ficis82 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους project: αυτόματος εντοπισμός δορυφόρων Δέν γνωρίζω για βαθμό δυσκολίας σαν εγχείρημα αλλά πιστεύω είναι άκρως δελεαστικό έστω και σαν σκέψη. Σαν καίνουργιος χρήστης Linux (Ubuntu) και λόγο δουλειάς ασχολούμαι λίγο με το θέμα βέβαια οι γνώσεις είναι λίγες(καλά να είναι οι μηχανές αναζήτησης).Υπάρχει ένα προγραμματάκι το GPREDICT το οποίο έχει interface για Rotators (stepper motor) το οποίο χρησιμοποιείται για real time tracking του δορυφόρου. Μήπως κάποιος μπορεί να με καθοδηγήσει για το τι χρειάζεται που να απευθυνθώ και ίσως ένα εύρος κόστους; απο ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής χρειάζομαι: 2 stepper motor(τι όμως?), motor controller(τι όμως?),δορυφορικό πιάτο(διαστάσεις?) αν κάποιος admin πιστεύει ότι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία παρακαλώ να μεταφερθεί. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2014 από ficis82 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 τι να το κανεις? τι περιμενεις να βλεπεις και θες να γυρναει το πιατο? ποσους δορυφορους θες πια? Για να εχουμε να λεμε ειναι το θεμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ficis82 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 τους θέλω όλους!!! βασικά το σκέφτομαι όχι μόνο σαν project αλλά και σαν hobby. Επίσης εκτός απο δορυφορικά μπορεί να πιάσεις και κανα wifi hotspot... εφαρμογές υπάρχουν παντού πίστεψε με.Βοήθεια δεν βλέπω ή έστω καμιά συμβουλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 πες οτι πιανεις τους δορυφορους,το περιεχομενο πως θα το πληρωσεις? Γιατι τα ελευθερα ειναι της πλακας ,αρα θα χρειαστεις μια συνδρομουλα ή "κατι αλλο" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ficis82 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Καταλαβαίνω την απορία σου και το "κόλλημα" σου. Απλά θα σου πω ότι στην φάση με ενδιαφέρει το πρώτο ΠΩΣ της κατασκευής,το δεύτερο δεν με απασχολεί ακόμα. Αν γνωρίζεις το επόμενο σχόλιο σου είναι καλοδεχούμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adsl2+ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 αν έχεις όρεξη για διάβασμα δες εδώ: http://sdtv.gr/smf/index.php/topic,532.0.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ficis82 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 σε ευχαριστώ για το link. Βέβαια δεν είναι αυτό που ψάχνω .το θέμα είναι να κάνω και εγώ κάτι. http://sgccare.blogspot.gr/2012/03/motorised-dish.htmlεδώ ο τυπάς έχει βάλει κάποιες τυχαίες τιμές στους δύο άξονες και κάνει επίδειξη. με τα πολλά έχω βρεί τι μοτερακια θα χρησιμοποιήσω και μάλλον ποιά κάρτα τύπου arduino μοτερ MG996R servos (υψηλής αντοχής...λένε) motor control board Arduino Uno Rev3 (δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει έλεγχο δύο servo...ακόμα το ψάχνω) βάσεις για τα μοτέρ έχω δεί στο εμπόριο υπάρχουν και τέλος το απαραίτητο script. βέβαια μπορεί να έχω ξεχάσει κάτι. θα ενημερώνω για εξελίξεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Το "τους θελω ολους τους δορυφορους" δεν ειναι εφικτο. Πρεπει να αποφασισεις ποιους δορυφορους θες. Διοτι καθε δορυφορος χρειαζεται αλλο μεγεθος πιατου. Αρα πρεπει να αποφασισεις ποιοι δορυφοροι σε ενδιαφερουν για να αποφασιστει και το μινιμουμ μεγεθος πιατου που χρειαζεσαι. Μετα θα ξερεις και τι αλλα εξαρτηματα χρειαζεσαι (πχ τι ειδους μοτερ, τι ειδους βαση, τι ειδους LNB). Οσον αφορα το πώς, δεν μπορω να σε βοηθησω σε software επιπεδο επειδη μπλεκεις με linux κλπ, αλλα σαν hardware θες βαση, lnb, μοτερ, καλωδια, βυσματα πεδιομετρο (ή κατι που να κανει τη δουλεια του πεδιομετρου στοιχειωδως αξιοπιστα), και θες πολλες ωρες δοκιμων. Ολα αυτα αναλογως το μεγεθος του πιατου και παλι. Ενα 80ρι ειναι πολυ πιο ευκολο στην εγκασταση απο ενα 3μετρο, ποσο μαλλον αν ειναι motorized. Καλα 3μετρο motorized δε θα καταφερεις να εγκαταστησεις ποτε μονος σου σωστα, οποτε ξεχνα το. Για motorized εως 1.20μ θες το μοτερ, θες μια βαση και θες ενα offset single LNB. Επισης κι ενα rg6 καλωδιο να ενωνει LNB με δεκτη (λογικα καποια καρτα στο pc σου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ficis82 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 το σχόλιο μου "τους θελω ολους τους δορυφορους" δεν ήταν στα σοβαρά.ηρέμησε. καλά τα λές. θα παίξω με ένα 80 spare της Nova. το πεδιόμετρο δεν χρειάζεται υποτίθεται γιατί θα έχω το προγραμματάκι gpredict το οποίο είναι διαθέσιμο σε linux windows και mac. κατέβασε το αν δεν το γνωρίζεις και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω. το θέμα μου όπως είπα να σιγουρευτώ για τις αντοχές των μοτέρ και μετά το script το οποίο θα κάνει το πιάτο να κοιτάει στον επιθυμητό δορυφόρο. για τους δορυφόρους: ότι πιάσουμε. αν μπορείς να με βοηθήσεις με την κάρτα θα είσαι ΑΡΧΩΝ. καλά δεν τα λέω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 με 80αρι πιατο...ενταξει... απο την αρχη μου φανηκε τρολαρισμα το θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Για αυτην την δουλειά υπάρχουν έτοιμες ειδικές λύσεις. Τα μοτέρ που χρησιμοποιούμε σε κινητα πιατα λέγονται ACTUATOR - POSITIONER. Για να εχουμε μια λογικη καλυψη του γεωγραφικού τόξου απαιτείται ενα πιάτο τουλάχιστον 1,20μ Τα πιο σύγχρονα μοτερ χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο DiSEqC 1.2.που ειναι και το πιο ευελικτο. Σε συνδυασμό με ενα δορυφορικό δεκτη με το σύστημα USALS η κινηση γινεται αυτόματα ανάλογα το καναλι που αναζητούμε να δούμε. Η χρήση πεδιομετρου για αυτη την εγκατάσταση ειναι μονόδρομος. Δεν αρκει μονο η θεση του δοριφορου. Πρέπει να γινουν μικρομετρικες ρυθμίσεις με σκοπο την ανώτερη απολαβή σηματος χωρις προβλήματα. Μιλαμε για κινήσεις χιλιοστών. Ειδικα το BER με το ματι η με τις φτωχές ενδείξεις των δεκτων δεν το βγαζεις... Τωρα με linux και arduino το θεωρω δυσκολο. Ποσο μαλλον εαν δεν εχεις και τις σχετικες γνωσεις. Αλλωστε ποτε δεν θα δουλεψει τοσο καλα οσο η ετοιμη λοση με το DiSEqC 1.2. Το οποιο για εναν αρχαριο αποτελεί και αυτο δυσκολη υπόθεση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα