rejosaa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα και χρόνια πολλά στα παιδιά του φόρουμ. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα pc, ως τερματικό, χώρις σκηρό δίσκο. Εννοώ δηλαδή να λειτουργεί κανονικά, σαν να υπήρχε ο σκληρός μόνο που αυτός θα βρίσκεται σε έναν server όπου θα είναι δεσμευμένο ένα x μέγεθος στο σκληρό του server και θα υπάρχει το λειτουργικό στο σκληρό του server αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο τερματικό. Τέλος αυτοί οι υπολογιστές θα βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο με switch (εννοείται με lan).
rejosaa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά καμία πρόταση η λύση στο θέμα μου?
TheELF Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μπορείς να κάνεις Pxe boot αλλά δεν είναι φτιαγμένο για καθημερινή χρήση και λογικά δεν θα δουλέψει καθόλου για windows,αν σκέφτεσαι κάνα unix ή dos ίσως και να φτιάχνεται κάποιο περιβάλλον για καθημερινή χρήση. http://en.wikipedia.org/wiki/Preboot_Execution_Environment Καλά είναι να μας εξηγείς όσο ποιο λεπτομερές γίνετε το τι θες να κάνεις γιατί μπορεί να σκέφτεσαι άδικα υπερβολικά πολύπλοκα.
rejosaa Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Έχω αρκετά (4-5) parts που συνθέτουν υπολογιστές, δεν έχω όμως σκληρούς δίσκους. Όμως και πάλι το ρωτάω πληροφοριακά θα με ενδιέφερε το όλο θέμα και για άλλους προσωπικούς λόγους.
TheELF Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Έχω αρκετά (4-5) parts που συνθέτουν υπολογιστές, δεν έχω όμως σκληρούς δίσκους. Υπάρχουν λειτουργικά που μπορούν να τρέξουν πλήρως από cd αν θες να τα δουλεύεις και να αποθηκεύεις σε usb. Μπορείς να τα τρέχεις ακόμα και απευθείας από usb αρκεί να μην είνια αρχαιολογίες που δεν ξεκινάνε καν από usb. (αλλά ακόμα και εκεί μπορείς να κάνεις boot floppy,αν και έχουν καταντήσει να είναι σπάνιες οι δισκέττες) Ή στην τελική μόλις φορτώνουν τα συνδέεις με τον σκληρό του δικτύου. Π.χ. το wary puppy τρέχει και σε πολύ παλιό υλικό πολύ καλά,είναι μικρό και αρκετά εύκολο στην χρήση. ebay αγγελίες κτλ οι ide δίσκοι είναι πολύ φτηνοί όταν δεν χρειάζεσαι μεγάλες χωριτηκότητες. Κατά τα άλλα ψάξημο με τον όρο που σου είπα,θέλει πολύ διάβασμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα