Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω μια μικρή εφαρφμογή (πρωτη μου φορά), με ένα servlet και κάποια jsp pages.. Πως μπορώ να αποθηκεύσω τα δεδομένα μου ώστε την επομενη φορα που θα τρέξω την εφαρμογή να να έχουν σωθεί τα δεδομένα? Συγκεκριμένα έχω κάποια objects, hasMaps κτλ που θέλω να αποθηκεύσω..

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μέσω serialization?

Ναι είναι μια λύση αυτό, αλλά γιατί δεν τα σώζεις σε database τα δεδομένα, όπως πρότεινε και ο nilosgr.

Θες για κάποιο συγκεκριμένο λόγο να σώσεις όλο το object?

Δημοσ.

Ναι είναι μια λύση αυτό, αλλά γιατί δεν τα σώζεις σε database τα δεδομένα, όπως πρότεινε και ο nilosgr.

Θες για κάποιο συγκεκριμένο λόγο να σώσεις όλο το object?

Ετσι όπως έχω φτιάξει το servlet, χειρίζομαι τα πάντα μέσα απο classes.. Βασικά δεν ξέρω τι να κάνω, ειμαι αρχάριος σε αυτό οπότε γιαυτό ρωτάω..

Δημοσ.

Δεν δίνεις αρκετές πληροφορίες. Εξαρτάται από το τι θες να κάνεις.

Σε αυξανόμενη σειρά δυσκολίας:

1. To default object serialization που προσφέρει η γλώσσα που χρησιμοποιείς

2. Serialization σε JSON/YAML ή άλλο αντίστοιχο format. Ανάλογα με τη γλώσσα και το format, μπορεί να χρειαστείς και κάποιο 3rd party library. Το «πλεονέκτημα» των φορματ αυτών είναι ότι τα αρχεία θα είναι human readable (το οποίο φυσικά μπορεί να μη σε ενδιαφέρει) καθώς και ότι θα είναι πιο εύκολο να «επικοινωνήσεις» με άλλα προγράμματα (το οποίο επίσης μπορεί να μη σε ενδιαφέρει).

3. Χρήση μιας βάσης δεδομένων (βασικά της sqlite). Πιο μανουριάρικο από τα υπόλοιπα (γιατί πρέπει να μάθεις SQL κτλ) αλλά σου δίνει και σημαντικά περισσότερες επιλογές. Και πάλι ανάλογα με τη γλώσσα ίσως να χρειαστείς κάποιο 3rd party library.

Η διαφορά μεταξύ του 1 και του 2 είναι μικρή, ενώ μεταξύ του 2 και του 3 είναι αρκετά μεγάλη (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το 3 είναι κάτι τρομερό).

Εγώ θα διάλεγα μεταξύ των 2 και 3.

Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, ή δώσε περισσότερο context για να καταλάβουμε την περίπτωσή σου ή δοκίμασε τα 1 και 2. Αν έχεις χρόνο και το κάνεις για εκμάθηση, δοκίμασε και τα 3, ούτως ή άλλως και τα 3 είναι χρήσιμο (ως απαραίτητο) να ξέρεις πως γίνονται.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...