cd2matheos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 προχθες χριστουγεννα εκανα μια ανακοινωση στο γουγλι που βρισκεται ο αγιος βασιλης η σελιδα μου ζητησε να γνωστοποιησω την τοποθεσια μου(οχι το οτι αν δεν εκανα αποδοχη αυτοι δεν ξερουν) προς εκληξη μου διαπιστωσα οτι το λαπτοπ αν και δεν εχει gps εδειχνε ακριβως την τοποθεσια μου με μια αναζητηση που εκανα ειδα οτι αυτο πραγματοποιητε ειτε απο το κινητο μου που ειναι συνδεμενο στο δικτυο και φερει gps ειτε απο την mac του ρουτερ που συνδεομαι η οποια ειναι δηλωμενη και εκτεθημενη στο δορυφορο. Για αλλη μια φορα διαπιστωσα λοιπον οτι ανωνυμια,ιδιωτικοτυπα και ολα τα συναφη δεν μπορουν να συνυπαρχουν απο την στιγμη που εισαι συνδεμενος σε δικτυο απο την στιγμη που μπαινεις για να παρεις παραλληλα δινεις κιολας(φιλοσοφια δομης διαδυκτιου)
jamca2 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Ναι βεβαια...αν εισαι καθαρος ας σου καταργησουν και την ιδιωτικοτητα μαλιστα με τη συναινεση μας! Το να μην γουσταρουμε να δουν τα προσωπικα μηνυματα μας ετσι απλα δεν παιζει ε? Το facebook ειναι κοινωνικο δικτυο οχι χαφιεδιστικο δικτυο και οι πρακτικες που ακολουθει βασιζονται στην ανοχη και δουλικοτητα μας οπως ενος φιλου πιο πανω που δεν εχει να κρυψει τπτ...
pournaras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 προχθες χριστουγεννα εκανα μια ανακοινωση στο γουγλι που βρισκεται ο αγιος βασιλης η σελιδα μου ζητησε να γνωστοποιησω την τοποθεσια μου(οχι το οτι αν δεν εκανα αποδοχη αυτοι δεν ξερουν) προς εκληξη μου διαπιστωσα οτι το λαπτοπ αν και δεν εχει gps εδειχνε ακριβως την τοποθεσια μου με μια αναζητηση που εκανα ειδα οτι αυτο πραγματοποιητε ειτε απο το κινητο μου που ειναι συνδεμενο στο δικτυο και φερει gps ειτε απο την mac του ρουτερ που συνδεομαι η οποια ειναι δηλωμενη και εκτεθημενη στο δορυφορο. Για αλλη μια φορα διαπιστωσα λοιπον οτι ανωνυμια,ιδιωτικοτυπα και ολα τα συναφη δεν μπορουν να συνυπαρχουν απο την στιγμη που εισαι συνδεμενος σε δικτυο απο την στιγμη που μπαινεις για να παρεις παραλληλα δινεις κιολας(φιλοσοφια δομης διαδυκτιου) α; 1
IsolatedParania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Αγαπητό facebook, για την Πρωτοχρονιά θα ήθελα ένα fleshlight από Asa Akira. Πω πω φίλε ΝΑΙ!!!
GrandGamer Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 σημερα μου ζήτησε και ταυτότητα Καλώς ήρθες στο club. 5 λογαριασμούς μου έκλεισε γι αυτό το λόγο. Μετά τον 3ο συνέχισα να φτιάχνω γιατί μου κίνησε την περιέργεια, πως σκατά το ξέρουν ότι είναι ψεύτικο το όνομα; Η απάντηση μάλλον ήταν "από την εφαρμογή του κινητού".
imni Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 "από την εφαρμογή του κινητού". Απο την ποια;
hackerW32 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Καλώς ήρθες στο club. 5 λογαριασμούς μου έκλεισε γι αυτό το λόγο. Μετά τον 3ο συνέχισα να φτιάχνω γιατί μου κίνησε την περιέργεια, πως σκατά το ξέρουν ότι είναι ψεύτικο το όνομα; Η απάντηση μάλλον ήταν "από την εφαρμογή του κινητού". δεν εχω και δεν εχω βαλει ποτε facebook app. δεν εχω δυνατο smartphone για τετοια κακογραμενη εφαρογη
telis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Το να έχει κάποιος 5 λογαριασμούς στο fb, πραγματικά με ξεπερνάει...
Omnigeek Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Η ίδια καραμέλα πάλι, "δεν έχω τίποτα να κρύψω".Πρώτα από όλα, όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Όπως οι θρησκείες φροντίζουν ώστε όλοι να είναι πάντα αμαρτωλοί (αλλιώς τι τις χρειάζεσαι και από τι θα σε σώσουν!), έτσι και οι κοινωνίες φτιάχνουν ιδανικά μοντέλα αποδεκτής συμπεριφοράς και πολύπλοκες νομοθεσίες που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει απόλυτα. Ένα έγκλημα μπορεί πάντοτε να βρεθεί αν χρειάζεται."Everyone is guilty of something or has something to conceal. All one has to do is look hard enough to find what it is." έγραφε ο Aleksandr Solzhenitsyn από τα Σταλινικά Γκούλαγκ.Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα. Η ιδιωτικότητα δεν είναι μυστικότητα. Δεν είναι οι κάποιες ακραίες περιπτώσεις παράνομων ή ανήθικων "κακών" πράξεων που ψάχνει κάποιο keyword bot (το άλλο κομμάτι του παραπάνω ισοπεδωτικού επιχειρήματος) που δεν τις κάνω αρά δεν έχω να φοβάμαι κάτι. Το κύριο πρόβλημα είναι η επεξεργασία των πληροφοριών: η αποθήκευση, η χρήση και η ανάλυση των δεδομένων. Όλων των πληροφοριών, όχι μόνο αυτών που μας ενοχοποιούν για κάτι. Η πληροφορία είναι δύναμη, όποιος την έχει εξουσιάζει τους υπόλοιπους.Μικρά, ασήμαντα στοιχεία, δεδομένα που κανείς δεν θεωρεί μυστικά του, πληροφορίες φαινομενικά ασύνδετες, όταν συσσωρευτούν αποκαλύπτουν πράγματα για εμάς που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να είναι γνωστά και να χρησιμοποιούνται χωρίς την γνώση του και (ενδεχομένως) εναντίον του. Ας πούμε π.χ. κάποιος ψάχνει στο google για βιβλία για τον καρκίνο. Αυτή η πληροφορία από μόνη της δεν είναι αποκαλυπτική. Ας πούμε όμως μετά ότι ο ίδιος άνθρωπος αγοράζει από ένα κατάστημα μια περούκα (για οποιονδήποτε λόγο). Ο συνδυασμός όμως αυτών των δυο στοιχείων θα μπορούσε να οδηγήσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα να συμπεράνει για αυτόν, σωστά η λαθεμένα, ότι έχει καρκίνο. Υπολογίστε τώρα ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες αγοράζουν αυτή την πληροφορία και αποφασίζουν να του σταματήσουν την ασφάλεια ζωής, τράπεζες να μην του χορηγούν δάνεια, εργοδότες να μην τον προσλάβουν, κτλ. Ένα απλοϊκό παράδειγμα μεν αλλά ενδεικτικό του πως η πληροφορία είναι δύναμη και μπορεί να καταστρέφει ζωές. Πληροφορίες που δεν επιτρέπεται να ξέρουμε ποιες είναι, πως συλλέγονται, πως επεξεργάζονται, πως και πόσο καλά φυλάσσονται, αν είναι αληθείς ή γεμάτες (εσκεμμένα ή όχι) λάθη και παρερμηνείες, πως χρησιμοποιούνται και πως πιθανόν μας βλάπτουν κατά οποιονδήποτε τρόπο.Η ιδιωτικότητα χάνεται βήμα βήμα, ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου, ένα μικρό κομματάκι πληροφορίας την φορά, ανεπαίσθητα, μέχρι τελικά να συνειδητοποιήσουμε πόσα έχουμε χάσει. Βήμα βήμα μέχρι η κάθε Google και facebook, οι κυβερνήσεις και όποιοι άλλοι ισχυροί αυτόκλητοι διαχειριστές της πληροφορίας μας να παρακολουθούν και να γνωρίζουν τα πάντα για μας. 1
Regmynet Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Γενικά το θέμα με το Facebook έχει ξεφύγει!! Το ένα και μοναδικό Account που εχω ειναι μόνο για Newsfeed και τίποτε άλλο! Όλοι οι φίλοι Delete και μόνο News! Το πως μπορεί να μας εκμεταλλευτεί το Facebook Ειναι μεγάλη συζήτηση!!!!
Just4fuN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Φιλε omnigeek, η ιδιωτικοτητα υπαρχει στο σπιτι σου, οχι εξω στο κοσμο. Και το internet ΕΙΝΑΙ ο κοσμος εξω. Οπως οταν πας σε μια καφετερια με την κοπελα σου, και οι γυρω σου γνωριζουν οτι ειναι η κοπελα σου, αν δεν θες να το γνωριζουν απλα το κρυβεις η δεν βγαινετε εξω μαζι. Οταν λοιπον συνδεεσε στο Internet ΔΕΝ εισαι πλεον σπιτι σου, οποτε προφανως και η ιδιωτικοτητα παει περιπατο. Αν γουσταρεις ιδιωτικοτητα, να μη γνωριζουν οι γυρω σου τι ρουχα φορας, τι φαι τρω, τι ποτο πινεις, δεν θα βγεις εξω βολτα. Αντιστοιχα, δεν θα μπεις και στο Internet. Δεν καταλαβαινω γιατι το κανουμε θεμα PS1. Μπορεις βεβαια να φτιαξεις την δικια σου αντιστοιχη υπηρεσια οπως το facebook που να ειναι υπερ της ιδιωτικοτητας και να μη ξεψαχνιζει τα μνματα των χρηστων για διαφημισεις κλπα. Επισης φτιαξε μια καφετερια και ενα εστιατοριο που να χωριζει τους πελατες με τοιχους, για να μη βλεπουν τι κανουν οι γυρω τους, καθως επισης να εχει και σερβιτορους robot που τρωνε format μετα απο καθε παραγγελια. Και ολα αυτα θα τα προσφερεις τζαμπα (θα τα πληρωνεις απτη τσεπη σου). Καλη τυχη σου ευχομαι, και στειλε μου και προσκληση να ερθω στα εγκαινια 1
21century Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 έχασε πλεόν τον έλεγχο και πάει για το τέλος..
aris1986 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Καλά φτάσαμε να λέμε τα pm στο fb ότι πρέπει να είναι ορατά κατά μία έννοια στον κόσμο που έχει προφίλ. Δλδ εγώ που μιλάω με μια παντρεμένη τώρα πρέπει να το μάθει όλος ο κόσμος και ο άντρας της επειδή το παίζουμε New age homosapiens δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι καθαρός και δεν είμαι τσιχαντιστης τύπου οπότε όλα στη φόρα; Για κούνησε το κεφάλι σας λίγο γιατί μεθαύριο θα σας ζητάνε φωτογραφίες ιδιωτικές με την κοπέλα σας άμα θέλετε να βάλετε σε σχέση στο fb.
Just4fuN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Καλά φτάσαμε να λέμε τα pm στο fb ότι πρέπει να είναι ορατά κατά μία έννοια στον κόσμο που έχει προφίλ. Δλδ εγώ που μιλάω με μια παντρεμένη τώρα πρέπει να το μάθει όλος ο κόσμος και ο άντρας της επειδή το παίζουμε New age homosapiens δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι καθαρός και δεν είμαι τσιχαντιστης τύπου οπότε όλα στη φόρα; Για κούνησε το κεφάλι σας λίγο γιατί μεθαύριο θα σας ζητάνε φωτογραφίες ιδιωτικές με την κοπέλα σας άμα θέλετε να βάλετε σε σχέση στο fb. Δεν ειπε κανεις οτι πρεπει φιλε, λεμε οτι αμα δεν θελεις, τοτε δεν το χρησιμοποιεις, ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου δηλαδη να το χρησιμοποιεις και να ξερει ο κοσμος οτι μιλας με παντρεμενη (συγχαρητηρια btw, πολυ καλη κινηση...).. Οπως αμα δεν θελω να δει ο κοσμος τι ρουχα φοραω, τι ποτο πεινω και τι φαι τρωω δεν το κανω εξω στον κοσμο αλλα σπιτι μου. Απλα πραματακια, ναι? Μηπως νας κουνησεις εσυ το κεφαλακι σου? Επισης προφανως εισαι εκτος θεματος, μιας κα ιδεν λεει στο topic οτι τα μνματα ειναι ορατα σε οποιον εχει προφιλ, αλλα δε βαριεσαι,ας πουμε την εξυπναδα μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα