Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς να πας και για ΑΤΗ-Μ40, αρκετοί λένε ότι είναι καλύτερα από τα m50 και είναι φθηνότερα 50 ευρώ.

Απλά δεν έχουν κάποια features στον σχεδιασμό τους δηλαδή δεν περιστρέφονται πλήρως όπως τα m50, και είναι πιο μικρά(καλό/κακό είναι υποκειμενικό).

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εφαγα κυριολεκτικα την μερα μου ολοκληρη διαβαζοντας, ψαχνοντας, συγκρινοντας και τελικα βρεθηκαν πολλες επιλογες που ειναι υποψηφιες. Γενικοτερα επεσε μελετη και αν και υπαρχουν πολλα αξιολογα σε σχετικα χαμηλες τιμες εχω δει ενα καρο απο αλλες προτασεις που προσφερουν και αλλα μπονους εκτος απο καλη ποιοτητα ηχου. 

Ετσι λοιπον με βαση τα οσα εχω δει και εχω διαβασει το σχεδιο αρχισε να παιρνει μορφη και να βρισκομαι πλεον μεταξυ: 

- Sennheiser Urbinite

- Sennheiser HD - 25/1 II

- V-Moda XS 

και το μερακλιδικο

-Bowers and Wilkings P5 

Δημοσ.

Λοιπον παιδια τελευταιο update γι αυτο το θεμα. Εξτρα ψαξιμο δεξια και αριστερα και οι τελικες τελικες επιλογες ειναι 

- Sennheiser urbadine (αυτα ειναι στανταρακι στην κατηγορια budget μου)

...και το αρκετα ακριβοτερο αλλα σαφεστατα ανωτερο απο ολες τις αλλες επιλογες (μιλαμε για κατηγορια Sennheiser HD 600 και πανω αλλα φθηνοτερο): 

- Philips fidelio X2 στα 280 ευρω. 

Ναι ξερω οτι ειναι σχεδον διπλασιο απο το αρχικο budget αλλα βλεπω γυρω γυρω οτι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει μεχρι αυτην την τιμη και μετα πρεπει να παμε σε κατηγορια 700-800 ευρω για να ξεπερασουμε αυτο το επιπεδο. Ειναι και το γεγονος οτι ειναι 35 Ωμ και λεγεται οτι ειναι εξαιρετικα με οτιδηποτε και να τα χρησιμοποιησεις. 

Γενικοτερα κλεινω προς τα urbinite λογο τιμης και φορητου σχεδιασμου ενω ο ηχος τους ειναι εξαιρετικος για την κατηγορια τιμης με τελειο bass response και αψογα μεσαια. Τα Χ2 ειναι απλα audiophile με οτι αυτο σημαινει και γενικα τα καλυτερα (χωρις ενισχυτες) ακουστικα που μπορεις να παρεις μεχρι και τα 700-800 ευρω. 

Σε λιγες μερες που θα το ψαξω περισσοτερο θα εχω καταλληξει αν θελω να κανω παραπανω οικονομια για τα Χ2 ή αν θα περασω απευθειας στα urbinite. 

Δημοσ.

Ειναι πολλά αλλα αν αξιζει η μεταβαση τοτε θα την κανω με σχετικη ανεση (δηλαδη να κανω λιγο παραπανω κουμαντο και να τα παρω τον επομενο μηνα). Δεν ειναι λιγα 100 ευρω πανω σε σχεση με τα urbinite αλλα μιλαμε για ενα απο τα καλυτερα φορητα σετ VS ακουστικων που ειναι μεν φορητα αλλα ειναι πραγματικα audiophile και ειναι στην κατηγορια των καλυτερων μεχρι και τα 700-800 ευρω. 

Αυτο που δεν ξερω και δεν μπορω να πιστοποιησω ειναι αν η διαφορα του ηχου ειναι τετοια που να αξιζει τα 100+ ευρω παραπανω. Παντως μεχρι στιγμης δεν μπορω να πω οτι με σιγουρια κερδιζουν τα urbinite αλλιως θα τα παραγγελνα χθες. Σκεψου οτι η "μαχη" ειναι αρκετα δυνατη ετσι ωστε να το ψαξω και αλλο. 

Δημοσ.

Παιδια το θεμα θεωρειται ληξαν, με αυτα και αυτα αποφασισα να παρω τα V-Moda XS μαυρα που τα εχει σε προσφορα το Amazon στις 150 λιρες (ενω κανονικα κοστιζουν 170+). Ανεβασα λιγο το budget για τα συγκεκριμενα γιατι εχουν προγραμμα life-time αλλαγης ή αντικαταστασης με νεοτερα μοντελα της εταιριας και worldwide διετη εγγυηση. Η ποιοτητα του ηχου που βγαζουν ειναι παρα πολυ καλη για φορητα ακουστικα κατα τα λεγομενα των reviews και ειναι φτιαγμενα σαν τανκ χωρις να θυσιαζουν τις μοντιφες ή αλλαγες αν χρειαστει να κανεις. 

Τα Urbinite που τελικα απεριψα αυτος ηταν και ο λογος που τα απεριψα, οτι δηλαδη σε περιπτωση καποιας βλαβης ή μοντιφας δεν εχω την δυνατοτητα να κανω τιποτα. Ειναι "κλειστα" ακουστικα δηλαδη. Το i-phone των ακουστικων :P Ετσι λοιπον προτιμησα πιο πρακτικα και χειροπιαστα πραγματα πανω απο απλα μια καλυτερη αποκριση στο μπασο και καπως καλυτερα μεσαια. Ο χρονος θα διξει αν επραξα καλα ή οχι. Θα τα εχω στα χερια μου μεσα στην επομενη εβδομαδα.   

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον επειδη καποιοι καποιος το ζητησε, εντυπωσεις απο τις λιγες ωρες που τα χρησιμοποιησα. Ας παω απευθειας στα δυο ζητηματα που θα καινε και τους περισσοτερους, ποιοτητα ηχου και ανεση:

- Στο θεμα της ποιοτητας ηχου δεν εχω κανενα παραπονο, δοκιμασμενα σε πληθος μουσικης, παιχνιδιων στις φορητες και ταινιες τα ακουστικα ειναι παρα πολυ καλα. Για την ακριβεια για multimedia καταστασεις ειναι οτι πρεπει καθως ο ηχους τους ειναι "χρωματιστος". Οχι πολυ, ισα ισα να μην τον ακους ξερο. Κανουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλεια στο να καλυπτουν ατελειες απο streaming υπηρεσιες ή απο χαμηλοτερης ποιοτητας MP3 (κατι το οποιο δεν το λενε πολλα review) και επισης αισθανομαι οτι ωρα με την ωρα ο ηχος τους γινεται καλυτερος. Ειναι καπως μπασατο ακουστικο οποτε για οσους γουσταρουν μπασατη μουσικη/ταινιες/παιχνιδια ειναι πραγματικα εξαιρετικη επιλογη. 

- Ανεση τωρα στην αρχη που τα εχω θελει να το συνηθισεις. Τα ακουστικα καθονται ακριβως επανω στο αφτι σου με αποτελεσμα τις πρωτες φορες που θα τα βαλεις να εχεις πονους στο αφτι σου μετα απο κανενα μισαωρο και χρειαζεσαι διαλειμα. Πλεον μπορω να τα κραταω με ανεση πανω απο ωρα χωρις καν να αισθανομαι οτι πρεπει να τα βγαλω και ειμαι σιγουρος οτι οσο περναει ο καιρος θα ειναι ακομα καλυτερα. 

Γενικοτερα απο το κουτι ακομα που ειναι φτιαγμενο και αυτο σαν τανκ βγαζεις την αποψη οτι προκειται για κατι το εξαιρετικα ποιοτικο απο κατασκευαστικης αποψης. Μεγαλη μαγκια οτι εχει υποδοχη και στα δυο σημεια των ακουστικων σε περιπτωση που θελει και δευτερος να ακουσει αυτο που ακους ή αν βλεπεις μια ταινια να την δει και αυτος μαζι σου με τα δικα του ακουστικα χωρις εξωτερικα βοηθηματα. Τα καλωδια του ειναι ενισχυμενα εσωτερικα με κεβλαρ και το κυριο καλωδιο που ερχεται εχει μικροφωνο και χειρισμο με ενα κουμπι ενω εχει και non-tangle σχεδιασμο. Η εξαιρετικης ποιοτητας hardcase που σου δινουν μαζι με τα ακουστικα ειναι πολυ καλη στην αισθηση και εχει κρικακια για να το κρεμασεις ή να το περασεις σε καμια ζωνη ή σε σακο αν θελεις. Ειναι ΠΑΡΑ πολυ μικρα γι αυτο που ειναι και μαζευουν πανευκολα.  

Αξιζουν τα 200 ευρω; Δεν ξερω, ο καιρος θα δειξει. Απο αποψη ποιοτητας κατασκευης και ηχου μαζι με τις ευκολιες που παρεχουν ειναι απλα εξαιρετικα και δεν νομιζω να υπαρχει κατι αντιστοιχο σε αυτα τα λεφτα (εκτος των Urbanite που ερχονται "γυμνα" συγκριτικα). Βαλε και το γεγονος οτι τα δηλωσα στην εταιρια και εχω ηδη μπει στο προγραμμα για lifetime ανταλλαγη με νεοτερο μοντελο καθως και ΦΟΥΛ διετη παγκοσμια εγγυηση.  

Δημοσ.

Καλορίζικα, πάντως από όσα είχα ακούσει για τα urbanite δεν ήταν τόοοσο θετικά τα σχόλια οπότε παραξενεύομαι που μετά από research κατέληξες στα urbanite(Το target audience είναι οι πιο casual listeners και bassheads αλλά still these are sennheisers).

Σίγουρα πάντως από ποιότητα κατασκευής και αντοχής στον χρόνο δεν θα απογοητευτείς λόγω ποιότητας sennheiser, αλλά σε ότι αφορά τον ήχο υπήρχαν καλύτερες επιλογές και φθηνότερες κατά την γνώμη μου.

Ωραίο review btw :)

Edit: Είμαι τυφλός από ότι φαίνεται, τελικά πήρες τα V-Moda XS, ΠΑΛΙ καλά.

Καλορίζικα καλή επιλογή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...