Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω ένα λάπτοπ εδώ και καμιά πενταετία και τον  τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει και παγώνει η εικόνα του ξαφνικά πάντα σε περιβάλλον windows (δεν κάνει και κάτι άλλο να ξέρω εάν θα κολλισει εκεί!) και επανέρχεται μόνο του μετά από λίγη ώρα 1-2 λεπτά.

Εχει αλλαχτεί ο σκληρός σε ssd (κολλούσε και με τον παλιό)  και τρέχει σε windows 7.

Εχει ανοιχτεί πολλές φορές επίσης για να αλλαχτεί πάστα και να καθαριστεί

Η  κάρτα γραφικών είναι onboard και αυτήν υποψιάζομαι

Τι δοκιμές μπορώ να κάνω τι να ελένξω ?

Μπορεί να φταίνε drivers?

Φιλικά γιώργος

Δημοσ.

Ξεκίνα με ενα καθάρισμα απο trojans κτλπ με malwarebytes και adwlceaner μετα απεγκατάσταση των drivers κανονικά καθάρισμα τα υπολοίματα με το http://www.wagnardmobile.com/DDU/και ξανα πέρνα τους καινούργιους , επίσης κανε και εναν έλεγχο την υγεία του δίσκου με το hdsentinel

Δημοσ.

Κάνε αρχικά την διαδικασία για τα trojans που σου ειπα οσο για τους drivers θα τους βρείς στην σελίδα του laptop σου

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου έκανα τη διαδικασία με καθαρισμό και drivers και προσ το παρόν πάνε όλα καλά δεν έχω κάποιο τρόπο να το δοκιμάσω για κόλλημα μόνο να περιμένω

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από όλα αυτά το pc δουλεψε για μια βδομαδα χωρις κανένα κολλημα και σήμερα έκανε ξανά το ίδιο στο άκυρο!

Ιό δεν μου έχει βρεί και έχω καθαρίσει τα πάντα hardware - software!

Τί άλλο?

Δημοσ.

Εφόσον έκανες καθαρισμό από PUPs και ιούς και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με τους drivers, τότε έχει αρχίσει να τα παίζει η κάρτα γραφικών.

Φοβάμαι ότι σύντομα θα χρειαστείς reballing.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω κάνει τα πάντα και το πρόβλημα συνεχίζει

Ram test καθαρό

ssd καθαρός

Θερμοκρασίες μια χαρά

Τι άλλο να ελέγξω?

την κάρτα γραφικών πως μπορώ να την ελέγξω?

Επεξ/σία από georgetziker
Δημοσ.

Κατέβασε το FurMark και κάνε ειτε bench η stability test την κάρτα γραφικών

Νομίζω πως αυτή είναι η λύση σου. Αν είναι (που λογικά είναι) η VGA θα στην τινάξει το Furmark και πας για rework/reballing.

Δημοσ.

προς το παρον έβγαλα τη μια ram και άλλαξα θέση στην άλλη!

Από χτες δεν έχει κάνει ακόμα κόλλημα όσο και εάν το προσπάθησα θα το αφήσω λίγο καιρό ακόμα!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τίποτα τα ίδια!!!!

Πως μπορώ να ξέρω εάν το δικό μου Acer aspire 5738z φοράει την ίδια motherboard με το acer aspire 5738zg?

https://www.youtube.com/watch?v=EX-EqCpJJmc

Επίσης τα δύο καλωδιάκια στο 2.25 (μαυρο - άσπρο ) που φέυγουν από την οθόνη και κουμπώνουν πάνω σε μία πλακετούλα (η πλακετούλα αυτή τι είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...