Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello!

οπου να ναι παντρευομαι :) και πλεον το τερατακι (σε μεγεθος) pc μου με το corsair 500r case δεν θα ειναι ιδανικο για να το εχω τωρα πλεον συνδεμενο σε τηλεοραση στο καθιστικο.αποφασισα λοιπον να φτιαξω ενα κομψο mini-atx συστηματακι για χρηση ως εξης :

-torrent (πολλες ωρες)

-αναπαραγωγη ταινιων (συνηθως μεχρι 1080ρ παω)

-σερφαρισμα απο τον καναπε απεναντι

-γενικη χρηση office

αυτο που δεν ξερω ειναι..αν δεν βαλω καρτα γραφικων και το αφησω με αυτην που εχει ι core i5 π.χ , θα την παλευει για αναπαραγωγες 1080ρ ? θα ζεσταινεται (και κατα συνεπεια ζοριζεται) ? θα εχει χωρο να βαλω μεσα τον 60αρη ssd ΚΑΙ τον 2 τερα hdd μεσα?οταν λεμε οτι οι επιδοσεις σε τετοια συστηματα ειναι μειωμενες, ποσο σε σχεση με το τρεχον μου συστημα (s775,q6600,4gb ram, nvidia gtx 650) ?

φανταζομαι να το εχω μεσα σε ντουλαπι επιπλου θα ειναι κακη ιδεα, ε?

Παρακαλω προτεινετε κομματια, με περισσοτερη βαρυτητα στο κουτι (case)! thank you!

Δημοσ.

Πόσα χρήματα διαθέτεις;;

Για κουτί θα έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Elite 110 της CM.Για αυτά που θες να κάνεις πάντως δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών.Κοίτα κυρίως σε APU γιατί έχουν πολύ καλύτερες ενσωματωμένες κάρτες γραφικών από τις αντίστοιχες των Intel (Intel HD 2000,3000 κτλ).

Για την χρήση που το θες το συστηματάκι,εγώ θα πήγαινα σε έναν 5350 Athlon μιας και έχει ελάχιστη κατανάλωση (25w max) και ούτε θα ζεσταίνεται,ούτε θα ακούγεται ο ανεμιστήρας.Για SSD πήγαινε σε 120GB καλύτερα και όχι σε 60GB εκτός αν τον έχεις ήδη.

Ο συγκεκριμένος APU πάντως (5350) είναι ελάχιστα κατώτερος από τον Q6600 που έχεις ήδη (ίσως και καθόλου σε μερικές περιπτώσεις).Μόνο,πρόσεχε τις μνήμες που θα πάρεις,να είναι τουλάχιστον στα 1866Mhz γιατί οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν την RAM ως "VRAM" και αυτό παίζει ρόλο στις επιδόσεις της.

Δημοσ.

Πόσα χρήματα διαθέτεις;;

Για κουτί θα έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Elite 110 της CM.Για αυτά που θες να κάνεις πάντως δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών.Κοίτα κυρίως σε APU γιατί έχουν πολύ καλύτερες ενσωματωμένες κάρτες γραφικών από τις αντίστοιχες των Intel (Intel HD 2000,3000 κτλ).

Για την χρήση που το θες το συστηματάκι,εγώ θα πήγαινα σε έναν 5350 Athlon μιας και έχει ελάχιστη κατανάλωση (25w max) και ούτε θα ζεσταίνεται,ούτε θα ακούγεται ο ανεμιστήρας.Για SSD πήγαινε σε 120GB καλύτερα και όχι σε 60GB εκτός αν τον έχεις ήδη.

Ο συγκεκριμένος APU πάντως (5350) είναι ελάχιστα κατώτερος από τον Q6600 που έχεις ήδη (ίσως και καθόλου σε μερικές περιπτώσεις).Μόνο,πρόσεχε τις μνήμες που θα πάρεις,να είναι τουλάχιστον στα 1866Mhz γιατί οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν την RAM ως "VRAM" και αυτό παίζει ρόλο στις επιδόσεις της.

τους δισκους που ανεφερα τους εχω ηδη.παραλειψη μου που δεν το εγραψα.

δυστυχως εχω κολλημα και δεν θελω να παω σε amd..καποια αντιστοιχια σε ιντελ?

το κουτακι που ανεφερες φαινεται παντως κομπλε! λες να την παλευει μεσα σε ντουλαπι?

edit : τα χρηματα δεν ειναι παραγοντας για μενα (στη συγκεκριμενη επιλογη, λολ)..θελω καλο form factor και απροβληματιστη λειτουργεια.

Δημοσ.

τους δισκους που ανεφερα τους εχω ηδη.παραλειψη μου που δεν το εγραψα.

δυστυχως εχω κολλημα και δεν θελω να παω σε amd..καποια αντιστοιχια σε ιντελ?

το κουτακι που ανεφερες φαινεται παντως κομπλε! λες να την παλευει μεσα σε ντουλαπι?

edit : τα χρηματα δεν ειναι παραγοντας για μενα (στη συγκεκριμενη επιλογη, λολ)..θελω καλο form factor και απροβληματιστη λειτουργεια.

Η Intel έχει μέτρια γραφικά αλλά αφού θες μόνο Intel πήγαινε σε κάποιον i3 Haswell.Μην κοιτάς τους Celeron/Pentium μιας και έχουν μετριότατα γραφικά!

Δημοσ.

Η Intel έχει μέτρια γραφικά αλλά αφού θες μόνο Intel πήγαινε σε κάποιον i3 Haswell.Μην κοιτάς τους Celeron/Pentium μιας και έχουν μετριότατα γραφικά!

Ωραιοσ!!!!

την gtx 650 να μην μπω καν στον κοπο να την δοκιμασω λες? το ΗΧ650 σιγουρα τα σηκωνει παντως και αλλα τοσα.

Δημοσ.

Ωραιοσ!!!!

την gtx 650 να μην μπω καν στον κοπο να την δοκιμασω λες? το ΗΧ650 σιγουρα τα σηκωνει παντως και αλλα τοσα.

Από την στιγμή που δεν θα παίξεις παιχνίδια δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις οποιαδήποτε κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν θα παίξεις παιχνίδια δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις οποιαδήποτε κάρτα γραφικών.

oki! απλα ρωταω γιατι η συγκεκριμενη πια ουτε 50αρικο δεν πιανει μεταπωληση...την βαζω δεν την βαζω δεν θα εκανε διαφορα οικονομικα..μηπως εκανε διαφορα σε επιδοση.

Δημοσ.

Μην το λες,η 650 πιάνει άνετα ένα 60άρι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Σαν επιδόσεις είναι μακράν καλύτερη από την ενσωματωμένη εννοείται αλλά μόνο σε παιχνίδια.Οπότε,τσάμπα θα καίει έξτρα ρεύμα μιας και δεν θα έχει καμία διαφορά σε σχέση με την Intel HD για την χρήση που προορίζεται το σύστημα σου ;)

Δημοσ.

Μιας και ανεφερες ρευμα..μηπως το corsair hx650 ειναι overkill για ενα τετοιο συστηματακι και καιει και αυτο τσαμπα ρευμα?

ξερεις καποιο συνδιασμο mobo-cpu-ram-psu ιδανικο για τετοια χρηση? (μιας και σου κατελυσσα την amd επιλογη-sorry :/ )

Δημοσ.

Μιας και ανεφερες ρευμα..μηπως το corsair hx650 ειναι overkill για ενα τετοιο συστηματακι και καιει και αυτο τσαμπα ρευμα?

ξερεις καποιο συνδιασμο mobo-cpu-ram-psu ιδανικο για τετοια χρηση? (μιας και σου κατελυσσα την amd επιλογη-sorry :/ )

Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά και όχι δεν θα χρειαστεί να το αλλάξεις μιας και το PC θα τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται για να λειτουργήσει.Για mobo πάρε οποιαδήποτε με B85/H87 chipset,για CPU,τον i3-4130 και RAM βάλε 4GB (2x2GB καλύτερα) LP (Low Profile).Τροφοδοτικό έχεις ήδη οπότε δεν χρειάζεται άλλο ;)

Υ.Γ.Με ~15 ευρώ πάνω,μπορείς να πας στον i3-4130T ο οποίος καίει θεωρητικά καμιά 20αριά watt λιγότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...