύμα χαμηλής έντασης μ' αυτό. Παίζει να είναι προβληματικό το μοντέλο. Γενικά δεν έχω θέμα με τα πολύμετρα των 30-50 ευρώ, τουναντίον. Κι εγώ το UNI-T 139C έχω, δεν έχω κάνα FLUKE. Μετράς και 380V AC και 0-20V DC μια χαρά με Mastech. Άλλο βγήκε ελατωμματικό σε κάποιο range ένα συγκεκριμένο μοντέλο μάρκας, άλλο θάβουμε μια ολόκληρη μάρκα/κατηγορία για αυτό. Ούτε εγώ έχω το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά έχω δουλέψει κάμποσα της εν λόγω μάρκας μέσα στα χρόνια. Αν κάποιο μοντέλο μιας μάρκας δεν κάνει κάτι σωστά γράψτε ποιό και σε τί. Με αφορισμούς και υπερβολές δεν καταλήγουμε κάπου. Η πλειοψηφία των πολυμέτρων που δουλεύεται, στην κατηγορία 30-60€ λιανική βρίσκεται btw. /sc
TmouR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Συμπληρώνω: Site: Cable Tester με γεννήτρια σήματος Site: Πένσα,απογυμνωτής & ψαλίδι καλωδίων δικτύου Site: Δοκιμαστικό Τηλέφωνο Site: iFixit Pro Tech Toolkit (Torx,Spudger,Tweezers) Site: http://www.amazon.com/ZM-VE300-B-2-5-SATA-External-Enclosure/dp/B007B5Y4BI/">HDD Enclosure για να bootάρει αρχεία ISO Site: Έναν καλό φακό LED Site: PSU Tester Site: http://www.amazon.com/Stainless-Steel-Hemostat-Locking-Pliers/dp/B0038KMLXI/ref=sr_1_21?ie=UTF8&qid=1419950955&sr=8-21&keywords=hemostat">Αιμοστατική Λαβίδα Site: Αντιστατική Βούρτσα Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2014 από TmouR
TmouR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γιατί όταν χρειάζεσαι πραγματικά ένα δεν υπαρχει ποτέ. Ανίχνευση τηλεφωνικού σήματος από πρίζες & ρεγκλέτες. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2014 από TmouR
firewalker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μετράς και 380V AC και 0-20V DC μια χαρά με Mastech. Άλλο βγήκε ελατωμματικό σε κάποιο range ένα συγκεκριμένο μοντέλο μάρκας, άλλο θάβουμε μια ολόκληρη μάρκα/κατηγορία για αυτό. Ούτε εγώ έχω το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά έχω δουλέψει κάμποσα της εν λόγω μάρκας μέσα στα χρόνια. Αν κάποιο μοντέλο μιας μάρκας δεν κάνει κάτι σωστά γράψτε ποιό και σε τί. Με αφορισμούς και υπερβολές δεν καταλήγουμε κάπου. Η πλειοψηφία των πολυμέτρων που δουλεύεται, στην κατηγορία 30-60€ λιανική βρίσκεται btw. /sc Δεν είναι το θέμα αν μετρά μια χαρά ή όχι (μια χαρά μετράνε tbh). Το θέμα είναι η ασφάλεια που προσφέρουν σε κυκλώματα υψηλής ισχύος. Μια χαρά μπορεί να πας κάπου με ένα μηχανάκι, χωρίς κράνος. Πολλές φορές. Μία φορά όμως θα το χρειαστείς το κράνος. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύμετρα των 10 € (τόσο είναι αυτό τη φωτογραφίας). Τα κυκλώματα προστασίας που έχουν (αν δεν απουσιάζουν εντελώς) είναι της πλάκας. Ούτε MOV ούτε τίποτε. Ούτε καν HRC fuses (λογικό αφού κάθε μία είναι ποιο ακριβή από το πολύμετρο). Το "creepage distance", άγνωστη λέξη για την κατηγορία αυτή. Δεν έχουν blow out προστασία. Καλώδια με ψεύτικες προδιαγραφές. Και ένα σορό άλλα. Στο πολύμετρο της εικόνας το CE κατά πάσα πιθανότητα είναι China Export και όχι CE. Το κακό με την συγκεκριμένη μάρκα είναι πως τα εξαιρετικά φτηνά μοντέλα δεν είναι δικά της (δεν νομίζω να έχει δικού της σχεδιασμού, ούτε στα καλά μοντέλα. Brymen πρέπει να είναι). Είναι απλά re-branded πολύμετρα του κιλού. Αυτή όμως τα χρεώνεται. Αν κυκλοφορούν εν αγνοία της εταιρίας... Αν υπήρχε σοβαρός έλεγχος θα απαγορεύονταν η πώληση τους. Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναγράφουν ξεκάθαρα πως δεν είναι ακατάλληλα για κυκλώματα υψηλής ισχύος. Μία φορά θα βάλει ο τεχνικός τους ακροδέκτες στο Unfused (!!!) και θα πάει να μετρήσει τάση στα 380. Μετά είναι πιθανόν να μην μπορεί να το ξανα κάνει. Έχω πολύμετρα των 0.8 € έως των 600 €. Ξέρω όμως ποια μπορώ να βάλω σε κυκλώματα υψηλής ισχύος. Ξέρω ποια θα με προστατέψουν από την μαλακία που με δέρνει. Από κάτω το κύκλωμα εισόδου από ένα παρόμοιο Mastech των 10~20 €. Εδώ ενός σωστά σχεδιασμένου Appa των 60~80 €. Δικά μου και τα δύο. Η διαφορά στην τιμή δεν αξίζει το ρίσκο. Ελπίζω να σε κάλυψα. Γενικά δεν έχω θέμα με τα πολύμετρα των 30-50 ευρώ, τουναντίον. Κι εγώ το UNI-T 139C έχω, δεν έχω κάνα FLUKE. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο έχει κάποια αξιοπρέπεια στην προστασία.
Haldol Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Η αξιόλογη σχεδίαση ήταν ένας απ'τους λόγους που το διάλεξα. Κινέζικη, αλλά όχι "κινέζικη" η UNI-T. Δεν έβρισκα πολλά καλύτερα σ' αυτά τα χρήματα. By the way, πριν δεν αφόρισα τα MASTECH γενικά κι αόριστα. Είπα ότι το συγκεκριμένο MASTECH είναι για πέταμα. Άλλα μπορεί να είναι καλά, αλλά αυτό, επειδή το έχω δουλέψει, είναι μόνο να το 'χεις για να το πετάξεις στο κεφάλι του κλέφτη που θα μπει σπίτι σου το βράδυ.
Highlander Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μια και λέτε για φακό, έχει πάρει κανείς κανένα φακό της προκοπής ; Κοιτούσα Site: αυτόν . Γενικά μου έχει κάτσει να πάρω έναν τέτοιο, αλλά από όσα έχω διαβάσει πρέπει να πετύχω μπαταρίες της προκοπής γιατί κυκλοφορούν αρκετές χάλια που μπορεί να σκάσουν στη φόρτιση. Αν κάποιος έχει καμιά εμπειρία, θα εκτιμούσα τη βοήθεια.
status Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μια και λέτε για φακό, έχει πάρει κανείς κανένα φακό της προκοπής ; Κοιτούσα Site: αυτόν . Γενικά μου έχει κάτσει να πάρω έναν τέτοιο, αλλά από όσα έχω διαβάσει πρέπει να πετύχω μπαταρίες της προκοπής γιατί κυκλοφορούν αρκετές χάλια που μπορεί να σκάσουν στη φόρτιση. Αν κάποιος έχει καμιά εμπειρία, θα εκτιμούσα τη βοήθεια. Λοιπόν, οι ultrafire που πωλούνται στο ebay είναι για τον ebayούτσο, ψώνισε μόνο τον φακό και την μπαταρία βρες την ορίτζιναλ από κανένα μπαταριομάγαζο, θα δώσεις πολλαπλάσια του φακού αλλά η μπαταρία θα είναι σοική, όχι με 1αμπερώρα.. ψώνισα και κάηκα για αυτό στο λέω. όσο για τον φακό, τα ίδια λεφτά θα δώσεις από κανένα κινεζομάγαζο εδώ στην ελλάδα, άντε να δώσεις 2 ευρώ παραπάνω αλλά γλυτώνεις το περίμενε..
haris013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 καλησπέρα ψάχνω κατσαβίδια για χρήση σε PC και λάπτοπ καθώς και precision κατσαβίδια για μικρότερες βίδες. τι μου προτείνετε να αγοράσω,θέλω μια σχετικά καλή ποιότητα και όχι τελειώς κινεζιές,
11demian111 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Pro's kit. Βγάζουν ενα αλουμινένιο με θήκη για 9 μύτες από πίσω, όλα τα λεφτά για να το κουβαλάς πάντα μαζί. Αν θες πιο πολλές επιλογές πας σε κασετίνα.
liopyr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν ανέφερε το απόλυτο εργαλείο που λύνει το 80% των προβλημάτων! 2
haris013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Pro's kit. Βγάζουν ενα αλουμινένιο με θήκη για 9 μύτες από πίσω, όλα τα λεφτά για να το κουβαλάς πάντα μαζί. Αν θες πιο πολλές επιλογές πας σε κασετίνα. που τα βρίσκω αυτά? κάποιο ενδεικτικό site για αγορά ή μαγαζί?
Unabomber Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Λογικα αυτο ειναι http://www.proskit.com/screwdrivers/electronics/9-in-1-screwdriver-set?cPath=20_103&
11demian111 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Αυτό. Για μικροδουλειές σε σταυρωτό είναι τέλειο. Για ο,τιδηποτε άλλο έχω ένα σετ tactix από τα eshop http://www.e-shop.gr/set-46-tem-katsabidia-palamis-kastania-me-mytes-karydakia-kasetina-900242-p-TLS.150015
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα