Plutomania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Έχω το Speedport W 724V του OTE με περασμένο firmware 037B και μου κάνει κάτι περίεργο. Δουλεύει αλλά γύρω στις 3 φορές την ημέρα όλες οι συσκευές LAN χάνουν το internet, δε δουλεύει το εσωτερικό δίκτυο και δε μπαίνει καν στο menu του. Το μόνο που περιέργως λειτουργεί (internet + menu) όταν γίνεται αυτό είναι το δικό του Wi-Fi, τίποτα άλλο. Διορθώνεται προσωρινά (για λίγες ώρες) με restart. Κατά τη διάρκεια που γίνεται αυτό κοιτάω το log μέσα από μια Wi-Fi συσκευή και τα μόνα περίεργα που βλέπω είναι αυτά: 2014-12-28 15:08:02 User 192.168.1.13 has successfully logged into web-ui (G101) <-- Μόνο από το δικό του AP2014-12-28 15:04:56 DHCP is active: 01.01.1970 17:47:10 WLAN ExamplePhone AA:AA:AA:AA:AA 192.168.1.17 255.255.255.0 192.168.1.2; 192.168.1.2 1814400 (H001)2014-12-28 15:04:52 Providing DHCP information to a requesting station has failed (H003)Το MAC το άλλαξα επίτηδες σε AA εδώ στο κείμενο, δεν έχει σχέση. Στο δίκτυο έχω άλλους δυο router που δουλεύουν σαν switches/AP με τα πάντα απενεργοποιημένα (ATM, DHCP, Firewall, NAT, QoS, UPnP). Αυτοί είναι στις διευθύνσεις 192.168.1.3 & 192.168.1.4 με το DHCP Pool του Speedport να ξεκινά από 192.168.1.10 - 254. Αναφέρω το τελευταίο αν και δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα πριν που είχα τον ZTE H108NS.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 δοκιμασε σε ενα Pc να εχεις καρφωτα ip να δουμε οταν γινει αυτο αν θα μπει η οχι στο internet/router. κατα τα αλλα προσωπικα θα το αφηνα στην ακρη και θα πηγαινα να παρω κανα σοβαρο ρουτερ.ουκ ολιγα θεματα για το speedport.θα χτυπαγα κανα tp link 8970 αν ηθελα κατι φτηνο και adsl ενω θα πηγαινα σε κανα 9980 tp link ή σε κανα Draytek 2760αν ηθελα κατι να ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.απο το ενα σαπιδορουτερ zte στο αλλο Noname.
Plutomania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 VDSL έχω τώρα (βασικά περιμένω σωστή ενεργοποίηση, κάτι κάνανε λάθος και είμαι ακόμα σε adsl ταχύτητες) οπότε σέταρα τον router εδώ και καμιά βδομάδα. Να αγοράσω άλλον δε μπορώ γιατί είναι ακριβοί οι VDSL (πχ γύρω στα 120€), οπότε προσπαθώ να τα βγάλω πέρα με αυτή τη βλακεία. Όταν λες καρφωτή, από Windows ή Speedport? Το έκανα στα Windows αλλά υπάρχει και στον router Reserved IPs όπως τις λέει όπου κάνεις assign συγκεκριμένο MAC σε συγκεκριμένη IP. Μου φαίνεται πάντως πολύ περίεργο που δουλεύει μόνο από το Wi-Fi του όταν γίνεται αυτό το "κόλλημα".
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 VDSL έχω τώρα (βασικά περιμένω σωστή ενεργοποίηση, κάτι κάνανε λάθος και είμαι ακόμα σε adsl ταχύτητες) οπότε σέταρα τον router εδώ και καμιά βδομάδα. Να αγοράσω άλλον δε μπορώ γιατί είναι ακριβοί οι VDSL (πχ γύρω στα 120€), οπότε προσπαθώ να τα βγάλω πέρα με αυτή τη βλακεία. Όταν λες καρφωτή, από Windows ή Speedport? Το έκανα στα Windows αλλά υπάρχει και στον router Reserved IPs όπως τις λέει όπου κάνεις assign συγκεκριμένο MAC σε συγκεκριμένη IP. Μου φαίνεται πάντως πολύ περίεργο που δουλεύει μόνο από το Wi-Fi του όταν γίνεται αυτό το "κόλλημα". Καρφωτα απο το Tcp ip της καρτας δικτυου.επισης δοκιμασε παλι κανα hard reset.ναι ειναι ακριβα τα vdsl.το draytek 150 ενω το φτηνο ειναι το 9980 της tp link.εκτος αν εβρισκες κανα technicolor 589,788 με καμια φτηνη τιμη αλλα λογω custom firmware θελει λιγο παιχνιδι για να το σεταρεις.ειχα μεινει στο 037a firmware βγηκε και 037b?ευχομαι να μην ειναι κανα bug του firmware γιατι σε βλεπω να περνας το 037 για δοκιμη μετα ή να το γυρνας πισω.να εχανε ενα pc την συνδεση οκ αλλα ολα μαζι ειναι υποπτο.εκτος αν καποιο pc Κολλαει το ρουτερ που εκει πρεπει να βγαλεις ενα καθε φορα για να δεις αν θα το ξανακανει. μην σε παραξενευει.μπορει για καποιο λογο να κολλανε οι ethernet του ρουτερ.προβληματικο ρουτερ πχ.τωρα οτι σε εχουν σε adsl υπομονη.μπορει να μην εγινε η αλλαγη οριου μπορει να σε εριξαν σε λαθος οριο ποιος ξερει τι.εξαρτατε και αν θα παρεις απο kv ή απο το αστικο κεντρο.υπομονη σε αυτο.μπορει να σε ενεργοποιησαν adsl απο το αστικο κεντρο και μετα να σε γυρισουν vdsl στο kv. επισης δες και αυτα για την σωστη καλωδιωση για το vdsl ειδικα αν παρεις απο το αστικο κεντρο. http://www.insomnia.gr/topic/535486-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-vdsl/ http://www.insomnia.gr/topic/515704-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-vdsl/ και αυτο που τα λεει παλι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf το διαβασα μια στα γρηγορα και φαινεται οκ τουλαχιστον για το θεμα καλωδιωσης.τα πιο κατω που να βαλετε το ρουτερ κτλ ειναι αχρηστα στο θεμα μας
Plutomania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το 037A ειναι Annex A ενώ το 037Β Annex B. Εγώ έχω ISDN οπότε και το B. Μόνο ένα splitter έχω για να μετατρέψει το LINE σε VOICE + DATA. Στις υπόλοιπες συσκευές λόγω ISDN δε χρειάζομαι κάτι άλλο όπως filters από όσο ξέρω. Το σπίτι δεν είναι αρχαίο οπότε δεν υπάρχει θέμα με καλωδιώσεις. Στο ADSL συγχρόνιζα στα 16 και 0.9 περίπου. Μετά από αυτό που κάνανε έμεινε 16 αλλά πήγε το upload στο 1.4 περίπου. VDSL 30 υποτίθεται. Πρέπει να στείλουν συνεργείο αλλά έπεσα στις γιορτές. Θα δοκιμάσω ένα Hard Reset και ξαναπέρασμα όλων των ρυθμίσεων από την αρχή. Αν συνεχίζει μάλλον είναι προβληματικό και θέλει αλλαγή. EDIT: Επίσης στη κάρτα δικτύου μέσω Windows έβαλα 1ο DNS το 192.168.1.2 (router) και ως δεύτερο το 8.8.8.8 της Google. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2014 από Plutomania
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Το 037A ειναι Annex A ενώ το 037Β Annex B. Εγώ έχω ISDN οπότε και το B. Μόνο ένα splitter έχω για να μετατρέψει το LINE σε VOICE + DATA. Στις υπόλοιπες συσκευές λόγω ISDN δε χρειάζομαι κάτι άλλο όπως filters από όσο ξέρω. Το σπίτι δεν είναι αρχαίο οπότε δεν υπάρχει θέμα με καλωδιώσεις. Στο ADSL συγχρόνιζα στα 16 και 0.9 περίπου. Μετά από αυτό που κάνανε έμεινε 16 αλλά πήγε το upload στο 1.4 περίπου. VDSL 30 υποτίθεται. Πρέπει να στείλουν συνεργείο αλλά έπεσα στις γιορτές. Θα δοκιμάσω ένα Hard Reset και ξαναπέρασμα όλων των ρυθμίσεων από την αρχή. Αν συνεχίζει μάλλον είναι προβληματικό και θέλει αλλαγή. EDIT: Επίσης στη κάρτα δικτύου μέσω Windows έβαλα 1ο DNS το 192.168.1.2 (router) και ως δεύτερο το 8.8.8.8 της Google. αρα απο firmware εισαι μια χαρα αφου ειναι το 037.δεν ηξερα οτι το ειχαν σαν 037a pots και σαν 037b isdn αφου δεν βλεπεις και πολλα ατομα με isdn.με βαση τα χαρακτηριστικα που βλεπω πιστευω δυο πραγματα. α.σε εχουν γυρισει σε vdsl και απλα δεν πας παραπανω πιστευω για τους παρακατω λογους. α1.μεγαλο attenuation αφου βλεπω 26 α2.το adsl over isdn παιζει χειροτερο απο το adsl over pstn και δεν ξερω αν ισχυει αυτο και στο vdsl.ο λογος ειναι οτι το isdn για την τηλεφωνια "πιανει" περισσοτερες συχνοτητες απο οτι το pstn. α3.καλωδιωση. αν δεις στο θεμα που εχω κανει comment.η γραμμη πρεπει να σταματαει στο splitter.αν εσυ εχεις αλλα πριζακια μπορει αυτα τα πριζακια(ασχετα που δεν παιζουν) να ειναι συνδεδεμενα με την κεντρικη γραμμη πισω απο τον τοιχο. εκτος αν εχεις τα εχεις ενωσει με τα ab1 ab2 του Netmod για να δωσεις τηλεφωνο σε καποιο αλλο δωματιο.επισης θα προτεινα αμα δεν χρησιμοποιεις την isdn να την γυρναγες σε pots. ακομα δεν θελουμε πριζακια του οτε με πυκνωτη.δοκιμασε χωρις splitter ,netmod να δεις ποσο συγχρονιζεις ενω αν πιανουν τα χερια σου παραπανω δοκιμασε αυτο που σου γραψα πιο πανω με το να ανοιξεις το κεντρικο πριζακι ή και ακομα καλυτερα κατω στον κατανεμητη/χωνευτη για να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει. επισης δεν χρειαζεται το σπιτι να ειναι αρχαιο για να εχει θεματα καλωδιωσεις.δεν ειναι το να εχει χαλασει το καλωδιο αλλα οι συνδεσεις αν εχουν γινει σωστα και δυστυχως ακομα και σε νεα σπιτι βλεπω διαφορα. μεχρι και το αναπληρωματικο ζευγαρι αν ειναι συνδεδεμενο μπορει να σου κανει προβληματα και στο adsl αλλο τοσο στο vdsl. αλλιως υπομονη για το συνεργειο να ερθει για να μετρησει την ταχυτητα. τωρα για το αρχικο προβλημα δες τι γινεται αμα βαλεις καρφωτα ip .αν και εκει χανει την lan και βλεπεις οτι δεν μπαινεις στο ρουτερ πεστο στον οτε μπας και σου φερουν αλλο router.Μια χαρα τα dns δεν εχουμε θεμα. λογικα απο το αστικο κεντρο θα παρεις vdsl οπως φαινεται εκτος αν για καποιο λογο δεν σε εχουν γυρισει ακομα στο Kv. αφου βαλεις καρφωτες ip οταν κολλησει το ιντερνετ πηγαινε σε cmd(command prompt) και δοκιμασε Ping 192.168.2.1 ( ip router) ping 194.219.227.2 ping www.insomnia.gr να δουμε τι θα σου βγαλει. αν το πρωτο βγει failed τοτε δεν βλεπει καν το ρουτερ οποτε μην κανεις καν τα υπολοιπα.επισης δες οταν χανει την lan αμα σου βγαζει οτι αποσυνδεθηκε το καλωδιο δικτυου.αν το γραφει αυτο παλι δεν εχουν νοημα τα τεστς.
Plutomania Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Σχετικά με την ταχύτητα: Ήρθε τεχνικός πριν 3-4 μέρες και βρήκαμε τι φταίει. Καταρχάς έξω από το σπίτι έρχεται 32 οπότε όλα καλά εκεί. Μέσα είχα 16 όμως. Τελικά το πρόβλημα ήταν η αντικεραυνική προστασία η οποία έκοβε όλες τις μεγάλες συχνότητες. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε ούτε θα το είχα σκεφτεί προσωπικά να πω την αλήθεια. Με το που την έβγαλε αυτή, από 16/1.4 που είχα πετάχτηκα στο 30/2.5 όπως έπρεπε. Μου είπε ότι α) στη πράξη είναι σαν να ήταν το σπίτι κανένα χιλιόμετρο παραπέρα και β) έτσι κι αλλιώς αυτή δε κάνει τίποτα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα που τη βγάλαμε. Να σου πω την αλήθεια όμως έτσι κι αλλιώς θα την έβγαζα για τη τόσο μεγάλη διαφορά που κάνει. Για να είχα και πριν και μετά το VDSL 16 σημαίνει πως και στο adsl μου έκοβε κάτι μικρό. Κοίτα να δεις... Ορίστε τα νέα στοιχεία της γραμμής, μια χαρά μου φαίνονται. Βλέπεις κάτι περίεργο; Σχετικά με το πρόβλημα του router: αυτό ζει και βασιλεύει. Μου έχει βγάλει τη πίστη, δοκίμασα και προηγούμενο "stable/official" firmware και τα ίδια κάνει. Όταν κάνει το πρόβλημα δε μπορείς από συσκευή που είναι στο LAN του να μπεις internet, στο menu του, στον samba usb server κλπ. Έχουμε και λέμε, με static IP δοκίμασα όταν κόλλησε να κάνω ping το ίδιο, καμία απάντηση (δε μπαίνει στο menu του), δοκίμασα να κάνω ping κάτι παραέξω και προφανώς δεν έγινε. Δοκίμασα να κάνω ping μια άλλη συσκευή στο δίκτυο και απάντησε (εκτυπωτής). Δηλαδή αυτά που δουλεύουν είναι: μάλλον άλλες συσκευές δικτύου, wi-fi του speedport. Δεν υπάρχει internet, samba usb server και τα υπόλοιπα. Τα Windows βγάζουν κίτρινο θαυμαστικό ότι το δίκτυο είναι limited δηλαδή local μόνο χωρίς internet access. Δυστυχώς βλέπω και άλλους να έχουν το ίδιο πρόβλημα πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι και η αντικατάσταση που ζήτησα πάλι τα ίδια προβλήματα θα μου κάνει.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 για αυτο λεμε και νομιζω στο εγραψα.πριζακια οτε που εχουν πυκνωτη πριζακια αντικεραυνικα ,οπως και Ups και πολυπριζαπου περνας απο μεσα την τηλεφωνικη γραμμη για προστασια δεν κανουν ουτε στο adsl αλλο τοσο στο vdsl.τα αντικεραυνικα οπως και του οτε λογω πυκνωτη κανουν και αλλα θεματα και στο τηλεφωνο.βγαζουν 2 βραχυκυκλωματα να το πω απλα οπως και ανεβαζουν το φορτο της γραμμηςσαν να εχεις παραπανω συσκευες πανω.ναι δεν εχει νοημα να εχεις προστασια.αν ειναι να καει το ρουτερ απο κανα κεραυνο θα καειθα σου δωσουν αλλο.αλλα γενικα ναι ειναι δυσκολο να καει.ναι μπορει να σου εκοβε και στο adsl απλα λιγοτερο.το vdsl ομως που παιζει με παραπανω ταχυτητες ειναι πιο απαιτητικο και το παραμικρο λαθοςσε χαντακωνει.ειναι το ιδιο με την καλωδιωση που σου εγραψα.ενω στο adsl τα παραλληλα(bridge taps)δεν κανουν προβλημα σε σημειο που να ειναι εμφανες στο vdsl κοβουν megabit αβερτα.ναι τωρα φαινεται σαν να παιζει και το δευτερο φασμασυχνοτητων ενω πιο πανω δνε το εβλεπα οπως και το attenuation μειωθηκε.απλα καλο θα ειναι και το καλωδιονα μην συνεχιζει παραλληλα σε αλλα πριζακια εκτος οπως σου ειπα αν τα εχετε γυρισει πανω στο netmod οποτε ολα οκ. τωρα για το προβλημα αφου ειναι γενικο δεν μπορεις να κανεις κατι.αν φτιαχτει σε κανα firmwareupdate τοτε καλως.θα μου πεις ηδη εχουν βγαλει τοσα ρουτερ και παλι ακομα προβληματα.γενικα ειναι ρουτερ για κλαματα δυστυχως.σαν τα zte ενα πραγμα.δεν περιμενω να παιξει ποτε σωστα.για μενα η καλυτερη κινηση ειναι αυτο που γραφει και ο αλλος""Κι εμένα το έκανε και μάλιστα σε 2 speedport. Αγορασα ενα Drytek και ηρεμισα.... "" .Εκτος αν πας σε κανα thomson 589.788 απο καμια αγγελια ή σε κανα tp link 9980 που ειναι πιο φτηνα. ναι τζαμπα αντικατασταση ζητησες.ρουτερ της πλακας τελειως.απορω γιατι τα δινουν.θα μου πεις κατιφτηνο παιρνουν αφου το δινουν δωρεαν.καλυτερα να χρεωναν κατι και να το περνες πιο φτηνα απλα.ελαχιστα ρουτερ απο providers αξιζουν ειτε adsl ειτε vdsl που εχουν δωθει κατα καιρους.draytek,fritz,technicolor,linksys,dlink.τωρα κατα κορον βλεπεις zte.οτι πιο κινεζια οτι πιο φτηνο.του κιλου κανονικα.
Plutomania Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Άμα κάνει και το άλλο το πρόβλημα έχω σκεφτεί να αφήσω το speedport ως modem μόνο σε bridge mode και να βάλω ένα άλλο adsl router να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Πάντως στη δική μου περίπτωση το ZTE H108NS που έδινε/δίνει ο ΟΤΕ για adsl δεν μου έκανε τρελά. Το μόνο που είχε είναι ότι για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να μπω στο menu του όταν ζοριζόταν δηλαδή όταν έκανα file transfer από το USB ή κατέβασα με full ταχύτητα. Έλεγα πως είχε κακό QoS. Το τραγικό είναι όμως ότι τουλάχιστον το άτιμο είχε QoS. Ο Speedport δεν έχει καν! Ποιός το σκέφτηκε αυτό; Router χωρίς QoS, δεν το έχω ξαναδει. Μετά σε πέρνουνε τηλέφωνο να σου διαφημίσουν το τρομερό multitasking που θα κάνεις αν βάλεις VDSL. Κατεβάζει ένας στο τέρμα (πχ από ftp που δεν μπορεί να βάλει όριο) και οι υπόλοιποι έχουν 56Kbps modem ταχύτητες στη καλύτερη.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Άμα κάνει και το άλλο το πρόβλημα έχω σκεφτεί να αφήσω το speedport ως modem μόνο σε bridge mode και να βάλω ένα άλλο adsl router να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Πάντως στη δική μου περίπτωση το ZTE H108NS που έδινε/δίνει ο ΟΤΕ για adsl δεν μου έκανε τρελά. Το μόνο που είχε είναι ότι για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να μπω στο menu του όταν ζοριζόταν δηλαδή όταν έκανα file transfer από το USB ή κατέβασα με full ταχύτητα. Έλεγα πως είχε κακό QoS. Το τραγικό είναι όμως ότι τουλάχιστον το άτιμο είχε QoS. Ο Speedport δεν έχει καν! Ποιός το σκέφτηκε αυτό; Router χωρίς QoS, δεν το έχω ξαναδει. Μετά σε πέρνουνε τηλέφωνο να σου διαφημίσουν το τρομερό multitasking που θα κάνεις αν βάλεις VDSL. Κατεβάζει ένας στο τέρμα (πχ από ftp που δεν μπορεί να βάλει όριο) και οι υπόλοιποι έχουν 56Kbps modem ταχύτητες στη καλύτερη. λογικα θα το κανει αφου το γραφουν και αλλοι.τωρα ποιο ειναι το θεμα και αν ειναι με ολες τις καρτες ή οχι ποιος ξερει.αν το βαλεις σε bridge που λες τοτε θες ρουτερ απο πισω που να εχει wan/internet.δεν μπορεις να βαλεις αλλο adsl router.αν βαλεις αλλο adsl router τοτε δεν πρεπει να το κανεις bridge και απλα το αλλο adsl router να παιζει σαν access point.τωρα για το zte ενταξει μην περιμενεις δυνατο hardware αρα λογικο να πιταρει ασχημα οταν κανεις πολλα πραγματα και παςνα μπεις στο μενου του.και σε thomson το βλεπεις αυτο μερικες φορες.τωρα το qos εξτρα φορτο για το ρουτερ.απορω τι το εβαλαν.ψιλο Useless κιολας.τα καλα ρουτερακια εχουν bandwidth management και συνηθως και qos που ειναι οτι καλυτερο για να θετεις και ορια περα απο Priorities.τωρα στο speedport γιατι δεν εβαλαν δεν ξερω.καλα το marketing παιρνει και δινει μην το ψαχνεις.ναι τρομερο multitasking με αυτα τα τρελλα ρουτερακια.για αυτο κανα tp link ή κανα draytek να σου μεινει μια ζωη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα