Basilhs23___ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Κάτι που είχα ακούσει παλιά από αστυνομικούς. Ο σκύλος για να σε προστατέψει αποτελεσματικά πρέπει να βρίσκεται μέσα στο σπίτι με τον ιδιοκτήτη στην περίπτωση που εισέλθουν κλέφτες. Τα σκυλιά που βρίσκονται το βράδυ έξω στις αυλές μπορούν να τα εξουδετερώσουν οι διαρρήκτες αν είναι ψαγμένοι.
cuspid Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 ............................................. Ειχε παλια μια καθηγητρια μου ενα ροτβαιλερ και το πηγε σε εκπεδευτη. Ο σκυλος την μισησε. Ο λογος? Αυτος πρεπει να το κακομεταχειριζοταν το σκυλι και οταν πηγε να το παρει αγριευεε ακομα και σε εκεινη μεχρι που το αφησε στη μανα της και ηρεμισε μετα απο πολυ καιρο. Για αυτο δεν θλεω εκπεδευτη.............................................................................................. Τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα Ροντβάιλερ που μισούν τα αφεντικά τους μετά από εκπαίδευση (!!), σκυλιά εκπαιδευμένα από την Μοσάντ (!!), που όμως είναι απρόβλεπτα στις αντιδράσεις τους (και απεχθάνονται τα κινητά ) και Κ-9 που ορμάνε σε ότι βλέπουν μπροστά τους! Μην παρεξηγηθείς δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε, απλά όσοι γνωρίζουν από σκυλιά, ξέρουν ότι όλα είναι θέμα εκπαίδευσης ! Την εκπαίδευση αυτή είτε την κάνεις μόνος σου μετά από πολύ διάβασμα και ενασχόληση (πράγμα πολύ δύσκολο, όχι ακατόρθωτο όμως αν έχεις χρόνο και όρεξη), είτε ζητάς τις πολύτιμες συμβουλές ενός εκπαιδευτή, που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τόσο εσένα όσο και τον σκύλο σου. Άλλωστε η διαδικασία εκπαίδευσης δεν σταματά ποτέ... Ένα ισορροπημένο, εκπαιδευμένο, ευτυχισμένο σκυλί υπακούει τις εντολές του αφεντικού του αυτόματα και απόλυτα, είναι προβλέψιμο σε σχέση με αγνώστους - άλλα ζώα - παιδιά και φυσικά ποτέ (μα ποτέ) δεν "αγριεύει" στον αφέντη του.... ΥΓ/ Φυσικά και υπάρχουν κακοί εκπαιδευτές σκύλων (όπως υπάρχουν κακοί υδραυλικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων κ.τ.λ.), η καθηγήτρια σου σε κάποιον τέτοιο σίγουρα έπεσε (αν κρίνω από το γεγονός ότι της ζήτησε να του αφήσει τον σκύλο για εκπαίδευση, χωρίς να συμμετέχει η ίδια σε αυτήν), το περίεργο είναι ότι δεν του ζήτησε μετά τα ρέστα...
Pintsie Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 ΥΓ/ Προς Pintsie: Μα καλά το σκυλί να κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι? Και όταν θέλει να κάνει το ίδιο το έτερον ήμισι,.... ποιός κερδίζει? Καλέ, γυναίκα είμαι ! Ο και Ο όλη την ώρα ! χαχα! Όταν κοιμόμουν με άντρα και το σκύλο μαζί, στην αρχή ο σκύλος ήταν "στη θέση του" (δηλαδή στα πόδια μου) και ξυπνούσαμε με το κεφάλι του στο λαιμό μου και τον ποπό του στη μύτη του δεύτερου αρσενικού................ Ωραίες καταστάσεις Τώρα δεν έχει τύχει με τον φίλο μου να κοιμηθούμε στο δικό μου σπίτι γιατί δεν μένω μόνη μου πλέον. Αλλά υποθέτω ότι θα κάνει κάτι αντίστοιχο για να με χωρίζει από το δεύτερο αρσενικό του σπιτιού πάλι Πάντως όταν βγαίνουμε οι τρεις μαζί, ο σκύλος καταλαβαίνει ότι ο φίλος μου τον φοβάται λίγο, και ο σκύλος προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Του γυρνάει το κεφάλι από την άλλη, στέκεται πιο χαμηλά, κα. Γενικά, του στέλνει σημάδια "ηρεμίας". Δεν είναι επιφυλακτικός μαζί του αλλά ούτε και φιλικός σε φάση "τι καλά ήρθε να με πάει βόλτα!". Μία φορά έτυχε του έδωσε και φιλάκι στο στόμα. 1
GreyHorse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα σκυλιά εκπαιδευμένα από την Μοσάντ (!!), που όμως είναι απρόβλεπτα στις αντιδράσεις τους (και απεχθάνονται τα κινητά )! Μην παρεξηγηθείς δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε, απλά όσοι γνωρίζουν από σκυλιά, ξέρουν ότι όλα είναι θέμα εκπαίδευσης ! Την εκπαίδευση αυτή είτε την κάνεις μόνος σου μετά από πολύ διάβασμα και ενασχόληση (πράγμα πολύ δύσκολο, όχι ακατόρθωτο όμως αν έχεις χρόνο και όρεξη), είτε ζητάς τις πολύτιμες συμβουλές ενός εκπαιδευτή, που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τόσο εσένα όσο και τον σκύλο σου. Άλλωστε η διαδικασία εκπαίδευσης δεν σταματά ποτέ... Ένα ισορροπημένο, εκπαιδευμένο, ευτυχισμένο σκυλί υπακούει τις εντολές του αφεντικού του αυτόματα και απόλυτα, είναι προβλέψιμο σε σχέση με αγνώστους - άλλα ζώα - παιδιά και φυσικά ποτέ (μα ποτέ) δεν "αγριεύει" στον αφέντη του.... ΥΓ/ Φυσικά και υπάρχουν κακοί εκπαιδευτές σκύλων (όπως υπάρχουν κακοί υδραυλικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων κ.τ.λ.), η καθηγήτρια σου σε κάποιον τέτοιο σίγουρα έπεσε (αν κρίνω από το γεγονός ότι της ζήτησε να του αφήσει τον σκύλο για εκπαίδευση, χωρίς να συμμετέχει η ίδια σε αυτήν), το περίεργο είναι ότι δεν του ζήτησε μετά τα ρέστα... Φίλε, δεν ξέρω αν ήταν η Μοσάντ, πάντως στην παλιά μου εταιρία την εκπαίδευση των security, κάποιων από αυτών τουλάχιστων, την είχαν αναλάβει ισραηλινοί. Και μιλάμε για πολύ ξύλο, όταν έρχονταν οι ισραηλινοί τα παιδιά που έκαναν σεμινάρια και εκπαίδευση μαζί τους με μελανιές και μαυρισμένα μάτια ήταν. Οι ίδιοι είχαν αναλάβει και την εκπαίδευση των σκύλων, όπως και των ατόμων που θα χειρίζονταν τους σκύλους. Όπως καταλαβαίνεις οι σκύλοι ανήκαν στην εταιρία και όχι στα 6 παιδιά που δούλευαν με τους δύο σκύλους, και λόγω περιβάλλοντος (πολύ χρήμα να μπαινοβγαίνει, πελατεία εκείνη την εποχή πάνω από 10.000 καθημερινά, χιλιάδες αμάξια να πηγαινοέρχονται επίσης καθημερινά στα πάρκινγκ, εκατοντάδες προσωπικό κτλ κτλ) τα σκυλιά ήθελαν ειδική εκπαίδευση και όχι απλά σκύλοι φύλακες. Το αν ήταν μοσάντ ή όχι αδυνατώ να σου απαντήσω, γνωρίζω όμως ότι ήταν ισραηλινοί.Πουθενά δεν είπα ότι ήταν απρόβλεπτα τα σκυλιά στις αντιδράσεις τους, είπα ότι ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένα αλλά για προληπτικούς λόγους μην γίνει η στραβή προσπαθούσαν να αποφύγουν κάθε πιθανό ίσως πρόβλημα, γιατί θα έπεφταν μετά μηνύσεις που θα κόστιζαν πολλά στην εταιρία. Μάθε όταν διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος.
krom281 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Να πας σε αλλο σκυλο και οχι γερμανικο ποιμενικο. Προτασεις Καυκασου: Ισως οτι καλυτερο απο αποψη φυλαξης, αλλα δεν κανει τοσο για παρεα και για πολη του στυλ θα τον βγαλω βολτα στο παρκο. Ροτβαιλερ: Δεν χρειαζεται να πω κατι γιατι ειναι γνωστα πιστευω... Cane corso: Ειμαι κατοχος 2 cane corso. Πιστευω απο τα πιο ιδανικα που υπαρχουν. Αριστος φυλακας και απιστευτη σχεση με την οικογενεια. Κυριολεκτικα λιωνει... Schnauzer. Πριν αποφασισω να παρω 2ο cane corso τελικα, ηταν η μονη ρατσα για την οποια ημουν σε διλημμα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σκυλια αν και λιγο ''αστεια'' σε εμφανιση. Μπορεις να πας σε εκδοση standard ή giant αν και ακομα και η μινιατουρα ειναι απιστευτος φυλακας! Ημουν κατοχος παλια schnauzer miniature και το σκυλι ηταν πραγματικα ατρομητο και απιστευτος φυλακας! Κατα τα αλλα διαφωνω εν μερη με αυτα που ειπαν οι αλλοι. Σιγουρα αν καποιος θελει ντε και καλα να μπει συγκεκριμενα στο δικο σου σπιτι θα ριξει φολα στο σκυλο και θα μπει. Βεβαια αν δεις το σκυλι πεθαμενο απο φολα (γιατι δεν θα ρισκαρει να μπει την ιδια μερα που θα την ριξει) θα εχεις ψυλλιαστει τι παει να γινει. Στην πραξη ενα σκυλι φυλακας σε σπιτι ειναι αποτρεπτικο για καθε επιδοξο εισβολεα ο οποιος απλα θα προτιμησει να παει στο επομενο σπιτι. Με λιγα λογια αποστολη εξετελεσθη... 2
giorgosxristou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 να πω και εγω την αποψη μου σαν κατοχος γερμανικου ποιμενικού ,πχ αν σου ελεγα οτι "πληνε μου το αμαξι"(ειναι λιγο αγγαροδουλεια) και θα σου δωσω 2000 ευρω ,σεβασμο σαν ατομο -αγαπη(οχι γκει :Ρ)φροντιδα κτλ περιποίηση ,θα το έκανες? ετσι ειναι ο σκυλος ,οι 2000 ευρω πχ = με μια λαχταριστη λιχουδιά τα αλλα ειναι βασεις για να τα κανει με την ωρεξη του!τι να τα κανεις αν σου δωσω 2000 ευρω εσενα και σε εχω σε μαντρομενο,σε γράφω- προσβαλω -μειωνω κτλπ...νομιζω πως δεν θα εισαι ευτυχισμενοσ ουτε με 100.000,μην τον κανεις να νιώθει σαν αγγαρεία οτιδήποτε,παιχνίδι για να μαθει κατι,εδω εκπαιδευτης τηα αεροποριας ειπε σε σεμιναριο οτι οι σκυλοι που ψαχνουν για ναρκωτικα κτλπ ανταμείβονται με μπαλακι και δεν τους κάνουν πρεζάκια οπως πολύ λενε,οσο για μεσα η εξω απο το σπιτι για εμενα ειναι σχετικο,εχω ακουσει απο αξιολογο εκπαιδευτη οτι ειδικα το περιβαλλον του γερμανικου ειναι ο εξωτερικος χωρος ,βιβλιο καλο για ακπαιδευση ειναι του Scott Tom-Πώς να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας (Στην υπακοή, σε καθήκοντα ασφάλειας, στη γενική εκπαίδευση.).
kyriakh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Παιδια ισως το παρα εκανα...Το σκυλι το θελω και για παρεα και να με ειδοποιει. Απλα εχω ενα κοκκερακι το οποιο οποιον δει θα κανει κολοτουμπες. Δεν θελω να ειναι με ολους φιλικος. Δηλαδη αν δει καποιον ξενο να γαυγισει. Aυτο που ειπα εγω ειναι σκυλος-φονιας. Εχετε δικιο. Απλα να δινει νοημα οτι καποιος ειναι εξω. Τα υπολοιπα ειναι δικα μου. Και οπως ανεφερα θελω και ενα σκυλο για παρεα. Καμια φορα φορα να θελω να βγω μονος μου να περπατησω που το εχω αναγκη να βγω μαζι του. Θα μου πεις γιατι δεν βγαινεις και με το αλλο γτ το αλλο θα κανω καθε λεπτο σταση για να κανει παιχνιδια.Εχω προσπαθισει να βγω μαζι του πολλες φορες αλλα ματαια ολο στα ποδια μου μπερδευοταν με αποτελεσμα να κοντευα να φαω τουμπες. Το ειχα βρει παρατημενο απο μωρο στο δρομο και το πηραμε στο σπιτι ,δεν ξεραμε τιποτα ουτε λουρι ουτε νερο ουτε τροφη ουτε τπτ. Μιλαμε για σκυλακι 2 μηνων τοτε .Χωρια οτι ειναι της αδερφης μου και της αρεσει να το προσεχει περισσοτερο. Θελω εναν φιλο-φυλακα. "ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ". Το λεω επειδη το παρεξηγησατε και με το δικιο σας. Εγώ κατάλαβα πάντως από την αρχή ότι δεν είχες κακή πρόθεση, αλλά ναι κάποια πράγματα ακούστικαν κάπως. Λοιπόν, τα σκοιλιά που γαυγίζουν στις αυλές απότι κατάλαβα, είναι από τη μοναξιά...Τάχουν μόνα, τους πετάνε το φαγητο. Έτσι λέει γίνεται άγριος με τους ξένους ένας σκύλος, κξάτι που δε μπορείς να το κάνεις. Το κάνουν κάποιοι που όταν γίνω βασανίστρια, θα τους αναλάβω. Άμα το αγαπάς, θα δεις ότι από μόνος σου θα γίνεις ο καλύτερος εκπαιδευτής, θα συνεννοείστε με τα μάτια. Στη βόλτα, μπορώ να σου πω πως θα πηγαίνετε μαζί χωρίς αλυσίδα. Θα τον πηγαίνεις σε μέρη με μέτρια κίνηση με αλυσίδα, και θα του λές πάντα εντολές στα κόκκινα : στοπ και θα του τεντώνεις απαλά την αλυσίδα,και πάτα του το πίσω μέρος να κάθεται κιόλας για να μην είναι σε ετοιμότητα.όταν θες να ξεκινήσετε, : πάμε κάπως δυναμικά , ενώ πρώτα ελέγχεις και από τις δύο πλευρές του δρόμου και ας είναι μονόδρομος,έντονα και κάπως αγχωμένα και καλά, και τον βάζεις στη κατάσταση να ελέγξει και αυτός, και πάντα τρέχετε για το επόμενο πεζοδρόμιο και ας μην υπάρχει ψυχή.Αυτό κανά μήνα ίσως, και μετά χωρίς λουρί σε τελειώς ερημικά μέρη, και θα δεις... Στη δική μου είχα μάθει και το δεξί - αριστερό, αλλά είχαμε τρελή επαφη.. δε ξέρω αν είναι εύκολο σε άλλη περίπτωση. Δεν είμαι εκπαιδεύτρια, αλλά αυτό τόχω μάθει σε 2 σκυλιά, πιστεύω σαυτη την εντολή, τόχω που λένε.Βασική προϋπόθεση είναι να εκλαμβάνει αγάπη, και θα δεις για χάρη σου θα μάθει να τρώει και με μαχαιροπήρουνο. χιχι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα